Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bardzo mi przykro, że się nie udało i przegraliśmy!:-(

Krakvet Krakvetem a na FB trwa inna ogólnopolska akcja : "NIE DAJ IM ZAMARZNĄĆ" [URL]https://www.facebook.com/pages/Katarzyna-Pisarska-Psie-adopcje-TTV/105887446184169[/URL] Tylko nie umiem i nie widzę konkretnego linka ciekawego z dużą ilością zdjęć bez niemiłych komentarzy i przepychanek skutecznie zrażających chętnych do udzielenia jakiejkolwiek formy pomocy, który można byłoby podać jako uzupełnienie Waszego zgłoszenia . Sam Azyl na FB ma bardzo suchy i oficjalny profil - nawet nie bardzo wiem co mogłoby być widoczne w udostepnionym statusie uzytkownika!!

Posted

Nie pamiętacie przypadkowo na której stronie mogę znaleźć więcej zdjęć Waszych kotków z opisem - chcę coś wkleić na wątek na miau!

Posted

[quote name='Czoko']Bardzo mi przykro, że się nie udało i przegraliśmy!:-([/QUOTE]

Nie można tego głosowania traktować w kategorii przegranych.
Bo szczerze powiedziawszy tylu informacji o schronisku i jego potrzebach w lokalnych mediach chyba jeszcze nie było.
Portale internetowe, prasa, telewizja kablowa.
Są to też kolejne doświadczenia, na czyją pomoc można liczyć.

Nie jest łatwo zmienić mentalności człowieka, który zwierzę traktuje jak rzecz.

Posted

Dwa lata temu (w maju ) wygraliśmy....No ale wtedy znaczniej trudniej było zdobyć głosy w ankiecie wewnętrznej ,bo w Krakvecie -to już pikuś...:) Pamiętam,że nie było żadnych przewałek ,głosowała na nas DGM ,Miau i różne "rasowce"-bassety ,rottweilery ,boksie ...Oraz "Ostatnia Szansa",którą pokonaliśmy w ankiecie wewnętrznej ,a którą dwa miesiące później też wsparliśmy!

Faaaaajnie było kiedyś na DGM....

Posted (edited)

[quote name='kinga_kinga7']zapraszam na wątek Ashy [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/233213-tworzy-się-nie-pisać-)[/URL][/QUOTE]

A ona nie ma na imię Aisha? Tak ją ogłaszam, bo tak mi podano... A na zbiorowym jest Asha i Aisha... :roll:
Najważniejsze, że jak ktoś zadzwoni, to będzie i tak wiadomo o jaką sunię chodzi. :)

Edited by Bejotka
Posted

Proszę Was - pomyślcie wspólnie nad dokładniejszym przedstawieniem Waszego schroniska w ankiecie na Miau - to bardzo pilne - już trwa głosowanie w ankiecie wewnętrznej ale na Wasz temat wiemy bardzo mało - napiszcie też więcej na temat kotów pod Waszą opieką! Więcej szczegółów zna kinga_kinga7 i wie na jakie pytania chcielibyśmy poznać odpowiedź!
Nadal nie widzę żadnego zdjęcia kotów, które są po Wasza opieką ani ich opisu - coś co mogłabym zacytować na Waszym wątku na miau!

Posted

To za mało informacji - napisz coś więcej to założę wątek na miau - jaki rejon Polski, jakiej kotki szuka koleżanka - jakie warunki może zapewnić. Zobaczymy jakie pojawią się propozycje ze zdjęciami.

Coś innego - gdzie mamy jakieś banerki ogólne ze schroniskiem!

Posted

[quote name='wiosenka']Warszawa, jak najmłodsza( góra 7-8 tyg) bo w domu są koszatniczki, najlepiej bura lub ruda, i z domu.[/QUOTE]Założyłam wątek – jest tutaj - [URL="http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=146878Sprawdź"]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=146878[/URL] Sprawdź proszę czy możesz sama tam zaglądać i czytać kolejne posty – pojawiające się odpowiedzi czy wszystko gdzieś Ci kopiować - może masz swój prywatny wątek żeby nie odwracać uwagi od tematu głosowania?

[SIZE=4]Dziewczyny bardzo proszę - pytania, które zadałam w nocy są bardzo pilne![/SIZE]

Posted

Kandydata może zgłosić dowolna osoba podając w poście zgłoszeniowym krótką informację o aktualnej sytuacji kandydata oraz o tym w jaki sposób walczy on z bezdomnością zwierząt, ze szczególnym zwróceniem uwagi na kwestie:
- sterylizacji, sterylek aborcyjnych, także tych w wysokiej ciąży
- usypiania ślepych miotów
- wykupywania z pseudohodowli
- leczenia zwierząt powypadkowych i w najcięższych stanach (czy dany kandydat podejmuje się takiego leczenia)
- czy kastruje wolnożyjące koty, przynajmniej ze stada/stad, które dokarmia
- ile zwierząt ma pod opieką - jako DT, jako karmiciel itp. i ile z nich to koty do adopcji oraz jak zmienia się liczba podopiecznych w ciągu np. roku (ile zwierząt przyjmuje, ile jest adopcji)
- czy w przejrzysty sposób rozlicza się ze zbieranych na Miau pieniędzy, tu link do postów z rozliczeniami (które nadal nie są obowiązkowe, ale uważam, że ich prowadzenie w formie zestawienia wpływów i wydatków nie jest w żaden sposób uciążliwe - zresztą, na potrzeby startu można takie zestawienie przygotować przy pomocy osób wspierających działalność karmiciela czy osoby prowadzącej DT

