Jump to content
Dogomania

Schroniskowe psiaki na spacerach! Serdecznie zapraszamy :)

Recommended Posts

Posted

Piszecie ze w temperaturach wysokich żle sie psiaki mają, te długowłose spoko gorzej krótkowłose, słonce w momencie przenika na skórę, widziałam że tam gdzie chodzicie z psami sa jakieś rozlewiska, nie wiem jak to nazwać, więc nie jest tak żle jeśli psy mogłyby sie w nich chłodzić, pozdrawiamy Zabrze jak zwykle, wchodzcie tu oknami i drzwiami można oko zaprzeć....

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak i rudzkie tak i zabrzanskie psiaki maja dostep do wody w ktorej moga sie taplac ;) wiekszosc psow z tego korzysta, acz kolwiek czasem trzeba kłocic sie z ludzmi ktorzy łowia tam... ryby :roll: :roll: a ze mam ojca rybaka to wiem, ze z takiej wody nie je sie ryb i mam to gdzies co kto sobie mowi ;) staram sie po prostu stac jak najdalej od tych ludzi a jak pies sie tapla to mowie ze płoszy ryby w ich strone :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Mysia_Zabrze napisał(a):

A co Aresowi się stało? :roll: Wiecie może jak trafił do schroniska?

Nie wiem co mu sie stało. Z poczatku myślałam, ze był kastrowany, ale po kastracji się czegoś nie ma, a ona ma:eviltong:

Jak trafił? Przyprowadzil go jakiś facet, który stwierdził, że musi wyjechać za granice a pies nie moze z nim jechac. Pies mu oddaje wszystko: miłość, wierność, a on tak go traktuje:angryy:
Ares ma jakieś 2 lata i własciwie to sobie nie radzi w schronisku. Teraz jest w osobnej klatce. Cały się trzęsie tam, cięzko mi go było wrzucić tam z powrotem:shake:

Posted

Pytam dlatego, bo w Rudzie Śl. jest taka ulica gdzie jest pełno psiaków podobnych do Aresa ;) Mógl być kastrowany, bo od razu po zabiegu to wyglada jakby cos tam było, chociaż juz tego nie ma :evil_lol:

Posted

Mysia_Zabrze napisał(a):
Mógl być kastrowany, bo od razu po zabiegu to wyglada jakby cos tam było, chociaż juz tego nie ma :evil_lol:

No nie wiem. Napewno nie jest to większe niż po zabiegu:roll:

Sara on nie ma watku, chociaż Krystian prosił mnie o rozgłoszenie go, a ja jeszcze tego nie zrobiłam:oops:

Posted

Pianka napisał(a):
Nie wiem co mu sie stało. Z poczatku myślałam, ze był kastrowany, ale po kastracji się czegoś nie ma, a ona ma:eviltong:

Jak trafił? Przyprowadzil go jakiś facet, który stwierdził, że musi wyjechać za granice a pies nie moze z nim jechac. Pies mu oddaje wszystko: miłość, wierność, a on tak go traktuje:angryy:
Ares ma jakieś 2 lata i własciwie to sobie nie radzi w schronisku. Teraz jest w osobnej klatce. Cały się trzęsie tam, cięzko mi go było wrzucić tam z powrotem:shake:

Pianka nie wiem jaki powod oddania był tego psa, ale byłam w schronisku gdy kobieta go przyprowadziła... to chyba młody pies? Bardzo piękny :loveu: mam gdzies jego zdjecia zaraz po przypięciu do budy...

Posted

zaba14 napisał(a):
Pianka nie wiem jaki powod oddania był tego psa, ale byłam w schronisku gdy kobieta go przyprowadziła... to chyba młody pies? Bardzo piękny :loveu: mam gdzies jego zdjecia zaraz po przypięciu do budy...

Na budzie??? Przeciez on nie był na budzie.
A wszystkie info mam od Krystiana. Pies mieszkał wczesniej w bloku. I dlatego prosił mnie o jego rozgłoszenie, bo takiego dużego psa ludzie zawsze chca na dwór, a on sie na życie na dworze nie nadaje.

Jak zrobie lepsze zdjęcia to zrobie mu watek;)

Posted

Na wczorajszych spacerkach ze mną i Madzią było 48 psiaków (nie licząc tych z biura i kotłowni), fotki troche nieładne z powodu brzydkiej pogody :roll: Raz to nas w ogóle ulewa złapała :mad: Najlepsze, że psiaki z takiej pogody były zadowolone :evil_lol: A mi w butach woda chlupała :eviltong:

Idziemy na spacerek:

Voka:

Liderk:

Nadia:

Klubi:

Kruk:

Heksa:

a co tu się dzieje? ;)

Labamba (z profilu) i Heksa:

Labamba, Tara i Aki :eviltong:

Redi:

Aki:

Posted

Nadia, Iliada... ;)

Bumer:

Redi:

Z przodu Lana:

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :diabloti:

Voka:

Tekila:

Bumer:

Nadia:

Iliada:

Kruk:

Labamba:

Kejti:

Posted

Murzynek:

Lola:

Azi:

Dołi:

Kapsel:

Borgo:

Kazan:

Lola:

Murzyn z Lolą :loveu:

Azi siłuje się z Borgo :evil_lol:

Borgo zwycieżył :multi:

Azi idzie szukac innego zajęcia:

Lora:

Pirat:

cdn. ;) :evil_lol:

Posted

Pianka napisał(a):
Na budzie??? Przeciez on nie był na budzie.
A wszystkie info mam od Krystiana. Pies mieszkał wczesniej w bloku. I dlatego prosił mnie o jego rozgłoszenie, bo takiego dużego psa ludzie zawsze chca na dwór, a on sie na życie na dworze nie nadaje.

Jak zrobie lepsze zdjęcia to zrobie mu watek;)

Kochana! ja napisałam że pies po przyjęciu do schroniska siedział od razu przy budzie :evil_lol: a gdzie mieszkał to nie wiem ;) uwagę na niego zwrociłam bo gdy szłam na spacer to kobieta mnie z nim mijała.. :roll:

Lana śliczna mine walneła :)))

A Kazan chyba miał iść do jakiejś wolontariuszki??

Posted

zaba14 napisał(a):
Kochana! ja napisałam że pies po przyjęciu do schroniska siedział od razu przy budzie :evil_lol: a gdzie mieszkał to nie wiem ;) uwagę na niego zwrociłam bo gdy szłam na spacer to kobieta mnie z nim mijała.. :roll:

ok, ok:eviltong:

:grin: :roflt: :turn-l:

Posted

Aniu, tak Kazan miał iść do Madzi, która bardzo go kocha i to ze wzajemnością :loveu: Miała go wziąść rok temu, ale życie Madzi bardzo się zmieniło, wydarzyła się wielka tragedia i psiaka póki co wziąść nie da rady :-(

Widzę Pirata ;)

Dolbi:

Czort:

Lejna:

Adi:

Uran:

Aligator:

Marusia;

Nilta:

Ajaksio: