Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no NIKO, niedługo niesforna Figafiga zawiezie Cię do Jamora....będziesz siedział grzecznie, zero lizania, chrumkania, oblizywania się, puszczania bąków u mnie w aucie - Figa karze pies słucha ha ha ha ha ....

Posted

Figafiga napisał(a):
no i jak zareagował??ucieszył się pewnie!!!

Pan Marek przekazał mi,że adopcja NIko interesuje sie ktos kto mieszka w jednej z podłowickich wsi!Kiedy ten pan wszedł do boksu NIko uciekł i schował sie przed nim!Pan ma odwiedzić schronisko w sobotę,ale do soboty to Niko pewnie już wyjedzie ze schroniska!

Posted

NIKO już nie będzie...!!!!tylko trzeba się umówić kiedy mam go wziąść do siebie...tak mi się wydaje, że w piatek po pracy, bym go zgarneła i na dziełce by u mnie z Negrą biegał, a rano do Jamora....taki mam pomysł...ale najwazniejsza jest pogoda, bo drogi są fatalne, a dziś mąż powiedział, ze coś w kole słychać i ma do soboty naprawić!!!

Posted

Niko,został przeze mnie przywieziony do Mamanabank ze schroniska!Przyjechałam a on jak zwykle przyglądał sie uwaznie co się dzieje,że ja dzis przyjechałam,przez chwilę obserwowałam jak zaczepia szefowa Śnieżke do zabawy a potem juz tylko obserwował,swoim zwyczajem uwaznie i spokojnie!Kiedy zorientował się,ze przyjechałam po niego cieszył się i okropnie ciągnął na smyczy(jak zwykle nic nowego,myślal,ze to spacer).Oczywiście boks był odpowiednio zabezpieczony przed otwarciem,bo Niko potrafi otwierać boksy!Samochód go nie przeraża zaraz obejrzał każdy kąt od tego co pod wycieraczkami do tego co z tyłu i co za oknem!Nie wykazywał oznak lęku tylko zaciekawienia i pilotował z pierwszego siedzenia!Po przyjeżdzie do Mamnabank chciał pobiec na spacer ale poszliśmy do domu poznać psiaki Mamanabank!Powitanie wypadło rewelacyjnie dla Harrego był to kolejny kumpel do zabawy i teraz Mamanabank ma wesoło,bo skakanie po kanapach to jest to co robią w tej chwili psiaki!Niko bawił sie w przeciąganie sznurka zMagdaleną corka Mamnabank i to tez było ekstra!Pożegnalam się z NIko! U Jamora będa jeszcze lepsze zabawy,wszystko przed tobą Nikulo!Psiak jest bardzo ufny i przyjacielski,lubi dzieci nie zwrocił uwagi na kota,to on na wszelki wypadek dał nogę!
Jamor będzie zachwycony psiakiem jestem pewna!Ciekawe co na to powie Bronek a co Niko na Bronka?Oprócz skłonności do ucieczki nie widze w tym psiaku niczego złego,obym sie nie myliła!Ale i to świadczy o jego osobowosci i inteligencji!Wszystkiego dobrego piesku,będziemy szukać ci domku takiego na jaki zasługujesz!Dodam,że jak juz obejrzał wszystko wsamochodzie i za oknem to usiadł obok mnie i cały czas sie usmiechał a potem połozył głowę na łapach itak jechał!SUPER PIES!

Posted

OK!NIko jest juz u Jamora!Jak powiedziała Mamnabank spał w podrozy i nie przeszkadzał (dużo wrażeń),szalał cały czas z psiakami Mamanabank i b ył z nimi na spacerze,suisia jeszcze jak szczeniak a u Jamora wszystko go interesowało!Nie było problemu z pozostawieniem go w hotelu!Pewnie resztę napisze Mamnabank jak wroci!No,NIko szukamy dla ciebie domku,ktory byłby ciebie wart!I zbieramy deklaracje!PAMIĘTAJCIE O NIKO!

Posted

Jestem, Niko jest zupełnie bezstresowy, wyłożył mnie na śniegu jak Romkę w sobotę, rzeczywiście sika na czterech jak szczeniak, w samochodzie i w domu czuje się jak u siebie, lubi psy i dzieci. Superowy pies dla ludzi aktywnych.

Posted

mamanabank napisał(a):
Jestem, Niko jest zupełnie bezstresowy, wyłożył mnie na śniegu jak Romkę w sobotę, rzeczywiście sika na czterech jak szczeniak, w samochodzie i w domu czuje się jak u siebie, lubi psy i dzieci. Superowy pies dla ludzi aktywnych.

TYlko tyle,napisz czy płakał a może Ty płakałaś?:razz:

Posted

Niko ma opłacony hotel do końca stycznia.

Trzeba wziąć się z buta za ogłoszenia, jak odparuję po wczorajszym wyjeździe i dzisiejszym intensywnym dniu zrobię allegro, ale tak sie zastanawiam czy nie zamówić po prostu pakietu ogłoszeń, tak jak gonia zamówiła Puszkowi.

Posted

Romka napisał(a):
TYlko tyle,napisz czy płakał a może Ty płakałaś?:razz:

Niko nie płakał, był bardzo zainteresowany wszystkim, co się wokół niego dzieje, mam nadzieję, że dzisiaj mógł już sobie u Jamora pobiegać bez smyczy, bo wczoraj jakkolwiek próbowałam za nim nadążyć, było to nierealne, żeby się wybiegał. Niko to świetny pies do biegania, czy dogtrekkingu, aż się chce ruszyć w trasę z takim psem.
Fakt, było mi smutno go zostawiać, gdy wcześniej ganiał zgodnie z moimi psami, a potem tak ufnie spał w samochodzie. Myślę, że niedługo będą jakieś nowe zdjęcia z hotelu i zobaczymy zadowolonego Niko.

Jeśli chodzi o jego wady, zauważyłam dwie, sika w domu jak szczeniak, ale to normalne, skoro mieszkał w boksie, a wcześniej nie wiadomo czy bywał w domu i druga - broni jedzenia przed innymi psami, przed ludźmi nie, ale tylko wtedy, gdy on ma miskę albo smakołyk, a reszta nie.

Natomiast karmiony z ręki razem z innymi psami zachowywał się rewelacyjnie. W minutę załapał, ze jedzenie dostaje się wtedy, gdy się siedzi i tak ładnie razem w rządku siedziały i dostawały karmę po kolei do dzioba, jak w cyrku, super.

Posted

No to potwierdza się anioł nie pies!A sika jak szczeniak bo jest szczeniak!Choć mógł podpatrzeć jak robi to dorosły pies w boksie-Borys,stary i doswiadczony!