Madallena Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 Ja nie moge :( odpadam... JAk ktos chetny to zapraszam. Ale sunia moze byc wszedzie! Trzeba miec w zanadrzu jeszcze inne DT. Uwierzcie, ze z jednym zwierzakiem sie stamtad nie wyjezdza :( Quote
Madallena Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 [quote name='agaga21']nie wierzę własnym oczom a myślałam że już nic mnie nie zdziwi...:placz: czy jest gdzieś "przepisowy" banerek?[/QUOTE] Na pierwszej stronie. Odnosnie onkowatej sunki to trzeba znalezc kogos, kto mieszka niedaleko. Sunia byla przy cmentarzu zydowskim. Moze tam bedzie wracac, dostala tam jedzenie. Chociaz te psy wedruja po calym miescie! Im sie robi zimniej tym gorzej, beda sie chowaly do ciepla... CO ROBIC CO ROBIC! Quote
clo Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 o matko..a ile to jest km od warszawy dokladnie ktos wie?:(ja musze ta onke odnalezc..moge z kims jechac..bo niestety mi samochod padl:( Quote
Tigraa Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Jeśli będzie trzeba, mogę przewieźć jakiegoś psiaka z Radomia do Warszawy pociągiem. Jeźdźę mniej więcej raz w tygodniu. Pociągiem nie wezmę więcej niż jednego na raz, chyba, że małe, które we dwójkę zmieszczą się do jakiejś torby. clo, od Warszawy to będzie ok. 130-140 km. Quote
clo Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 czekam na odp astaroth czy jest miejsce dla onki jesli sie zgodzi to ja jestem gotowa po nia jechac..no tyle,ze wlasnie z kims..bo nie mam narazie samochodu;/no i rzeczywiscie przydaloby sie wiecej dt..bo z jednym napewno nie wyjedziemy...:(czy ktos jeszcze moze pomoc dac dt? Quote
agaga21 Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [URL="http://tiny.pl/hq3nq"][IMG]http://i34.tinypic.com/2qn12s4.jpg[/IMG][/URL] zmniejszony banerek. tamte są za duże, modzi będą usuwać. Quote
Szami Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Przeczytałam cały wątek i jestem wstrząśnięta . Ale trzeba się zastanowić jeszcze nad jednym problemem , jedziecie do Szydłowca łapiecie tam psy i zabieracie , następnie chore umieszczacie w klinikach , na DT i leczyć za pieniądze , które ludzie dobrej woli wpłacają czy będą wpłacać. Jednocześnie chcecie wymóc na Burmistrzu aby zajął się tym problemem. I tu zaczynam mieć wątpliwości - jak udowodnicie Panu Burmistrzowi , że te psy są zabrane z Szydłowca ? ( Pan może zawsze powiedzieć ,że to psy nie z jego miasta)Zdjęcia psiakom robicie , ale na tych zdjęciach widać tylko psy , kawałki chodnika , jakieś budynki , skrzyżowanie , które wyglądają tak jak w każdym przeciętnym mieście. Czy macie może świadków miejscowych żeby potwierdzili , że te psy są stamtąd ? Chyba , że rozwiązujecie inaczej ten problem - to bardzo przepraszam ,że się wtrąciłam. Quote
golf Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='zuzlikowa']To jak...Dogadacie się dziewczyny?...fotki,czy wysyłka do mnie? Czekam na Wasze ustalenia...:razz:[/QUOTE] [B]zuzlikowa [/B]mam juz rzeczy na bazarek.podaj mi na prv maila, to wysle Ci fotki. Quote
golf Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [I][quote name='Szami']... - jak udowodnicie Panu Burmistrzowi , że te psy są zabrane z Szydłowca ? ( Pan może zawsze powiedzieć ,że to psy nie z jego miasta)Zdjęcia psiakom robicie , ale na tych zdjęciach widać tylko psy , kawałki chodnika , jakieś budynki , skrzyżowanie , które wyglądają tak jak w każdym przeciętnym mieście. Czy macie może świadków miejscowych żeby potwierdzili , że te psy są stamtąd ? Chyba , że rozwiązujecie inaczej ten problem - to bardzo przepraszam ,że się wtrąciłam.[/QUOTE][/I] Ale jest cmentarz:diabloti: jak ktoś zna okolice, to jest w stanie rozpoznać np zdjęcie zrobionej np na "starej drodze" Ale swoją drogą, Szami ma racje, więcej szczegółow będzie potrzeba. Mam nadzieje ze do przyszlego tyg uda nam sie cos dla nich zorganizowac(DT,kase,hotelik) i będzie nas wystarczająco, aby móc podzielić się działaniami. Quote
Charly Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 jezu. wyślijcie temu burmistrzowi faktury. pewnie nic to nie da, ale niech wie do cholery:angryy: Quote
Marlena:) Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='andzia69']kolejny masakryczny watek:-( na dodatek z jakże "pięknego" naszego woj.:angryy:[/QUOTE] Rzeczywiście świętokrzyskie to czarny punkt - wiem, bo mieszkam zaraz obok i widzę różnicę. Niby 20 km, a wjeżdżając do Sandomierza wiadomo,że wjeżdża się do centrum handlowego na którego półkach stoją psy i koty od rozmnażaczy po atrakcyjnych cenach :shake: Quote
