Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Aleksandrossa']Coraz częściej dochodzę do wniosku, że ten temat z galerii staje się miejscem kłótni z Grey'em...
Wiele ludzi tu wchodzi żeby pooglądać jakieś psiaki i opinie na ich temat, a nie jakieś obelżywe komentarze w związku z zachowaniem danego użytkownika :/

IMO psiaczek ślicznie zrobiony :D[/QUOTE]

bo jak Grey pisze trzy po trzy to tak wychodzi ;)

mi sie seterki podobaja :loveu:

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Grey']Smallpati , czy Ciebie ręka nie boli od pisania takich postów.Nie znasz się , nie wiesz o co chodzi co ja piszę ,ble ble i diabełka się wstawia . Jak taka mądra jesteś to napisz jak królika odfilcować .[/QUOTE]

a Ciebie nie boli od pisania?
Myślę że nikt nie wie o co Tobie chodzi bo strasznie trudno jest to zrozumieć...

I zdziwię cię mój drogi ale wiem jak odfilcować królika, miałam 9 lat czarnego łobuza więc niestety Ci się nie udało mnie zagiąć, peszek. A opisywać tego tutaj nie będę z jednego prostego powodu, to forum o psach a nie królikach :diabloti: (a diabełków, uśmiechów będę wstawiać ile moja dusza zapragnie, ot co)

Posted

Betty_labrador jak byś miała większą wiedzę to wiedziałabyś ,że nie tylko psy mają kłopoty z pielęgnacją , ale inne zwierzęta i tym też trzeba umieć pomóc .Jak widać u setera wystarczy czesać , nożyczki proste i degażówka i łatwa pielęgnacja .
Oczywiście wszystkie setery pokazane są bardzo ładne .

Smallpati ja staram się pisać ,bardzo krótko dla tych co coś wiedzą , a jak się nie wie to wystarczy zapytać ,po co się od razu złościć .

Posted

[quote name='Grey']Betty_labrador jak byś miała większą wiedzę to wiedziałabyś ,że nie tylko psy mają kłopoty z pielęgnacją , ale inne zwierzęta i tym też trzeba umieć pomóc .Jak widać u setera wystarczy czesać , nożyczki proste i degażówka i łatwa pielęgnacja .
Oczywiście wszystkie setery pokazane są bardzo ładne .

Smallpati ja staram się pisać ,bardzo krótko dla tych co coś wiedzą , a jak się nie wie to wystarczy zapytać ,po co się od razu złościć .[/QUOTE]

a skąd TY wiesz człowieku jaka ja mam wiedze :roll: nabijałam sie piszac o króliku krótkowłosym.. a jak Ty tego nie załapałeś masz problemik.

[quote name='niunka04']Teraz taka superowa pogoda napewno wiele psiaków z jest ścinanych u was! Więcej fot mniej dyskusji z greyem co i tak widać nie ma sensu!!!:)[/QUOTE]

mas zracje. Ja juz patrzylam na brzuch mojej Tosci ze falbanka jej nieco urosła :cool3:

Posted

Achhh, śledzę ten temat bo lubię sobie popatrzeć na wymuskane futra.
Grey, dużo gadasz a mało zdjęć wklejasz żeby się pochwalić swoją robotą :cool3: Pokaż coś bo jak narazie widziałam tylko jednego owczarka i to na dodatek leżącego....albo i nie, nie pamiętam już, bo to było taaaaaak daaawnooooo :cool1:

Posted

Moja wtorkowa dziewczynka;-)
Przed:
[IMG]http://i46.tinypic.com/24ex1jm.jpg[/IMG]

[IMG]http://i47.tinypic.com/esorw7.jpg[/IMG]

[IMG]http://i48.tinypic.com/xm4qao.jpg[/IMG]

Po:
[IMG]http://i46.tinypic.com/m8odaq.jpg[/IMG]

[IMG]http://i46.tinypic.com/23tzc3.jpg[/IMG]

Teraz czekamy na odrost włosa:lol:

Posted

Nie jestem zwolenniczką do łysa, ale... i tak jestem Twoją fanką Sylwia :loveu:
To jest suczka jakiejś dogomaniaczki? Bo coś mi się kojarzy..
Ma full włosa na łapach :loveu: Nie to co moje łyse.. :p
Ciekawe ile czasu minie zanim zacznie sama ją robić - mnie to zajęło 5 lat :lol:

Posted

[quote name='eria'][url]http://i46.tinypic.com/23tzc3.jpg[/url]
czerwony policzek rzucił mi się w oczy...
poza tym bosko![/QUOTE]
Policzek jest biały, tylko tak dziwnie odbiło się światło:niewiem:

