kajkoowa Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 [quote name='argusiowa']Pies ze sznurkiem nie da się podejść od razu, ale myślę że jakby nad nim popracować hmm...muszę pomyśleć, kłopot w tym że jak romka i mamanabank wiedzą ja jestem trochę mniej mobilna, kursuję na trasie dom-praca (nie chodzi o czas bo to nie problem, ale jestem po plastyce kolana), ale aż nie mogę usiedzieć na miejscu jak pomyślę o tym psie ze sznurkiem... zajęło mi jakieś 2 tygodnie zanim terrierka o której pisałam podeszła na wyciągnięcie ręki, a kolejny tydzień zanim udało mi się podczepić smycz do obroży którą miała na szyi. ale się udało. a może by tak w jedzeniu mu podać jakiś środek nasenny? w kiełbasie albo w parówce albo w maśle? tylko wtedy trzeba by poświęcić trochę czasu i psa pośledzić aby jak uśnie, nic mu nie groziło... ryzyko jest takie, że pies w stresie może słabo reagować na takie środki w sobotę pokręcę się po starzyńskiego, może uda się jakieś fotki psu zrobić, po warunkiem że go spotkam. jutro jadę do lekarza na kontrolę więc odpadam, wracam w piątek, jakby ktoś chciał dołączyć do mnie w sobotę dajcie mi znać na maila to się umówimy. Wstępnie ruszę około 12tej.[/QUOTE] Byłam dziś u babci na Starzyńskiego, w bloku 8 i widziałam chyba tego pieska, biegał pod naszym autem, chciałam go zabrać ale było ciemno, nei byłam pewna na 1000% czy to on, ale jak wysiadłam odszedł kilka kroków, ma własnie na szyi sznur! Jutro będę w Kauflandzie to spróbuję go złapać, jeżeli to nasz poszukiwany ;) Quote
Figafiga Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Romka czy domek sprawdzony???bo mam sentyment do Princesski Quote
Figafiga Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 nic już nie napiszę!!!i tak długo zwlekał!!!i nie jeździł nie pytał!!!mam nadzieję, że nie jest to człowiek, dzięki któremu wylądowała w schronie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Romka Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Dziewczyny na watku Princeski napisałam o tym!Czytajcie!Pan Marek poprosił o zdjęcie i książeczkę szczepień!Pan ma jutro wszystko dostarczyć!Dowiemy sie jak Ksieżniczka ma na imię!Podobno wszędzie jej szukał ,porozwieszał informacje! Quote
perdusia Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 [quote name='Kaja10014']Byłam dziś u babci na Starzyńskiego, w bloku 8 i widziałam chyba tego pieska, biegał pod naszym autem, chciałam go zabrać ale było ciemno, nei byłam pewna na 1000% czy to on, ale jak wysiadłam odszedł kilka kroków, ma własnie na szyi sznur! Jutro będę w Kauflandzie to spróbuję go złapać, jeżeli to nasz poszukiwany ;)[/QUOTE]Ja go dziś widziałam i prawie zwabiłam do klatki , chciała mi pomóc sąsiadka z 2 klatki, ale w naszej mamy takiego sąsiada, który nie lubi ludzi a co dopiero zwierząt. Chciałam psinę skusić na ciepłe jedzonko ale ten PRL-owski Anioł zaczął się drzeć, że mu zimno i psiak uciekł. Kurczre a było już tak blisko. Nawet go głasknęłam, ale odskoczył. On chyba ma skurczony żołądek bo zjadł troszeczkę. Ta psina niby się boi ale probuje podejśc do człowieka tylko porzeba trochę czasu, żeby zaufał. Quote
perdusia Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 On ostatnio cały czas jest na Starzyńskiego, widuję go prawie codziennie. Quote
Romka Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Kaju ja go zobaczysz zawież go do p.dr na StarościńskaAlbo zadzwoń do p.Marka albo sama zawiez do schroniskaMoim zdaniem najlepiej będzie jak zaraz trafi do p.dr bo i tak musi zrobić operacjęOna go przyjmnie,powiedz ,ze schronisko próbowało odłowić go juz 2 razy. Quote
Romka Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Perdusia,zrób to samo!Telefon do schroniska na 1 stronie wątku! Quote
mamanabank Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Razem z właścicielką naszej sędziwej SABY prosimy o zagłosowanie na jej blog, bardzo prosimy! [url]http://pelnialatawdomutymianka.blogspot.com/[/url] To prośba ORI: Na koniec prośba do wszystkich Czytelników, którzy jeszcze nie wpadają w szał po przeczytaniu kolejnego wierszyka Ori na temat smutku: zagłosujcie na Dom Tymianka w konkursie na Literacki Blog Roku 2009. Głosowanie polega, niestety, na wysłaniu smsa za 1,22 zł na numer 7144, a w treści kod bloga: G00548 (te kółka to zera)Wszystkim osobom, kóre głosowały lub zagłosują, Ori serdecznie dziękuje! Quote