jeśli zgłaszana jest instytucja (schronisko/azyl, fundacja), dodatkowo na kwestie:
- wolontariatu w schronisku (czy wolontariusze są wpuszczani i czy mają jakiś wpływ na los zwierząt, ilu jest wolontariuszy i jakie są zasady współpracy z nimi)

Posted

[url]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=9282913#p9282913[/url]
[quote name='"Beliowen"']Jak dotąd obowiązuje regulamin wpisany w pierwszym poście.
Dopóki nie ma tam wpisanego obowiązku odpowiadania, to nie ma przymusu, sądzę, że to oczywiste.

Natomiast - z uwagi na to, że każdy startujący w ankiecie wewnętrznej jest w potrzebie, a kandydat koalicji może być tylko jeden, trochę wysiłku w informowanie głosujących o swojej działalności warto włożyć.
Moim zdaniem.[/quote]

[url]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=9265733#p9265733[/url]
[COLOR=#0040FF][FONT=Lucida Grande]Regulamin głosowania w ankiecie Miau wybierającej kandydata na KrakVet:

Wstęp:

Sklep KrakVet co miesiąc organizuje konkurs,w którym głosujący typują podmiot opiekujący się zwierzętami, ich zdaniem najbardziej potrzebujący pomocy.
Zwycięzca otrzymuje pomoc o wartości około 10 000 - 13 000 (są to dowolnie wybrane pokarmy dla zwierząt i żwirki z oferty sklepu KrakVet).

Co miesiąc koalicja dwóch połączonych forów prozwierzęcych Miau.pl i Dogomanii.pl solidarnie głosuje na jednego, wybranego kandydata (schronisko,fundację, osobę prywatną lub zorganizowaną grupę osób bezpośrednio pomagających zwierzętom i aktywnie działających na rzecz ograniczenia bezdomności zwierząt).
Dozwolone też jest tworzenie koalicji na potrzeby startu w konkursie KrakVetu, o ile każdy z koalicjantów spełnia warunki dla kandydata Miau.

Wcześniej fora Miau.pl i Dogomania.pl naprzemiennie co dwa miesiące wybierają kandydata wspólnego w ankiecie wewnętrznej. Miesiące nieparzyste (styczeń,marzec ...) - to miesiące dogo,
miesiące parzyste (luty, kwiecień...)- należą do Miau.

1.Co dwa miesiące głosujemy w nowej ankiecie Miau (wybieramy jednego kandydata na jeden bieżący miesiąc - nie ma umawiania kandydatów na następne miesiące z góry).

2.Kandydata z Miau, zgłasza dowolna osoba pamiętając o tym, że zgłosić go należy w wątku na Miau jak i w odpowiednim wątku na KrakVecie.

3.Każdy zgłoszony kandydat musi wyrazić zgodę na kandydowanie w ankiecie (przy każdym zgłoszeniu wymagana jest aktualna zgoda kandydata).
Jest to jednoznaczne z zaakceptowaniem postanowień niniejszego regulaminu.

4.Kandydat może się wycofać na każdym etapie naboru do ankiety i głosowania.
Oficjalne oświadczenie o wycofaniu się musi złożyć kandydat w wątku o głosowaniu.
Może przy tym apelować o przeniesienie już oddanych na niego głosów, wskazując na kogo bądź nie.

5.Kandydatury przyjmowane są od 1-go do 6-go do godziny 20-tej lub do wyczerpania limitu ankiety czyli 10-ciu kandydatur.
6-go danego miesiąca po 20-tej tworzy się ankietę aktywną 8 dni.
Głosowanie w ankiecie kończy się 14-go około godziny 20.30.( w przypadku opóźnienia osoba tworząca ankietę podaje dokładny czas zakończenia w pierwszym poście wątku).

6.Możliwość głosowania w ankiecie wewnętrznej na forum Miau mają tylko użytkownicy zarejestrowani minimum 180 dni wcześniej i z minimum 100 postami.
Głosujący mają możliwość zmiany głosu w ankiecie.

7.Agitacja w trakcie tworzenia (przyjmowania zgłoszeń) i głosowania w ankiecie Miau dozwolona jest w wątkach o głosowaniu na KV(zalecana pozytywna!), wątkach kandydatów oraz za pomocą:
-banerków wzywających do głosowania w ankiecie bez wskazywania kandydata
-banerków wzywających do głosowania na konkretnego kandydata
-PW wysyłanych do znajomych(upewnij się, że adresat też uważa Cię za znajomego) - tu treść dowolna agitujesz za ankietą/za kandydatem.

