shanti Posted July 28, 2012 Author Posted July 28, 2012 wilczek007 napisał(a):wiem, że guzik to moze kogos obchodzić, ale kumpela mi własnie dziś powiedziała, że 3 mieś temu dała znalezionego psa (sunię) kierownikowi schroniska. Panu Z, on tez tam był sobie potem w schronisku....!! ?Prędzej by chyba za hycla był na moje oko. Ja nie wiem co się tam wyprawia, ale mam nadzieje, ze tym psiakom krzywda sie nie dzieje... Abi bawiła sie dzisiej ze wszystkimi psami wokół:) Pozdrawiam. To zapytaj pana "kierownika" Z. co się z psiakiem stało. A jak masz podejrzenia że zrobił mu krzywdę zgłoś to na policję. Jak to pies był w schronisku a nie pan Z. bo nie do końca rozumiem o co ci chodzi, to Z mógł bezdomniaka zgłosić do gminy i Marek psa przywiózł do nas. Proste jak drut a ty jak zwykle siejesz zamęt.:roll: Mało to psów z Pawłowic do nas trafia? Quote
wilczek007 Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 Napisałam dokładnie to co powiedziała znajoma i to był jakis pies z A.Bożka. Nikogo się też nie zapytam, bo z nikim takim nie gadam. Ogólnie nie mam przyjemności rozmawiać z ludzmi ze schroniska którzy zrobli mnie za ch... -czy to starzy czy obecni. Moja wdziecznosc nie zna granic. Każdy kiedyś odpowie za krzywdę którą komuś wyrządził. Spadam w przyjemniejsze miejsce. Quote
szafra Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 (edited) Słuchajcie - nie wiem co myśleć o Panu, który pytał na FB schroniska o haszczaka nr. ew. 3459. Na FB ma wydarzenie Rocky : http://www.facebook.com/events/499460196737974/ To ten sam Pan ( Grzegorz Z) chciał go adoptować. Cytat z FB o nim : "Osoba, która początkowo zaoferowała pomoc i wydawała się „obiecująca”, okazała się kompletnie nieodpowiedzialna !!!Przykro nam, że ktoś potraktował to jak dobrą zabawę i żart. Próby kontaktu z nią okazały się nieskuteczne. Pan nie wyraził zgody na wizytę przedadopcyjna, która jest warunkiem koniecznym, mimo iż wcześniej się na nią zgodził. Osoba ta nie odbiera tel. Kilkanaście razy próbowaliśmy się z nią skontaktować, nawet w trakcie i czasie rzeczywistym prowadzenia rozmowy na pw - również nie odbierała. wprowadza w błąd osoby zaangażowane w ratowanie psiaka i udziela mylnych i nieprawdziwych informacji na FB, dlatego prosimy ją o zaprzestanie wprowadzania zamieszania i udzielania informacji na temat psa" Można Pana zapytać o wizytę poadopcyjną i sprawdzenie warunków, jeżeli przyjedzie do schroniska po psa ? Na jego profilu jest sunia haszczka, ale pisze, że nie było jej 3 miesiące i się odnalazła. Czy już jej nie ma? Edited July 28, 2012 by szafra Quote
kajk@ Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 szafra napisał(a):Słuchajcie - nie wiem co myśleć o Panu, który pytał na FB schroniska o haszczaka nr. ew. 3459. Na FB ma wydarzenie Rocky : http://www.facebook.com/events/499460196737974/ To ten sam Pan ( Grzegorz Z) chciał go adoptować. Cytat z FB o nim : "Osoba, która początkowo zaoferowała pomoc i wydawała się „obiecująca”, okazała się kompletnie nieodpowiedzialna !!!Przykro nam, że ktoś potraktował to jak dobrą zabawę i żart. Próby kontaktu z nią okazały się nieskuteczne. Pan nie wyraził zgody na wizytę przedadopcyjna, która jest warunkiem koniecznym, mimo iż wcześniej się na nią zgodził. Osoba ta nie odbiera tel. Kilkanaście razy próbowaliśmy się z nią skontaktować, nawet w trakcie i czasie rzeczywistym prowadzenia rozmowy na pw - również nie odbierała. wprowadza w błąd osoby zaangażowane w ratowanie psiaka i udziela mylnych i nieprawdziwych informacji na FB, dlatego prosimy ją o zaprzestanie wprowadzania zamieszania i udzielania informacji na temat psa" Można Pana zapytać o wizytę poadopcyjną i sprawdzenie warunków, jeżeli przyjedzie do schroniska po psa ? Na jego profilu jest sunia haszczka, ale pisze, że nie było jej 3 miesiące i się odnalazła. Czy już jej nie ma? Tak gościu straszy sądem o zniesławienie :roll: może lepiej sobie dać z nim spokój ?!?! Iwona co myślisz ? Quote
