kajk@ Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 WWłąsnie też jestem ciekawa co to za psiak umknął mi, albo nie wyszedł z budy jak go wołałam. Quote
ZUZA1 Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 On raczej stoi ciągle przy kracie i podstawia pychol do głaskania.:fadein: Jest duży, ale to jeszcze młody psiak. Szanti pewnie wie dużo o nim Quote
szafra Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 [quote name='ZUZA1']Szafra napisz coś o tym biało- czarnym młodym, duzym psiaku, którego zdjęcie zostało dziś zamieszczone i chyba twoja " część " też sie załapała na to zdjęcie Z tego co pamietam to siedzi w B-20. Przez karaty jest bardzo miziasty :p[/QUOTE] Miziasty to i owszem jest, ale ze smyczą niewiele miał w swoim życiu do czynienia :shake:. Ciężko było na początku, ale bardzo się starał i chciał dobrze wypaść :evil_lol:. Izula go wabiła przysmaczkami i tak pomału doszliśmy do celu. Troszkę przestraszony ale nie tchórz! Wygląda na młodziaka. Uwaga - podszczypuje .... z miłości i radości(taka duża ciapa mało delikatna). Quote
ZUZA1 Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 No to propozycje imienia - King, Sasza, Pluto,Tytus, Fazi, Tajson, Marley Quote
szafra Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 [quote name='kajk@']WWłąsnie też jestem ciekawa co to za psiak umknął mi, albo nie wyszedł z budy jak go wołałam.[/QUOTE] On nie z tych chowających się :lol:, więc pewnie go widziałaś. Quote
shanti Posted November 5, 2012 Author Posted November 5, 2012 (edited) [quote name='kajk@']Kotka która zdechła na obserwacji po pogryzieniu :( dopiero wczoraj padło słowo WŚCIEKLIZNA - zobaczymy co wskażą badania :) Chyba Kajka żartujesz. Na kojcu od początku wisi info, że kot na obserwacji po pogryzieniu. Nawet dziecko wie że obserwuje się objawy wścieklizny. A jak nie wiecie to zapytajcie na co się obserwuje. Kotka zdechła po zakończeniu obserwacji a nie w trakcie obserwacji, co też ma znaczenie. Shanti :P hi hi hi A o co chodzi, bo nie rozumiem? Edited November 5, 2012 by shanti Quote
malawaszka Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 czy to prawda, że ta suczka zaginęła w Bytomiu??? takie info trafiłam na fb z jej zdjęciem W dniu 1.11.2012 w Bytomiu w okolicach ulicy Woźniaka zaginęła suczka w typie sznaucera. Wabi się Tola. Jest w wieku ok: 1,5 roku Suczka średniej wielkości (ok. 50 - 55cm w kłębie), szorstkowłosa, umaszczenie sól i pieprz (stalowo - czarny) na grzbiecie ciemny, dłuższy włos. Pyszczek i łapki jaśniejsze, krótszy włos. Ogon czarny i długi, włos krótki. Biała, wąska, pionowa krawatka na piersi. Na brzuchu blizna po sterylizacji. Gdy czuje się bezpiecznie uszy stojące (jedno w połowie "klapnięte"), gdy jest niepewna uszy położone. Suczka jest zalękniona i wszystkiego się obawia. Jest łagodna. Suczka jest zachipowana w systemie www.safe-animal.eu <http://www.safe-animal.eu/> . Nr. chip'a: 616093900017724 Na znalazcę czeka nagroda. Prosimy o wszelkie informacje mogące pomóc w odnalezieniu Toli. Kontakt: tel. kom.: 601-799-120 e-mail: [email protected] Quote
izek77 Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 (edited) To była nasza dziewczyna ! ja niestety nie wiem czy zginała ,ale adoptowali ją ludzie z Bytomia Szafra sie podłamie Edited November 5, 2012 by izek77 Quote
shanti Posted November 5, 2012 Author Posted November 5, 2012 Schroniska na razie nikt nie informował o zaginięciu. Szafra, wiedziałaś? Quote
