Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mariat napisał(a):

Jak Sonia znosi badania i zabiegi u weterynarza?Jest bardzo zestresowana?

Stresuje ją aura wyjazdowa, łapanie, wkladanie do kontenera, pakowanie do samochodu. Każdy wyjazd znosi coraz dzielniej, w lecznicy w poczekalni lezy grzecznie już bez kontenera (Bartek nosi ją na rękach). Gdy wraca do domu, widac, że czuje ulgę. Wypuszczona z samochodu zawsze leci pod drzwi i tam czeka na Bartka. Po powrocie do domu jest zwykle lękliwa przez jakiś czas, ale na szczęscie jej to mija.

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mariat napisał(a):
Nie smiejcie sie ,ze zapytam. O co chodzi z tym cewnikowaniem. Czy w ten sposob pobieraja mocz do badania, czy sa inne powody?

Nie ma głupich pytań Mariat i nie ma z czego się śmiać.
Na tym wątku wyczytasz, że u Sonii nie udało się pobrać moczu do badań w żaden inny sposób. Sonia nie pozwala sobie podstawić żadnej miseczki pod pupę, upadł pomysł z wyciskaniem moczu, z pobieraniem moczu strzykawką. Zostało cewnikowanie. P[FONT=Verdana]roblem w tym, że jest to metoda bardzo inwazyjna, powoduje zmniejszenie światła cewki i spadek jej elastyczności. Stąd moja prośba w ub. tygodniu do Pana Doktora o ewentualną próbę pobrania moczu bez cewnikowania. A czy się uda? Nie wiem, zobaczymy po wizycie.[/FONT]

Posted

marysia55 napisał(a):
Ja zwyczajowo nocną porą podrzucę Sonię na 'górną' półkę i poproszę o jakiś "grosik' dla suni:lol:

Ja Sonie znalazlam przez allegro, przy pieskach z Krzyczek.
Dorzucic grosika moge ,ale tylko poprzez PayPal albo wlasnie z allegro.Wplaty na konto z Australii odpadaja ze względu na wysoki koszt transakcji.

Posted

[quote name='Mariat']Ja Sonie znalazlam przez allegro, przy pieskach z Krzyczek.
Dorzucic grosika moge ,ale tylko poprzez PayPal albo wlasnie z allegro.Wplaty na konto z Australii odpadaja ze względu na wysoki koszt transakcji. Irenka chyba jest zorientowana w PayPal, a nam brakuje jeszcze 87,58 do zbiórki na faktury od weta nie wspominając, że Sonia ma bardzo mało stałych deklaracji jeżeli w ogóle są :roll:

Posted

A ja się dalej będę przypominać, że kasiorki dla Sonii brakuje :cool3::cool3:

Na ten moment za faktury od weta ( 317,58) mamy uciułane :lol: :

10,- Irenaka :loveu:
10,- Dzidzia56 :loveu:
10,- marysia55:loveu:(sama sobie wyznam miłość:evil_lol:)
20,- sylwiaso :loveu:
30,- Lucia :loveu:
70,- łagierek :loveu:
50,- Magda222 :loveu:
30,- Miki :loveu:
-----------
230,-

Mam taką cichą nadzieję, że dzięki Wam nie raz mi przyjdzie edytować ten post :roll::roll:

Dziękuje wszystkim :Rose::Rose::Rose: którzy już się wpisali na tę listę i serdecznie zapraszam tych nieśmiałych co się jeszcze zastanawiają :cool1::cool1::cool1:

Do pełni szczęścia brakuje nam 87,58 :roll:

Liczymy na każdego 'piątaka' od cioteczek :calus:i wujków :calus:

Prosimy pięknie podarujcie Sonii troszkę złotówek :modla::modla::modla:

Posted

Ciociu Marysiu:loveu:, z dobrze poinformowanych źródeł wiem, że mamy już pełną kwotę na faktury od weta:multi::multi: Dogo jest wielkie:loveu:!!!!
I nie tylko dogo, bo wiele osób czyta i bardzo pomaga!!!:loveu:
Bardzo, bardzo Wszystkim dziękuję!!!:calus::Rose:

Teraz bardzo proszę trzymać kciuki za wizytę Sonieczki u weta.
Martusiu, w związku z tą wizytą, bardzo Cię proszę, poproś Pana Doktora o wypis z karty pacjenta. Gdyby trzeba było za to zapłacić, to oczywiście jestem na tak.

Posted

marysia55 napisał(a):
skoro kasiorka juz jest to sie bardzo cieszę i zaprzestaję molestować cioteczki:evil_lol: i wujków:diabloti:

Ja podejrzewam, że wszystkim to molestowanie;-) w Twoim wykonaniu się podoba, stąd taki odzew:evil_lol:. Bardzo dziękuję!!!:loveu::loveu:

Posted

marysia55 napisał(a):
majqa proszę uścislić :cool3:. Chodzi Ci bardziej o ciotki czy wujki:diabloti::diabloti:

Ja bym się skupiła na wujkach. Ciotki, dobre duszki i tak się zlecę z pomocą. :-)

Posted

wyniki będą w piątek. Bartek odbierze wyniki moczu oraz wypis z wizyty w pon przy okazji operacji naszego psa.
faktura do zapłaty przelewem przez fundację za ostatnie leczenie ( 2 tyg antybiotyku, cewnikowanie i badanie moczu) 120zł
koszt dojazdu 15zł
faktura zostanie wysłana przeze mnie w przyszłym tygodniu. zostanie wstawiona na wątek rozliczeniowy w dniu wysłania wraz z pokwitowaniem poleconego.

