Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• shanti

1381

• alina71

1089

• szafra

1011

• monika55

947

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='shanti']Jasne Sabinko, jak masz możliwość to styropian i deski też. Panowie albo sklecą budę, albo się przyda do naprawy, bo niestety pieski budy niszczą. Dziękujemy! W poniedziałek mnie nie ma więc się nie spotkamy, szkoda.:shake:

[/QUOTE]

A kiedy będziesz? Chciałabym sie z Tobą spotkać i pogadać:lol:

Posted

[quote name='zerduszko']To gdzie je chowacie, bo dzwoniła kobitka z Jastrzębia po "moją" koteczkę <na którą mam już chętnych> i chciałam jej polecić coś od was.[/QUOTE]
Chyba, że chciała maluszka ... a maluchów to chyba nie ma! Shanti ma informacje najświeższe.

Posted

Przed urlopem był taki około czteromiesięczny kocurek. Jutro sprawdzę czy jest. Dziś też się umówiłam z jakimś panem, bo chciał małego kota o telefon jutro.
Reszta już dorosłe, do adopcji byłby kocur wykastrowany i kocica od Uli.

Posted

[quote name='zerduszko']Tak o malucha dzwonił.[/QUOTE]

Zerduszko , ja mam na stanie ( u TZta w pracy) 4 kociate małe ale nie wiem czy to chłopcy czy dziewczynki ...a tak serio to potrzebuję DT dla małych :( .... one mieszkają na hali produkcyjnej i muszą się wyprowadzić . Dla starych chcemy zrobić jakiś domek i postawic na zewnątrz hali ...ale na małe nie ma chętnych ...a żal je na podwórko wywalać skoro się tam urodziły :(. A TZ za dokarmianie ich już ma nieprzyjemności :(.

Sorka dziewczyny że tutaj pisze .

Posted

Maluchy mają ogromną szansę na dom, ale bez sterylizacji kotów dorosłych to nic to nie pomoże. Ja non stop dostaję info o kociakach z Rybnika, Żor i Jastrzębia. Szkoda ich, ale póki "produkcja" idzie pełną parą, to nic się nie zmieni.

Posted

Ja już rozmawiałam z Alicją o sterylce kociaków, będę miała znowu kasiorę po nowym roku na sterylkę bezdomniaków, tylko te kociaki sa dzikie:shake: Jak uda sie je wyłapać to bedą wysterylizowane. Małym domki trzeba szukać.....

Posted

[quote name='AnnArt']Alicja, powiedz mi tylko jakiego koloru są kociaki, popiszę po znajomych.[/QUOTE]

wszystkie małe są czarne ( mama biała :))

[quote name='sabinka40']Ja już rozmawiałam z Alicją o sterylce kociaków, będę miała znowu kasiorę po nowym roku na sterylkę bezdomniaków, tylko te kociaki sa dzikie:shake: Jak uda sie je wyłapać to bedą wysterylizowane. Małym domki trzeba szukać.....[/QUOTE]

Izka , jedną kotkę i jednego kocura Cezary da radę złapać bo do niego podchodzą ale 3 nie dadzą sie dotknąć

Maluszki powiedział że da radę załadować do kontenerka , tylko teraz kłopot co dalej

Posted

[quote name='zerduszko']Ja już łapałam dzikie koty na zabiegi i wiem jedno: bez pomocz karmicieli nie ma szans. Jakby co, to pomogę, się już siłowałam z niejednym osiłkiem ;)[/QUOTE]

to jest problem taki że to jest na hali , w zakladzie pracy ...w firmie ;/ i nikt poza pracownikami wejśc nie może , nawet fot nie mogę zrobić a TZ raczej lewy :roll: do focenia

Posted

Alicja ja mam chętnych na jednego malucha (bez różnicy jakiej płci), ale oni przyjeżdżają dopiero w czwartek z Krakowa i wtedy mogliby go wziąć.
Wzięłabym go do siebie szybciej, ale chyba by mnie z trzecim kotem wyrzucili z domu. Czy jest taka opcja, żeby się z Tobą jakoś umówić na czwartek?

Posted

Ta, wyłapanie dzikich kotów to koszmar. Z naszego depozytu kilka jest takich, że do tej pory nie wiem jakiej są płci:shake:

Szczeniaczki dziś będziemy focić, resztę psów nowoprzybyłych zresztą też. Koniec urlopu, zabieram się do roboty. A jest za co :-(

Posted

[quote name='AnnArt']Alicja ja mam chętnych na jednego malucha (bez różnicy jakiej płci), ale oni przyjeżdżają dopiero w czwartek z Krakowa i wtedy mogliby go wziąć.
Wzięłabym go do siebie szybciej, ale chyba by mnie z trzecim kotem wyrzucili z domu. Czy jest taka opcja, żeby się z Tobą jakoś umówić na czwartek?[/QUOTE]

dogadam dziś z TZtem i musimy pożyczyć od Sabinki kontenerek , najlepiej napiszę popołudniu na PW i dogadamy sprawę , byłoby super jakby maluszki pomaleńku znalazły domki

Posted

[quote name='Atrisko']Cioteczki a ja w temacie szczeniaczków...gdzie mogę znaleźć zdjęcia "stanu obecnego" ???[/QUOTE]
Jutro postaramy się zrobić zdjęcia w schronisku wszystkim szczeniakom ! Chyba, że dzisiaj dziewczyny robiły?

Posted

[quote name='AnnArt']Mam potencjalny dom na jeszcze jednego kociaka, tylko jeszcze nie na 100%, czekam na info Alicja :)[/QUOTE]

wysyłam ci na pw nr fona , poslij mi swój , ja zadzwonię

Posted

[quote name='szafra']Jutro postaramy się zrobić zdjęcia w schronisku wszystkim szczeniakom ! Chyba, że dzisiaj dziewczyny robiły?[/QUOTE]
Super ...pogoda ma dopisać więc zdjęcia "będą jak ta bajka"....

Posted

Sabinko, jestem dziś, poniedziałek i piątek mam wolny. Czyli w przyszłym tygodniu jestem od wtorku do czwartku.
Wigilia wolne, a święta w pracy.

Wczoraj był dobry dzień.
Adoptowałam dwa koty, w tym kociczkę którą przywiozła Ula.
Do domków poszły trzy psy, najbardziej się cieszę że został adoptowany ten chudy, chorowitek ze sznurka.

[URL]http://schronisko-jastrzebie.bloog.pl/foto,630786364,gal,41403055,index.html#next[/URL]

Oby tylko dogadał się ze swoją współlokatorką, haszczką.