ronja Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 [quote name='Mariat'] Jak Sonia znosi badania i zabiegi u weterynarza?Jest bardzo zestresowana?[/QUOTE] Stresuje ją aura wyjazdowa, łapanie, wkladanie do kontenera, pakowanie do samochodu. Każdy wyjazd znosi coraz dzielniej, w lecznicy w poczekalni lezy grzecznie już bez kontenera (Bartek nosi ją na rękach). Gdy wraca do domu, widac, że czuje ulgę. Wypuszczona z samochodu zawsze leci pod drzwi i tam czeka na Bartka. Po powrocie do domu jest zwykle lękliwa przez jakiś czas, ale na szczęscie jej to mija. Quote
irenaka Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 [quote name='Mariat']Nie smiejcie sie ,ze zapytam. O co chodzi z tym cewnikowaniem. Czy w ten sposob pobieraja mocz do badania, czy sa inne powody?[/QUOTE] Nie ma głupich pytań Mariat i nie ma z czego się śmiać. Na tym wątku wyczytasz, że u Sonii nie udało się pobrać moczu do badań w żaden inny sposób. Sonia nie pozwala sobie podstawić żadnej miseczki pod pupę, upadł pomysł z wyciskaniem moczu, z pobieraniem moczu strzykawką. Zostało cewnikowanie. P[FONT=Verdana]roblem w tym, że jest to metoda bardzo inwazyjna, powoduje zmniejszenie światła cewki i spadek jej elastyczności. Stąd moja prośba w ub. tygodniu do Pana Doktora o ewentualną próbę pobrania moczu bez cewnikowania. A czy się uda? Nie wiem, zobaczymy po wizycie.[/FONT] Quote
marysia55 Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Ja zwyczajowo nocną porą podrzucę Sonię na 'górną' półkę i poproszę o jakiś "grosik' dla suni:lol: Quote
Mariat Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 [quote name='marysia55']Ja zwyczajowo nocną porą podrzucę Sonię na 'górną' półkę i poproszę o jakiś "grosik' dla suni:lol:[/QUOTE] Ja Sonie znalazlam przez allegro, przy pieskach z Krzyczek. Dorzucic grosika moge ,ale tylko poprzez PayPal albo wlasnie z allegro.Wplaty na konto z Australii odpadaja ze względu na wysoki koszt transakcji. Quote
marysia55 Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 [quote name='Mariat']Ja Sonie znalazlam przez allegro, przy pieskach z Krzyczek. Dorzucic grosika moge ,ale tylko poprzez PayPal albo wlasnie z allegro.Wplaty na konto z Australii odpadaja ze względu na wysoki koszt transakcji.[/QUOTE] Irenka chyba jest zorientowana w PayPal, a nam brakuje jeszcze[B] 87,58 [/B] do zbiórki na faktury od weta nie wspominając, że Sonia ma bardzo mało stałych deklaracji jeżeli w ogóle są :roll: Quote
marysia55 Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 [B]A ja się dalej będę przypominać, że kasiorki dla Sonii brakuje :cool3::cool3:[/B] Na ten moment za faktury od weta ( [B]317,58[/B]) mamy uciułane :lol: : [B][COLOR="#000080"]10,- Irenaka :loveu: 10,- Dzidzia56 :loveu: 10,- marysia55:loveu:(sama sobie wyznam miłość:evil_lol:) 20,- sylwiaso :loveu: 30,- Lucia :loveu: 70,- łagierek :loveu: 50,- Magda222 :loveu: 30,- Miki :loveu: ----------- 230,- [/COLOR][/B] [B][COLOR="#556b2f"]Mam taką cichą nadzieję, że dzięki Wam nie raz mi przyjdzie edytować ten post :roll::roll:[/COLOR][/B] Dziękuje wszystkim :Rose::Rose::Rose: którzy już się wpisali na tę listę i serdecznie zapraszam tych nieśmiałych co się jeszcze zastanawiają :cool1::cool1::cool1: [B]Do pełni szczęścia brakuje nam [COLOR="#800080"]87,58[/COLOR] :roll:[/B] Liczymy na każdego[B] 'piątaka'[/B] od cioteczek :calus:i wujków :calus: Prosimy pięknie podarujcie Sonii troszkę złotówek :modla::modla::modla: Quote
irenaka Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Ciociu Marysiu:loveu:, z dobrze poinformowanych źródeł wiem, że mamy już pełną kwotę na faktury od weta:multi::multi: Dogo jest wielkie:loveu:!!!! I nie tylko dogo, bo wiele osób czyta i bardzo pomaga!!!:loveu: Bardzo, bardzo Wszystkim dziękuję!!!:calus::Rose: Teraz bardzo proszę trzymać kciuki za wizytę Sonieczki u weta. Martusiu, w związku z tą wizytą, bardzo Cię proszę, poproś Pana Doktora o wypis z karty pacjenta. Gdyby trzeba było za to zapłacić, to oczywiście jestem na tak. Quote