8.Wszelki spam na priv jest niedozwolony.
Żeby nie było niesnasek na forum, niechciany spam zgłaszamy bezpośrednio do moderatora -tylko on może skutecznie zareagować.
Konsekwencją może być czasowe zablokowanie dostępu do forum.
Nie ujawnia się faktu otrzymania i treści spamu na forum publicum.

9.Po zakończeniu ankiety oficjalnie podajemy dane zwycięzcy na forum Dogomania.pl.
W miesiącach nieparzystych użytkownicy Miau.pl zobowiązani są, zgodnie z umową, do głosowania na forum KrakVet na kandydata, wyłonionego w wewnętrznej ankiecie Dogomania.pl.

10.Zwycięzca z forum KrakVet ma prawo ponownie wystartować w ankiecie forum Miau.pl po upływie dwóch lat. W przypadku kandydata zbiorowego( koalicji zgłoszonej oficjalnie do ankiety) dwuletnia karencja dotyczy wszystkich koalicjantów, niezależnie od udziału w wygranej.(Okres ten może zostać skrócony w przypadku "tragicznej"sytuacji kandydata, ale musi wynosić minimum rok).

11.Nie zmieniamy zasad w trakcie głosowania.

12.W przypadkach wątpliwych rozstrzygają Regulamin Forum Miau.pl i zasady netykiety.

Postanowienie dodatkowe:
Dla kandydata, który w ankiecie forumowej zajął drugie miejsce("sreberko ") każdorazowo organizowana jest inna forma pomocy na Miau (np zbiórka pieniędzy na forum).
Uzyskanie pomocy za pośrednictwem forum miau w żaden sposób nie ogranicza możliwości startu jako kandydat na KrakVet w kolejnych ankietach wewnętrznych.[/FONT][/COLOR]

Posted (edited)

Na wątku, w którym wybieramy kandydata w ankiecie wewnętrznej jest kolejne pytanie:
[quote name='itaka'][B]Ja mam tylko jedno pytanie. Wolontariusze zamawiają i zarządzać będą karmą, czy władze schroniska [/B]?[/quote]

EDYCJA 14:08
Paulina zapraszamy Cię na miau!

Edited by Czoko
Posted (edited)

Czoko, przyznaję, że w sprawach kocich nie za bardzo się nie orientuję. Z tymi pytaniami Kinka_Kinga7 musi się zwrócić do zarządu schroniska lub do kierownika, bo tylko oni dysponują konkretnymi danymi.

Wiem na pewno, że w schronisku:
- koty są sterylizowane / kastrowane
- jest prowadzona akcja sterylizacji / kastarcji kotów wolno żyjących
- nie wykupuje się zwierząt od pseudohodowców
- leczy się zwierzęta powypadkowe i w najcięższych stanach. Niedawno taki kotek po wypadku z całym tyłem bezwładnym był wożony do kliniki w Lublinie.

Jeśli chodzi o dysponowanie karmą, to zajmuje się tym kierownik schroniska. Wolontariusze nie mają na to wpływu, ale tez nigdy nie było powodu, żeby ktokolwiek z nas widział potrzebę kontrolowania takich rzeczy. Kierownik Marek Pawłowski jest osobą uczciwą i bardzo troszczy się o zwierzęta, które ma pod swoją opieką. Mogę ręczyć, że karma będzie wykorzystana zgodnie z przeznaczeniem.

Edited by cavani
Posted

Bardzo dziękuję - już zacytowałam na miau Twoją odpowiedź!
Czy ten kotek po wypadku miał może jakiś wątek, czy macie jakieś zdjęcia?

Posted

Niestety,w schronisku -tak jak Cavani -zajmuję się przede wszystkim psami,chociaż kociambry widuję i miziam....
Kot po wypadku wątku nie miał na pewno ,ale o fotki popytam!

Jeździłam po niego do lecznicy w Lublinie,gdzie spędził chyba miesiąc (schronisko płaciło za leczenie i hotelikowanie). Kociak jest wesoły i żywotny bardzo,ale z uszkodzonym kręgosłupem i bez odruchu wydalania- koopkę trzeba z niego wyciskać.

Niedawno też (wiosną?) schronisko skończyło leczenie w Lublinie u specjalisty-okulisty kociaka z chorymi oczami-to były jakieś powikłania po -chyba!-kocim kaszlu...Wizyt tych było mnóstwo (raz ja też byłam ze ślicznotą u okulisty na wizycie kontrolnej).Kociak (notabene pers jakiś) był przecudny,po operacji pojechał do dt w Białej Podlaskiej ,który zamienił się w ds!:)

Posted

[quote name='cavani']Kierownik Marek Pawłowski jest osobą uczciwą i bardzo troszczy się o zwierzęta, które ma pod swoją opieką.[/QUOTE]
Zdecydowanie potwierdzam.

Posted (edited)

Dziewczyny - nadal na miau mamy szansę zostać "sreberkiem" - kto może bardzo prosimy o zagłosowanie.
Ten banerek nadaje się na dogo - [URL="http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=146638&start=45"][IMG]http://images40.fotosik.pl/1824/d5a71aad6ec4b080.jpg[/IMG][/URL]

Edited by Czoko
literówka