shanti Posted July 29, 2012 Author Posted July 29, 2012 Trudno mi coś powiedzieć bo gościa nie znam ani na oczy nie widziałam. Czasem ludzie są niechętni z różnych powodów do takich wizyt. Kostuś, śmietnikowiec, mój tymczas przeżył u takich ludzi 8 miesięcy, potem ludzie wzięli dwa następne stare psy od nas. Czasem dostaje od nich maila ze zdjęciami, ale upubliczniać się nie chcą. Nawet jak ma haszczkę to o niczym nie świadczy. Może ma warunki na dwa. Trudno orzec bez rozmowy. Przyjedzie, pogadamy to zobaczymy. Quote
kajk@ Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 shanti napisał(a):Trudno mi coś powiedzieć bo gościa nie znam ani na oczy nie widziałam. Czasem ludzie są niechętni z różnych powodów do takich wizyt. Kostuś, śmietnikowiec, mój tymczas przeżył u takich ludzi 8 miesięcy, potem ludzie wzięli dwa następne stare psy od nas. Czasem dostaje od nich maila ze zdjęciami, ale upubliczniać się nie chcą. Nawet jak ma haszczkę to o niczym nie świadczy. Może ma warunki na dwa. Trudno orzec bez rozmowy. Przyjedzie, pogadamy to zobaczymy. Też racja, w sumie z komentarzy o jego psie to nie ma się czego czepić :niewiem: a ten komentarz na fb odnośnie malamuta to w sumie nie wiemy jak przebiegały rozmowy. Może się tylko nie chce zgodzić na WPA i tyle. Może nie chciał dyskutować na ten temat i też psa sobie odpuścił. No w sumie nic nie wiemy, pozostaje intuicja pracowników podczas wizyty w schronisku tego Pana. Pani od Fredzia też się nie chciała zgodzić na WPA ;) PS. Jak zmienic tytuł watku Szanti i Mikela ? ? ? Quote
szafra Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 (edited) Racja - może taki typ po prostu. Najważniejsza rozmowa w schronisku z tym gościem, jeżeli przyjedzie. Kajk@ tytuł zmienisz, gdy pierwszy post edytujesz i potem wejdziesz w - edycja zaawansowana. Dzisiaj pojechała do domku Mamuśka i taki kolorowy psiak- nr 3480. Wystraszona suńka ( pieprz- sól, ta mniejsza ) z nowych kojców była na spacerku - Alinko wstawisz fotki :multi:? Na FB jest osoba zainteresowana zabraniem pudlisi na DT. Edited July 29, 2012 by szafra Quote
ZUZA1 Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 Shanti, na "węglu" jest taka czarna kicia - czy to jest Miriam, ta co kręciła się na targowisku ? Quote
kajk@ Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 (edited) [quote name='szafra']Racja - może taki typ po prostu. Najważniejsza rozmowa w schronisku z tym gościem, jeżeli przyjedzie. Kajk@ tytuł zmienisz, gdy pierwszy post edytujesz i potem wejdziesz w - edycja zaawansowana. Dzisiaj pojechała do domku Mamuśka i taki kolorowy psiak- nr 3480. Wystraszona suńka ( pieprz- sól, ta mniejsza ) z nowych kojców była na spacerku - Alinko wstawisz fotki :multi:? Na FB jest osoba zainteresowana zabraniem pudlisi na DT. ad1 Dzięki Szafra :) ad2 :placz::multi::placz::multi: Ale się cieszę :D pytałam wczoraj o nią, a ona na ogólnych... a tu dziś taka wiadomość :D super :D oba psiaki przeniosłam już na FB ;) ad3 sunia pieprz i sól super - strasznie wystraszona ale lgnie do pieszczot jak się już przełamie - cudowna psina. ad4 czekam na odpowiedź Szanti, tzn aż ona zabierze głos. Szanti przeczytaj w wiadomościach na FB i odpowiedz. Myślałąm zeby dziś wyskoczyć na godzinkę/dwie jeszcze do schronu, ale się nie udało :( a szkoda bo pogoda dziś lepsza do spacerków niż wczoraj. Edited July 29, 2012 by kajk@ Quote
