Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='taubi']Anioł złapany!!![/QUOTE]

:multi::multi::multi::multi: nie wiem jak jeszcze mogę wyrazić swoją radość :multi::multi::multi:

jak tego dokonaliście? Albo szybko pędzę na jego wątek może tam są szczegóły

Posted

[quote name='Madallena']
Druga dobra nowina to taka, ze MEGGI juz w nowym domku :)))[/QUOTE]

no nie, jeszcze jedna super wiadomość - te święta zapowiadają się bardzo dobrze (mam nadzieję, że innym sie też poszczęści)

Posted

[quote name='Yana']czytam ten wątek, to koszmar jakiś :-( w styczniu postaram się wpłacić parę złotych na psiaki[/QUOTE]

[B]Yana[/B], dokładnie koszmar, tylko, że ten koszmar ludzie psa zgotowali, imusimy im pomóc. dziękujęmy za wsparcie

Posted

No to już Malinka, Bu, Mona Lisa, Meggi, lada dzień Kaj - pięć psiaków ma już nowe domy :) A mogły teraz zamarzać na ulicy...

Może jeszcze jakiś szydłowiak na święta będzie już w nowym domu :razz: Kiara, Kumpel, Major, Gilda, Bajka? One są chyba najbardziej adopcyjne. Albo jakiś kociak tym razem ;)

Posted

Oby oby :)
Promuje Bajke gdzie sie da. Mam nadzieje ze DT ja wyda, bo wczoraj uslyszalam, ze ona jest tak superowa, ze moze zostac ;o Nie zgodzilam sie oczywiscie, zeby Bajka zostala na stale! DT jest za dobry, zeby zapychac go na stale :)

Posted

Dziś jadę na wizytę przed adopcyjną z Carmelem babka przez tel jest SUPER ma kotkę bardzo podobną do Carmela więc jeśli wszystko będzie ok to jeszcze karmel nam wywinie prezent :)

PS w sobotę będzie babka już 2 raz w azylu bo zastanawia się nad Gilda i innym psem z Azylu ale bardziej na Gilde się szykuje Więc może być kolejny prezencik :)

Posted

Mam nadzieję, że psiakom pozostąjącym pod opieką Fundacji For Animals o/Wrocław też się poszczęści i znajdą dobre domy.

Póki co serdecznie zapraszam na aukcję:

[CENTER][COLOR=Sienna][SIZE=5][FONT=Century Gothic]Zapraszam na aukcję cegiełkową dla Marcela:[/FONT][/SIZE][/COLOR]

[SIZE=3][B][URL="http://allegro.pl/item855484936_marcel_przerazony_pies_ktory_otarl_sie_o_smierc.html"]http://allegro.pl/item855484936_marc..._o_smierc.html[/URL][/B][/SIZE]

[B][COLOR=Sienna][SIZE=4][FONT=Century Gothic]Każde 5 złotych na wagę życia[/FONT][/SIZE][/COLOR][/B]
[/CENTER]

Posted

a może założyć stronę o psach z szydłowca i pisać co się dzieje na bieżąco?

może zebrać podpisy mieszkańców Szydłowca ? i przedstawić władzom

może są jakieś prawne ustawy/przepisy które można przytoczyć by udowonić że władze miasta łamią prawo o ochronie zwierząt i narażają społeczeństwo na epidemię choroby?
może zrobić film o psach z Szydłowca i wstawić na YouTube?

nie wiem.. :(

Posted

[quote name='koosiek']No to już Malinka, Bu, Mona Lisa, Meggi, lada dzień Kaj - pięć psiaków ma już nowe domy :) A mogły teraz zamarzać na ulicy...

