Jump to content
Dogomania

Schroniskowe psiaki na spacerach! Serdecznie zapraszamy :)

Recommended Posts

Posted

magdyska25 napisał(a):
czy to nie rodzeństwo?? tak bardzo podobne do siebie jak 2 kropelki wody. Piękne!!!

rodzeństwo raczej nie, przynajmniej nic nam na ten temat nie wiadomo ;)

Asia jak zapraszasz na wątek to podaj link :eviltong:

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przez 5 lat bycia wolontariuszką nigdy tak się nie zdenerwowałam:angryy:
"Mój" Kubuś (psiak z banerka) został wciśnięty do 4 innych psów.
Jest dominujący i tam też był psiak dominujący....sami wiecie co się działo...Teraz Kubuś to nie ten sam pies, przez kilka tygodni tak się postarzał że wygląda jak pies 15 letni!!! Jest w tragicznym stanie!! Ma rozcharatane ucho na dwie części i jest cały poobijany. Nie mogłam Go wziąć na spacer ponieważ bałam się że po powrocie znowu zaczną się gryżć.
Zrobiłam Mu 2 zdjęcia i szybko odeszłam aby nie denerwować psów. Potem przez cały czas :placz:. Potem wstawię zdjęcia Kubusia...tym razem nie już na spacerze a w klatce...

Posted

Mysia_ napisał(a):
Biedny psiak :-( Zabierz z sobą kogoś do schroniska, zebyście mogli wyjść z całym boksem :roll:

i w tym cały problem...trzeba być wolontariuszem aby wychodzić z psami. przejść szkolenie, które trwa bardzo długo a w niedzielę przychodzi raptem 1 lub 2 osoby, które mają swoje psy i po prostu gdyby mi pomogły ich psiaki by nie wyszły na spacerek...:shake:

Posted

stałych wolontariuszy około 10 osób (z DGM Manixsa, Patikujek, Asia_Klero, sara_rokitnica, pati_zabrze, Madzia_zabrze, no i w pewnym sensie ja ;)). Psiaków w tym momencie niecałe 300....

Posted

wow:crazyeye:40!!! To niezłe stadko:)
Co ile mniej więcej odwiedzacie schronisko.
Dla sprostowania "moje" schronisko ma ok.1500 psów i ok.15 stałych wolonatriuszy........dlatego niektóre psy dziczeją. Schronisko jest przepełnione do granic możliwości. Coraz więcej psów a tyle samo wolontariuszy. Nawet połowa z Nich nie wychodzi:shake:
A u Was jak jest z wychodzeniem,chodzi mi o to czy każdy z psów wychodzi na spacerki?

Posted

a ja z Madzia wychodzimy z ponad 60 psiakami ;) Prawie wszystkie psiaki wychodzą, a te które nie mają stałych wolontariuszy zazwyczaj aajemy na spacery nowym, żeby też miały okazje wyjść :cool3:

Posted

W takim razie czekam na zdjęcia śliczności:p
Mam jeszcze jedno pytanie, widzę na zdjęciach puszczone ze smyczy psiaki (albo potrzebuję okularów:oops:)---nie boicie się że Wam uciekną??
Chciałabym swoje puścić ale nie mam tyle odwagi: myślę że w niektórych przypadkach skończyło by się to niezłym pościgiem:lol:.
Jak mam przekonać psiaki do powrotu (nie którym nawet nie pomaga smakołyk)?

Posted

Na spacer bez smyczy idą paktycznie wszystkie psiaki, opócz kilku, które atakują inne psy, albo ludzi :roll: albo porostu mają swój świat i może nie chcą uciekac, ale czasem się zagapią, czasem skręcą nie tam gdzie trzeba :roll: My tych psiaków nie zachęcamy jakoś specjalnie, żeby z nami szły, same idą :evil_lol: Każdy z nich potrzebuje bliskości z człowiekiem, więc nie chcą uciekać ;) Co ciekawe, zauważyłam, że większośc psów, które bardzo ciągną na smyczy, puszczone z niej najlepiej się słuchają :cool3: Oczywiście są wyjątki :eviltong: