Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak, Niko jest po kastracji, opis z pierwszej strony trzeba zmienić, bo się chłopak nieco różni już teraz. Prawdziwy opis jest w kilku ostatnich postach, ale jak trzeba sklecić jakiś opis to zrobię, bo i tak muszę do ogłoszeń. Dora - dziękujemy!

Posted

Dora wielkie dzieki!Czekamy jeszcze na opinię Jamora o naszym Niko ale mysle,ze będzie rózniła sie niewiele,.oczywiście doda cos po Jamorowemu...i na to czekamy!

Posted

Jamor się odezwał:

Napisał mamanabank
Jamor, gdyby tak udało Ci się słowo o Niko napisać, byłoby super.
Zauważyłeś w ogóle, że ktoś Ci jeszcze jednego burka podrzucił?

Uważam, że to jakis podstęp z Waszej strony. Nico to brat nory. W opisie charakterystyki mozecie wykorzystac norową, imię tylko zmienic.chłopak jest niesamowity. zachowuje sie,jakby miekszał z naszymi psami od urodzenia. Co więcej -Bronek i Rufus , ktorzy na wybieg wychodzą indywidualnie upodobali sobie Nico, stają przed jego boksem i się z nim liżą. nigdy nie widziałem u nich takich reakcji.

Posted

ten wasz opis z 1 post wcale nie pasuje do Nico, chyba ze to nie te psy. zresztą w sobote lub niedziel nagram Wam kawałek. Jest wesoły kontaktowy . do dsieci tez sie nada, tylko pamietajmy , ze dzieci dzieli sie na dwie kategorie, są dzieci i skur...... Zartuje oczywiscie

Posted

Jamorku,tak mniej wiecej od 44 postu widac metamorfozę Niko!Prosze raz jeszcze, przeczytaj cały watek Niko,jesteś fachowcem zalezy nam na Twojej opinii.:roll:

Posted

Romka napisał(a):
Wiedziałam,że Niko jest niesamowity!A przy okazji socjalizuje Bronka!:evil_lol:
Cholera a jak to Bronek nauczy Niko swoich numerów!Niko juz potrafi otwierac boksy!Dobbrze,ze u nich dzielnicowym jest Jamor!:diabloti:

Posted

Niko jest psem bardzo dobrze zsocjalizowanym, radosnym i otwartym, a przy okazji aktywnym, uwielbia ciągnąć i biegać, świetnie nadaje się jako towarzysz do biegania lub doggtrekingu, przeciąganie zabawek również jest jego pasją. Uwielbia zabawy z innymi psami i dziećmi. Dorośli też się nadadzą, ale muszą być ludźmi aktywnymi, bez względu na wiek.

Niko ma ok. roku, może mniej, zachowuje się jak podrostek (sika jeszcze na czterech), również w domu, jest po kastracji, po niedawnym wypadku, w którym doznał wstrząśnienia mózgu, nie ma już śladu.

Może mieszkać z innymi psami (bez względu na płeć, takie np moje psy dwa samce i suka zaakceptowały go bez problemu w progach swojego domu, mimo, że na inne duże psy zwykle rzucają się z mordą, on wchodzi jak do siebie, cały zadowolony, ogon chodzi na lewo i prawo, on lubi psy, a psy lubią jego, mamy nadzieję, że to się nie zmieni, bo proces socjalizacji u Jamora trwa), a nawet kotami. Lubi rywalizować o jedzenie, ale jest posłuszny, tzn. łatwo nad nim zapanować, nie wiem jak w terenie, bo nie puszczałam go bez smyczy, tutaj powinien się wypowiedzieć Jamor, jak jest z wracaniem do boksu... dosyć szybko się uczy, siad to dla niego siad, jeśli tylko się opłaca usiądzie na pewno, z innymi komendami nie eksperymentowałam.

Jest pozbawiony agresji w stosunku do ludzi, można go dotykac po brzuchu, łapach, oglądać zęby i co kto lubi.

Świetnie odnajduje się w warunkach zupełnego zwariowania, jakie panuje np. u mnie w domu, dużo dzieci, dużo zwierząt, zamieszanie jak najbardziej wskazane na dzień dzisiejszy ( w pierwszym poście jest odwrotnie ponieważ był dopiero co po wypadku)

Jeśli ktoś lubi szaleństwo na śniegu, jazdę na butach i wywrotki polecam Niko na już, póki śnieg leży, zabawa gwarantowana!

Jak mi się coś jeszcze przypomni napiszę. Jamor, jeśli coś nie tak napisałam, proszę o korektę, dziewczyny też, chodziłyście z nim na spacery.