alina71 Posted March 2, 2013 Posted March 2, 2013 [img]https://lh6.googleusercontent.com/-uRmTkpsOTZI/UTIVLKTLnWI/AAAAAAAAUGk/rK3rd4Svklo/s640/rozne%2520takie%2520046.JPG[/img] [img]https://lh5.googleusercontent.com/-F-k1ll5eHb0/UTIbe8NjiXI/AAAAAAAAUHM/QJF450_3SJU/s640/rozne%2520takie%2520050.JPG[/img] [img]https://lh3.googleusercontent.com/-Cy1a07VmSHw/UTIbVoxi09I/AAAAAAAAUHE/IAm2WYhCeB8/s640/rozne%2520takie%2520030.JPG[/img] Quote
Anula Posted March 2, 2013 Posted March 2, 2013 Chyba wcześniej pisałam ale się przypomnę mam dwa domki dla Pudliszona jeden za Warszawą drugi w Rzeszowie oba pokrywają koszty transportu.Pani z Rzeszowa jest skłonna dojechać do Krakowa.Dane kontaktowe na pw. Quote
monika55 Posted March 2, 2013 Posted March 2, 2013 Anula, dzieki za pamięć ale malutka dziś pojechała do swojego domku. Quote
izek77 Posted March 2, 2013 Posted March 2, 2013 (edited) [quote name='hugulaśny']Ciągle rozglądam się za owczarkiem. Okazało się, że psiak miałby iść do pana, który ma 86 lat (człowiek zdrowy i pełny werwy). Niedawno odszedł jego towarzysz owczarek. Pan mieszka sam w domku z ogromnym ogrodem. Chciałby wziąć owczarka- przyjaciela, który by mu towarzyszył na co dzień. Miałam mieszane uczucia, czy pomagać w poszukiwaniach psa dla tak leciwego człowieka, ale przekonałam się, że warto. Co prawda chciał młodszego psiaka, w wieku 2-4 lat, ale wydaje mi się, że bardziej nadaje się starszy pies. I znalazłam w waszym schronisku takie cudo potrzebujące domku. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/239161-Rocky-wraca-z-DT-po-jednym-dniu-brak-słów-Pilny-DT-!!!!/page5[/URL]. Co o tym myślicie? Mogę dać numer telefonu do człowieka lub pomóc w adopcji.[/QUOTE]mam masę pytań prosilabym może najpierw o Twój numer jeżeli to możliwe :-) 4 podstawowe pytania 1skad Pan jest 2 cży Pan już widział naszego Rociego 3 Rocy potrzebuje lepszej karmy cży to jest do zrobienia 4 cży jest możliwość odwiedzania psa. Oczywiście to nie jest wykladnikim adopcji ale tak po ludzku chciałabym wiedzieć. Numer do Pana też bym prosiła :-)oczywiście na pw Edited March 2, 2013 by izek77 Quote
ewa_9 Posted March 2, 2013 Posted March 2, 2013 Witam wiem, że to wątek o schronisku i o pieskach, ale piszę gdzie się da i szukam jak tylko mogę. 1 marca (piątek) rano na ul. Żeromskiego wyskoczyła z okna w bloku kotka i do teraz się nie znalazła. Kotka jest nieduża, nie ma jeszcze roku. Ma czarną sierść, białe łapki, biały brzuszek i biały krawacik. Jeśli ktoś ją widział bardzo proszę o kontakt na numer telefonu: 784488915. Serdecznie pozdrawiam, Ewa Quote
ewa_9 Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 [IMG]http://jastrzebieonline.pl/files/ogloszenia/2357/51327cd95fa28.jpg[/IMG] To jest zdjęcie Kotka. Quote
shanti Posted March 3, 2013 Author Posted March 3, 2013 W schronisku jej nie ma. Nikt też nie dzwonił o znalezionym kotku. Będziemy pamiętać. Do domu pojechał Sopel vel Śnieżynek. Będzie mieszkał z dziećmi, ale myślę że nie będzie problemów. Kciuki :lol: Quote
izek77 Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 [quote name='shanti']W schronisku jej nie ma. Nikt też nie dzwonił o znalezionym kotku. Będziemy pamiętać. Do domu pojechał Sopel vel Śnieżynek. Będzie mieszkał z dziećmi, ale myślę że nie będzie problemów. Kciuki :lol:[/QUOTE]Iwonka Ci państwo którzy wzięli Sopla, mówili że coś trenują i on będzie ich motywował.?:-) Quote
Ada-jeje Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 [quote name='izek77']mam masę pytań prosilabym może najpierw o Twój numer jeżeli to możliwe :-) 4 podstawowe pytania 1skad Pan jest 2 cży Pan już widział naszego Rociego 3 Rocy potrzebuje lepszej karmy cży to jest do zrobienia 4 cży jest możliwość odwiedzania psa. Oczywiście to nie jest wykladnikim adopcji ale tak po ludzku chciałabym wiedzieć. Numer do Pana też bym prosiła :-)oczywiście na pw[/QUOTE] po 5, czy w razie odejścia Pana z tego swiata przed Rockiem, jest ktoś z rodziny który zaopiekuje sie psem. Poprosic o nr. tel. do ewewntualnie wskazanej osoby z rodziny o potwierdzenie ze jest to uzgodnione np. z ojcem, dziadkiem. Piszę o tym z wlasnego doswiadczenia. Nie wstydzmy sie zadawac takich pytan, czlowiek rozsadny nie obrazi sie i zrozumie nasza troske o powierzonego mu psa.Musimy miec na uwadze w pierwszej kolejnosci dobro psa. Quote
