Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

super , że jakiekolwiek psiaki znajdują nowe domy. Niestety informacje takie - jedna na miesiąc  :( , a na OLX pełno szczeniąt i kociaków znów narozmnażanych :/ . Kiedy się Ci ludzie opamiętają..szok. 

Na ulicy też sporo psiaków nadal bezpańskich.. niektóre sobie nieźle radzą na całe szczęście. Ale odnośnie takiego jednego chciałam zapytać.. jak sobie schronisko radzi z kleszczami u psów? zapobiegacie jakoś? Wczoraj, wspólnie z kilkoma osobami z podwórka próbowałam wyciągnąć z jednego bezdomniaka kleszcze, ale strachliwy dość - i głaskać się dawał, ale po wyjęciu pierwszego kleszcza zaczął się obawiać, czego szukam na jego karku i wycofywał się szybko, a nawet trochę mnie straszył . Dość duży, silny pies, więc musiałam odpuścić po pół godziny prób. Został więc tylko nakarmiony smakołykami -sąsiadka mięsa mu ugotowała. 

Czy gdybym kupiła w sklepie zoologicznym jakąś najtańszą obrożę przeciwpchelną/odkleszczową, i założyła mu jakimś cudem to ona zda egzamin ? Czy można taką założyć, bez uprzedniego usunięcia kleszczy, czy jest jakaś firma bardziej polecana z takimi obrożami (bo słyszałam już o przypadkach zatrucia zwierzaków po założeniu obroży) . Pytam, bo nie mam z nimi doświadczenia.. u swoich psów stosuję od lat kropelki- ale nie stać mnie na nie obecnie, więc nawet moje psiaki tymczasowo tylko przeglądam dokładnie po spacerach w ramach profilaktyki przeciwkleszczowej. 

Posted

super , że jakiekolwiek psiaki znajdują nowe domy. Niestety informacje takie - jedna na miesiąc   :( , a na OLX pełno szczeniąt i kociaków znów narozmnażanych :/ . Kiedy się Ci ludzie opamiętają..szok. 

Na ulicy też sporo psiaków nadal bezpańskich.. niektóre sobie nieźle radzą na całe szczęście. Ale odnośnie takiego jednego chciałam zapytać.. jak sobie schronisko radzi z kleszczami u psów? zapobiegacie jakoś? Wczoraj, wspólnie z kilkoma osobami z podwórka próbowałam wyciągnąć z jednego bezdomniaka kleszcze, ale strachliwy dość - i głaskać się dawał, ale po wyjęciu pierwszego kleszcza zaczął się obawiać, czego szukam na jego karku i wycofywał się szybko, a nawet trochę mnie straszył . Dość duży, silny pies, więc musiałam odpuścić po pół godziny prób. Został więc tylko nakarmiony smakołykami -sąsiadka mięsa mu ugotowała. 

Czy gdybym kupiła w sklepie zoologicznym jakąś najtańszą obrożę przeciwpchelną/odkleszczową, i założyła mu jakimś cudem to ona zda egzamin ? Czy można taką założyć, bez uprzedniego usunięcia kleszczy, czy jest jakaś firma bardziej polecana z takimi obrożami (bo słyszałam już o przypadkach zatrucia zwierzaków po założeniu obroży) . Pytam, bo nie mam z nimi doświadczenia.. u swoich psów stosuję od lat kropelki- ale nie stać mnie na nie obecnie, więc nawet moje psiaki tymczasowo tylko przeglądam dokładnie po spacerach w ramach profilaktyki przeciwkleszczowej. 

W schronisku psy (a szczególnie te kudłate, gdzie kleszcza ciężko znaleźć) mają pozakładane obroże oraz miały zapuszczane kropelki. Mój własny pies też miał zapuszczane kropelki, jednak to słabo pomagało i teraz ma obrożę. Moim zdaniem, ona pomoże, tylko zależy też jaka ;) 

Posted

Blondynek adoptowany ;)

Bardzo się ciesze !! Dzwonił do mnie zainteresowany Blondykiem Pan kilka razy i w końcu psiak opuścił schronisko na dobre :) Wcześniej nie chciałam nic pisać, bo nie chciałam zapeszać, a niestety często tak się zdarza :(

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
Posted

Bardzo proszę aby ktoś zrobił ogłoszenia tej ślicznotce. :D 
Blanche- ok. 3 letnia suczka, zanim trafiła do schroniska była prawdopodobnie bita, bardzo szybko się uczy lgnie do człowieka lubi się bawić ślicznie chodzi na smyczy jak i bez niej za każdym razem gdy ktoś przechodzi obok jej kojca próbuje zwrócić na siebie uwagę. Jest przyjaźnie nastawiona do psów. Miała sterylizacje.

xq9rhl.jpg

nefblg.jpg

2061lc6.jpg

zk4heb.jpg

jkznfs.jpg

hriqlg.jpg

Posted

[URL=http://olx.pl/oferta/blanche-najpiekniejsza-blondynka-wsrod-suczek-CID103-IDbjLOz.html]BLANCHE[/URL]

już na olx.pl, za chwilę dalej - na: alegratka.pl, oglaszamy24.pl, lento.pl, zwierzaki.a4z.pl, przygarnijzwierzaka.pl, adopcje.org, morusek.pl, e-zwierzak.pl, naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, zoomia.pl, gumtree.pl

• Upvote 1