aganela Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 świetne dziewczyny to wszystko;)mam nadzieję,że sprawa Beni skończy się dobrze po sterylce mogę ją troszkę poogłaszać(jak znajde czas i jak będziecie chciały,może bedzie już ktoś inny 'wolny'do robienia ogłoszeń?)szkoda tylko,że te maleństwa żadne nie poszły do adopcji,a zrobiłam im sporo ogłoszeń..:( na pinesce,pajęczynie,alegratce,rozglos.net,najpewniej,adopcjapsa i inne../ na świetach spróbuje im zrobić zwykłe allegro(tylko na takie mnie stać)może coś ruszy u szczeniakowych! Quote
jostel5 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 No to jeszcze i ja coś napiszę...:) Anetko,dziękujemy,banerek jest naprawdę poruszający! Magenka i Aganela-jak zawsze niezawodne! Co my byśmy bez Was zrobiły...?! I nie zostawiajcie nas,proszę,bo ja to taka sierota niewydarzona jestem i trzeba mnie ciągle jeszcze prowadzić za rękę :( Kinga,zrobimy bazarek??? Po świętach,bo teraz nie mam czasu.Aha-mam kolejne "piątaki" na benię i rottkę-na razie od psiolubnych koleżanek...:) Quote
kinga_kinga7 Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 Tak,bazarek zrobimy:) Co do Benki to prawdopodobnie po sterylce będzie u mojej siostry w Jastkowie,ale nie wiem jak się dogada z jej spanielką Quote
Rodzice Maciusia :) Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 lenka13 robi prześliczne profesjonalne bannerki - dzięki, że zajrzałaś lenko! Dziewczyny, super że działacie tak ostro!! Wreszcie robi się tu ciekawie i coś się dzieje. Ja miałam cały czas brak możliwości dostania się na dogo (błędy), ale już jestem. Tak jak pisałam wcześniej bardzo chętnie będę ogłaszać psiaki i mogę też prowadzić wątki. Quote
jostel5 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Rodzice Maciusia- Ciebie od Białej dzieli blisko 200 km ,ale przecież lubelszczyzna jest jedna,prawda? :) A co byś powiedziała o zbiorowym wątku naszych szczeniaczków? Jest ich zatrzęsienie i dobrze by było,żeby znajdowały domki...w schronisku jest krucho z socjalizacją ,więc zaraz będą z nich małe dzikusy... Quote
elmira Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Bardzo się cieszę, że sterylizacje będą wykonywane. Ograniczy to pojawianie się szczeniaczków, a i każda sunia, która zostanie adoptowana nie będzie miała małych. Quote
jostel5 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Elmira,a słyszałaś może o wecie Iwanickim z Białej???Dobry? Fachowy? Jaki? Jakoś podejrzanie tanio życzy sobie za sterylkę beni-150 zł...To możliwe? Quote
elmira Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Nie znam tego weterynarza, ale zasięgnę języka;) Może coś się wywiem. 150 złotych to faktycznie niedużo, jak za sterylizację takiej dużej suni. Quote
jostel5 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 No,właśnie! Żeby "w ramach oszczędności " nie zrobił jej krzywdy,bo akurat tutaj musi być dobra narkoza,nici ,a to kosztuje...Kurczę,zaraz po świętach musimy zdecydować.Na tę podejrzanie tanią sterylkę już w zasadzie mamy pieniądze. Quote
elmira Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Jostel5, chciałam od reki wybadać, ale muszę poczekać do jutra. Moim zdaniem nie ma co ryzykować. Fakt faktem może się okazać, że ten weterynarz chce tyle, bo wie, że to pies ze schroniska? I dlatego tak obniżył koszty? Możliwe? Quote
kinga_kinga7 Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 Jostel a mogłabyś konkretnie zapytać ile wziąłby Górnik? Quote
elmira Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 :) Udało się. Ten weterynarz ma dobrą opinię. Ale popytajcie jeszcze, bo ja przekazuję tylko, czego się dowiedziałam, a sama u niego nigdy nie byłam. Quote
