Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• shanti

1381

• alina71

1089

• szafra

1011

• monika55

947

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ZUZA1']Szafra napisz coś o tym biało- czarnym młodym, duzym psiaku, którego zdjęcie zostało dziś zamieszczone i chyba twoja " część " też sie załapała na to zdjęcie Z tego co pamietam to siedzi w B-20. Przez karaty jest bardzo miziasty :p[/QUOTE]
Miziasty to i owszem jest, ale ze smyczą niewiele miał w swoim życiu do czynienia :shake:.
Ciężko było na początku, ale bardzo się starał i chciał dobrze wypaść :evil_lol:. Izula go wabiła przysmaczkami i tak pomału doszliśmy do celu. Troszkę przestraszony ale nie tchórz! Wygląda na młodziaka. Uwaga - podszczypuje .... z miłości i radości(taka duża ciapa mało delikatna).

Posted

[quote name='kajk@']WWłąsnie też jestem ciekawa co to za psiak umknął mi, albo nie wyszedł z budy jak go wołałam.[/QUOTE]
On nie z tych chowających się :lol:, więc pewnie go widziałaś.

Posted (edited)

[quote name='kajk@']Kotka która zdechła na obserwacji po pogryzieniu :( dopiero wczoraj padło słowo WŚCIEKLIZNA - zobaczymy co wskażą badania

:)

Chyba Kajka żartujesz. Na kojcu od początku wisi info, że kot na obserwacji po pogryzieniu. Nawet dziecko wie że obserwuje się objawy wścieklizny. A jak nie wiecie to zapytajcie na co się obserwuje. Kotka zdechła po zakończeniu obserwacji a nie w trakcie obserwacji, co też ma znaczenie.

Shanti :P hi hi hi

A o co chodzi, bo nie rozumiem?

Edited by shanti
Posted

czy to prawda, że ta suczka zaginęła w Bytomiu??? takie info trafiłam na fb z jej zdjęciem

W dniu 1.11.2012 w Bytomiu w okolicach ulicy Woźniaka zaginęła suczka w typie sznaucera. Wabi się Tola. Jest w wieku ok: 1,5 roku
Suczka średniej wielkości (ok. 50 - 55cm w kłębie), szorstkowłosa,
umaszczenie sól i pieprz (stalowo - czarny) na grzbiecie ciemny, dłuższy włos. Pyszczek i łapki jaśniejsze, krótszy włos. Ogon czarny i długi, włos krótki. Biała, wąska, pionowa krawatka na piersi. Na brzuchu blizna po sterylizacji. Gdy czuje się bezpiecznie uszy stojące (jedno w połowie "klapnięte"), gdy jest niepewna uszy
położone. Suczka jest zalękniona i wszystkiego się obawia. Jest łagodna. Suczka jest zachipowana w systemie www.safe-animal.eu
<http://www.safe-animal.eu/> . Nr. chip'a: 616093900017724
Na znalazcę czeka nagroda.
Prosimy o wszelkie informacje mogące pomóc w odnalezieniu Toli.
Kontakt:
tel. kom.: 601-799-120
e-mail: [email protected]

Posted (edited)

To była nasza dziewczyna ! ja niestety nie wiem czy zginała ,ale adoptowali ją ludzie z Bytomia
Szafra sie podłamie

Edited by izek77
Posted

[quote name='shanti']Schroniska na razie nikt nie informował o zaginięciu. Szafra, wiedziałaś?
Nie wiedziałam nic :shake::shake:. Kur ..., by to !!!! :angryy::angryy:
Płochliwa była - mam nadzieję, że się znajdzie. Może na FB ogłoszenie udostępnić ? Do jakiego schroniska tam jest najbliżej ? Nie wiem czy w Bytomiu jest schron.
Mam nadzieję, że to się wszystko dobrze skończy.

A tego psiurka nazwałyśmy z Izą APACZ.

Posted

[quote name='shanti']1.Chyba Kajka żartujesz. Na kojcu od początku wisi info, że kot na obserwacji po pogryzieniu. Nawet dziecko wie że obserwuje się objawy wścieklizny. A jak nie wiecie to zapytajcie na co się obserwuje. Kotka zdechła po zakończeniu obserwacji a nie w trakcie obserwacji, co też ma znaczenie.

2. A o co chodzi, bo nie rozumiem?[/QUOTE]

Ad1. No właśnie pytałam i była mowa tylko o neurologicznych schorzeniach lub uszkodzeniach.
Skoro było tak wszystkim wiadomo ze kot podejrzany jest o wściekliznę to dlaczego kociaki dostały jego miskę z niedokończonym jedzeniem. - Podał to pracownik.
Ad2 Basia przekręciła Twój nick i ją poprawiłam tak jak mnie kiedyś poprawiano

Posted

Pytałaś co jej jest, a nie na co jest obserwacja. Obserwacja po pogryzieniu zawsze jest w kierunku wścieklizny. To wiedziały nawet nieletnie wolontariuszki... nie przyszło mi do głowy że można takiej rzeczy nie wiedzieć :-o

Który pracownik? Bo to bardzo istotne. Trzeba było mu to powiedzieć w oczy, powiedziałaś?

Posted

[quote name='shanti']Pytałaś co jej jest, a nie na co jest obserwacja. Obserwacja po pogryzieniu zawsze jest w kierunku wścieklizny. To wiedziały nawet nieletnie wolontariuszki... nie przyszło mi do głowy że można takiej rzeczy nie wiedzieć :-o

Który pracownik? Bo to bardzo istotne. Trzeba było mu to powiedzieć w oczy, powiedziałaś?
Nie od tego jestem, nie zrzucaj odpowiedzialności na mnie, ostatnio w schronisku lepiej się wogóle nie odzywać.

Posted

Info z tablicy " Zaginione ......coś tam "
Tola - wróciła już do domu

Rodzaj ogłoszenia: Zaginiony

Data dodania ogłoszenia: 2012-11-04
Pies rasy - mieszaniec w typie sznaucera
Miejsce zaginięcia lub znalezienia psa:
Bytom - Śląskie

Treść ogłoszenia:
Witam,

Ogłoszenie już nieaktualne. Tola szczęśliwie została odnaleziona i wróciła już do domu.

Posted

Rozmawiałam z panem od Toli i powiedział, że sunia ucieła 1 listopada. Zerwała sie linka ze smyczy automatycznej, a Tola wystraszyła sie ludzi ( jak to we wszystkich świetych).Oni zaczeli od razu dawac ogłoszenia do netu i rozlepiac plakaty na drzewach. I ktoś rozpoznał \Tolę na plakacie i wskazał im , gdzie sunia jest.:multi: