Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Imię: Piga
Charakter: jeszcze troche wystraszona schroniskiem ale juz śmielsza ;) synpatyczna widac że chciałaby mieć swojego ludzia ;)
Jak trafiła: Jej pani trafiła do więzenia i pies został sam w domu. Sąsiad zgłosił do Urzędu Gminy.

W Ośrodku Pomocy dla Zwierząt, prościej schronisku w Uciechowie przebywa ONA. Nie ma imienia i jeszcze za wiele o niej nie wiemy, ale jak każdy pies w schronisku jest potrzebująca.

Wnioskując ze zdjęcia jest to amstaffka/pitbulka . Młoda. Z tego co wiem jej warstewka tłuszczu cieniuchna. wroobelka zamówiła dla niej kubraczek u arjuny.

Kontakt w sprawie adopcji:
Ośrodek Pomocy dla Zwierząt Niechcianych i Porzuconych
Uciechów k/ Dzierżoniowa
Os. Białe 7
tel.:
510 433 322 (Kierownik - Robert) , 721 107 014(Sylwia)
[email protected]
[email protected] (mój)

Jak tylko dostanę więcej info uzupełnię wątek. Jakieś sugestie co do imienia? Ja bym ją nazwała Salva. Ale to taka skromna sugestia :oops::oops::oops:
Fotki - pojawią się lepsze, jeżeli edyta mnie nie zamorduje o wykorzystywanie ludzi do własnych celów :P

W TAKIM RAZIE CHRZCIMY CIĘ (JEŻELI W SCHRONISKU CIĘ NIE OCHRZCZONO :OOPS: ) SALVA.

z relacji wolontariuszki rotek_

Robert nazwał ją już Piga
sunia jak węszy szczególnie głośno chrapie

sunia jest na obserwacji jeszcze
w związku z tym szczepienia będzie miała za kilkanaście dni dopiero
widać ze już przynajmniej raz rodziła
wysterlizowana zostanie po około miesiącu

wydaje się być łagodna, posłuszna
reakcję na koty sprawdzimy po kwarantannie

dzisiaj wyciągałm rottweilerkę z boksu do ambulatorium żeby zakropić jej oczy
suczka o imieniu Bona szczekała na rotkę jak szalona
Piga chyba niezbyt szczególnie przejęła się jej obecnościa ale patrzyła z ciekawością

jeszcze nie jestem na tyle odważna żeby pchać ręce w jej zęby,w kartotece zostawiłam puste pole w rubryce "wiek"

sunia jest bardzo zestresowana pobytem w schronisku

jej właścicielka poszła do więzienia i zostawiła psa samego na tydzień w domu, któryś z sąsiadów zaalarmował urząd gminy albo policję
szczegółów dokładnie nie znam

• Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Piękna!
To jest Amstaff jeżeli zdjęcie nie klamie ;]

Podaj proszę jak bedziesz wiedziala:

1. Ile ona ma
2. Szczepienia sterylizacja?
3. Reakcja na ludzi
4. Reakcja na psy/suki
5. Reakcja na koty
6. Skąd się wziela i jak dlugo siedzi ?

Salva piękne imię :loveu:

Posted

Bardzo dziekuję za wejście na wątek. Ciekawa jestem jakie imię w schronisku nadano... Jutro jade to ją zobaczę :)

Kana,

1. Ile ona ma (nie wiem jeszcze, ale z foty wygląda mi na kilka latek)
2. Szczepienia sterylizacja? (Każda sunia ciachana , każdy psiak ma szczepienia)
3. Reakcja na ludzi
4. Reakcja na psy/suki
5. Reakcja na koty
6. Skąd się wziela i jak dlugo siedzi ?

3,4,5,6 nie wiem.

