danusiadanusia Posted May 25, 2015 Posted May 25, 2015 Szukam transportu Lublin -> Zamość dla małej koteczki... uratowana jest z meliny, jedzie po lepsze jutro. no niestety! może poszukaj na wątku transportowym, albo napisz do ala123:) Quote
Paulaabp Posted June 1, 2015 Posted June 1, 2015 Dziś do adopcji idzie Otto :D Zamieszka u mojej koleżanki, jednej z wolontariuszek ;) Będzie w Białej ;) Quote
kinga_kinga7 Posted June 1, 2015 Author Posted June 1, 2015 Dziś do adopcji idzie Otto :D Zamieszka u mojej koleżanki, jednej z wolontariuszek ;) Będzie w Białej ;) SUPER ! Quote
lwica79 Posted June 1, 2015 Posted June 1, 2015 super , że jakiekolwiek psiaki znajdują nowe domy. Niestety informacje takie - jedna na miesiąc :( , a na OLX pełno szczeniąt i kociaków znów narozmnażanych :/ . Kiedy się Ci ludzie opamiętają..szok. Na ulicy też sporo psiaków nadal bezpańskich.. niektóre sobie nieźle radzą na całe szczęście. Ale odnośnie takiego jednego chciałam zapytać.. jak sobie schronisko radzi z kleszczami u psów? zapobiegacie jakoś? Wczoraj, wspólnie z kilkoma osobami z podwórka próbowałam wyciągnąć z jednego bezdomniaka kleszcze, ale strachliwy dość - i głaskać się dawał, ale po wyjęciu pierwszego kleszcza zaczął się obawiać, czego szukam na jego karku i wycofywał się szybko, a nawet trochę mnie straszył . Dość duży, silny pies, więc musiałam odpuścić po pół godziny prób. Został więc tylko nakarmiony smakołykami -sąsiadka mięsa mu ugotowała. Czy gdybym kupiła w sklepie zoologicznym jakąś najtańszą obrożę przeciwpchelną/odkleszczową, i założyła mu jakimś cudem to ona zda egzamin ? Czy można taką założyć, bez uprzedniego usunięcia kleszczy, czy jest jakaś firma bardziej polecana z takimi obrożami (bo słyszałam już o przypadkach zatrucia zwierzaków po założeniu obroży) . Pytam, bo nie mam z nimi doświadczenia.. u swoich psów stosuję od lat kropelki- ale nie stać mnie na nie obecnie, więc nawet moje psiaki tymczasowo tylko przeglądam dokładnie po spacerach w ramach profilaktyki przeciwkleszczowej. Quote
Paulaabp Posted June 2, 2015 Posted June 2, 2015 super , że jakiekolwiek psiaki znajdują nowe domy. Niestety informacje takie - jedna na miesiąc :( , a na OLX pełno szczeniąt i kociaków znów narozmnażanych :/ . Kiedy się Ci ludzie opamiętają..szok. Na ulicy też sporo psiaków nadal bezpańskich.. niektóre sobie nieźle radzą na całe szczęście. Ale odnośnie takiego jednego chciałam zapytać.. jak sobie schronisko radzi z kleszczami u psów? zapobiegacie jakoś? Wczoraj, wspólnie z kilkoma osobami z podwórka próbowałam wyciągnąć z jednego bezdomniaka kleszcze, ale strachliwy dość - i głaskać się dawał, ale po wyjęciu pierwszego kleszcza zaczął się obawiać, czego szukam na jego karku i wycofywał się szybko, a nawet trochę mnie straszył . Dość duży, silny pies, więc musiałam odpuścić po pół godziny prób. Został więc tylko nakarmiony smakołykami -sąsiadka mięsa mu ugotowała. Czy gdybym kupiła w sklepie zoologicznym jakąś najtańszą obrożę przeciwpchelną/odkleszczową, i założyła mu jakimś cudem to ona zda egzamin ? Czy można taką założyć, bez uprzedniego usunięcia kleszczy, czy jest jakaś firma bardziej polecana z takimi obrożami (bo słyszałam już o przypadkach zatrucia zwierzaków po założeniu obroży) . Pytam, bo nie mam z nimi doświadczenia.. u swoich psów stosuję od lat kropelki- ale nie stać mnie na nie obecnie, więc nawet moje psiaki tymczasowo tylko przeglądam dokładnie po spacerach w ramach profilaktyki przeciwkleszczowej. W schronisku psy (a szczególnie te kudłate, gdzie kleszcza ciężko znaleźć) mają pozakładane obroże oraz miały zapuszczane kropelki. Mój własny pies też miał zapuszczane kropelki, jednak to słabo pomagało i teraz ma obrożę. Moim zdaniem, ona pomoże, tylko zależy też jaka ;) Quote
