Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Romka...hm...troszkę późno, ale zawsze można powiedzieć, że mamy wyjątkowy kalendarz zaczynający się od lutego i kończący na styczniu przyszłego roku.
W każdym bądź razie można pomyśleć o tym jeśli nie teraz to może na przyszły rok.
Ja i moje umiejętności są do dyspozycji.

Posted

[quote name='DogAngel']

Dodaję te dwa zdjęcia tutaj, ponieważ wydaje mi się, że ten piesek nie ma osobnego wątku, a uznałam że są to dwie najbardziej przejmujące fotografie z mojej sobotniej wizyty w schronisku,psina ma takie smutne spojrzenie :( . Jest chyba nowy , jego boks znajduje się zaraz obok boksu Princessy.

Nazwijmy go TOLEK i Romka postara się o opis, może być?

Posted

UMilki napisał(a):
Troszkę późno, ale zawsze można powiedzieć, że mamy wyjątkowy kalendarz zaczynający się od lutego i kończący na styczniu przyszłego roku.
W każdym bądź razie można pomyśleć o tym jeśli nie teraz to może na przyszły rok.
Ja i moje umiejętności są do dyspozycji.

świetny pomysł,a le moim zdaniem, można podejść do tematu spokojnie i przygotować projekt na przyszły rok, żeby wydać kalendarz już w październiku, bo wtedy cena może być też inna.

Posted

No to juz wiecie jak wygladają nasze ostatnie soboty dobitnie!:diabloti::diabloti:Moze być Tolek,to piesek z Kauflandu.bardzo madry piesek i powinien mieć kochany dom!Uznał jak ktos napisał za swojego pana pewnego bezdomnego i obaj ogrzewali się w Kauflandzie aż komus to przeszkadzało i zawiadomił schronisko!Strasznie mi go żal!:shake:

Posted

kurcze aż żal du.. ściska jak patrze na te Wasze spacery schroniskowe :/ no ale póki co pozostaje mi czytać relacje.
Widziałam zdjęcie Brysia, smutny ten psiak. Czy nikt nie mieszka tam na tej posesji? czy nie lepiej byłoby zabrać psiaka do schroniska? nie byłby taki samotny.

Posted

Dzisiaj, gdy zobaczyłam psinkę z wrośniętym sznurkiem próbowałam go skusić na jedzenie, szedł za mną od 7 bloku do 2 i tam Perełka go wystraszyła (naszczekała na niego chyba była zazdrosna) i się wycofał. Kurcze co za pech a było tak blisko mojej klatki. Ta jego rana jest otwarta, a ten sznurek musi bardzo uciskać bo ma napuchnięty pyszczek i łepek. Jestem zła, że mi się nie udało.

Posted

Biedny piesek :( U Nas w szkole, a w zasadzie w podstawówce jest zorganizowana zbiórka karm, koców, misek.... Jutro razem z moją kumpelą, Kingą robię ogłoszenia na zbiórkę w gimnazjum, choć bardziej wolałabym zbierać kasę na karmę niż samą karmę :) Może coś wynegocjujemy. A że pani, która organizuje podobno jakieś 3 tygodnie temu przywiozła do schronu podobno siwego owczarka, który się przybłąkał, jest przejęta losami psiaków. Szczegóły jutro :)

Posted

Romko nie wiem który to jest :shake: Pytałam panią o pieniądze, ale pani powiedziała, że woli nie stykać się z pieniędzmi, bo pieniądze na schron a karma to dwa różne przypadki i pomyślimy nad tym po tej zbiórce, jeśli przyniesie ona dużo rzeczy ;)

Posted

Ja tez rozumiem Wasza pania to była taka refleksja bo jak wiecie nie ustaje w żebraninie nie tylko na schronisko jako instytucje ale także w żebraninie na nasze psiaki!Bo te dwie rzeczy trzeba oddzielić!Zieranie na schronisko jako jednostke budżetowa miasta i przekazanie datkow na potrzebujące psiaki tak jak to robimy na naszym portalu!