Irviers Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Trzymamy kciuki za małe boksie :thumbs::bigok::happy1::kciuki: Dziewczyny mam pytanie- w jakim wieku kluski zaczynają chodzić albo przynajmniej stać na łapkach? Młoda ma już 16 dni i na razie ani myśli choćby stać-ciągle tylko pełza i w ogole jest bardzo nieporadna. W "rozrodzie psów" napisane jest że w wieku 10 dni szczenieta powinny już stać na wlasnych nożkach Quote
AGA NR 1 Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 [B][EMAIL="G@l@xy"]G@l@xy[/EMAIL],[/B] a gdzie tam - jednak jeszcze nie rodzi. :shake: Dzisiaj 60-ty dzień. Kolejna noc był niespokojna. Nie potrafi sobie znaleźć miejsca, zmienia pozycje co 15 sekund, wzdycha i marudzi, ale porodu jak nie ma tak nie ma. Bardzo chciałam żeby może już urodziła, bo dzisiaj mąż wyjechał na 3 dni i ZOSTAŁAM SAMA !!! :crazyeye: Wraca w sobotę, może mała wstrzyma się porodem do soboty / niedzieli ? :shake: A co u Ciebie ???? Quote
PANGEA Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 a "zona" mojego Tuptusia dzis 61 dzien i tez cisza. [IMG]http://img132.imageshack.us/img132/4589/20090205066ej1.jpg[/IMG] Spi dziewczynka :eviltong: i ma nas gdzies, a ja jutro wyjezdzam do Brna Moze poczeka do poniedzialku :evil_lol: Quote
Saskja Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Irviers, wywal ten "Rozród psów" ;), to bzdura; moje mają po 12 dni i nieporadnie pełzają, podciągają doopki w takich śmiesznych podskokach. Twoja zapewne jest bardziej tłuściutka, więc w ogóle musisz dac jej więcej czasu. Quote
moon_light Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Paulinka jakie słodkie zdjęcie :loveu::loveu::loveu: Quote
g@l@xy Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 AGA u nas dzięki Bogu spokój, 56 dzień i niech się nic nie wydarzy do przyszłego tygodnia. Maluchy buszują non stop, Fibi jakby tego nie zauważała. Apetyt ma dobry, je mało a często, uwielbia spać w swojej porodówce, stres mi opada a po weekendzie gdzie to będzie już 60 dzień będę już całkiem spokojna. Quote
PANGEA Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 [quote name='moon_light']Paulinka jakie słodkie zdjęcie :loveu::loveu::loveu:[/quote] ;) Iwona w panice. Urlop ma juz od tygodnia. A Lenka :eviltong: jak widac Quote
AGA NR 1 Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 [B][EMAIL="G@l@xy"]G@l@xy[/EMAIL],[/B] no to dobrze, że się już nie stresujesz. Znaczy, żeś gotowa. :eviltong: Ja w sumie też bez specjalnego stresu, wydaje mi się, że dam radę. Z tych "dzielnych" raczej jestem... :diabloti: Jednak wolałabym, żeby mąż był... chociaż w domu, wiesz o co chodzi. Takie psychiczne wsparcie i męska rada. No, ale trudno : a tak to jest Przyjaciółka na telefon i auto pod domem. I "awaryjnego" ( oby nie, tfu tfu tfu !!! ) weterynarza też już sobie wcześniej zarezerwowałam. Czuwam dalej. Jestem z małą 24 godziny na dobę. Teraz śpi sobie... w kojcu porodowym, hehe. ;) Quote
Dzidtka_Gl Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 [quote name='Irviers']Trzymamy kciuki za małe boksie :thumbs::bigok::happy1::kciuki: Dziewczyny mam pytanie- w jakim wieku kluski zaczynają chodzić albo przynajmniej stać na łapkach? Młoda ma już 16 dni i na razie ani myśli choćby stać-ciągle tylko pełza i w ogole jest bardzo nieporadna. W "rozrodzie psów" napisane jest że w wieku 10 dni szczenieta powinny już stać na wlasnych nożkach[/quote] wywal tą książkę ;) dużo później stają na łapkach i chodzą a jedynaki jeszcze póżniej bo często mając bardzo dużo pokarmu dla siebie nie są w stanie bebecha unieść, miałam 2 razy jedynaki PONy... to raz aż mi głupio było chetni