Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kilka godzin temu na stacji Orlen w Wólce Jagielczyńskiej jayo próbowała złapać niedużą suczkę w typie mini labka prawdopodobnie w ciąży.
Niestety nie udało się jej złapać. Suczka według słów pracowników została tam porzucona 3 tygodnie temu. Nie jest przez nich regularnie dokarmiana, jest chuda.
Ona może tam za kilka tygodni urodzić, na mrozie, bez schronienia, niedożywiona.
Czy ktoś może ją złapać?
To jest przy trasie katowickiej 90km od W-wy, za Rawą Mazowiecką.

Posted

Kochani musimy znać więcej szczegółów.
Jeśli pojedziemy i ją złapiemy co dalej?
Nie możemy jej zawieźć do warszawy z bardzo prozaicznych przyczyn, brak środków. Trzy psiaki na płatnych tymczasach.

Posted

Sunia jest rudo-biszkoptowa, niewielka, do łydki. Przyjazna, ale boi się chyba, że ktoś chce ją złapać w złych zamiarach.
Najpierw podeszła do mnie, dała się lekko pogłaskać.
Poszłam kupić parówkę i wziąć obroże i smycz z samochodu i wyszłam do niej ponownie, odwołałam ją gwizdem od wielkiego TIRa, gdzie usiłowała żebrać o coś do jedzenia, ale już nie chciała podejść zbyt blisko i nie dała się złapać na tyle, żebym mogła wsadzić ją do auta.
Gdybym siedziała tam dłużej, może by coś z tego wyszło - ale po pierwsze, nie byłam sama i zależna od kierowcy, po drugie, moje psy już od iluś godzin czekały na mnie w domu, więc nie mogłam bez końca tam sterczeć.

Miejsce dla niej zarezerwowałam, kasę będziemy pewnie zbierać, ale ją trzeba stamtąd bezwględie zabrać - nikt się nią nie interesuje, zjada tylko to, co ktoś jej rzuci, nie ma żadnej budy ani schronienia - i wygląda na to, że jest w ciązy :shake::shake::shake:
Jest młodziutka.
Na stacji facet powiedział, że ktoś ją wyrzucił ze 3 tygodnie temu i tyle.
I mówił to z takim debilnym przyklejonym uśmieszkiem do ryja, że mialam ochotę go trzasnąc. Zapewne dziwił się, co mnie obchodzi jakiś szwendający się pies. :angryy:
Jutro jedziemy do schroniska, a mamy jeden samochód, więc nie mam jak się rozerwać :(
Jo37 - nie miałabyś możliwości po nią podjechać?
Może poszukamy kogoś z Wawy do pomocy?

Posted

Dzisiaj spróbuję porozmawiać w schronisku z dziewczynami na jaką pomoc mogę liczyć.
Dobrze by było gdyby ktoś się zdeklarował po nią przyjechać.
I środa, bo wcześniej ja nie dam rady.

Posted

jayo napisał(a):
Ocelot - czy udało Ci się podjechac do suni?
Nie wiem czy organizowac jakis transport, jesli nie mam pewnosci czy sunia jeszcze tam jest :-(:-(:-(

Nie jayo niestety.

Posted

[quote name='ocelot']Nie jayo niestety.
Dzisiaj jadac z Czestochowy do Wawy zahaczylem o stacje w Wolce Jagileczynskiej. Podpytalem obsluge, okazało sie ze suka caly czas tam sie kreci. Ze wzgedu na to ze teren jest raczej otwarty, spodziewalem sie ze zagrzebala sie w jakiejs norze. Okazało sie, ze sunia nie potrafila sobie wyszukac nic osłonietego spala w gniazdku z trawy na odslonietej łące. Dokarmiana byla przez kierowcow, pracownicy stacji nic jej nie dawali. Sunia podeszla jak ja poczęstowałem chrupaskami, po połowie paczki (małej testowej) dała sie podrapać za uchem i poglaskać, potem poszła za mną do samochodu, nieufnie jeszcze troche, ale w koncu dała sie zabrać na ręce i usadzic w samochodzie.
Sunka jest teraz w lecznicy na obserwacji.
Sunia (Jagienka) jest spokojna, przyjazna. Była strasznie zapchlona i zmarznieta.

oto foty:

Posted

malagos napisał(a):
Cholercia, szkoda, ze mam dom tymczasowy zajęty, i to przez dwie suczki. Ta Jagienka baaardzo mi się podoba :roll:

to moze tak po cichutku zarezerwujemy jakis kącik u Ciebie :oops: jeśli tylko którąś uda Ci się wydać z Twoich tymczasowiczek ;)

Posted

nie mówię nie, ale to moze potrwac, z tymi moimi suczkami. Dopiero jutro sterylizacja pierwszej panny, za tydzień drugiej...
A Jagienka potrzebuje pomocy już :cool1: