Jump to content
Dogomania

Pół roku trzymali go w piwnicy!!!A teraz śpi na kanapie:) Marlej ma dom! :):)

Recommended Posts

Posted

A dzień dobry Ciociom ;)

U nas lepiej, wymioty się skończyły, kupa jeszcze średniej jakości ale już nie rozwolnienie.

Ale, ale.....NIE JESTEM DRESIARZEM :biggrina:
Wczoraj, po wieczornym spacerze, Marlej prosto od drzwi poszedł do kuchni i wziął parę kęsów z michy - jak gdyby nigdy nic :lol: Resztę, jak zwykle zjadł w nocy, ale się przełamał chłopak - a to chyba najważniejsze.

A dziś czuje się już chyba lepiej bo...[B]ZASZCZEKAŁ[/B]...na dźwięk dzwonka do drzwi :razz:

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Super wiadomości!!! To naprawdę bardzo mądry pies i będzie kiedyś dla kogoś najwierniejszym Towarzyszem. Jestem tego pewna:-) Mnie wzruszyło, że kiedy spotkałyśmy się przed lecznicą, zamerdał na mój widok leciutko ogonkiem. Może zesztą nie na widok, ale na dźwięk głosu, kiedy się z nim witałam:-)
Kapitalnie, że przestal się Ciebie tak bardzo bać i uwierzył, że może jeść i nic go złego nie spotka...
Acha, Gusiu, zapomniałyśmy napisać na wątku, że po oględzinach ogona, pan doktor powiedział, że był złamany:-(

Posted

Tutak bidula dochodzi do siebie po narkozie:

[IMG]http://img109.imageshack.us/img109/6277/dsc01377i.jpg[/IMG]

A z tej perspektywy widać jaka z niego chudzina :(

[IMG]http://img51.imageshack.us/img51/2905/dsc01382l.jpg[/IMG]

A tutaj smaczkami stara się przybrać na wadze ;)

[IMG]http://img706.imageshack.us/img706/7310/dsc01383.jpg[/IMG]

[IMG]http://img199.imageshack.us/img199/6407/dsc01384pc.jpg[/IMG]

Posted

ojojoj jakie oczka nieprzytomne:):):) .... jakby mówił "a tak wogóle to o co chodzi " :):):)

zapraszam dobre duszyczki na bazarek .....
wystarczy kliknąć
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/175076-KUP-SIMENSOWI-BILET-DO-DOMU-tylko-5-zA-do-12-XII-do-24-00"][IMG]http://lilka.grabalski.gre.pl/obr/cena.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Sam został w domu. Jak się dobierze do szwów, to ja mu się do....dobiorę ;)

Pogoda jaka jest każdy widzi. Ja na jego miejscu zakopałabym się w legowisko i spała spała spała.
Mam nadzieję, że on też.

Posted

[quote name='gusia0106']Sam został w domu. Jak się dobierze do szwów, to ja mu się do....dobiorę ;)

Pogoda jaka jest każdy widzi. Ja na jego miejscu zakopałabym się w legowisko i spała spała spała.
Mam nadzieję, że on też.[/QUOTE]

Kurcze....sam w domu.....pewnie się denerwujesz?
Aguś a te szwy ma chłopak jakoś zabezpieczone?

Posted

[quote name='Tora&Faro']Kurcze....sam w domu.....pewnie się denerwujesz?
Aguś a te szwy ma chłopak jakoś zabezpieczone?[/QUOTE]

Nie ma, próbowałam założyć kołnierz, ale faktycznie budzi to w nim agresję.
A jak wczoraj spanikował jak go wycierałam po spacerze.....szkoda gadać.....

Ale on się tymi szwami w zasadzie prawie wcale nie interesuje, więc liczę, że będzie dobrze.

Posted

Moja Tora po sterylce dostała takie "wdzianko" wiązane na grzbiecie....fakt, wyglądała w tym dziwacznie ale dostępu do szwów nie miała:)
Ale skoro Marlej, mądry chłopak, szwami się nie interesuje to na pewno będzie ok:)

Posted

Doktor Czajka szyje tak fajnie, że zostaje tylko jeden mały szew na zewnątrz. Mam nadzieję że Marlej nie da rady się do niego dobrać. W jego przypadku nawet ubranko może go zdenerwować. Nie zapominajmy, że on się boi wszystkiego, co nowe.
A jak oczy Gusiu? Powinno być z każdym dniem coraz lepiej. Jak już będzie mial zdjęte szwy, musimy tak jak mówiłaś spróbować wspólnego spaceru z moimi psami:-)

Posted

[quote name='Ewa Marta']A jak oczy Gusiu? Powinno być z każdym dniem coraz lepiej. Jak już będzie mial zdjęte szwy, musimy tak jak mówiłaś spróbować wspólnego spaceru z moimi psami:-)[/QUOTE]

Koniecznie:)

Oczy lepiej, jeszcze są podpuchnięte, ale ja już widzę, że stan zapalny się zmniejsza. Dzisiaj odbieram z apteki te specjalistyczne kropelki to po zakraplaniu już chyba w ogóle będzie super;)