chcieli przyjechac pooglądac malucha prawie 5 tygodniowego a on ledwo dawał sobie radę ;D nie wspominając że musiałam go pilnować i kłaść na boki między poduchy bo leżąc na brzuchu robił się płaski ( bałam się, że klatka piersiowa się zniekształci ) był masowany itd no ale od jedzenia nie dało sie go odseparowac bo miał całą mleczarnie tylko dla siebie Ch.Pl.,Mł.Ch.Pl. BIS RP WYBRANEK z Czańca [IMG]http://img459.imageshack.us/img459/3552/pa0902460he.jpg[/IMG] [IMG]http://img132.imageshack.us/img132/2328/wybranek4adp9.jpg[/IMG] a później taki z niego gwiazdor wyrósł [IMG]http://www.wybranek.type.pl/zdjecia/Wybranek19.jpg[/IMG] Quote
Irviers Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Dzięki dziewczyny za odpowiedź!! Bo już się martwiłam, ze młoda sparaliżowana albo cuś :lol::lol: A to faktycznie chyba przez ten brzuch- waży już 900 g :crazyeye: Z Wybranka rzeczywiście była konkretna klucha ale wyrósł na "porządnego psa" wiec może Młoda też ma szanse :evil_lol: Quote
Kiłi Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 [quote name='niki_ill']My zaczelismy oficjalnie porod :) 3majcie kciuki :D[/quote] Czymamy mooocno!! :loveu: Quote
Kaladan Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Trzymamy mocno! I czekamy niecierpliwie na info :) Quote
boksiedwa Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 [quote name='niki_ill']My zaczelismy oficjalnie porod :) 3majcie kciuki :D[/quote] i kciuki i łapki trzymamy mocno :kciuki: Quote
mrowa23 Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 cisza zalegla czyzby dzieci sie na swiat pchaly? no babcie jak sie tylko wykaraskacie z pepowin to podrzucie informacje... Quote
AmiX Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 [B]niki_ill [/B]trzymam kciuki :) U nas 59 dzień...sunia przekopała posłanie...przekłada sie z boku na bok...mleko jest...Czekamy dalej:loveu: Quote
tigrunia Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [quote name='AmiX'][B]niki_ill [/B]trzymam kciuki :) U nas 59 dzień...sunia przekopała posłanie...przekłada sie z boku na bok...mleko jest...Czekamy dalej:loveu:[/quote] Aniu opowiadaj jak tam .. wiemy już, że jest 6 klusek :multi: i co dalej ? :evil_lol: Quote
tigrunia Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [quote name='AmiX']U nas już 8:loveu: poród od 5.30 :) i jeszcze nie koniec:loveu:[/quote] O cholipa :mdleje: Quote
AmiX Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [quote name='tigrunia']Aniu opowiadaj jak tam .. wiemy już, że jest 6 klusek :multi: i co dalej ? :evil_lol:[/quote] U nas już 8:loveu: poród od 5.30 :) i jeszcze nie koniec:loveu: Quote
Mudik Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 To trzymamy mocno kciuki i czekamy na wieści z frontu:cool3::evil_lol::evil_lol: Gratki za już urodzone maluchy:loveu::loveu:, ta 8 mka to amstafki? Quote
Dzidtka_Gl Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 a dzisiaj nad ranem szybciutko i bez problemowo urodził się kolejny miot lhasaczków po moim :loveu: DJu :loveu: u nas odwrotnie jest 5 chłopaków i tylko jedna pannica :mad: Quote
AmiX Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [quote name='Mudik']To trzymamy mocno kciuki i czekamy na wieści z frontu:cool3::evil_lol::evil_lol: Gratki za już urodzone maluchy:loveu::loveu:, ta 8 mka to amstafki?[/quote] Tak amstaffki :) i właśnie urodził sie rodynek:loveu: czyli mamy 9... Quote
Shetanka Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [quote name='AmiX']Tak amstaffki :) i właśnie urodził sie rodynek:loveu: czyli mamy 9...[/quote] Gratulacje :multi: Czekamy na fotki maluszków :loveu: Quote
Recommended Posts