dominika_06 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 I taki jeszcze śliczny piesek. Bardzo fajny, długo siedzi w schronisku... Quote
dominika_06 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/200648-Skatowany-bezimienny-psiak-prosi-o-POMOC!!!!-J-bie-Zdr. zapraszam na wątek psiaka, bezimiennego... Quote
Atrisko Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 ...jak cudnie że się właściciel collaka znalazł...musiała być radość niesłychana jak psiak pana zobaczył???? Quote
shanti Posted January 21, 2011 Author Posted January 21, 2011 Właściciel jest, ale jeszcze na wyjeździe i collak siedzi dalej. Podobno jutro go odbiorą. Quote
monika55 Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Collak odebrany, Nasir w domu. Bezik też pojechał. Przybyła przecudna spanielka. Właściciel oddał bo sie brudziła.:angryy: Uwalona błotem że szkoda mówić. Quote
dominika_06 Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Sunia, owczarek niemiecki mix, Bardzo fajna, ale na jej zaufanie troszeczke trzeba zapracować, naszczęście nie trwa to długo ;) jest piekna Quote
ANIMAdn Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 monika55 napisał(a):Collak odebrany, Nasir w domu. Bezik też pojechał. Przybyła przecudna spanielka. Właściciel oddał bo sie brudziła.:angryy: Uwalona błotem że szkoda mówić. możecie coś bliżej o tej spanielce?? bardzo byłabym wdzięczna! Quote
monika55 Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Spanielka ma 5 lat, jest przepiękna. Oddał ją właściciel. Faktycznie, tak brudnego psa nie widziałam. Każde ucho to pare kilogramów błota. Na razie jest przerazona. Ale trzeba pomyśleć jak to odciąć. Teraz i tak kwarantanna. Quote
clockwork Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 wiecie coś bliżej dziewczyny o tej nowej klinice/ hotelu ? miałam tam jechać na przeszpiegi, ale chyba sie bałam że spotkam tam naszą "znajomą" wetke :loveu: i chyba wydygałam bo zwlekałam z dnia na dzień ........ :evil_lol: ale powęszyłam troszkę w necie- i już wiem że to nie ona :loveu: Jakaś Aleksandra Mucha i M. Szopa- chyba nowe twarze w Jebiu bo ja nazwisk nie kojarzę ...... za to doczytałam że mają też szkolenie psów, rozwiązywanie problemów behawioralnych Fajnie by było- gdyby był w Jastrzębiu taki specjalista ale ciekawe jak to wygląda w praktyce.... i czy przetrwa w zacofanym Jastrzębiu :roll: http://www.hodowle.com.pl/wpis/750/Klinika_weterynaryjna_Vetka http://najlepszylekarz.pl/OMnie.is.vetka-klinika-weterynaryjna-astrow-jastrzebie-zdroj.html#strona Quote
ANIMAdn Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 monika55 napisał(a):Spanielka ma 5 lat, jest przepiękna. Oddał ją właściciel. Faktycznie, tak brudnego psa nie widziałam. Każde ucho to pare kilogramów błota. Na razie jest przerazona. Ale trzeba pomyśleć jak to odciąć. Teraz i tak kwarantanna. w takim razie poczekamy na zdjęcia może ktoś zrobi bidulce...wiek jest akurat wporządku bo moja ma 4 lata... :) fajnie by było gdyby udało się nam razem zamieszkać :D ale nie bądźmy porywczy...emocje opadną to porozmawiamy :) a może uda mi sie w poniedziałek tam do Was podskoczyć! kto będzie w poniedziałek w schronie? Quote
Atrisko Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 ANIMAdn napisał(a):w (...)fajnie by było gdyby udało się nam razem zamieszkać :D ale nie bądźmy porywczy...emocje opadną to porozmawiamy :) a może uda mi sie w poniedziałek tam do Was podskoczyć! kto będzie w poniedziałek w schronie? ooo...czyżby nam się już "kroił" domek dla spanielki...cuuudnie by było gdyby wszystko się poukładało ...trzymam kciuki Quote
ANIMAdn Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 no właśnie chcieliśmy spanielka ale bijemy sie z myślami, no i nie wiemy jak Nasza perła to wytrzyma, musimy jednak dobrze to wszystko przemyśleć, bo czeka nas jeszcze zmiana mieszkania! czekaliśmy na jakąś biede a teraz się trafia pod nosem...także zobaczymy! Quote
monika55 Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 To i tak 2 tygodnie na przemyślenie bo kwarantanna. Sunia na wścieklizne szczepiona była ale na wirusówki już nie. Quote
ANIMAdn Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 no nie dziwne jak kochany pan nie raczył jej nawet umyć to co dopiero do weta z psiakiem podjechać...ale droge do schroniska znalazł...może to i lepiej!! Quote
alina71 Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Jak mi się uda to podjade do południa z aparatem. Ostatnio nie wychodze z pracy, mam sesje i śpie po pare godz. Nadrobie zdjęcia. Quote
ANIMAdn Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 nie ma pośpiechu...podjade tam do Was, zobaczymy co z tego będzie! Quote
Alicja Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 ANIMAdn napisał(a):nie ma pośpiechu...podjade tam do Was, zobaczymy co z tego będzie! :kciuki: aby podbiła wasze serduszko ...sama miałam 14 lat spanielkę z odzysku ( zołzik z niej był , ale była kochana , mądra sunieczka) Co do wetów , napisałam do znajomych z BB , czekam na info w temacie . Quote
alina71 Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Byłam widzialam i naprawde nie mogłam uwierzyć, ze można tak zaniedbac psa. Jakie ta mała ma wystraszone zdezorientowane oczy, taka śliczna a jednocześnie tak brudna. Zaraz wgram zdjęcia. Quote
alina71 Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Suczka Opis Sunia w typie beagle. Wychudzona i wynędzniała. Około 4 lata. Na razie zestresowana, więc o charakterze dopiero później, ale agresji w niej nie ma, raczej powiedziałabym że zamknieta w sobie i wycofana. Rozruszamy i odkarmimy Quote
Alicja Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 SZOK .... jak można spanielkę było do takiego stanu doprowadzić .... dobrze ze ten pseudowłaściciel ją oddał ....to naprawde trzeba dużo aby na uszach zrobił się filc więc pewnie pan flejtuch wcale o sunieczkę nie dbał ... uszka i łapki pewnie grzebienia czy szczotki nie mówiąc o nozyczkach do wycinania pantofelków nie widziały ... ( słuchajcie czy ona musi mieć 14 dni kwarantanny jak oddał właściciel ??) a druga sunia to bardzo w typie beagle ...pewnie ktoś kupił sobie szczeniaczka bo beagle takie ładne a jak niunia pokazała że beagielki potrzebują by się nimi zająć by nie niszczyły to wywalili Quote
ANIMAdn Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 katastrofa...oddał bo się brudzi!!! a jakby jego na starość też oddali bo się brudzi i śmierdzi?? Quote
Alicja Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Zasięgnęłam opinii o VETCE i znajomi z BB są zadowoleni z uslug. Poza tym nie mają wygórowanych cen , nie zdzierają , więc spokojnie chyba można korzystać jesli nie ma się kogoś zaufanego na podoredziu i polecac byłym klientom pewnej pani . Quote
Recommended Posts