kajk@ Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 (edited) [quote name='ZUZA1']Shanti, na "węglu" jest taka czarna kicia - czy to jest Miriam, ta co kręciła się na targowisku ? Miriam z starego targu była czrna z białym krawatem i skarpetkami https://www.facebook.com/photo.php?fbid=389915111075713&set=o.186764528026832&type=1&theater https://www.facebook.com/photo.php?fbid=389915284409029&set=o.186764528026832&type=1&theater Teraz patrzę na Twój profil na FB i widzę ze bardzo podobna ta kicia :crazyeye: ciekawe czy to ta sama.... Edited July 29, 2012 by kajk@ Quote
alina71 Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 A mi się dziś w końcu udało bo młody poszedł do babci, to ja w te pędy do schroniska. Akurat odjeżdzał jeden adoptowany psiak. Wyszłam na spacer z Deniskiem, wyprzytulałam go mocno, cudny pies. Widziałam też spacerującego Hrabala, naprawdę jest kochany i taki piekny. Rozbroiła mnie mini kotka która sobie robiła spacerki po trawie.C Cieszę się, że byłam, mam nadzieję bywać częściej. Quote
shanti Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 Czarna kicia przyjechała jak mnie nie było w pracy. W sumie wiem tylko tyle że jest na obserwacji bo kogoś pogryzła. Po obserwacji wypuścimy lub adoptujemy. Na tego grubaska tricolorka czekali ludzie już dość długo :lol: Jeśli mamusię zabrała ta rodzinka której ją polecałam to będzie mieć wspaniale. Dziś ma jechać do domu ta z "2" z dużych psów i onek z "9". Zobaczymy.:lol: W piątek poszedł do domku boksio z B-1. Poszukam na fb ten post o pudlisi. Dzięki Ciotki za zdjęcia. Ta sznaucerowata, większa jest po szczeniakach i przyjechała z Zawiercia w transporcie razem z tymi maluchami. Ale dzieci nie są jej bo one znalezione w Czeladzi. Trochę skomplikowane ;) Quote
alina71 Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 O rany Shanti jak ty to spamiętujesz. Ta czarna kotka była spokojna, dałam jej wczoraj jeść, pogłaskałam. Może domowa kotka też gryzie także może to było takie zdarzenie. Trzymam kciuki za kotkę. Mi sie bardzo podobały takie dwa czarno białe psy, które są razem, piękne są. Quote
shanti Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 Czasem ludzi pchają łapy do zwierząt jak one sobie tego wyraźnie nie życzą. :roll: Też bym ugryzła natręta.;) Jutro jestem po dwóch dniach wolnego. Pewnie znowu się dużo podziało, będę mieć zaległości. A, podobno te panie które chciały wziąć pudlisię na tymczas były dziś w schronie. Grześ im wytłumaczył co i jak. Quote
ZUZA1 Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 Shanti, pytałam o kotkę z targowiska, bo kktoś na FB pisał o niej, że jest bardzo przymilna i lgnie do ludzi.Była też informacja, że ktoś szczuł ją psem :angryy: .Może dlatego ona różnie reaguje, tym bardziej ,że jest w otoczeniu psów i słyszy ich szczekanie. Te dwa czarno białe psy, które sie podobają Alinie, to Rambo i Gwiazda.Gwiazda to sunia z tym białym " kołnierzem".O tych psiakach pisała Fundacja Do Serca Przytul Psa. Może jutro, miedzy jedną pracą a druga , uda mi się na moment wpaśc do schroniska.Tęsknię za maleńką kotką Ufo..Mam nadzieję, że u niej wszystko dobrze. Quote
alina71 Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 Ufo fajne imię dla tego szkrabika :) I jeszcze kilka fotek Quote
