Ewa Marta Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Próbowałam wczoraj tłumaczyć jej to kolejny raz... Ten DT to taki dom, w którym dobro zwierząt jest na pierwszym miejscu, dlatego ona się tym tak martwi. Najśmieszniejsze jest to, że pozostałe psiaki przepadają przede wszystkim za opiekunką, dopiero potem w hierarchii stoi opiekun. Sonieczka wybrała inaczej, byc może przez swoje wcześniejsze doświadczenia. Ja obłaskawiam ją już tyle czasu i też dopiero teraz podeszła, a Jacek wszedł, usiadł, wyciągnął rękę z ciasteczkiem i podeszła do niego... Sonia rzeczywiście woli facetów i to staram sie naszej wspaniałej dziewczynie tłumaczyć. Podchodzi do niej z taką samą miłością i cierpliwością jak jej TZ. Ja zresztą uważam, że Sonia dobrze się z nią czuje, tyle, że jak ma ich dwoje obok siebie, to idzie do..... opiekuna:-) Wczorajszy widok Sonieczki był plastrem miodu na moje serce:-) Taka wyprostowana, chodząca sobie gdzie chce i piękna!!! Quote
Kamila_s Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Irenko bo ja jestem w szczerym polu....gdzie Sonka ma ogloszenia??:-) Quote
irenaka Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 [quote name='Kamila_s']Irenko bo ja jestem w szczerym polu....gdzie Sonka ma ogloszenia??:-)[/QUOTE] Właśnie drugi dzień usiłuję aktualizować ogłoszenia z pierwszej strony i idzie mi jak.... :diabloti: Allegro dla Krzyczek zamówione u Asiorka. W Moim Psie już Sonia była, jeden sensowny domek się zgłosił, ale milczy. Drugi telefon też był, ale starsza Pani mieszkająca w bloku. Idę na piwo:evil_lol: Quote
Kamila_s Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Irenko tylko nie wypij za duzo....bo ktos bedzie sie o psiaki troszczyl...jak sie upijesz to Cie do TOZu zglosze hahahahha hahahah:-))))):-))))))))) Quote
Kamila_s Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Irenko dalam raz jeszcze Sonke na profilek n-k:-) Quote
irenaka Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 [quote name='Kamila_s']Irenko tylko nie wypij za duzo....bo ktos bedzie sie o psiaki troszczyl...jak sie upijesz to Cie do TOZu zglosze hahahahha hahahah:-))))):-)))))))))[/QUOTE] Rozumiem, że drugi raz białą damą już nie mogę być?;) [quote name='Kamila_s']Irenko dalam raz jeszcze Sonke na profilek n-k:-)[/QUOTE] Pięknie dziękuję. A uda Ci się jeszcze dać Patoska? Jest w moim podpisie. Plissssssssss:loveu: Quote
ewatonieja Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 [IMG]http://img145.imageshack.us/img145/842/soniakrzyczki128.jpg[/IMG] wiecej takich chwil w towarzystwie opiekuna (dożywotniego) Quote
irenaka Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Nasza damulka:loveu: wczoraj poszalała i obraziła się na swojego "pańcia";). Było szczepienie, pańcio wziął Sonieczkę na ręce, wet zrobił "krzywdę" i do wieczorka nie chciała podejść. Później humorki jej przeszły i znów ukochany pan wrócił do łask;). Quote
irenaka Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 I ostatni donosik;) z DT Soni: [FONT="][SIZE=2]"Sonia z dnia na dzień robi się coraz odważniejsza, smiało chodzi po domu(nawet rozrabia, ostatnio w przypływie zabawy zaczęła ściągać narzutę z naszego materaca zębami), do męża podchodzi na pieszczoty na każde zawołanie i długo wytrzymuje, co więcej zaczęła sama podchodzić, bez wołania!!!!po prostu staje przy nim i czeka na głaskanie. Gdy obserwujemy ją w domu czy na dworze, zachowuje się "normalnie" - jak pozostałe nasze psy. Wczoraj wieczorem 2 razy położyła się z mężem spac - raz w zgięciu jego kolan, drugi raz tuż za jego placami, dawała się przy tym głaskać i przytulać, ona jest wpatrzona w niego a ja jestem tak przy okazji, czasem podejdzie do mnie, da się poglaskać, czasem ucieka. Cieszymy się bardzo, bo wiemy już na pewno, że Sonia umie nawiązać bliską więź z człowiekiem. Zastanawiamy się, czy już czas wprowadzić smycz - wiemy, że Sonia trochę się wycofa. na razie chcieliśmy smycz przypinać tylko w domu"[/SIZE][/FONT] Quote
