Mudik Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Dzieki, wcześniej chyba niż za 2 miesiące jej nie zobaczę to zdążę , także czekam na fotki:lol: Quote
natalia31 Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Mudik, Twój pudel jest bardzo ładny i na prawdę rzadko można zobaczyc tak ładnie zrobionego psa na zdjęciach salonów. Quote
Aszita Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 A ja sie przyczepie do goldena Mudiku. Nie widze sylwetki, ale front jest skrocony bez jakiejkolwiek idei i wyglada jakby pies wpadl do szafy z molami. Chcialas wydluzyc szyje, czy skrocic wlosy na podgardlu i przedpiersiu... trudno sie domyslec. Dlaczego zgolilas uszy? Czy mialas jakis szczegolny powod? Czy policzki tez golilas? Quote
Mudik Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Bo miał wielkie loki, frędzle, niemalże jak seter, jeśli idzie o ścisłosć to strzygłam, a nie goliłąm ja do goldenów nie używam maszynki, tylko degażówki. Pies pół roku był nie ruszany totalnie zarośniety i zaniedbany. Można powiedzieć,ze to było strzyżenie kosmetyczne absolutnie nie wystawowe! Na szyi mił taką kupe futra ,ze jej nie miał widocznej w ogóle , miał taki żabot, posklejany i ze zniszczonymi końcówkami włosa, jak mu od rośnie to już tak mocno nie będę strzyc tylko delikatnie przedegażuje od czasu do czasu. A poco bym miała golić policzki, uszy ma tylko zrobione na gładko z wierzchu u ich nasady i od wewnatrz, również przy ich nasadzie, degazówką Quote
Aszita Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 [quote name='Mudik']Bo miał wielkie loki, frędzle, niemalże jak seter, jeśli idzie o ścisłosć to strzygłam, a nie goliłąm ja do goldenów nie używam maszynki, tylko degażówki. Pies pół roku był nie ruszany totalnie zarośniety i zaniedbany. Można powiedzieć,ze to było strzyżenie kosmetyczne absolutnie nie wystawowe! Na szyi mił taką kupe futra ,ze jej nie miał widocznej w ogóle , miał taki żabot, posklejany i ze zniszczonymi końcówkami włosa, jak mu od rośnie to już tak mocno nie będę strzyc tylko delikatnie przedegażuje od czasu do czasu. A poco bym miała golić policzki, uszy ma tylko zrobione na gładko z wierzchu u ich nasady i od wewnatrz, również przy ich nasadzie, degazówką[/quote] Ok, kufa wyglada, jakby nie bylo na niej wasow, dlatego pytalam. Szyja, jesli degazowkami robilas, mogla byc rowniejsza i czysciej wykonczona. Mogas odwelnic i nawet nasadka podgolic. Nie ma w tym nic zlego, nawet jesli to pies na wystawe , byleby wiedziec co chce sie osiagnac. Quote
Mudik Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 [quote name='Aszita']Ok, kufa wyglada, jakby nie bylo na niej wasow, dlatego pytalam. Szyja, jesli degazowkami robilas, mogla byc rowniejsza i czysciej wykonczona. Mogas odwelnic i nawet nasadka podgolic. Nie ma w tym nic zlego, nawet jesli to pies na wystawe , byleby wiedziec co chce sie osiagnac.[/quote] Wiem,,że niejest zbyt równo;), chciałm go tylko od futrzyć;) Quote
Agnieszka K. Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Mój 2 tygodnie po trymowaniu - odrasta :lol:: [URL=http://imageshack.us][img]http://img267.imageshack.us/img267/9492/p1010954py2.jpg[/img][/URL] Quote
Mudik Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Super! łapki, zwłaszcza przednie MIODZIO:loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
NightQueen Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 super :thumbs: Ja muszę swojego zwierza przyciąć, bo ma już niekształtną głowę, zbieram się 3 tyg. i nie mogę sie zebrać :evil_lol: Quote
malawaszka Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Agnieszka K. przyznaj się że to w photoshopie zrobione a nie prawdziwy pies :evil_lol: :loveu::loveu::loveu: cudnie :loveu: Quote
PATIszon Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 [quote name='cleopatra']jak jakis program sciagne do malowania po zdjeciach to zrobie. znajde troszke czasu to wkleje troszke koron robionych osobiscie i innych pieskow[/quote] Wklej, wklej. Bede swoja strzygla coby ladna byla na Swieta , moze sie czegos naucze:oops: Quote
bonsai_88 Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Właśnie takie słupy na przednich łapach chcę Birmie zrobić :loveu:... młoda już pół roku odrasta i nadal na słupy sierść za krótka :placz: Quote
Agnieszka K. Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Bardzo sie cieszę, że sie podoba :loveu::loveu:. Tylnych łapek dobrze nie widac, bo sie nałozyły na siebie. Dół juz poprawiłam :cool1:. [quote name='malawaszka']Agnieszka K. przyznaj się że to w photoshopie zrobione a nie prawdziwy pies :evil_lol: :loveu::loveu::loveu: cudnie :loveu:[/quote] Przyznaje sie :evil_lol::evil_lol::evil_lol:. Quote
Cheritka Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 To ja Wam dam coś na wesoło :eviltong: [IMG]http://images31.fotosik.pl/420/909f568723129566med.jpg[/IMG] [IMG]http://images47.fotosik.pl/41/19eb59cd2714ea55med.jpg[/IMG] Ciekawe co Wy na to, aż się boję :roll: Quote
Bura Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 "Prawie" grzywka??? :evil_lol: Prawie robi wielką różnicę :eviltong: Quote
zaba14 Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 [quote name='Bura']"Prawie" grzywka??? :evil_lol: Prawie robi wielką różnicę :eviltong:[/quote] albo prawie jak york hehe :D Quote
Ilka21 Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 [quote name='Cheritka']To ja Wam dam coś na wesoło :eviltong: [URL]http://images47.fotosik.pl/41/19eb59cd2714ea55med.jpg[/URL] Ciekawe co Wy na to, aż się boję :roll:[/quote] Szkoda,ze nie ma dłuższych włosków przy mordce to by bardziej grzywkowo no ale przecież nie doczepisz;),śmiesznie wyglada:loveu: Quote
Illusion Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Widzę, że yorki jeśli chodzi o strzyżenie są bardzo uniwersalne - kupujesz yorka, a możesz mieć "sznaucera", "grzywkę" i ciekawe co jeszcze :cool3:. Śmieszny ten psiak :). Quote
Mudik Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Hi hi świetne:loveu:, była dzis u mnie taka yorczka, miała właśnie takie uszy grzywkowe, korciło mnie zrobic ją na grzywkę, teraz wiem jak by wyglądała:evil_lol::evil_lol: Quote
bonsai_88 Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Bo z pudlem to się wszystko zrobi - na żółwika można przerobić, na konia, na wielbłąda też widziałam :lol:... Quote
PATIszon Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 [quote name='RCookie']Widzę, że yorki jeśli chodzi o strzyżenie są bardzo uniwersalne - kupujesz yorka, a możesz mieć "sznaucera", "grzywkę" i ciekawe co jeszcze :cool3:. Śmieszny ten psiak :).[/quote] Oj mysle, ze pudle sa bardziej...plastyczne ;) Quote
Illusion Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 [quote name='PATIszon']Oj mysle, ze pudle sa bardziej...plastyczne ;)[/quote] Nie przeczę, już oglądałam zdjęcia, które ktoś tutaj pokazywał, co pewna pani robiła z pudla różne inne żyjątka, wielbłąda chociażby :lol:. Quote
Recommended Posts