Posted

[quote name='mala_czarna']Gusia, a jakiś bazarek będziesz robić dla Marlejka? Mam sporo książek. W końcu się w domu ogarnęłam porządkowo, a szkoda byłoby je wyrzucać.[/QUOTE]

No jesteś w końcu!!!! :cool3:

Pewnie będę, sporo rzeczy zostało z zakończonych. Książki na stan chętnie przyjmę ;)

Posted

[quote name='gusia0106']No jesteś w końcu!!!! :cool3:

Pewnie będę, sporo rzeczy zostało z zakończonych. Książki na stan chętnie przyjmę ;)[/QUOTE]

No jestem, jestem :eviltong:
Od jutra chyba na zwolnienie, bo ogólnie to nie jest dobrze, to i sobie będę często tu wchodzić :p
Oprócz książek jakieś drobiażdżki mam, w tym jeden ubraniowy, całkiem ładny, nowiuski) ;)

Posted

[quote name='mala_czarna']Od jutra chyba na zwolnienie, bo ogólnie to nie jest dobrze, to i sobie będę często tu wchodzić :p
Oprócz książek jakieś drobiażdżki mam, w tym jeden ubraniowy, całkiem ładny, nowiuski) ;)[/QUOTE]

Wyzdrowiejesz to się umówimy. A nie mówiłam, że do łóżka!!

Posted

Bo to tak kurde jest, jak człowiek chce dobrze, a wychodzi jak zwykle :roll:
A Marleyek taki bidniutki na tych fotach, że aż serce ściska. No ale poczytałam i wiem, że duże postępy chłopak zrobił ;)

Posted

Dostałam maila od Piotra. No to wklejam;)

Cześć.

Wysyłam wskazówki dotyczące dalszej pracy z Marlejem:

1. Praca nad leżeniem w obecności wchodzącej osoby - pracujemy strefami. Oznacza to, że wchodząca osoba podchodzi na tyle blisko, aby pies był w stanie spokojnie się zachowywać po czym, odchodzi. Po chwili można rozpocząć kolejną powtórkę.

Do tego ćwiczenia należy zapraszać inne osoby, które pomogą nam w pracy z psem.

2. Praca nad przyzwyczajeniem psa do dotyku. Głaszcząc psa należy wykorzystywać strefy, w których dotyk sprawia mu przyjemność (klatka piersiowa, łopatki, podgardle). Stopniowo zaczynamy dotykać psa w innych miejscach (łapy, grzbiet, głowa) nagradzając za spokojne leżenie dotykiem w miejscach przyjemnych.

3. Spacery - trasy spacerów należy zmieniać. Tak aby spacery się między sobą różniły. Stopniowo także należy trasy wydłużać. Gdy pies zaczyna się bać, należy jemu wysmarować nos pasztetem. Gdy dźwięk niepokojący psa się oddala, zaprzestajemy smarowania nosa.

Podczas wychodzenia także możemy wysmarować psu nos pasztetem.

Oksazepam.
Myślę, że można zastosować Oxazepam w okresie sylwestrowym, kiedy to ilość dźwięków budzących u psa strach jest większa. W tym celu należy się skonsultować z lekarzem weterynarii. Jak będziecie rozpoczynali dawkowanie daj proszę znać, gdyż konieczna będzie ściślejsza kontrola zachowań psa.

W razie pytań proszę o kontakt. Proszę także o potwierdzenie otrzymania mejla.
Pozdrawiam.
Piotr

Posted

[quote name='Ewa Marta']Doktor Czajka szyje tak fajnie, że zostaje tylko jeden mały szew na zewnątrz. [/QUOTE]
Ma to jeden minus, wystarczy ząbkiem jeden szew nadgryźć i wszystkie puszczą.

Mam nadzieję, że Marlej na to nie wpadnie.

A gdyby się interesował to może koszula? Mój Hugo w koszulce chodził, bardzo mu się podobało, kołnierza nie tolerował.

A Migotka szuka transportu do domu:multi: Poznań oczywiście:evil_lol:

Posted

[quote name='mysza 1']Ma to jeden minus, wystarczy ząbkiem jeden szew nadgryźć i wszystkie puszczą.

Mam nadzieję, że Marlej na to nie wpadnie.

A gdyby się interesował to może koszula? Mój Hugo w koszulce chodził, bardzo mu się podobało, kołnierza nie tolerował.

A Migotka szuka transportu do domu:multi: Poznań oczywiście:evil_lol:[/QUOTE]

Nie wpadł :evil_lol: Grzeczny pies. I nawet się ucieszył jak przyszłam.

Tyy, Mysza, a może to znak. Może Ty się powinnaś wyprowadzić w Wielkopolskie. W końcu wszystkie Twoje psy tam idą ;)

Posted

bazarek dla Marleja
[url]http://www.dogomania.pl/threads/175171-Chevrolet-Corvette-1957-1-24-metalowy-dla-Karmelka-i-Marleja-do-14-12?p=13649339#post13649339[/url]