kinga_kinga7 Posted June 7, 2015 Author Posted June 7, 2015 Blondynek adoptowany ;) Bardzo się ciesze !! Dzwonił do mnie zainteresowany Blondykiem Pan kilka razy i w końcu psiak opuścił schronisko na dobre :) Wcześniej nie chciałam nic pisać, bo nie chciałam zapeszać, a niestety często tak się zdarza :( Quote
kinga_kinga7 Posted June 9, 2015 Author Posted June 9, 2015 Odszedł od nas Remuś, kochany i taki wesolutki psiak, nie doczekał się swojego prawdziwego, dobrego, kochającego domku ... [*] Quote
Bejotka Posted June 9, 2015 Posted June 9, 2015 Biedny Remulek... Śpij spokojnie, pieseczku... [*] Quote
Gojasasa Posted July 18, 2015 Posted July 18, 2015 Dzisiaj do adopcji poszła Sonia! :D Byłam przy adopcji, dziewczyna na prawdę ogarnięta :) chciała innego pieska ale to Sonia właśnie złapała ją za serce i to jej dała szansę :) Ta Sonia: http://olx.pl/oferta/ladna-mala-sonia-terierkowate-cudenko-CID103-ID7punN.html#411e0822af Quote
Bejotka Posted July 18, 2015 Posted July 18, 2015 To cudowna wiadomość! :) Zdejmuję ogłoszenia :) Quote
kinga_kinga7 Posted July 18, 2015 Author Posted July 18, 2015 To cudowna wiadomość! :) Zdejmuję ogłoszenia :) miałam właśnie napisać o adopcji Soni, ale Gojasasa mnie wyprzedziła ! :) Powodzenia Soniu! Quote
Gojasasa Posted July 21, 2015 Posted July 21, 2015 Nie wiecie czy ktoś nie zechciałby przygarnąć pieska do BDT? Quote
kinga_kinga7 Posted July 21, 2015 Author Posted July 21, 2015 Nie wiecie czy ktoś nie zechciałby przygarnąć pieska do BDT? A coś więcej, skąd psiak, jaki? Quote
Gojasasa Posted July 21, 2015 Posted July 21, 2015 Schronisko nasze Prince, nie akceptuje wszystkich psów, czasem nawet podgryza Quote
kinga_kinga7 Posted July 21, 2015 Author Posted July 21, 2015 Schronisko nasze Prince, nie akceptuje wszystkich psów, czasem nawet podgryza Prince ! Będziemy szukać, wrzucę go na nasz profil na fb :) Quote
Gojasasa Posted August 16, 2015 Posted August 16, 2015 Bardzo proszę aby ktoś zrobił ogłoszenia tej ślicznotce. :D Blanche- ok. 3 letnia suczka, zanim trafiła do schroniska była prawdopodobnie bita, bardzo szybko się uczy lgnie do człowieka lubi się bawić ślicznie chodzi na smyczy jak i bez niej za każdym razem gdy ktoś przechodzi obok jej kojca próbuje zwrócić na siebie uwagę. Jest przyjaźnie nastawiona do psów. Miała sterylizacje. Quote
Bejotka Posted August 16, 2015 Posted August 16, 2015 Bardzo proszę aby ktoś zrobił ogłoszenia tej ślicznotce. :D Jak to "ktoś" ??! Oczywizda, że zrobię :) Quote
kinga_kinga7 Posted August 17, 2015 Author Posted August 17, 2015 Jak to "ktoś" ??! Oczywizda, że zrobię :) Jak zawsze, nasza nieoceniona Bejotka pomoże ! :) Quote
Bejotka Posted August 18, 2015 Posted August 18, 2015 [URL=http://olx.pl/oferta/blanche-najpiekniejsza-blondynka-wsrod-suczek-CID103-IDbjLOz.html]BLANCHE[/URL] już na olx.pl, za chwilę dalej - na: alegratka.pl, oglaszamy24.pl, lento.pl, zwierzaki.a4z.pl, przygarnijzwierzaka.pl, adopcje.org, morusek.pl, e-zwierzak.pl, naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, zoomia.pl, gumtree.pl 1 Quote
Gojasasa Posted August 22, 2015 Posted August 22, 2015 Z tego co zobaczyłam Cynka jest ogłaszana a znalazła domek :) Quote
Bejotka Posted August 22, 2015 Posted August 22, 2015 o, dzieki za info.... :) Najfajniej by było, gdyby informacje o adopcjach od razu trafiały na wątek... Quote
Recommended Posts