Może jeszcze jakiś szydłowiak na święta będzie już w nowym domu :razz: Kiara, Kumpel, Major, Gilda, Bajka? One są chyba najbardziej adopcyjne. Albo jakiś kociak tym razem ;)[/QUOTE]

Trzeba doliczyć też szczeniaka Mamuśki. On też znalazł dom. :)

Posted

W dzisiejszym Echu Dnia jest artykuł obszerny na temat psiaków z Szydłowca i Waszej akcji. Odwaliliście robotę za gminę, im taka sytuacja na rękę. Nie powinniście pytać czy możecie je zabrać skoro były bezdomne, okaleczone i nikt im nie pomógł. Pan Burmistrz niewiele miał do powiedzenia w artykule prasowym. Jestem pewna, że we wszystkich gminach wokół Radomia jest taka albo gorsza sytuacja, w samym Radomiu też nie jest dobrze. Gdzie się nie ruszę spotykam chude wygłodzone psy, koty mniej są widoczne, one rzadko się pokazują nawet w potrzebie, umierają cichutko i nie żalą się. My wszyscy ponosimy skutki niedbalstwa władz, olewania zwierząt i traktowania ich jak rzeczy. Łapiemy, leczymy, znajdujemy domy, wozimy, cierpimy psychicznie razem z nimi. Taką mamy rzeczywistość. Przepraszam, że tak się wtrąciłam, ale to wszystko po przeczytaniu tego artykułu.....

Posted

A można gdzieś zobaczyć ten artykuł? Bo Echo Dnia to chyba regionalna gazeta i w Warszawie go nie ma?

[quote name='ZUZANNA11']Trzeba doliczyć też szczeniaka Mamuśki. On też znalazł dom. :)[/QUOTE]

Faktycznie, czyli, licząc z Kajem, już szóstka ma dom :) No i Perełka chyba też? I Gilda, mam nadzieję, też już niedługo.

Posted

czy ktoś ma kontak z ludzmi, którzy maja jechać PO (lub wieźć) Kaja?

[QUOTE]Czy ktoś ma kontakt z ludżmi, którzy adoptowali Kaja z Szydłowca i jadą po niego dokładnie tam, gdzie chcemy, aby znalazł się ONek? Szukam pilnie, bo nie mogę znaleźć wątku Kaja, a chciałabym poprosić tych ludzi, żeby za zwrotem kosztów paliwa zabrali Onka w tamtą stronę. Spróbować nie zaszkodzi[IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/icon_wink.gif[/IMG][/QUOTE]

stary ON z Konstancina być może będzie potrzebował transportu!
[B]
[url]http://www.dogomania.pl/threads/175602-bezdomne-psiaki-z-lecznicy-w-Konstancinie-BARDZO-PILNIE-szukajAE-domA-w/page7[/url][/B]

Posted

[quote name='red']W dzisiejszym Echu Dnia jest artykuł obszerny na temat psiaków z Szydłowca i Waszej akcji. Odwaliliście robotę za gminę, im taka sytuacja na rękę. [B]Nie powinniście pytać czy możecie je zabrać skoro były bezdomne, okaleczone i nikt im nie pomógł.[/B] [/QUOTE]
No wlasnie a wrecz powinni, taki obowiazek statutowy i kazdego wrazliwego czlowieka a gminy to obowiazek USTAWOWY. Na co czekacie, złózcie doniesienie do prokuratry z ustawy i droga prawna rowniez wyegzekwujcie poniesione koszty leczenia, hospitalizacji. Moze to potrwa i dlugo ale powinno sie.

W roku przedwyborczym taka reklama dla tych co pchaja sie do wladz chyba moze byc "pomocna". A ci co beda startowac pierwszy raz niech sie wtedy wyuczula na to, ze i zwierzeta w miescie tez potrzebuja opieki a nie tylko stolki w magistracie sie grzeje.
Jak tego nie zrobicie to w Szydlowcu nic sie nie zmieni na lepsze dla zwierzat.

A gdzie mozna ten artykul przeczytac, jest w necie?

Posted

[quote name='Marinkaa']Ja również chętnie bym poczytała (może ktoś zrobi skan i wklei?).... A władzom Szydłowca nie należy odpuszczać i pociągnąć je do odpowiedzialności :mad:[/QUOTE]

internetowe wydanie Echa dnia
[URL]http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/section?Category=RADOMSKIE[/URL]
- nie ma tam na razie tego artykułu

mogę Wam zrobić skan - ale muszę zainstalować skaner - jednak późno wieczorem

może za ten czas w internecie będzie lub ktoś zeskanuje szybciej