Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dziewczyny, skoro mała chwilowo jest bezpieczna,pomyślmy o jakimś prawdziwy dt, może jakimś niedrogim, za małe psy przecież chcą niewiele. Co proponujecie? ona musi być w domu nie za psionym, bo była w takowym i gdy psy wyczuły jej uległość przeganiały ją z kąta w kąt i takie był efekty

Posted

Wunia, ale to sąsiadka przez ścianę. Przyjedzie SM, dziad się pokaja, a później może się mścić. Ona musiałaby zdecydować, czy tak robić.

Sytuacja wcale nie jest opanowana. Ja nie jestem dt, tylko awaryjne przechowanie.

Posted

Przecież nie mówię, że to proste, nie musi dzwonić, adres tylko trzeba znać, patrol sam się może "przypadkowo napatoczyć", kochani ludzie sa na każdej dzielnicy, a teraz chodzą wszędzie i liści pilnują:lol: akcja "LIŚĆ" w pełni.

A w awariach jesteś [B]niezastąpiona.[/B]

A DT szukam, już od świtu.

[quote name='mmd']Wunia, ale to sąsiadka przez ścianę. Przyjedzie SM, dziad się pokaja, a później może się mścić. Ona musiałaby zdecydować, czy tak robić.

Sytuacja wcale nie jest opanowana. Ja nie jestem dt, tylko awaryjne przechowanie.[/QUOTE]

Posted

Dowiedziałam się od pani, która ma suczynkę przywieźć, że próbuje skontaktować się z obecną opiekunką suni i da znać po południu co i jak.

Pytałam o szczepienia. Mała nie ma żadnych!
Wścieklizna, wirusówki - nic - o odrobaczenie już nawet nie ma co pytać.

Posted

Nie żartuję.
Czekałam na telefon i się doczekałam.
Malutka będzie u pani, której piesek odszedł po 15 latach, więc łatwo przewidzieć, że będzie wypieszczona i wycałowana.

A zgodnie z tym, co pisała Wunia, jak się facetowi zachce kolejnego psiaka męczyć to ta pani, która ją uratowała, już ma namiary, do kogo się zwrócić.

PS. po grzyba odmroziłam filet z kurczaka :D

Posted

To wspaniala wiadomosc,ale mam prosbe jak ta pani bedzie wiedziala o krzywdzie dzieci to prosze o conajmniej taka ;sama reakcje!!!!!!!!!Pisze to jako mama choc juz doroslych dzieci....

Posted

[quote name='anado']To wspaniala wiadomosc,ale mam prosbe jak ta pani bedzie wiedziala o krzywdzie dzieci to prosze o conajmniej taka ;sama reakcje!!!!!!!!!Pisze to jako mama choc juz doroslych dzieci....[/QUOTE]
Popieram;) Chociaż ciocia Piechcia dzieci w potrzebie też by chyba nie zostawiła?:eviltong:

Bardzo, ale to bardzo się ciesze, że sunia już bezpieczna!:loveu::loveu::loveu:

Posted

ciesze sie ze psina ma domek!
a co do tego pana ...........późnej sa takie sprawy dla reportera jak coś sie stanie -i każdy zadaje sobie pytaie ze sąsiedzi nie interweniowali jak wszystko słyszeli, wiedzieli... ale to wiecie, dopiero jak dojedzie do tragedii.
ech ludzie ludzie

Posted

wiecie, trzeba mieć naprawde nie lada odwagę aby walczyć z czymś takim. Tym bardziej jest trudno gdy mieszka się z takim bandytom przez ścianę. Wiem co mówię. Dziś zgłaszasz,a jutro nie masz szyby w oknie..w najlepszym wypadku.
nie wiem czy na fotki możemy liczyć, bo ja tej pani nie znam:p w tą całą sprawę wmieszał mnie wet:) a że mam u niego dług wdzięczności (chyba nie do odpracowania)no to musiałam pomóc:) no ale zapytam:) zobaczymy

ale jak usłyszałamtą wiadomość że jest domek,to małoz krzesła nie spadłam!!!:laola:

Posted

Nie wyciągajcie wniosków na podstawie tego, co tu w dwóch postach jest.
Wiem tylko, że facet miewa różne interwencje pewnie nie z jednego powodu. I myślę też, że jeśli kobieta działa w sprawie psów, to nie zaniedbałaby dzieci.
Mam znajomych w pomocy społecznej i uwierzcie, że kurator, policja i sąd razem wzięci nie każdą sprawę wyłapią. Same dzieci są czasem tak wyuczone przez rodziców z marginesu, że kłamią ze strachu. Tu nie wystarczy zgłosić, trzeba gdzieś takie dzieci zabrać. Jeśli nie można udowodnić znęcania się czy ciężkich zaniedbań to w ogóle nie ma o czym mówić. I podkreślam, że to tylko jałowe rozważania, bo Piechcia usłyszała to od weta, wet od pani. Mi nic nie powiedziała.

Posted

I o tym wlasnie pisalam.Gdy zapytasz zainteresowana lub zechcesz jej pomoc to cie z blotem zmiesza w najlepszym przypadku.I stajesz sie wrogiem niestety....Fajnie ze ten szczeniaczek ma dom:):):)

• 1 month later...
  • 3 months later...