Jump to content
Dogomania

Wolontariat w schronisku w Katowicach!! Ruszyliśmy!! Poszukiwani wolontariusze!!!

Jaki dzień Ci najbardziej pasuje (poza sobotą) do spotykania się w schronisku ?  

53 members have voted

1. 1. Jaki dzień Ci najbardziej pasuje (poza sobotą) do spotykania się w schronisku ?

• poniedziałek
      1
    • wtorek
      8
    • środa
      5
    • czwartek
      19
    • piątek
      20

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich;-)
Zamierzam rozpocząć wolontariat w katowickim schronisku. Chciałabym pojawić się po raz pierwszy w SCC, w niedzielę, ale nie wiem czy mogę tak od razu udzielać się w akcji?

Posted

iveta - zapraszamy na akcję w SCC - generalnie musisz mieć identyfikator ale przyjdź - pogadamy - coś pokombinujemy, na stronie fundacyjnej ( mój podpis ) w zakładce"wolontariat" jest do pobrania umowa wolontariacka - wydrukuj sobie x2 i wypełnij, jak jesteś niepełnoletnia potrzebna też zgoda rodziców.

www.dogomania.pl/threads/106922-DZIEA-PSA-Psiejsko-Czarodziejsko-w-Silesia-City-Center

Najlepiej jeśli przyjdziesz w sobotę po szkoleniu psów schroniskowych - będą wtedy wolontariusze, którzy pracują ze schronowymi psami.

Posted

A witam, witam;-)
Jeszcze mam jedno pytanie - co wpisać w umowie w rubryce - 'rozpoczęcie wykonania świadczeń strony ustalają na dzień..., a zakończenie do dnia....'?

Posted

[quote name='JOMA']iveta - zapraszamy na akcję w SCC - generalnie musisz mieć identyfikator ale przyjdź - pogadamy - coś pokombinujemy, na stronie fundacyjnej ( mój podpis ) w zakładce"wolontariat" jest do pobrania umowa wolontariacka - wydrukuj sobie x2 i wypełnij, jak jesteś niepełnoletnia potrzebna też zgoda rodziców.

www.dogomania.pl/threads/106922-DZIEA-PSA-Psiejsko-Czarodziejsko-w-Silesia-City-Center

Najlepiej jeśli przyjdziesz w sobotę po szkoleniu psów schroniskowych - będą wtedy wolontariusze, którzy pracują ze schronowymi psami.

Po szkoleniu schroniskowym?:cool3:
Szkolenie jest przecież indywidualne, w praktyce nie ma określonych stałych godzin.
Niech przyjdzie nawet na 10, wytłumaczy się wsio.;)

Posted

Rybka39 - Po szkoleniu schroniskowym - miałam na myśli po południu, przyjeżdżają psy ze schronu i część wolontariuszy - liczyłam, że ktoś się odezwie i sprecyzuje tę informację

Posted

Dziękuję wszystkim za chęć pomocy, odpowiedzi i podpowiedzi w sprawie wizyty przedadopcyjnej. :Rose:

Jeszcze jedna prośba:
Wczoraj w Katowicach zaginął spanielek, jakbyście widziały błąkającego się spanielka albo gdyby był jakiś w schronie, to dajcie znać proszę. Psiak ma na imię Gines (ale nie bardzo reaguje na wołanie).

EDIT:
Gines na szczęście odnalazł się dzisiaj wieczorem 3 km od domu. Jakiś młody chłopak go zauważył i zadzwonił, bo widział ogłoszenia.

Posted

Ja się dzisiaj niestety nie zjawię...mój foks mi wyciął numer - wymiotuje, ma gorączkę, muszę poszukać jakiejś lecznicy czynnej w niedzielę...

Posted

P. Ania chciała, żebym tu napisała, co u Sary. Wrzucam więc to samo, co na wątku. Same dobre rzeczy:)

[FONT=Times New Roman]Świeżutkie wiadomości o nowym domku Sary:) :[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Dzisiaj rozmawiałam telefonicznie z panią, która ją adoptowała (wizytę poadopcyjną umówiłyśmy na przyszłą sobotę). [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Sara ma dom, kojec, ogród i pola, po których biega z córką właścicieli, także bez smyczy. Może brzmi to lekko niepokojąco, ale zostało sprawdzone - nie ma najmniejszych problemów z oddalaniem się od pani. Tak naprawdę Sara wybrała sobie na "główną panią" właśnie czternastoletnią dziewczynę, za którą chodzi wszędzie (z wzajemnością). Zresztą to właśnie ona wypatrzyła i wybrała psa:)[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Sara miała sypiać w kojcu, ale skończyło się na tym, że śpi w pokoju córki:) Nikt nie widzi innej możliwości:)[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Sara rozpoczęła swój pobyt w nowym domu wizytą u weterynarza i.. psiego fryzjera. Tam została wykąpana, wyczesana itp., ponoć wygląda rewelacyjnie (zdjęcia za tydzień).[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Weterynarz stwierdził jedynie problemy z jednym uchem - głęboko jakaś ranka czy coś takiego; dostała coś do smarowania, zakrapiania, czyszczenia - już właściwie po wszystkim.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Sarę odwiedzili krewni i znajomi właścicieli, z przysmakami - wszyscy zachwyceni jej wyglądem, a przede wszystkim charakterem.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Pani nie mogła się jej nachwalić - wszystko umie, jest niezwykle ciepła, łagodna, kontaktowa itp. - o czym wszyscy wiemy:)[/FONT]
[FONT=Times New Roman]W siódmym niebie ponoć jest w towarzystwie dzieci gości - zwłaszcza, gdy leży na dywanie, a one razem z nią, głaszcząc. Takie właśnie sytuacje opisywano mi przez telefon.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Wszystko mam zobaczyć na własne oczy, jak tylko przyjadę, zostałam zaproszona z wielką chęcią i w bardzo miły sposób. Pani myślała, czy nie odwiedzić z Sarą pani Ani w schronisku, ale martwi się, czy aby pies się nie zestresuje takim powrotem, żeby się nie bał itp. - pewnie by się nie zestresowała za bardzo:), ale dobrze, że myślą o takich rzeczach..:)[/FONT]
[FONT=Times New Roman] [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Zdziwiła mnie jedna informacja - Sara zaczęła szczekać! Nikomu to nie przeszkadza, wręcz pani stwierdziła, że ma ładny głos. Obszczekuje przechodzących koło ogrodzenia itp. Ale ze schroniska mieli informację, że raczej nie szczeka. Ja nigdy w życiu nie słyszałam, żeby szczeknęła. Ale skoro szczeka "na wesoło", to może naprawdę się już wyluzowała:) Wszystko na to wskazuje.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]I na to, że po tym nieskończenie długim czekaniu wreszcie trafiła w dziesiątkę! Usłyszałam, że musi mieć masę miłości i ma, za wszystkie czasy. Bo nie da się jej nie kochać:) To by było na tyle:)[/FONT]
[FONT=Times New Roman] [/FONT]