Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

A ja sie przyczepie do goldena Mudiku. Nie widze sylwetki, ale front jest skrocony bez jakiejkolwiek idei i wyglada jakby pies wpadl do szafy z molami. Chcialas wydluzyc szyje, czy skrocic wlosy na podgardlu i przedpiersiu... trudno sie domyslec. Dlaczego zgolilas uszy? Czy mialas jakis szczegolny powod? Czy policzki tez golilas?

Posted

Bo miał wielkie loki, frędzle, niemalże jak seter, jeśli idzie o ścisłosć to strzygłam, a nie goliłąm ja do goldenów nie używam maszynki, tylko degażówki. Pies pół roku był nie ruszany totalnie zarośniety i zaniedbany. Można powiedzieć,ze to było strzyżenie kosmetyczne absolutnie nie wystawowe! Na szyi mił taką kupe futra ,ze jej nie miał widocznej w ogóle , miał taki żabot, posklejany i ze zniszczonymi końcówkami włosa, jak mu od rośnie to już tak mocno nie będę strzyc tylko delikatnie przedegażuje od czasu do czasu. A poco bym miała golić policzki, uszy ma tylko zrobione na gładko z wierzchu u ich nasady i od wewnatrz, również przy ich nasadzie, degazówką

Posted

[quote name='Mudik']Bo miał wielkie loki, frędzle, niemalże jak seter, jeśli idzie o ścisłosć to strzygłam, a nie goliłąm ja do goldenów nie używam maszynki, tylko degażówki. Pies pół roku był nie ruszany totalnie zarośniety i zaniedbany. Można powiedzieć,ze to było strzyżenie kosmetyczne absolutnie nie wystawowe! Na szyi mił taką kupe futra ,ze jej nie miał widocznej w ogóle , miał taki żabot, posklejany i ze zniszczonymi końcówkami włosa, jak mu od rośnie to już tak mocno nie będę strzyc tylko delikatnie przedegażuje od czasu do czasu. A poco bym miała golić policzki, uszy ma tylko zrobione na gładko z wierzchu u ich nasady i od wewnatrz, również przy ich nasadzie, degazówką[/quote]

Ok, kufa wyglada, jakby nie bylo na niej wasow, dlatego pytalam. Szyja, jesli degazowkami robilas, mogla byc rowniejsza i czysciej wykonczona.
Mogas odwelnic i nawet nasadka podgolic. Nie ma w tym nic zlego, nawet jesli to pies na wystawe , byleby wiedziec co chce sie osiagnac.

Posted

[quote name='Aszita']Ok, kufa wyglada, jakby nie bylo na niej wasow, dlatego pytalam. Szyja, jesli degazowkami robilas, mogla byc rowniejsza i czysciej wykonczona.
Mogas odwelnic i nawet nasadka podgolic. Nie ma w tym nic zlego, nawet jesli to pies na wystawe , byleby wiedziec co chce sie osiagnac.[/quote]

Wiem,,że niejest zbyt równo;), chciałm go tylko od futrzyć;)

Posted

[quote name='cleopatra']jak jakis program sciagne do malowania po zdjeciach to zrobie.
znajde troszke czasu to wkleje troszke koron robionych osobiscie i innych pieskow[/quote]

Wklej, wklej. Bede swoja strzygla coby ladna byla na Swieta , moze sie czegos naucze:oops:

Posted

Bardzo sie cieszę, że sie podoba :loveu::loveu:.
Tylnych łapek dobrze nie widac, bo sie nałozyły na siebie. Dół juz poprawiłam :cool1:.

[quote name='malawaszka']Agnieszka K. przyznaj się że to w photoshopie zrobione a nie prawdziwy pies :evil_lol: :loveu::loveu::loveu: cudnie :loveu:[/quote]
Przyznaje sie :evil_lol::evil_lol::evil_lol:.

Posted

To ja Wam dam coś na wesoło :eviltong:

[IMG]http://images31.fotosik.pl/420/909f568723129566med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images47.fotosik.pl/41/19eb59cd2714ea55med.jpg[/IMG]

Ciekawe co Wy na to, aż się boję :roll:

Posted

[quote name='Cheritka']To ja Wam dam coś na wesoło :eviltong:

[URL]http://images47.fotosik.pl/41/19eb59cd2714ea55med.jpg[/URL]

Ciekawe co Wy na to, aż się boję :roll:[/quote]

Szkoda,ze nie ma dłuższych włosków przy mordce to by bardziej grzywkowo no ale przecież nie doczepisz;),śmiesznie wyglada:loveu:

Posted

Hi hi świetne:loveu:, była dzis u mnie taka yorczka, miała właśnie takie uszy grzywkowe, korciło mnie zrobic ją na grzywkę, teraz wiem jak by wyglądała:evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='RCookie']Widzę, że yorki jeśli chodzi o strzyżenie są bardzo uniwersalne - kupujesz yorka, a możesz mieć "sznaucera", "grzywkę" i ciekawe co jeszcze :cool3:.
Śmieszny ten psiak :).[/quote]

Oj mysle, ze pudle sa bardziej...plastyczne ;)

Posted

[quote name='PATIszon']Oj mysle, ze pudle sa bardziej...plastyczne ;)[/quote]

Nie przeczę, już oglądałam zdjęcia, które ktoś tutaj pokazywał, co pewna pani robiła z pudla różne inne żyjątka, wielbłąda chociażby :lol:.