ewatonieja Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 opiekunowie Sonii mają na prawde super podejście do niej może skradnie im serce, choć męskie już pewno dawno skradła :)) i zostanie tam gdzie jest...marzenia :) Quote
Ewa Marta Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 To byłby najwspanialszy dom dla Soni, ale oni mają już kilka swoich psiaków i kota..... Nie dadzą rady mimo ogromnych chęci wziąć na utrzymanie kolejnego psiaka... Quote
Kamila_s Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 wspaniale wiesci :-) kochana Sonia........... Quote
irenaka Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Allegro dla Sonieczki: [URL]http://www.allegro.pl/item921093376_gdy_budza_sie_demony_przeszlosci_pomoz_sonii.html[/URL] Quote
ewatonieja Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 z nadzieją czekamy na odzew tego właściwego ludzia Quote
Ellig Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 [quote name='Ewa Marta']To byłby najwspanialszy dom dla Soni, ale oni mają już kilka swoich psiaków i kota..... Nie dadzą rady mimo ogromnych chęci wziąć na utrzymanie kolejnego psiaka...[/QUOTE] A moze ,gdyby udalo sie zapewnic karme? Quote
irenaka Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 [quote name='Ellig']A moze ,gdyby udalo sie zapewnic karme?[/QUOTE] Niestety, Ewa ma rację. Nie dadzą rady, mimo ogromnego serca dla Sonieczki to może być tylko DT. Quote
Ewa Marta Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 [quote name='Ellig']A moze ,gdyby udalo sie zapewnic karme?[/QUOTE] Elu, to nie kwestia karmy, ale ich odpowiedzialności wobec zwierząt. Mają kilka swoich, w tym dwie sunie wymagające leczenia i dużych nakładów finansowych. Na szczęście Sonieczka może być tam na DT dopóki nie znajdzie tego swojego domu. Bywam tam i widzę, jak traktowane sa psiaki, bez względu na to, czy są tymczasami, czy rezydentami. Są kochane i doskonale o tym wiedzą. Cieszmy się, że w takich warunkach Sonia może czekać na swojego człowieka. Quote
Ellig Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 [quote name='Ewa Marta']Elu, to nie kwestia karmy, ale ich odpowiedzialności wobec zwierząt. Mają kilka swoich, w tym dwie sunie wymagające leczenia i dużych nakładów finansowych. Na szczęście Sonieczka może być tam na DT dopóki nie znajdzie tego swojego domu. Bywam tam i widzę, jak traktowane sa psiaki, bez względu na to, czy są tymczasami, czy rezydentami. Są kochane i doskonale o tym wiedzą. Cieszmy się, że w takich warunkach Sonia może czekać na swojego człowieka.[/QUOTE] Jednym slowem trzeba szukac DS..... Quote
ewatonieja Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 szczęśliwa Sonia, że może przebywac w takim dt oby ds był co najmniej taki wspaniały! Quote
irenaka Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 [quote name='ewatonieja']szczęśliwa Sonia, że może przebywac w takim dt oby ds był co najmniej taki wspaniały![/QUOTE] Oby się spełniły Twoje słowa Natalko. Będzie ciężko taki DS znaleźć, ale nie tracę nadziei. Quote
irenaka Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Bardzo serdecznie proszę dziewczyny o zaciskanie kciuków, Sonia będzie w Super Expressie. Może tym razem odezwie się ten wymarzony domek:shake:. Quote
agata51 Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Soniu, domeczku życzę [IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/208.gif[/IMG] Quote
irenaka Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 [quote name='ewatonieja']:bigok: no i proszę zaciśniete :)[/QUOTE] Kochana jesteś:loveu: A ja nie mam do dziś potwierdzenia kiedy będzie ogłoszenie:shake:. A może już było, ja gazet nie czytam:oops: Quote
Recommended Posts