marysia55 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 skoro kasiorka juz jest to sie bardzo cieszę i zaprzestaję molestować cioteczki:evil_lol: i wujków:diabloti: Quote
irenaka Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 [quote name='marysia55']skoro kasiorka juz jest to sie bardzo cieszę i zaprzestaję molestować cioteczki:evil_lol: i wujków:diabloti:[/QUOTE] Ja podejrzewam, że wszystkim to molestowanie;-) w Twoim wykonaniu się podoba, stąd taki odzew:evil_lol:. Bardzo dziękuję!!!:loveu::loveu: Quote
majqa Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 [quote name='marysia55'](...) zaprzestaję molestować cioteczki:evil_lol: i wujków:diabloti:[/QUOTE] A błąd. :razz: Molestuj na wyrost. :evil_lol: Quote
marysia55 Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 [quote name='majqa']A błąd. :razz: Molestuj na wyrost. :evil_lol:[/QUOTE] majqa proszę uścislić :cool3:. Chodzi Ci bardziej o ciotki czy wujki:diabloti::diabloti: Quote
magda222 Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Zaglądam do Sonieczki. Fajnie, że jest już cała kwota uzbierana :) Quote
majqa Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 [quote name='marysia55']majqa proszę uścislić :cool3:. Chodzi Ci bardziej o ciotki czy wujki:diabloti::diabloti:[/QUOTE] Ja bym się skupiła na wujkach. Ciotki, dobre duszki i tak się zlecę z pomocą. :-) Quote
irenaka Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Wy tu gadu, gadu a środa już dzisiaj. Trzymała któraś z Was kciuki za Sonieczkę? Dzisiaj badania kontrolne, pewnie znowu znowu królewna to odchoruje:shake: Quote
ronja Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 wyniki będą w piątek. Bartek odbierze wyniki moczu oraz wypis z wizyty w pon przy okazji operacji naszego psa. faktura do zapłaty przelewem przez fundację za ostatnie leczenie ( 2 tyg antybiotyku, cewnikowanie i badanie moczu) 120zł koszt dojazdu 15zł faktura zostanie wysłana przeze mnie w przyszłym tygodniu. zostanie wstawiona na wątek rozliczeniowy w dniu wysłania wraz z pokwitowaniem poleconego. [IMG]http://www.fotoo.pl/zdjecia/files/2010-10/e644eb17.jpg[/IMG] Quote
irenaka Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Super, to formalności mamy już za sobą. A jak się czuje Sonia? Może ustalmy jakiś grafik informacji jakie ukazują się na wątku o Sonieczce, bo chyba nie będzie tak, że o niej samej nie będzie żadnych wiadomości, zwłaszcza, że to dogomaniacki pies. A czy udało się Bartkowi nagrać jakieś filmiki z Sonią? Prosiłam o to w ub. poniedziałek. Wspominałam wtedy, że potrzebne one są dla fundacji niemieckiej, która chce pomóc w szukaniu domu dla Sonieczki. Dajcie znać na wątku jak odbierzecie wypis z karty Sonieczki, będę wówczas umawiać konsultację u innego weta.Czy ja dobrze zrozumiałam, że wypis będzie tylko z jednej wizyty? Mnie chodziło o wpis z całego dotychczasowego leczenia Sonii. Quote
ronja Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 mamy teraz trochę napięty i trudny czas. filmów nie nagraliśmy. nie zawsze Sonia ma ochotę do pozowania. wypis może być z całego leczenia. nie ma problemu. Sonia jest z lekka wystraszona. Jutro już będzie ok. jeśli chodzi o grafik informacji, to nie bardzo rozumiem - piszę wtedy, gdy coś się dzieje. Quote