Posted

Super, to formalności mamy już za sobą.
A jak się czuje Sonia? Może ustalmy jakiś grafik informacji jakie ukazują się na wątku o Sonieczce, bo chyba nie będzie tak, że o niej samej nie będzie żadnych wiadomości, zwłaszcza, że to dogomaniacki pies. A czy udało się Bartkowi nagrać jakieś filmiki z Sonią? Prosiłam o to w ub. poniedziałek. Wspominałam wtedy, że potrzebne one są dla fundacji niemieckiej, która chce pomóc w szukaniu domu dla Sonieczki.
Dajcie znać na wątku jak odbierzecie wypis z karty Sonieczki, będę wówczas umawiać konsultację u innego weta.Czy ja dobrze zrozumiałam, że wypis będzie tylko z jednej wizyty? Mnie chodziło o wpis z całego dotychczasowego leczenia Sonii.

Posted

mamy teraz trochę napięty i trudny czas. filmów nie nagraliśmy. nie zawsze Sonia ma ochotę do pozowania.
wypis może być z całego leczenia. nie ma problemu.
Sonia jest z lekka wystraszona. Jutro już będzie ok.
jeśli chodzi o grafik informacji, to nie bardzo rozumiem - piszę wtedy, gdy coś się dzieje.

Posted

[quote name='ronja']mamy teraz trochę napięty i trudny czas. filmów nie nagraliśmy. nie zawsze Sonia ma ochotę do pozowania.
wypis może być z całego leczenia. nie ma problemu.
Sonia jest z lekka wystraszona. Jutro już będzie ok.
jeśli chodzi o grafik informacji, to nie bardzo rozumiem - piszę wtedy, gdy coś się dzieje.

Problem w tym, że chyba nie zdajesz sobie sprawy, jak się denerwuję, kiedy nie mam informacji o Sonii. Choćby dzisiejszy wpis, który niewiele mi daje. Fajnie, że jest info dla darczyńców o kosztach, ale mnie interesuje Sonia.
Miała " głupiego jasia":-(
Co do filmików, to właśnie chodziło mi o takie, gdzie Sonia nie ma specjalnej ochoty pozować. Jak zachowuje się wobec obcych ludzi? Jak zachowuje się jak przypinacie jej smycz? Wiem Martusiu, że Sonia jest u Was szczęśliwa, ale chodzi mi o filmy, kiedy pokazuje swoje humorki;-) więc pozować nie musi.

Posted

film, który chciałam nakręcić, gdy Sonia siedziała z przypiętą smyczą (gdy zobaczyła, że idę z aparatem) skończył się jej paniczną ucieczką na rozciąganej smyczy, której Bartek nie mógł puścić. jeżeli Sonia siedzi spokojnie na smyczy, gdy tylko zobaczy mnie z aparatem, ucieka nie patrząc co przewraca i gdzie pędzi. dziś w lecznicy na smyczy leżała skulona, podnieść się nie chciała. (ale za to niesiona na rekach przez Bartka merdała ogonem na mój widok, bo czekałam na nich w lecznicy wracając z pracy). z nowości - jechała pierwszy raz bez kontenerka - Bartek powiedział, że specjalnie nieszczęsliwa nie była. kontenerek mimo wszystko jest chyba bardziej stresujący
jeżeli nie ma informacji, to trzeba przyjąc, że wszystko jest ok - czyli zmian żadnych niestety nie ma;)

Posted

ronja napisał(a):
film, który chciałam nakręcić, gdy Sonia siedziała z przypiętą smyczą (gdy zobaczyła, że idę z aparatem) skończył się jej paniczną ucieczką na rozciąganej smyczy, której Bartek nie mógł puścić. jeżeli Sonia siedzi spokojnie na smyczy, gdy tylko zobaczy mnie z aparatem, ucieka nie patrząc co przewraca i gdzie pędzi. dziś w lecznicy na smyczy leżała skulona, podnieść się nie chciała. (ale za to niesiona na rekach przez Bartka merdała ogonem na mój widok, bo czekałam na nich w lecznicy wracając z pracy). z nowości - jechała pierwszy raz bez kontenerka - Bartek powiedział, że specjalnie nieszczęsliwa nie była. kontenerek mimo wszystko jest chyba bardziej stresujący
jeżeli nie ma informacji, to trzeba przyjąc, że wszystko jest ok - czyli zmian żadnych niestety nie ma;)

Niestety, nie jestem człowiekiem, który przyjmuje brak wiadomości , za dobry znak:evil_lol:
Ale ogromnie się cieszę choćby wiadomością, że jechała bez kontenerka.
Zuch dziewczynka:loveu:, byle tak dalej:multi:
Po co jej klatka;), skoro ma Bartka?:evil_lol:

Posted

majqa napisał(a):
... czyli dobre wieści są. Jazda bezkontenerkowa! :-)

A za momencik się doczekamy, że Sonieczka sama wskakuje na kolanka Bartka.
Super by było, pomarzyć zawsze wolno:shake:.