Ewa Marta Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Próbowałam wczoraj tłumaczyć jej to kolejny raz... Ten DT to taki dom, w którym dobro zwierząt jest na pierwszym miejscu, dlatego ona się tym tak martwi. Najśmieszniejsze jest to, że pozostałe psiaki przepadają przede wszystkim za opiekunką, dopiero potem w hierarchii stoi opiekun. Sonieczka wybrała inaczej, byc może przez swoje wcześniejsze doświadczenia. Ja obłaskawiam ją już tyle czasu i też dopiero teraz podeszła, a Jacek wszedł, usiadł, wyciągnął rękę z ciasteczkiem i podeszła do niego... Sonia rzeczywiście woli facetów i to staram sie naszej wspaniałej dziewczynie tłumaczyć. Podchodzi do niej z taką samą miłością i cierpliwością jak jej TZ. Ja zresztą uważam, że Sonia dobrze się z nią czuje, tyle, że jak ma ich dwoje obok siebie, to idzie do..... opiekuna:-) Wczorajszy widok Sonieczki był plastrem miodu na moje serce:-) Taka wyprostowana, chodząca sobie gdzie chce i piękna!!! Quote
Kamila_s Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Irenko bo ja jestem w szczerym polu....gdzie Sonka ma ogloszenia??:-) Quote
irenaka Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 [quote name='Kamila_s']Irenko bo ja jestem w szczerym polu....gdzie Sonka ma ogloszenia??:-)[/QUOTE] Właśnie drugi dzień usiłuję aktualizować ogłoszenia z pierwszej strony i idzie mi jak.... :diabloti: Allegro dla Krzyczek zamówione u Asiorka. W Moim Psie już Sonia była, jeden sensowny domek się zgłosił, ale milczy. Drugi telefon też był, ale starsza Pani mieszkająca w bloku. Idę na piwo:evil_lol: Quote
Kamila_s Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Irenko tylko nie wypij za duzo....bo ktos bedzie sie o psiaki troszczyl...jak sie upijesz to Cie do TOZu zglosze hahahahha hahahah:-))))):-))))))))) Quote
Kamila_s Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Irenko dalam raz jeszcze Sonke na profilek n-k:-) Quote
irenaka Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Kamila_s napisał(a):Irenko tylko nie wypij za duzo....bo ktos bedzie sie o psiaki troszczyl...jak sie upijesz to Cie do TOZu zglosze hahahahha hahahah:-))))):-))))))))) Rozumiem, że drugi raz białą damą już nie mogę być?;) Kamila_s napisał(a):Irenko dalam raz jeszcze Sonke na profilek n-k:-) Pięknie dziękuję. A uda Ci się jeszcze dać Patoska? Jest w moim podpisie. Plissssssssss:loveu: Quote
ewatonieja Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 wiecej takich chwil w towarzystwie opiekuna (dożywotniego) Quote
irenaka Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Nasza damulka:loveu: wczoraj poszalała i obraziła się na swojego "pańcia";). Było szczepienie, pańcio wziął Sonieczkę na ręce, wet zrobił "krzywdę" i do wieczorka nie chciała podejść. Później humorki jej przeszły i znów ukochany pan wrócił do łask;). Quote
irenaka Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 I ostatni donosik;) z DT Soni: [FONT="]"Sonia z dnia na dzień robi się coraz odważniejsza, smiało chodzi po domu(nawet rozrabia, ostatnio w przypływie zabawy zaczęła ściągać narzutę z naszego materaca zębami), do męża podchodzi na pieszczoty na każde zawołanie i długo wytrzymuje, co więcej zaczęła sama podchodzić, bez wołania!!!!po prostu staje przy nim i czeka na głaskanie. Gdy obserwujemy ją w domu czy na dworze, zachowuje się "normalnie" - jak pozostałe nasze psy. Wczoraj wieczorem 2 razy położyła się z mężem spac - raz w zgięciu jego kolan, drugi raz tuż za jego placami, dawała się przy tym głaskać i przytulać, ona jest wpatrzona w niego a ja jestem tak przy okazji, czasem podejdzie do mnie, da się poglaskać, czasem ucieka. Cieszymy się bardzo, bo wiemy już na pewno, że Sonia umie nawiązać bliską więź z człowiekiem. Zastanawiamy się, czy już czas wprowadzić smycz - wiemy, że Sonia trochę się wycofa. na razie chcieliśmy smycz przypinać tylko w domu"[/FONT] Quote