szafra Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 [quote name='shanti']Schroniska na razie nikt nie informował o zaginięciu. Szafra, wiedziałaś? Nie wiedziałam nic :shake::shake:. Kur ..., by to !!!! :angryy::angryy: Płochliwa była - mam nadzieję, że się znajdzie. Może na FB ogłoszenie udostępnić ? Do jakiego schroniska tam jest najbliżej ? Nie wiem czy w Bytomiu jest schron. Mam nadzieję, że to się wszystko dobrze skończy. A tego psiurka nazwałyśmy z Izą APACZ. Quote
malawaszka Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 jest w Bytomiu schronisko... lepiej żeby tam nie trafiła Quote
kajk@ Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 [quote name='shanti']1.Chyba Kajka żartujesz. Na kojcu od początku wisi info, że kot na obserwacji po pogryzieniu. Nawet dziecko wie że obserwuje się objawy wścieklizny. A jak nie wiecie to zapytajcie na co się obserwuje. Kotka zdechła po zakończeniu obserwacji a nie w trakcie obserwacji, co też ma znaczenie. 2. A o co chodzi, bo nie rozumiem?[/QUOTE] Ad1. No właśnie pytałam i była mowa tylko o neurologicznych schorzeniach lub uszkodzeniach. Skoro było tak wszystkim wiadomo ze kot podejrzany jest o wściekliznę to dlaczego kociaki dostały jego miskę z niedokończonym jedzeniem. - Podał to pracownik. Ad2 Basia przekręciła Twój nick i ją poprawiłam tak jak mnie kiedyś poprawiano Quote
shanti Posted November 5, 2012 Author Posted November 5, 2012 Pytałaś co jej jest, a nie na co jest obserwacja. Obserwacja po pogryzieniu zawsze jest w kierunku wścieklizny. To wiedziały nawet nieletnie wolontariuszki... nie przyszło mi do głowy że można takiej rzeczy nie wiedzieć :-o Który pracownik? Bo to bardzo istotne. Trzeba było mu to powiedzieć w oczy, powiedziałaś? Quote
kajk@ Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 [quote name='shanti']Pytałaś co jej jest, a nie na co jest obserwacja. Obserwacja po pogryzieniu zawsze jest w kierunku wścieklizny. To wiedziały nawet nieletnie wolontariuszki... nie przyszło mi do głowy że można takiej rzeczy nie wiedzieć :-o Który pracownik? Bo to bardzo istotne. Trzeba było mu to powiedzieć w oczy, powiedziałaś? Nie od tego jestem, nie zrzucaj odpowiedzialności na mnie, ostatnio w schronisku lepiej się wogóle nie odzywać. Quote
ZUZA1 Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 Tola vel Toska odnalazła się 4 listopada :bigcool: Quote
szafra Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 [quote name='ZUZA1']Tola vel Toska odnalazła się 4 listopada :bigcool:[/QUOTE] O mateńko jak dobrze !!!! A gdzie takie info o odnalezieniu ?:multi: Quote
ZUZA1 Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 Info z tablicy " Zaginione ......coś tam " Tola - wróciła już do domu Rodzaj ogłoszenia: Zaginiony Data dodania ogłoszenia: 2012-11-04 Pies rasy - mieszaniec w typie sznaucera Miejsce zaginięcia lub znalezienia psa: Bytom - Śląskie Treść ogłoszenia: Witam, Ogłoszenie już nieaktualne. Tola szczęśliwie została odnaleziona i wróciła już do domu. Quote
ZUZA1 Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 Rozmawiałam z panem od Toli i powiedział, że sunia ucieła 1 listopada. Zerwała sie linka ze smyczy automatycznej, a Tola wystraszyła sie ludzi ( jak to we wszystkich świetych).Oni zaczeli od razu dawac ogłoszenia do netu i rozlepiac plakaty na drzewach. I ktoś rozpoznał \Tolę na plakacie i wskazał im , gdzie sunia jest.:multi: Quote
izek77 Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 No prosze nasza Zuzka jezeli chodzi o zwierzaki wszystkiego się dowie ,i to z pierwszej ręki:multi: :lol: Quote
Recommended Posts