DT Iwa Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 (edited) [quote name='urszula1978']Nie wiem , czy mam rację, ale ta suczka przypomina mi Brosię 2. Odzyskałam Inezki wątek http://www.dogomania.pl/forum/threads/195602-Inez-sunia-przytulanka-Jastrzębie-Zdrój/page31 Na początku mi też ale brosia 2 miała paseczek cienki i długi na szyjce i nie będzie dużych rozmiarów a ten piesek to ma wielki łepek :cool3: Edited April 17, 2012 by DT Iwa Quote
szafra Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 "znalazł się hodowca suni welsh terier :)))))) właścicielka nie zgłosiła, że sunia zginęła ,ale już jej nie chce !!!!!!!! po odbiór psa zgłosi się hodowczyni Barbara K.P - Psi Chaos, tatuaż to D089 pozdrawiam Krystyna" . Nie wiem czy schronisko może wydać hodowcy sunię? Nie ma już chyba żadnych praw do suni! Ale z drugiej strony czy schronisko może rodowodową sukę wysterylizować przed wydaniem do adopcji - ot tak sobie? Same niewiadome. Napisała do mnie tez Pani Barbara, która ma tą hodowlę : " Witam Pani Marto, suczka welshka jest z mojej hodowli. Prawdę mówiąc to jak zobaczyłam to zdjęcie to aż mi serce podskoczyło, bo pyszczek wydawał mi się znajomy i nie pomyliłam się. Rozmawiałam z "właścicielka", nie raczyła mnie poinformować, że suka jej uciekła chociaż mieszka kilka ulic dalej. Dzisiaj wieczorem dostanę wszystkie dokumenty suczki łącznie z oświadczeniem właścicielki, że nie chce już tej suki. Tak więc będę szukała nowych, ODPOWIEDZIALNYCH ludzi w ręce, których przekaże suczkę. A tak w ogóle to suczka jest naprawdę prześliczna, była u mnie już na trymowaniu, myślałam nawet, że "właścicielka" będzie chciała ją wystawiać, no ale wyszło jak wyszło, aż się chce płakać, że ludzie są tak nieodpowiedzialni i beztroscy w stosunku do zwierząt, pani niby inteligentna, mądra, wykształcona - szkoda gadać. Na razie pozdrawiam. Quote
kajk@ Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 [quote name='szafra']"znalazł się hodowca suni welsh terier :)))))) właścicielka nie zgłosiła, że sunia zginęła ,ale już jej nie chce !!!!!!!! po odbiór psa zgłosi się hodowczyni Barbara K.P - Psi Chaos, tatuaż to D089 pozdrawiam Krystyna" . Nie wiem czy schronisko może wydać hodowcy sunię? Nie ma już chyba żadnych praw do suni! Ale z drugiej strony czy schronisko może rodowodową sukę wysterylizować przed wydaniem do adopcji - ot tak sobie? Same niewiadome. Napisała do mnie tez Pani Barbara, która ma tą hodowlę : " Witam Pani Marto, suczka welshka jest z mojej hodowli. Prawdę mówiąc to jak zobaczyłam to zdjęcie to aż mi serce podskoczyło, bo pyszczek wydawał mi się znajomy i nie pomyliłam się. Rozmawiałam z "właścicielka", nie raczyła mnie poinformować, że suka jej uciekła chociaż mieszka kilka ulic dalej. Dzisiaj wieczorem dostanę wszystkie dokumenty suczki łącznie z oświadczeniem właścicielki, że nie chce już tej suki. Tak więc będę szukała nowych, ODPOWIEDZIALNYCH ludzi w ręce, których przekaże suczkę. A tak w ogóle to suczka jest naprawdę prześliczna, była u mnie już na trymowaniu, myślałam nawet, że "właścicielka" będzie chciała ją wystawiać, no ale wyszło jak wyszło, aż się chce płakać, że ludzie są tak nieodpowiedzialni i beztroscy w stosunku do zwierząt, pani niby inteligentna, mądra, wykształcona - szkoda gadać. Na razie pozdrawiam. Kolejna "ciekawa" historia :/ Myślę że hodowca może adoptować sunię, skoro właściciel się zrzekł :roll: No może na piśmie to dobrze było by mieć takie oświadczenie od właściciela i już. A swoja drogą to mam co raz to mniej szacunku do człowieka :( Quote
szafra Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 TAK, tylko nie wiem czy hodowca będzie chciał wysterylizowana sukę. Nie wiem czy schroniska wyda bez sterylki! Quote
Alicja Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Hodowca ma takie samo prawo do psa jak właściciel. Quote
Alicja Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 szafra napisał(a):TAK, tylko nie wiem czy hodowca będzie chciał wysterylizowana sukę. Nie wiem czy schroniska wyda bez sterylki! suka rodowodowa , z papierami odbierana przez hodowcę zamiast właściciela nie musi być sterylizowana ; jeśli psa ze schroniska odbiera hodowca schroniska nie sterylizują Quote
DT Iwa Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 Dziewczyny dajcie fotke tej suczki bo ja nie w temacie prosze bo ta sprawa też mnie ciekawi. Marta czy mogłabym z tobą zabrać sie na schronisko w sobote już mi t ęskno da naszymi psiakami a troszke odpoczne tam bo to dla mnie cała przyjemność . Quote
alina71 Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 A ja mam w sobote szkołe. Pojechałabym w niedziele. Będzie ktoś? Quote