ewatonieja Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 opiekunowie Sonii mają na prawde super podejście do niej może skradnie im serce, choć męskie już pewno dawno skradła :)) i zostanie tam gdzie jest...marzenia :) Quote
Ewa Marta Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 To byłby najwspanialszy dom dla Soni, ale oni mają już kilka swoich psiaków i kota..... Nie dadzą rady mimo ogromnych chęci wziąć na utrzymanie kolejnego psiaka... Quote
Kamila_s Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 wspaniale wiesci :-) kochana Sonia........... Quote
irenaka Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Allegro dla Sonieczki: http://www.allegro.pl/item921093376_gdy_budza_sie_demony_przeszlosci_pomoz_sonii.html Quote
ewatonieja Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 z nadzieją czekamy na odzew tego właściwego ludzia Quote
Ellig Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Ewa Marta napisał(a):To byłby najwspanialszy dom dla Soni, ale oni mają już kilka swoich psiaków i kota..... Nie dadzą rady mimo ogromnych chęci wziąć na utrzymanie kolejnego psiaka... A moze ,gdyby udalo sie zapewnic karme? Quote
irenaka Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Ellig napisał(a):A moze ,gdyby udalo sie zapewnic karme? Niestety, Ewa ma rację. Nie dadzą rady, mimo ogromnego serca dla Sonieczki to może być tylko DT. Quote
Ewa Marta Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Ellig napisał(a):A moze ,gdyby udalo sie zapewnic karme? Elu, to nie kwestia karmy, ale ich odpowiedzialności wobec zwierząt. Mają kilka swoich, w tym dwie sunie wymagające leczenia i dużych nakładów finansowych. Na szczęście Sonieczka może być tam na DT dopóki nie znajdzie tego swojego domu. Bywam tam i widzę, jak traktowane sa psiaki, bez względu na to, czy są tymczasami, czy rezydentami. Są kochane i doskonale o tym wiedzą. Cieszmy się, że w takich warunkach Sonia może czekać na swojego człowieka. Quote
Ellig Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Ewa Marta napisał(a):Elu, to nie kwestia karmy, ale ich odpowiedzialności wobec zwierząt. Mają kilka swoich, w tym dwie sunie wymagające leczenia i dużych nakładów finansowych. Na szczęście Sonieczka może być tam na DT dopóki nie znajdzie tego swojego domu. Bywam tam i widzę, jak traktowane sa psiaki, bez względu na to, czy są tymczasami, czy rezydentami. Są kochane i doskonale o tym wiedzą. Cieszmy się, że w takich warunkach Sonia może czekać na swojego człowieka. Jednym slowem trzeba szukac DS..... Quote
ewatonieja Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 szczęśliwa Sonia, że może przebywac w takim dt oby ds był co najmniej taki wspaniały! Quote
irenaka Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 ewatonieja napisał(a):szczęśliwa Sonia, że może przebywac w takim dt oby ds był co najmniej taki wspaniały! Oby się spełniły Twoje słowa Natalko. Będzie ciężko taki DS znaleźć, ale nie tracę nadziei. Quote
irenaka Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Bardzo serdecznie proszę dziewczyny o zaciskanie kciuków, Sonia będzie w Super Expressie. Może tym razem odezwie się ten wymarzony domek:shake:. Quote
irenaka Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 ewatonieja napisał(a)::bigok: no i proszę zaciśniete :) Kochana jesteś:loveu: A ja nie mam do dziś potwierdzenia kiedy będzie ogłoszenie:shake:. A może już było, ja gazet nie czytam:oops: Quote
Recommended Posts