pinkmoon Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Michaś do schroniska trafił kilka tygodni temu. Błąkał się po ulicach jednej z nadmorskich miejscowości, która niedawno opustoszała wraz z końcem wakacji. Odjechali wczasowicze, turyści - czy któryś z nich zapomniał zabrać ze sobą swojego psa? A może Michaś uciekł, i właściciele machnęli ręką, nie ma czasu na szukanie zwierzaka, skoro urlop się kończy i trzeba wracać... Piesek jest ogromnie smutny, zagubiony, wystraszony. Niepewnie stara się wierzyć, że ktoś po niego przyjdzie, zabierze z tego nowego, nieznanego miejsca, w którym zamiast znajomej kanapy jest obco pachnąca buda. Michaś czeka i my czekamy razem z nim... Różnica jest jedna - my już wiemy, że jego pan nie wróci, a Michaś wciąż ma na to nadzieję. Niemądry, naiwny pies, który wierzy że ludzie nie zapominają o przyjaźni... Nieśmiało próbuje się przypodobać nowym ludziom, pracownikom schroniska i odwiedzającym go wolontariuszom. Nie jest agresywny ani zadziorny. Nie szuka kontaktu pierwszy, ale jeśli poświęcić mu chwilę czasu i uwagi, już po chwili jest to nagradzane machaniem ogonka i delikatną prośbą o więcej głaskania. Piękny Michaś bardzo potrzebuje ciepłego, pełnego przyjaźni i troski domu, potrzebuje swojego człowieka, który nie opuści go w potrzebie. W zamian jest gotów ofiarować całe swoje psie serce, miłość i wierność do końca życia. Może właśnie u Ciebie znajdzie nowy dom i nowe szczęście? Jeśli chcesz pomóc Michasiowi, skontaktuj się: 695 435 270 lub [email protected] UWAGA: przed adopcją pies zostanie wysterylizowany. Schronisko nie wydaje psów na łańcuch oraz zastrzega sobie prawo do kontroli warunków, w jakich będzie przebywać zwierzę. [email protected] / 695 435 270 Quote
Litterka Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 O żesz kurczę! Ale śliczny! Wygląda na troszkę wycofanego, ale ważne, że daje się dotknąć i głaskać. Po prostu cudo! :loveu: Quote
brazowa1 Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Ati napisał(a):piekny pies, wrzucam na zaprzegowe dalmatynczyka? Ati,bo ja mam dla Ciebie pieski,ktore sa faktycznie zaprzegowe i bardzo potrzebuja pomocy...podesle PM. Quote
Ati Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 pies jest pokazany, jezeli bedzie ktos zainteresowany, zdecyduja opiekuniowie, czy taki dom im odpowiada Quote
akucha Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 brazowa1 napisał(a):ale brzydal :p Trudno się nie zgodzić. Pysk ma dalmata? Quote
brazowa1 Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 tak,taki dalmat za 300 zeta z allegro.Wzrost,pysk,tylko,ze dalmatem juz nie jest. Quote
:: FiGa :: Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 http://www.dalmatynczykiwpotrzebie.pl/forum/viewtopic.php?f=6&t=144&p=1922#p1922 Quote
:: FiGa :: Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Ja chyba zawału dostanę z tymi dalmatami :placz: Quote
brazowa1 Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 No,Figa nie zazdroszcze być miłośniczka tej rasy....:shake: Quote
brazowa1 Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 pierwsze minuty w schronisku... [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images46.fotosik.pl/219/d995f664d9706e45med.jpg[/IMG][/URL] Quote
Pinesk@ Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Ojj kolejny dalmatowaty.. Do nas do schronu (tczew) też ostatnio cuś poddalmatyńczykowatego przyjechało.. ehh :shake: Nikt się Michaśkiem nie interesuje? Quote
Fiks Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='Pinesk@'] (...) Nikt się Michaśkiem nie interesuje?[/QUOTE] Właśnie Pinkmoon, dzwonią? Quote
pinkmoon Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 po weekendzie możemy zmieniać tekst ogłoszeń - tydzień kwarantanny minął, nikt się o pieska nie upomniał :-( a przez pierwsze dwa dni jeszcze miałam nadzieję... Quote
Fiks Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 W niedzielę nowe foty, nowy tekst i ruszamy z ogłoszeniami... Quote
Fiks Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Michaś- O, będą mnie fotografować to trzeba się przygotować i wyperfumować :evil_lol: Quote
pinkmoon Posted November 1, 2009 Author Posted November 1, 2009 haha, kapitalne, nie wiedziałam że to perfumowanie też uwieczniłaś. Boże, jak on śmierdział :lol: Quote
Fiks Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 [quote name='pinkmoon']haha, kapitalne, nie wiedziałam że to perfumowanie też uwieczniłaś. Boże, jak on śmierdział :lol:[/QUOTE] To są jego najpiękniejsze zdjęcia :evil_lol: Quote
brazowa1 Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 perfumowane to pięęęękne fotki! :) Ciotki,on musi byc wyjatkowy "śmierdziel",skoro na tym wybiegu nikt sie w perfumelli nie tarza.To co on musiał tam wynależć,czego żaden inny pies nie znalazł?:razz: Quote
Recommended Posts