argusiowa Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Ja go widziałam wieczorem przed SP1 jak wyszłam z basenu w poniedziałek, potem poszedł na łąki po stronie basenu. Kręci się na Starzyńskiego i sądzę że pokusi się na ciepłe jedzenie i wejdzie do klatki, trzeba tylko dobrze go wyczaić i się przygotować. Quote
perdusia Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 [quote name='Romka']Perdusia,zrób to samo!Telefon do schroniska na 1 stronie wątku![/QUOTE]Kochana ja w tej konkretnej sprwie dzwoniłam już kilka razy i ciągle to samo słyszę, żeby go zapędzić do jakiejś klatki lub na podwórko ogrodzone to oni przyjadą i go zabiorą. Quote
perdusia Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Kończąc na temat pieska ze sznurkiem to dzwoniąc mówiłam, że on biega po Starzyńskiego i tak nic z tego. Quote
Romka Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 Perdusia jesli uda Ci sie spróbuj go gdzies zagonić mysle,ze musimy tak zrobic dla jego dobra!On pewnie cierpi z tym sznurkiem wrosnietym w szyję! Quote
nika28 Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Pedrusia, a z [B]Sedalinem[/B] próbowałaś go łapać ? Quote
Figafiga Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 najlepiej mieć sunię w cieczce na długiej smyczy i wtedy na bank pies złapany ;-) tak sobie myślę... Quote
mamanabank Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 i to pewnie nie jeden, z tym, ze wszystkie nasze suczki są dzięki Bogu po sterylizacji Quote
mamanabank Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 [SIZE=3]INTENSYWNIE zbieramy na sterylizację małej Perełki, która jest w DT u perdusi, prosimy o wsparcie. [/SIZE] [SIZE=3][COLOR=Red][B]Kto dorzuci 5zł? [COLOR=Black]Udało się - dziękujemy![/COLOR] [/B][/COLOR][/SIZE] Quote
perdusia Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Kobieta, która na rynku sprzedaje karmę dla psów dała psiakowi ze sznurkiem tabletki nasenne w jedzeniu i nie podziałały na niego. Quote
Romka Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 Pisze w imieniu Argusiowej,która wczoraj znalazla i zawiozła do lecznicy przy ul.Starościńskiej kocurka lat 2,burego ,który na pewno był kotem domowym.Kocurek dostał imie BURASEK!Argusiowa zrobi mu dzis zdjęcia i spróbujemy ogłaszac naszego rodzynka.Wszyscy ,którzy wiedza kto chciałby miec tak pieknego kocurka jakim jest Burasek proszeni sa o informowanie gdzie znajduje sie nasza kicia.Reszę wiadomosci przekaze Argusiowa! Quote
Romka Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 [quote name='perdusia']Kobieta, która na rynku sprzedaje karmę dla psów dała psiakowi ze sznurkiem tabletki nasenne w jedzeniu i nie podziałały na niego.[/QUOTE] I to jest najlepszy dowód na to,zeby zlapac go zaganiając do klatki!Moze podac pani z targowicy telefon do schroniska i kiedy psiak przyjdzie wpuścic go do srodka i zadzwonić do schroniska lub do pani doktor.Perdusia jesli mozesz podaj pani z kiosku namiary na schronisko! Quote
perdusia Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 [quote name='Romka']I to jest najlepszy dowód na to,zeby zlapac go zaganiając do klatki!Moze podac pani z targowicy telefon do schroniska i kiedy psiak przyjdzie wpuścic go do srodka i zadzwonić do schroniska lub do pani doktor.Perdusia jesli mozesz podaj pani z kiosku namiary na schronisko![/QUOTE]Z tego co ona mówiła wywnioskowałam, że telefon ona zna i dlatego chciała podać mu te leki. To jest cwaniak bo nie podejdzie do jedzenia jeśli ktoś za nim stoi wie, że wtedy będzie można go złapać. Quote
Romka Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 Nauczył sie juz jak zyje sie na ulicy! Quote
Figafiga Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 nieraz go skrzywdzono więc nauczyła się jak nie dać się jeszcze raz zranić..... Quote
Recommended Posts