Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zima fakt jest fajna i ma swój magiczny urok ale ile można , dzisiaj widzę że jest -18 już sobie wyobrazam jak musi byc zimno na dworze brrrrr aż sie z domu nie chce wyjsc :roll: a trzeba :roll:

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Vlk napisał(a):
no jak pogoda do bani? Piękna jest :) ja się dziś zakochałam w iskrach tańczących na śniegu... jak słonko wyjrzało. A mrozik taki fajny, że ho ho :) A jak już się człowiek z futrami na spacerze wymrozi to w sam raz jakąś herbatkę z prądem wypic albo coś inkszego, równie grzejącego :)

Dokładnie :loveu:

Ja jak rano poszłam z psem na łąki to było - 19 (jak wychodziłam z domu o 8.00) po drodze spotkałam sąsiada, który dodał mi otuchy słowami "tam dalej co najmniej dwa więcej na minusie" :evil_lol:
Fakt nos mi chciał odpaść i w ogóle na początku to oddychać normalnie na tym mrozie się nie dało ale jak zobaczyłam zaciesz na pycholku Futrzaka to już mrozik nie był taki straszny ;)

A w ogóle to dzisiaj świetna ta pogoda jest, słoneczko tak dogrzewa, że nawet mróz nie jest straszny :p

A fotki morskie superaśne :lol:

Posted

sunshine napisał(a):
Oj tam nie marudźcie:p Latem będzie Wam znów za gorąco:D
Wolę mrozik niż ukrop w którym oddechu nie idzie złapać...^^

Dobrze gada! Zima zdecydowane lepsza :)
U nas wieczorem też było -17. Psica nawet chciała połazić, tylko jakiś debil zaczął petardy puszczać :angryy:

Posted

Żyjemy ale co to za życie, do rzyci chyba ;)

Dla nas -15 to za zimno. Po kilkuset metrach potwora staje, podnosi łapki, chce wracać. Jak się ma szpica i to jeszcze wilczego ;) albo syberiana czy malamuta to nie problemu z niską temperaturą. Ale jak byłem z gadem przed chwilą na ostatnim wyjściu to siadł sobie facet na ławce, otworzył puszkę i zaczął pić piwko. Jak to widziałem to było mi jeszcze bardziej zimno.

Posted

Oj to przeca tamten facio pił browarka a Tobie sie czkawka przytrafiła hihihh....

No faktem jest ze takie -2-3. w zupełnosci by wystarczyło .......a nie zaraz arktyczne masy powietrza ;-)

cieplutkie pozdrowionka przesyłam...

Posted

U nas dziś nadal -18 brrrrrrrrrrr, co ide z Neronem na spacer , wracamy a on ma pocięte łapy mimo iż zawsze przed wyjściem smaruje mu je maścią glicerynową ale ten śnieg pozamarzany pęka pod jego ciężarem i tnie mu opuszki :shake: my tez tęsknimy już za latem :cool1:

Posted

dOgLoV napisał(a):
U nas dziś nadal -18 brrrrrrrrrrr, co ide z Neronem na spacer , wracamy a on ma pocięte łapy mimo iż zawsze przed wyjściem smaruje mu je maścią glicerynową ale ten śnieg pozamarzany pęka pod jego ciężarem i tnie mu opuszki :shake: my tez tęsknimy już za latem :cool1:

U mojego jest to samo.. Dlatego ograniczamy spacery.. A Krosia to już marznie cała. Wychodzi tylko na siku i wraca bo jej zimno... Dzisiaj mamy -10 wrrrrrr...