kinga_kinga7 Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 A co byś zrobiła na naszym miejscu? Masz może kogoś w Białej kto chodzi z psem do niego? Quote
elmira Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Jest jeszcze troszeczkę czasu. W czwartek powinnam mieć jeszcze jakieś informacje. Wiem, że długo trzeba czekać, ale takie uroki działania na odległość. Babcia mojego TZ-ta chodziła do niego ze swoją kotką. Podobno zawsze jest w lecznicy multum ludzi, czyli wnioskuję, że zły nie jest. Ja bym jeszcze chwilę poczekała, co Wy na to? Bo jedyne, co mogłabym Wam polecić na 100%, to weterynarz u którego ja leczę swoje zwierzaki-no bo jego znam. Quote
kinga_kinga7 Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 A u kogo twoje zwierzaki są leczone? Quote
elmira Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Kinga_kinga7, od lat leczę zwierzaki u weterynarza z Pruszkowa. Oczywiście napisałam, że mogę gwarantować za weterynarza, którego znam, a w przypadku, kiedy coś mogę powiedzieć, bo słyszałam jedynie, to zalecam ostrożność. No i nie proponuje przecież ciągnięcia Beni pod Warszawę;) Quote
kinga_kinga7 Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 To lepiej chyba na miejscu,ten wet jest bardzo tani,ale czy dobrze zrobi?? Quote
jostel5 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Dziewczyny,poczekajmy,nie ma pośpiechu! I tak trzeba odłożyć sprawę ciachnięcia na "po świętach",u Iwanickiego dopiero po 7 kwietnia... Dzisiaj rozmawiałam z wetką z Międzyrzeca.Powiedziała,że sterylka dużego psa MUSI trochę kosztować.Kiedy dowiedziała się ,że chodzi o bidę ze schroniska bardzo się wzruszyła i określiła cenę bardzo "po kosztach"-200 zł. No,cóż? W świetle tego,co usłyszałam,... jakoś boję się pana Iwanickiego :) Z wetką wstępnie się umówiłam..w razie czego dowiozę benię do Międzyrzeca. A do Górniaka mam absolutne zaufanie,bo to naprawdę świetny fachowiec i ma serce do psiaków.Moją ponad 40-kilogramową Nikitę ciachnął za 400 zł,za to po zabiegu panna sama poszła do samochodu,sama wgramoliła się na siedzenie,nie wymiotowała,nie płakała i następnego dnia była "jak nowa"... Quote
jostel5 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Aha,o Iwanickiego jeszcze popytam...No i mam jeszcze jeden pomysł (może najlepszy....?),ale na razie słowa nie pisnę -muszę COŚ ;)sprawdzić,żeby nie narobić sobie i Wam smaku... Quote
Kapsel Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Słuchajcie znacie ten wątek? może warto go przejrzeć? [url]http://www.dogomania.pl/threads/147384-KOMU-STERYLKAE-sAE-fundusze-PROSIMY-O-ZGA-OSZENIA[/url] Quote
elmira Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 [quote name='jostel5']Aha,o Iwanickiego jeszcze popytam...No i mam jeszcze jeden pomysł (może najlepszy....?),ale na razie słowa nie pisnę -muszę COŚ ;)sprawdzić,żeby nie narobić sobie i Wam smaku...[/QUOTE] :) No to czekamy na dobre wieści. [quote name='Kapsel']Słuchajcie znacie ten wątek? może warto go przejrzeć? [url]http://www.dogomania.pl/threads/147384-KOMU-STERYLKAE-sAE-fundusze-PROSIMY-O-ZGA-OSZENIA[/url][/QUOTE] Fajny pomysł, kiedyś widziałam ten wątek. Przejrzę go raz jeszcze. Quote
magenka1 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Słuchajcie trochę się pogubiłam chcecie zrobić sterylkę dla suni ale skąd pieniądze na nią? Quote
kinga_kinga7 Posted March 30, 2010 Author Posted March 30, 2010 pieniądze zbieram ja i Jostel (przynajmniej próbujemy):) Quote
Recommended Posts