Posted

Robert nazwał ją już Piga
sunia jak węszy szczególnie głośno chrapie

sunia jest na obserwacji jeszcze
w związku z tym szczepienia będzie miała za kilkanaście dni dopiero
widać ze już przynajmniej raz rodziła
wysterlizowana zostanie po około miesiącu

wydaje się być łagodna, posłuszna
reakcję na koty sprawdzimy po kwarantannie

dzisiaj wyciągałm rottweilerkę z boksu do ambulatorium żeby zakropić jej oczy
suczka o imieniu Bona szczekała na rotkę jak szalona
Piga chyba niezbyt szczególnie przejęła się jej obecnościa ale patrzyła z ciekawością

jeszcze nie jestem na tyle odważna żeby pchać ręce w jej zęby,w kartotece zostawiłam puste pole w rubryce "wiek"

sunia jest bardzo zestresowana pobytem w schronisku

jej właścicielka poszła do więzienia i zostawiła psa samego na tydzień w domu, któryś z sąsiadów zaalarmował urząd gminy albo policję
szczegółów dokładnie nie znam

Posted

będziemy ogłaszać do bólu...tyle tych bied...one się chyba przez pączkowanie mnożą:-(

pzydałyby się i zdjęcia - więcej zdjęć, żeby można było wybrać:p

jak zgłosi się jakis domek to sprawdzą go jakieś dobre w te klocki ciotki - tak, ze nie martwcie się - nie zostaniecie same:p

Posted

Byłam dzisiaj caaały boży dzień w schronisku -jutro tez jadę ;)
Mnie to ona wygląda bardziej na pitkę , no bo jest bardzo masywnej budowy ciała. Bary szerokie. Łapy krótsze niż u asta, ja obstawiam pitkę, wygląda po prostu jak ze zdjęcia. Piekna jest. Niestety mam jedną obawę co do niej... Nie potrafi czystości zachować... :( Jeżeli jutro zastanę taki sam widok to się niestety potwierdzi.
Broń boże - zero agresji. Wychodząc na spacer z sunią obok czy też przechodząc z miotłą lub mopem nie warczała ani nic. Podchodziła merdała ogonem, i płakała żeby ją chyba wypuścić ;) Wychodząc na spacer (kierownik brał - ja nie, nadal jest na obserewacji poznajemy charakter) zaglądała z zaciekawieniem do boksów a do swojego wracać nie chciała. Przechodząc obok niej z psem ona podchodziła do krat zaczynała wyjkowy koncert i chyba chciała się z sunią (akurat Sigma jest jej sąsiadką - 5-letnia jamniczka) bawić. Także jak dla mnie ona jest fajniusia :)

Fotek nie zrobiłam, wyszły tragicznie ide sie do edyty usmiechnac o lepsze ;P

Posted

Aaa mi sie pomieszalo juz ;)

Piga (właściwie to Pigi, bo wszyscy na nią prosiaczek wołają :lol: ) nadal się jeszcze boi człowieka. Jest przesympatyczna, ale nadal się boi. przed wejściem po spacerze do boksu blokuje się. Wyprowadza ją kierownik na pętli, tak na wszelki wypadek. Nadal się boi więc w każdej chwili może capnąć.

Nie ma żadnych problemów zdrowotnych, ale w boksie robi, niestety, a jest wyprowadzana...

Posted

Poproszę Doddy, żeby ją wrzuciła na stronę fundacji - ale nie liczcie na jakis super odzew, bo niestety bullowatych jest jak naprał:-(

Trzeba się skupic na ogłaszaniu - jak ktoś napisze jakiś fajny tekst to zrobię jej allegro. Trzeba poprosić jeszcze Jenny19 - ona ma zacięcie do ogłoszeń w necie;)

jej watek na niebieskim forum - zajrzyjcie tam to wam włosy stana dęba ile tych psów szuka domów...

http://www.amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=69&t=3423

Posted

nie zraźcie się że Piga chodzi na pętli
tak są prowadzane 90%psów które trafią do schroniska
na wszelki wypadek

zeby wejsc do bosku jej posprzątać robert wyprawadza sunię poza boks wtedy można wejść i to wszystko ogranąć

Posted

byłam wczoraj w schronisku,
faktycznie sunia sprawia wrażenie przestraszonej, coś tam na mnie poszczekiwała, ale widać, że ze strachu i stresu, nie było żadnej agresji,
a tu jedna jedyna fotka, która się udała (było już ciemnawo):