irenaka Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 [quote name='ronja']mamy teraz trochę napięty i trudny czas. filmów nie nagraliśmy. nie zawsze Sonia ma ochotę do pozowania. wypis może być z całego leczenia. nie ma problemu. Sonia jest z lekka wystraszona. Jutro już będzie ok. [B]jeśli chodzi o grafik informacji, to nie bardzo rozumiem - piszę wtedy, gdy coś się dzieje[/B].[/QUOTE] Problem w tym, że chyba nie zdajesz sobie sprawy, jak się denerwuję, kiedy nie mam informacji o Sonii. Choćby dzisiejszy wpis, który niewiele mi daje. Fajnie, że jest info dla darczyńców o kosztach, ale mnie interesuje Sonia. Miała " głupiego jasia":-( Co do filmików, to właśnie chodziło mi o takie, gdzie Sonia nie ma specjalnej ochoty pozować. Jak zachowuje się wobec obcych ludzi? Jak zachowuje się jak przypinacie jej smycz? Wiem Martusiu, że Sonia jest u Was szczęśliwa, ale chodzi mi o filmy, kiedy pokazuje swoje humorki;-) więc pozować nie musi. Quote
ronja Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 film, który chciałam nakręcić, gdy Sonia siedziała z przypiętą smyczą (gdy zobaczyła, że idę z aparatem) skończył się jej paniczną ucieczką na rozciąganej smyczy, której Bartek nie mógł puścić. jeżeli Sonia siedzi spokojnie na smyczy, gdy tylko zobaczy mnie z aparatem, ucieka nie patrząc co przewraca i gdzie pędzi. dziś w lecznicy na smyczy leżała skulona, podnieść się nie chciała. (ale za to niesiona na rekach przez Bartka merdała ogonem na mój widok, bo czekałam na nich w lecznicy wracając z pracy). z nowości - jechała pierwszy raz bez kontenerka - Bartek powiedział, że specjalnie nieszczęsliwa nie była. kontenerek mimo wszystko jest chyba bardziej stresujący jeżeli nie ma informacji, to trzeba przyjąc, że wszystko jest ok - czyli zmian żadnych niestety nie ma;) Quote
irenaka Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 [quote name='ronja']film, który chciałam nakręcić, gdy Sonia siedziała z przypiętą smyczą (gdy zobaczyła, że idę z aparatem) skończył się jej paniczną ucieczką na rozciąganej smyczy, której Bartek nie mógł puścić. jeżeli Sonia siedzi spokojnie na smyczy, gdy tylko zobaczy mnie z aparatem, ucieka nie patrząc co przewraca i gdzie pędzi. dziś w lecznicy na smyczy leżała skulona, podnieść się nie chciała. (ale za to niesiona na rekach przez Bartka merdała ogonem na mój widok, bo czekałam na nich w lecznicy wracając z pracy). z nowości - jechała pierwszy raz bez kontenerka - Bartek powiedział, że specjalnie nieszczęsliwa nie była. kontenerek mimo wszystko jest chyba bardziej stresujący jeżeli nie ma informacji, to trzeba przyjąc, że wszystko jest ok - czyli zmian żadnych niestety nie ma;)[/QUOTE] Niestety, nie jestem człowiekiem, który przyjmuje brak wiadomości , za dobry znak:evil_lol: Ale ogromnie się cieszę choćby wiadomością, że jechała bez kontenerka. Zuch dziewczynka:loveu:, byle tak dalej:multi: Po co jej klatka;), skoro ma Bartka?:evil_lol: Quote
majqa Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 ... czyli dobre wieści są. Jazda bezkontenerkowa! :-) Quote
irenaka Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 [quote name='majqa']... czyli dobre wieści są. Jazda bezkontenerkowa! :-)[/QUOTE] A za momencik się doczekamy, że Sonieczka sama wskakuje na kolanka Bartka. Super by było, pomarzyć zawsze wolno:shake:. Quote
majqa Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 I tego suni życzę! Zrobiła postęp ogromny, jak czytam, czas i na kolejne sukcesy! :-) Quote
magda222 Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Przypominam o allegro cegiełkowym : [url]http://allegro.pl/krzyczki-psy-z-obozu-smierci-prosza-o-pomoc-i1272781484.html[/url] I jednocześnie bardzo proszę o reklamowanie, rozsyłanie, wspomaganie. Quote
irenaka Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 [quote name='magda222']Przypominam o allegro cegiełkowym : [URL]http://allegro.pl/krzyczki-psy-z-obozu-smierci-prosza-o-pomoc-i1272781484.html[/URL] I jednocześnie bardzo proszę o reklamowanie, rozsyłanie, wspomaganie.[/QUOTE] Tak jest szefowo!!:loveu: Już się zabieram za rozsyłanie. Quote
Recommended Posts