alina71 Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 [quote name='ZUZA1'] Te dwa czarno białe psy, które sie podobają Alinie, to Rambo i Gwiazda.Gwiazda to sunia z tym białym " kołnierzem".O tych psiakach pisała Fundacja Do Serca Przytul Psa. Quote
alina71 Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 Nasza omawiana kicia mam nadzieję, że faktycznie ze stresu tak zadziałała moja Miśka bez niczego czasem ugryzie, dwa dni temu wbiła mi pazur dość głęboko, no takie są koty neurotyczne lekko ;) jak będzie zielone światło dla niej to zrobię więcej zdjęć i ogłoszeń Nasz /pozwole sobie na to określenie/ Hrabal piękny facet Quote
ZUZA1 Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 No i nie dojechałam dzisiaj, ale jutro to już na 100% Mała kicia pewnie dzielnie się trzyma, a to imię Ufo, to wymyślił ktoś, kto prowadzi na FB schronisko, ale faktycznie pasuje. Alina, robisz piękne zdjęcia :fadein: Quote
shanti Posted July 31, 2012 Author Posted July 31, 2012 Dziś pojechały sznupkowaty chłopczyk z kwarantanny i Buffy z 13. Ale nie ma się co cieszyć, bo więcej przyszło niż wyszło. :roll: Znowu 4 szczeniorki ledwie miesięczne z Zawiercia. Prześliczne, jedna biała sunia, dwie biało-szare i chłopczyk tricolorek. Oby były zdrowe. I jeszcze półtoramiesięczny chłopaczek, coś jakby oneczek. Ogólnie mamy 9 dzieciaków. :shake: Quote
kajk@ Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 [quote name='shanti']Dziś pojechały sznupkowaty chłopczyk z kwarantanny i Buffy z 13. Ale nie ma się co cieszyć, bo więcej przyszło niż wyszło. :roll: Znowu 4 szczeniorki ledwie miesięczne z Zawiercia. Prześliczne, jedna biała sunia, dwie biało-szare i chłopczyk tricolorek. Oby były zdrowe. I jeszcze półtoramiesięczny chłopaczek, coś jakby oneczek. Ogólnie mamy 9 dzieciaków. :shake: Możesz mi podesłać linki które to psiaki ? https://www.facebook.com/pages/Schronisko-dla-zwierząt-w-Jastrzębiu-Zdroju/186764528026832?sk=photos_albums I jak by któraś widziała nieaktualne zdjęcie w albumach z psiakami do adopcji to też poproszę by tu mi dać znac. Frygi już cyba nie ma - tak ? Koteczkę UFO to ja ochrzciłam :eviltong: Quote
alina71 Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 Frygi nie ma. Ja dodałam wczoraj kilka zdjęć ale nie usuwałam nic bo zupełenie nie wiem które psy są. Faktycznie Fryge można dać do znalazły dom. Ale kogo więcej nie wiem. Ja w niedziele miałam wyjść z Mambą jeszcze ale jakoś zeszło by kotce i zapomnałam a ona tak sie cieszyła jak szłam koło klatki. Może taka jest może chciała pobrykać, obiecuje nadrobić. Quote
matrioszka2 Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 Wybaczcie, ale sprawa na już. [quote name='kama210'] BARDZO PROSZE O GŁOSY NA BEZDOMNIAKI SZYDŁOWIECKIE - [SIZE=5] PRZEGRYWAMY !!!! MAMY CZAS DO godz . 24 DZISIAJ poproście znajomych ..proszę Psie i kocie mordki z SZYDŁOWCA czekały na chwilę od ponad roku .. wreszcie w tym miesiącu udało się - BEZDOMNAKI SZYDŁOWIECKIE zostały wspólnym kandydatem dogo i miau do wygranej w POSTACI KARMY na forum KRAKVET .. PROSIMY O KAŻDY GŁOS – Mamy pod opieką nie tylko psy pod naszą bezpośrednią opieką ale też ROZDAJEMY karmę dla psów z Punktu przetrzymań. Poza tym idzie zima – wtedy na ulicach rozdajemy niezliczone ilości karmy. bezpośredni link do ankiety - http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=15498 Link do naszego wątku i jednocześnie do instrukcji głosowania w Krakvecie i naszej historii w pigułce : - http://www.dogomania.pl/forum/thread...7#post14327787 /post 1 naszego wątku – link przekieruje na ten post / wydarzenie na fb - http://www.facebook.com/events/234900963298302/ Quote
Recommended Posts