psia.mama007 Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='enia'][url=http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090731/POWIAT0207/164200740]Szydłowiec: Pierwsze w powiecie schronisko dla psów może być w Szydłowcu? - 31 lipca 2009[/url] czy to o ten Szydłowiec chodzi? [/QUOTE] To chyba ten sam Szydłowiec a pisza, cyt: "Obecnie na wysypisku śmieci jest SIEDEM KLATEK DLA PSOW. Jednak, jak tłumaczy Kazimierz Piotrowski, naczelnik wydziału komunalnego szydłowieckiego magistratu, służą one do tymczasowego przechowywania zwierząt." Moze trzeba sprawdzic to miejsce gdzie przetrzymuja psy, ile tam jest psow teraz i jak tam jest? Psy odlowione niech jakis wet ze zlecenia gminy oglada, odrobaczy i odpchli, CZIPUJE wszytkie odlowione. Jesli jest miejsce w klatkach zdrowe tam umiescic? Miec poprostu "oko" na te kalatki. Zdjecia porbic psom i szukac domow. A chore i ciezarne zabierac, i suki przede wszystkim tez, potem wysylac e-mial do gminy ze zdjeciem zabranego psa, podajac numer jego czipa. A potem obciazyc gmine rachunkami za leczenie psow, zabiegi. Moim zdaniem powino odbyc sie spotkanie z gmina i powazne rozmowy,bez wyjscia, przyjecie warunkow Psiego Anioła przez urzad. Quote
malawaszka Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 koszmar jakiś.... [B] ale to chyba trzeba by spradzić czy nic sie nie zmieniło i nadal mają takie plany i na kiedy przewidują realizację:[/B] [url=http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090731/POWIAT0207/164200740]Szydłowiec: Pierwsze w powiecie schronisko dla psów może być w Szydłowcu? - 31 lipca 2009[/url] Quote
lilith27 Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 szydłowiec to jeszcze powiat radomski od skarżyska zaczyna się woj. siętokrzyskie kochani szydłowiec to małe miasteczko (nawet bardzo małe) i ludzie z mentalnością drobnomieszczańską to też miasto przy trasie a przy trasie się psy wyrzuca na pewno częśc psów jest czyjaś, tylko niedopilnowana Quote
ZUZANNA11 Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Dziewczyny, ja mogę pomóc w ogłoszeniach. Tylko jaki typ tych ogłoszeń? Propagujące tą tragedie, czy jednego psiaka? Będę śledzić wątek. Czekam na odpowiedź. [B]OFEROWANA POMOC: OGŁOSZENIA![/B] Quote
Reno2001 Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Standardowo jak na mnie oferuje pomoc w transporcie. Tyle mogę. Quote
psia.mama007 Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='lilith27']na pewno częśc psów jest czyjaś, tylko niedopilnowana[/QUOTE] Niestety tez tak mysle. To jest u nas norma, ze psa sie puszcza samego na spacer. A jak suki sa w cieczce to juz takie sfory biegaja wszedzie, po miastach i miasteczkach. Quote
orpha Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Polska - panstwo w centrum Europy ....cywilizacyjne 100 lat za neandertalczykami , panstwo prawa ...ulicy Quote
Agnieszka(Visenna) Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Jestem w szoku. Ja wciąż naiwnie wierzyłam ,mimo tych wszystkich makabrycznych historii czytanych na dogo, że Polska to wcale nie jest taki obóz koncentracyjny dla zwierząt, jak niektóre Państwa. Myliłam się. Ten wątek mi to uświadomił. Narazie nie potrafię pomóc, ale wkleję bannerek.Może dzięki niemu więcej osób z możliwościami wsparcia tutaj zajrzy. Quote
Madallena Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 Nastepnym razem wezmieny tez kamere i wszystko sfilmujemy... Mam jedna znajoma pod Szydlowcem. Nie jest na dogo i jest bardzo ograniczona czasowo. Poprosilam ja o zdjecia psow, jak bedzie na zakupach czy spacerze. Zrobi. Bede wklejac kolejne nieszczescia :( DALEJ SZUKAMY DOGOMANIAKOW/DOGOMANICZKI Z SZYDLOWCA! Quote
clo Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 a ja dalej mam nadzieje,ze uda sie namierzyc moja onke...tak mi lezy na sercu..chcialabym zeby juz byla bezpieczna... Quote
elmira Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Jakie to województwo, to nie ma znaczenia. Szokująca jest lekceważenie tej sprawy przez władze poszczególnych miast, miasteczek i wsi. Ile damy jeszcze rady zbierać na hoteliki, żebrać o kasę? Przeciez nie damy rady. My na dogo, to raptem garstka. Quote
Tigraa Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 może ktoś zrobi allegro cegiełkowe? Dziewczyny robiły takie, potrzebna będzie przecież kasa na leczenie, karmę, transport, domy... chyba nie ma na dogo ludzi z Szydłowca. Raczej radomianie by wiedzieli o ich istnieniu. link do wywiadu z burmistrzem Szydłowca :angryy: [U][/U][url]http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091030/POWIAT0207/733647285[/url] Quote
Tigraa Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 sorry zmieniłam już, mysz mi szwankuje. On kończy kadencję, będzie nowy, jest okazja, żeby nowy coś zadziałał na początek, albo stary zrobił dobre wrażenie na koniec. To zazwyczaj dociera do takich typków, dbanie o własny wizerunek :angryy: Quote
L/Olka Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 W tym artykule jedna zasługa: "OŚWIETLENIE", przeplata się z kolejną: "DROGI, PLACE I CHODNIKI" i w kółko to samo. Jakim cudem oświetlili te drogi, place i chodniki - nie zauważając przy tym takiej ilości psów...:angryy: bo skoro tak oświatlali, to nawet nie mogą powiedzieć, że nie zauważyli, bo ciemno było :mad::angryy: Quote
Recommended Posts