Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Greta to piękna, duża, majestatyczna suka. Niestety - ogromnie wycofana i przeraźliwie smutna. Nie agresywna, nie zaczepna, tylko smutna, jakby chciała, żeby wszyscy zostawili ją w spokoju.

Greta - tak nazwał ja mój TZ (chyba coś na kształt: Mata hari - Greta Garbo) - przeżyła koszmar. Została cudem ocalona od śmierci.

Na drodze, którą być może przemierzała nie pierwszy raz - jakis żul - złomiarz ukradł właz od studzienki kanalizacyjnej.
Greta nie spodziewała się tego co tam na nią czeka - i wpadła.
Na szczęście krzyczącego psa ktoś usłyszał i Straż Pożarna przybyła na ratunek.

Wyciągnęli suke i odprowadzili do schroniska.
Podczas całej akcji, nawet będąc w szoku i w strachu - nawet nie warknęła.

Greta jest piękna - śnieznobiała, z czarnymi łatami przy oczach. Możliwe że ma gdzieś dom, ale na razie nikt nie szuka suki, nikt nie zgłosił że zaginęła.

Wyobrażam sobie co przeżyła. teraz - boi się, leży cały czas w jednym miejscu. Podchodzi do Pawła jedynie, ale też tak ostrożnie bardzo. Nie daje się skusić nawet na smakołyki. Nie chce jeść.

Myślę, że potrzebuje spokoju, żeby sie otrząsnąć. I będzie na pewno potrzebowała domu.
Mam tylko 3 fotki suni z klatki.
Jak tylko się uda Paweł obiecał lepsze.
Oby sunia wyszła z apatii.

Posted

Trudno powstrzymać łzy czytając historię Grety. Ileż ta psina wycierpiała :-( Nie ma się co dziwić, że po tym co przeżywa, jest tak wycofana. Mam ogromną nadzieję, że niedługo zrozumie, że jest już w bezpiecznym miejscu i otworzy się na człowieka. To taka piękna sunia. Aż dziwne,że nikt jej nie szuka. Tutaj przydałby się jakiś dobry DT, który cierpliwie popracowałby nad odbudowaniem jej zaufanie do człowieka.

Posted

takiego żula to tylko:mad: no i odpowiedzialnych za te studzienki:mad: niedawno pod arena, też była rozwalona studzienka, taka mała z kratkami i dluuugo nikt z tym nic nie zrobił:angryy: i kiedyś rozpędzona Suz by tam wleciała:angryy: głęboka nie jest ale na bank by sobie coś zrobiła... i naprawili wstawiając tylko drewniane szczebelki;/

nawet nie umiem sobie wyobrazić co Greta przeżywa... mam nadzieję, że z czasem będzie lepiej.... a piękna jest... mam nadzieję, że ktoś szybko ją wypatrzy...

Posted

Bo ona jest w typie azjaty. Jak stoi widać lepiej. Powoli podchodzi do Pawła, pozwala się głaskać, lekko drga ogon. Ale niestety to jedyne pozytywner wieści. Cały czas wycofana bardzo i smutna.
Paweł mniej więcej już się zorientował, do kogo może należeć, tylko te osoby wcale jej nie szukają.
Nie wiadomo jak zareaguyja, gdy będą musieli zapłacić za przechowanie psa.
Tacy właściciele to mi jakoś nie przemawiają.
W tygodniu będą zdjęcia Grety.

Posted

A mnie interesuje jaka będzie reakcja jej "dotychczasowych właścicieli". Sunia jest piękna więc domek zaraz się znajdzie jak tylko ustalicie jej "stan prawny".

Posted

Zapisałam sobie wątek z molosów, będę śledzić jej losy na tamtym forum ;)

Dobrze, że Greta choć troszkę się otwiera. Mam ogromną nadzieję, że z czasem będzie stopniowo lepiej. Do mnie także nie przemawia takie podejście właścicieli, niestety dość częste. No to czekamy na nowe zdjęcia.

Posted

Jest już odzew na molosach. Supergoga nie wiem czy czytasz tamten wątek, więc wklejam poniżej wiadomość użytkowniczki, która być może miałaby dom dla Grety. Osoby tam pytają także o to czy sunia nie ma tatuażu lub czipa.

Oto wiadomość:

Mam znajomego,który jest zakochany w mojej azjatce-zaczął nawet powoli szukać jakiejś dla siebie-ma już jedną suczkę,więc ważne byłoby jak ona zachowuje się w stosunku do innych psów...Jeśli nie ma problemu-myślę,że potencjalny domek mógłby się znaleźć.... W razie czego-mój mail: [email protected] .W takiej sytuacji (jeśli nikt jej nie będzie szukał) ważne jest,aby szybko trafiła w dobre ręce...dobre i cierpliwe...

Posted

Supergoga, przesłałam link.

Greta jest przepiękna, napewno będzie na nią wielu chętnych. Z tym, że ona potrzebuje wyjątkowego domu, ale wierzę, że i taki się wśród tych chętnych znajdzie.

Posted

Lilmo napisał(a):
Supergoga, przesłałam link.

Greta jest przepiękna, napewno będzie na nią wielu chętnych. Z tym, że ona potrzebuje wyjątkowego domu, ale wierzę, że i taki się wśród tych chętnych znajdzie.

ja też w to wierzę

Posted

Ja mam lepsze fotki suni moge przeslac ... Ona jest pienka i bardzo spodfobala sie mojemu bratu , zastanawia sie nad adopcja jej ale powiedzialam mu ze to na razie nie mozliwe poniewaz sunia jest bardzoo strachliwa i nieufna ...

Posted

Dzięki Gdusiu. A masz może fotki czarnego Murzynka, nowego. Bo ja mam zza krat. Jeśli masz - wstaw na wątek lub wyślij do mnie.

Greta jest wyjątkowej urody. Niestety według Pawła na adopcję za wcześnie. Trzeba ją lepiej poznać. Choć myśle, że dobry doświadczony dom to byłoby to. Tyle że nie znamy jej reakcji na psy.

Posted

O mateńko, jaka ona jest przecudna :mdleje: :mdleje: :mdleje: Tylko to jej smutne spojrzenie :-( Szkoda, że dziewczyna boi się otworzyć. To taki piękny pies, że dom dla niej znalazłby się napewno błyskawicznie. Szkoda jej, bo mogłaby się już niedługo grzać w jakimś ciepłym domu,ale p. Paweł ma rację. Lepiej poczekać niż za tydzień czy dwa znowu miałaby wylądować w boksie. Gerciu co Ci paskudni ludzie zrobili ?:-(