szafra Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 (edited) [quote name='wieso']zapisuje................ Zapisuj, zapisuj! Filemon czaka :eviltong:. Dominiko - Niestety nie znam nikogo, kto miałby suczkę karmiąca, żeby chociaż szczeniaka podstawić. I nie mam pomysłów :shake:. Niestety Iwonko nie będę mogła, wyjeżdżam już w piątek i nie będzie mnie do niedzieli. Może zdążę w niedzielę wpaść koło południa dopiero. Może Kajk@ będzie jechać! Oto nasz rodowodowa pięknisia: Edited April 18, 2012 by szafra Quote
wieso Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 o Matko jaka ona piekna.....13lat mialam taka, wabila sie Anja,,,,,,przez ostatnie trzy lata byla niewidoma ale wspaniale sobie radzila....moja malutka :( Quote
alina71 Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 Mi w niedziele koło południa też by pasowało. Kurcze miałam podjechać wcześniej zrobić zdjęcie Komisarza dla koleżanki. :oops: I rozglądam się powoli za jakimś psem do domu. Głównie dla młodego, jako towarzysz zabaw i spacerów. Quote
szafra Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 wieso napisał(a):o Matko jaka ona piekna.....13lat mialam taka, wabila sie Anja,,,,,,przez ostatnie trzy lata byla niewidoma ale wspaniale sobie radzila....moja malutka :( Ta ma roczek, rodowód, papiery a właścicielce już się odwidziało i jej nie chce ... Quote
szafra Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 alina71 napisał(a):Mi w niedziele koło południa też by pasowało. Kurcze miałam podjechać wcześniej zrobić zdjęcie Komisarza dla koleżanki. :oops: I rozglądam się powoli za jakimś psem do domu. Głównie dla młodego, jako towarzysz zabaw i spacerów. Na FB ma zdjęcia Komisarz Ryba. Może teraz troszkę przytył... Quote
wieso Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 szafra napisał(a):Ta ma roczek, rodowód, papiery a właścicielce już się odwidziało i jej nie chce ... a hodowca, nie bierze jej spowrotem ????? Quote
szafra Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 wieso napisał(a):a hodowca, nie bierze jej spowrotem ????? Chyba bierze .... jeżeli schronisko wyda :eviltong:. Quote
Alicja Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 [quote name='wieso']a hodowca, nie bierze jej spowrotem ????? hodowca chce odebrać ze schroniska sunię ( hodowca może odebrać przed ukończeniem kwarantanny po okazaniu dokumentów że pies jest z jego hodowli , jest traktowany na równi z właścicielem ) Quote
szafra Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 To już bezpośrednio ze schroniskiem musi załatwiać! Ja się nie znam na tych wszystkich procedurach ... Quote
wieso Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 wszystko takie skomplikowane a w gruncie rzeczy biedna psina.... Quote
Alicja Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 szafra napisał(a):To już bezpośrednio ze schroniskiem musi załatwiać! Ja się nie znam na tych wszystkich procedurach ... no raczej nie jest to skomplikowane, zazwyczaj jeśli pies ma tattoo , schroniska same kontaktują się z hodowlą i jeśli ta przejawia chęć odbioru psa ( jeśli nie można namierzyć właściciela) schroniska bez żadnych przeszkód psa przekazują hodowcy . Nie spotkałam się jeszcze aby normalne schronisko utrudniało odbiór hodowcy . Psy zazwyczaj unikały w tym wypadku zabiegów sterylizacji , nawet w tych schroniskach które w dawniejszych czasach czyniły zabiegi ... więc nie wiem dlaczego w Jastrzębiu ta sprawa jest taka skomplikowana Quote
szafra Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 wieso napisał(a):a jak Filemonek ???? A nasz Filemon coraz lepiej. Tak się cieszy jak wie, że na spacerek idzie. Dostał od Anica - BioProtect - kapsułki, żeby szybciutko doszedł do siebie po chorobie. Pewnie niedługo będzie szczepienie. Quote
wieso Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 dzieki....no to czekam na dalsze nowinki.....i trzymam kciuki za zdrowko.... Quote
DT Iwa Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 Drogie cioteczki mam prosbe ale strasznie mi głupio no ale po rozmowie z Martą napisze. Inezka po operacji czuje się znakomicie ale wszystkie rzeczy zakupiłam. Opatrunki na 16 zł (w sumie bo 2 razy) na jeden wziełam paragon na drugi nie) Kołnież 20 zł i zostały zamówione bandaże samoprzylepne za 40 zł z przesyłką na to bedę mieć paragon. I tu jest ogromna prośba czy mogłybyśmy zrobić ściepę na SPA nie wymagam dużych deklaracji ja sama też coś dołożę. Proszę kto z was dołozył by się tyle ile może . Napiszcie tu kto ile może. chce jej zrobić nagrodę za to że była bardzo grzeczna i dzielna. Za deklaracje bedę bardzo wdzięczna. Pozdrawiamy Inezka i Ja. Quote
Recommended Posts