Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest Elżbieta481
Posted

Witaj Beri-i my meldujemy się na Twoim psiaku wątku..Biedny jesteś..Jakże życie Ciebie doświadczyło-ukochany pan juz nie wróci,rodzina jego-cóż Bóg będzie sądził..My nie rozumiemy postepowania,bo dla nas pies osoby bliskiej jest jak relikwia.Trzeba się opiekować właśnie przez pamięć tych,których kocha się.I jeszcze na dodatek jesteś niewidomy:shake:
Może byłoby warto o jakimś hoteliku pomyśleć dla biedaka?
Ech..
waldi481

• Replies 303
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bericzku kochany, jesteś cudowny i już się nie martw, ciotki coś wymyślą.
Nie zostaniesz sam:loveu: Mysiu dziekuję za zaproszenie ale kiedyś cię zamorduję:mad: serce mi tak wali jak go zobaczyłam a motyle latają jak opętane:-(:-(

Posted

Beri-śliczny jesteś i mam nadzieję, że ktoś Cię przygarnie i pokocha:loveu:
[URL="http://www.rozglos.net/ogloszenie-114521.html"]Darmowe ogłoszenia drobne - Rozglos.net - praca, nieruchomości, motoryzacja, ogloszenia towarzyskie i anonse - Jestem Beri. Patrzę sercem, a Ty?[/URL]

Posted

[B][CENTER][COLOR="Navy"]Są myśli, które nigdy nie należało pomyśleć !!!
Są czyny, które nigdy nie powinny zostać popełnione !!!
… ale pomyślane i popełnione
stają się gorzką prawdą naszego istnienia. [/COLOR][/CENTER][/B]W zabrzańskim schronisku przebywa piękny, kudłaty, średniej wielkości pies w typie sznaucera o imieniu Beri. Jakie winy są jego udziałem, że znalazł się w takim miejscu ?? Odpowiemy za niego, bo Beri jak każdy pies nie powie złego słowa na człowieka.
Jego winą jest to, że nie jest już młody. Jego winą jest to, że nie widzi. Jego winą jest to, że prawdopodobnie niedosłyszy. Jego winą jest to, że przeżył swojego pana. Jego winą jest to, że dla syna swojego pana Bari nie przestawia żadnej wartości, która mogłaby powiększyć przejęty majątek.
[B][CENTER]Jego winą jest po prostu to, że żyje !!!![/CENTER][/B][B]Myśl, która nigdy nie powinna była zaistnieć to pozbycie się z domu psa, czyn który nigdy nie powinien być popełniony to oddanie tego psa do schroniska. [/B]
Beri nagle z dnia na dzień został wrzucony pomiędzy obce psy, które natychmiast wyczuły jego strach, jego brak agresji, jego pokorne poddanie się temu co zgotował mu los, a właściwie człowiek. Stał się dla nich „najsłabszym ogniwem” , a takie ogniwo zostaje szybko wyeliminowane-na zawsze. [B]Śmierć w schronisku ma różne oblicza, ale każde z nich jest tak samo okrutne. Śmierć przez zagryzienie. Śmierć głodowa. Śmierć zamknięta w jednym, małym zastrzyku. [/B]
Beri to psiak domowy, przyjazny, spokojny, nauczony czystości. Świetnie sobie radzi w znanym mu terenie. Potrafi nawet dogadać się z kotami. Beri to taka przylepa, która szuka kontaktu z człowiekiem i czeka na pieszczoty. Jego niewidzące oczy mówią do nas „ja czuję cały otaczający mnie świat, ja widzę ludzi, którzy mnie omijają. Dlaczego … ???”
Prosimy pokochaj Beriego, pomóż nam wyrwać go z tego koszmaru jakim jest schronisko.
[B][CENTER]Patrząc na świat oczami widzimy jego dobre i złe strony,
ale czy patrząc na świat sercem widzimy i czujemy mniej ???[/CENTER][/B]Ile jeszcze przed nim dni przepełnionych strachem, przerażeniem i poczuciem beznadziei zależy na prawdę od Ciebie. Beri wypatruje swojego człowieka nie oczami, które nie widzą, ale sercem, które „pokazuje” mu więcej niż mógłbyś sobie wyobrazić. Beri dobrze sobie radzi z tą swoją ułomnością. Nie potrafi poradzić sobie tylko z bezdomnością na którą został skazany.
[B][CENTER][COLOR="Navy"]Prosimy, spraw aby Beri odczuł na sobie
już tylko ciepłe myśli i dobre uczynki.
Uwierz nam ten pies może być najcenniejszy skarbem w Twoim życiu,
tylko daj mu szansę, pozwól mu nim być !!![/COLOR][/CENTER][/B]

Posted

[quote name='marysia55'][B][CENTER][COLOR=Navy]Są myśli, które nigdy nie należało pomyśleć !!!
Są czyny, które nigdy nie powinny zostać popełnione !!!
… ale pomyślane i popełnione
stają się gorzką prawdą naszego istnienia. [/COLOR][/CENTER]
[/B][/QUOTE]

klękam przed Tobą mistrzyni słowa wyciskającego gorzkie łzy niewinnych martwiacych się za tych co są bezbronni:loveu:
Masz wielki dar Marysiu :loveu::loveu:

Posted

[quote name='ihabe']klękam przed Tobą mistrzyni słowa wyciskającego gorzkie łzy niewinnych martwiacych się za tych co są bezbronni:loveu:
Masz wielki dar Marysiu :loveu::loveu:[/QUOTE]

[B]Iwonka[/B] :loveu:, proszę Cię ....... :oops::oops::oops:

Posted

[quote name='Mysia_']T[B]ekst Marysi już na pierwszej stronce[/B], dziękuję wszystkim za pojawienie się tutaj :cool3:[/QUOTE]
Mysia, wklejony, ale nie w takim formacie jak na wątku :p ... a to ważne :cool3:
proszę poprawić :mad:

Posted

[quote name='marysia55']Mysia, wklejony, ale nie w takim formacie jak na wątku :p ... a to ważne :cool3:
proszę poprawić :mad:[/QUOTE]

niestety z moją przeglądarką to wszystko nie jest takie proste :evil_lol: ale chyba mam już pomysl jak to zrobić :eviltong: poprostu zacytuję Twój post i wkleję tam :p

Posted

[quote name='marysia55']Mysia, wklejony, ale nie w takim formacie jak na wątku :p ... a to ważne :cool3:
proszę poprawić :mad:[/QUOTE]

Kochana, ja nie mogłam się oprzeć temu tekstowi i pozwoliłam sobie go wkleić na moja stronę bezdomnepsy.pl, mam nadzieję, że mi pozwolisz?
:loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='ihabe']Kochana, ja nie mogłam się oprzeć temu tekstowi i pozwoliłam sobie go wkleić na moja stronę bezdomnepsy.pl, mam nadzieję, że mi pozwolisz?
:loveu::loveu::loveu::loveu:[/QUOTE]
Iwonko :p, nie pytaj się tylko wklejaj go serce moje gdzie uważasz, że pomoże psiakom. Tylko o to przecież tu chodzi. Dużo domków życze Twoim bezdomniaczkom :loveu::loveu:

Posted

[quote name='Mysia_']niestety [B]z moją przeglądarką to wszystko nie jest takie proste [/B]:evil_lol: ale chyba mam już pomysl jak to zrobić :eviltong: poprostu zacytuję Twój post i wkleję tam :p[/QUOTE]
Mysia :loveu:, polecam "Operę" :evil_lol:

Posted

[quote name='Cajus JB']Piękny tekst marysia. Już zmieniam.[/QUOTE]
dzięki :p:p starałam sie jak mogłam. troche dołożyłam od siebie, ale chyba nikt mi za to głowy nie urwie :evil_lol:

Posted

[quote name='marysia55']dzięki :p:p starałam sie jak mogłam. troche dołożyłam od siebie, ale chyba nikt mi za to głowy nie urwie :evil_lol:[/QUOTE]

Taki od serca to najlepszy jaki może być.

Mądra głowa nie kwalifikuje się do wyrwania.

Posted

[quote name='marysia55']Mysia :loveu:, polecam "Operę" :evil_lol:[/QUOTE]

tą Operę, która mam? :evil_lol::diabloti:
ale i tak ładnie mi się udało to na pierwszej stronce zrobić :loveu:

Posted

To ja jeszcze to ogłoszenie podrzucę:
[url]http://zabrze.olx.pl/na-swiat-patrze-sercem-a-ty-piekny-niewidomy-beri-czeka-zabrze-iid-56222749[/url]

[URL="http://zabrze.olx.pl/item_page.php?Id=56217752&g=6"] [/URL]

Posted

Beri, cudny kudłaczek. A taki smutny los :(.

Ile on ma lat ? Czy oprócz tego, że nie widzi to jest zdrowy ?
Czy on był pieskiem domowym ?
Gdzie teraz przebywa ?

Posted

Zuza Dziękujemy za ogłoszenia!

Dogo07. Beri całe życie mieszkał w mieszkaniu, dopiero po śmierci właściciela syn tego pana przywiózł go do schroniska w Zabrzu. To staruszek.