shanti Posted March 3, 2013 Author Posted March 3, 2013 Nie było mowy o treningach. Może to nie ci. Pojechał do Bełsznicy. Były brane pod uwagę Rasta, Sopel i Młody Onek. Quote
izek77 Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 Ważne że myślisz że będzie ok Powodzenia olbrzymie :-) Quote
izek77 Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 To nie Ci teraz do mnie dzwonili że po niego jadą... Za późno :-) Quote
alina71 Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 Czy wczoraj byla moja koleżanka pospacerować z Bajkalem /Onkiem/? Dzwoniła do mnie czy będę a ja wczoraj musiałam do szkoły jechać. Nie mogą się doczekać aż u nich zamieszka. Najlepsze, że mój mąż ciągle o niego pyta. Tak mu jakoś akuratnie ten pies wpadł do serca. Lepiej mu będzie w domu z ogrodem. Quote
shanti Posted March 4, 2013 Author Posted March 4, 2013 Byli, byli. Bajkał boi się jorczka państwa, bo jak to jorczek, pierwsze zabrał się za ustawianie onka :evil_lol: Zobaczymy, oni są dalej chętni. Będziemy dalej próbować. Quote
alina71 Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 Haha No proszę małe ale waleczne. To cieszę się, że wykazaują zainteresowanie. :) Dziękuje za info. Quote
shanti Posted March 4, 2013 Author Posted March 4, 2013 Chłopaki dziś wysłali Antosia do domu. Jutro dowiem się czegoś bliżej. Wczoraj przyjechał nowy chłopczyk. Młodsza i troszkę mniejsza wersja Finka. Równie kochany. Dziś przybyły maleńka, ale dorosła czarna sunieczka i oddany za opłatą ast - obraz nędzy i rozpaczy. Rzuciłam tylko okiem, na bank jakaś alergia, módlmy się aby tylko pokarmowa. Zniekształcona czaszka po wypadku samochodowym, podobno był bity bo jest w stanie rzucić się na podniesioną rękę. Tak twierdzili byli właściciele gdy go oddawali. Adoptowali go z jakiegoś innego schroniska. Będzie ciężko. Przypomniał mi się biedny Sato.:shake: Quote
CarlaKolumna Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 Moze warto byloby sie skontaktowac z astkowymi fundacjami w jego sprawie. Oni tam mają behawiorystow itd. Jak mi sie uda to podjade jutro i zrobie jakies fotki. Sprawdzimy, jak sie zachowuje i bedziemy kombinować, jak chłopaka wyprostować. Wiadomo z którego schroniska zabrany? Quote
shanti Posted March 5, 2013 Author Posted March 5, 2013 Schronisko gdzieś w okolicach Częstochowy. Do Astów pisałam nie raz, Ciotki z Żor podobno pisały o Dizla i nic. Ale pisz, może tym razem się uda. Kilka dni poobserwujemy, potem spróbujemy wziąć na spacer. Rano na panów nawarczał. Jest bardzo niepewny, ale parówki z ręki bierze bardzo delikatnie. Nakarmiłam, zachowywał się spokojnie, na mnie nie warczał. Myślałyśmy z Moniką o Tomdog, ale to kosztuje. Zobaczymy. Quote
shanti Posted March 5, 2013 Author Posted March 5, 2013 [SIZE=5][COLOR=#ff0000]Dziś około 15.00 z posesji na Moszczenicy uciekł pies w typie chihuahua długowłosa, pobiegł spłoszony w okolice Chlebowej, Prymatu, zajezdni PKM. Pies jest bardzo płochliwy, nie podchodzi do obcych, skusić go może tylko jedzenie. Najlepiej dzwonić pod nr 519058615 o kazdej porze dnia i nocy. Dobrze zna okolice jaru, Śląskiej, pasaży podziemnych. Nagroda za znalezienie psa 500 zł. Błagam udostępniajcie![/COLOR][/SIZE] [IMG]http://m.ak.fbcdn.net/sphotos-f.ak/hphotos-ak-ash4/480678_492295577473724_1081213905_n.jpg[/IMG] Quote
ZUZA1 Posted March 5, 2013 Posted March 5, 2013 Jakby ktoś porobił jakieś ulotki ( ja niestety jestem głąb w tej materii :oops: ) to możemy połazić i porozklejać w okolicy Quote
izek77 Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 Basiu plakat mam już na kości podrukujemy i idziemy ...czekam na Cie Quote
monika55 Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 Malucha nigdzie nie widziano. Dałam plakat w myjni samochod. przy Chlebowej, Carrefour, Spaar, sklep zool. U mnie i na słupy. Stacja benzynowa tam też ma. Quote
shanti Posted March 6, 2013 Author Posted March 6, 2013 (edited) Rozdałam, pozostawiałam itp. 250 ulotek. Rozdaję następne. Zero telefonów. Dziękuję Wam bardzo! [SIZE=3][COLOR=#ff0000]Widziany najprawdopodobniej o 9.00 rano w okolicach Triovetu na Ruptawie.[/COLOR][/SIZE] Edited March 6, 2013 by shanti Quote
Recommended Posts