Posted

[quote name='betty_labrador']Justa pokaż swoja jak zrobiłaś. Ja dzis albo w weekend postaram sie zrobić do końca Tosce- tzn uszy i szyje i wstawie :) do oceny ;)[/QUOTE]

Nie ma czego pokazywać ;)
Skopałam jej przedpiersie, a pozatym gdzie ja się tutaj będe porównywać do Doginki :p :loveu:

Posted

[quote name='Justa']Nie ma czego pokazywać ;)
Skopałam jej przedpiersie, a pozatym gdzie ja się tutaj będe porównywać do Doginki :p :loveu:[/QUOTE]
przecież nie o porównanie chodzi, chcemy tylko zobaczyć twoje dzieło :) więc pokazuj a nie marudź

Posted

Doginka 2 błędy -nie wycięta pachwina i ogon zrobiony na szczura . Długi ogon u sznaucera traktuje się jako ozdoba i pozostawia się z cieniowany włos .

Posted

[quote name='Grey']Doginka 2 błędy -nie wycięta pachwina i ogon zrobiony na szczura . Długi ogon u sznaucera traktuje się jako ozdoba i pozostawia się z cieniowany włos .[/QUOTE]
kiedy ostatnio widziałeś na wystawie sznaucera z długim włosem na ogonie i wyciętą pachwiną? dla potwierdzenia proszę o zdjęcie ;)

Posted

[quote name='Grey']Doginka 2 błędy -nie wycięta pachwina i ogon zrobiony na szczura . Długi ogon u sznaucera traktuje się jako ozdoba i pozostawia się z cieniowany włos .[/QUOTE]

I właśnie taki ogon obrośnięty zostawiony widziałam ostatnio i wyglądało to brzydko .... :evil_lol:

Posted

[quote name='Yorkomanka']Doginka To jest Nika niunki04?:lol:[/QUOTE]
Tak to moja Nika;) Jak dla mnie Trymowanie super pierwszej wizyty Niki u groomera nie komentuje ale teraz jest coraz lepiej...;) Niestety na głowie miała pierwszy raz zgolone i już się rzuca w oczy i kolor i struktura

Posted

Weź Ty się Grey stuknij w łepetynę:mad: Sznaucerowi mini nie wycina się pachwiny:roll: :mdleje:Ogon robi się na gładko:cool3:
A Niuńka jest zrobiona na łyso, więc ogon też łysy:razz:
Grey, jak już dajesz rady, to chociaż przeczytaj wzorce:stop::watpliwy::zly7:
[quote name='Yorkomanka']Doginka To jest Nika niunki04?:lol:[/QUOTE]
Oczywiście:diabloti:

Posted

Doginka wymyśliłaś sobie wzorzec i nie umiesz tego wycieniować i tylko się bawisz emotkami.
Mogę Ci załatwić grzebień najtaniej i nie będziesz się męczyła z druciakiem.

Posted

[quote name='Grey']Doginka wymyśliłaś sobie wzorzec i nie umiesz tego wycieniować i tylko się bawisz emotkami.
Mogę Ci załatwić grzebień najtaniej i nie będziesz się męczyła z druciakiem.[/QUOTE]

:roflt: Grey uwielbiam Cie :loveu:

a to dla Ciebie specjalnie :baddevil:

Posted

Grey Doginka na niedobór grzebieni nie może narzekać.. Ogółem posługuje się profesjonalnym sprzętem... Akurat pouczasz nieodpowiednią osobę... Ciągle widzimy jej prace widzimy jej psy które zdobywają medale niejednokrotnie sędzia się wypowiadał że są wspaniale przygotowane na wystawe... Jak narazie to dużo gadasz i to wszystko.. Wstaw jakieś zdjęcia swojej pracy a nie tylko wszystkich pouczasz... Wtedy może ktoś zacznie traktować Twoje rady poważnie... Moją prośbę o zdjęcie sznaucera zignorowałeś nie raz.. Nie wiem czemu albo nigdy takiego psa nie zrobiłeś albo masz jakiś dziwny powód który proszę bardzo możesz podać... He he też potrafię siedzieć w domu i krytykować a jak dostałam trymer w rękę to nie wiedziałam co z tym robić...:)

Po to ktoś wymyślił emotki aby się nimi posługiwać;) Inaczej nie było by ich na każdym forum....

Posted

Szanowne panie , damska solidarność najważniejsza .
Jak widzę szczotkę druciaka , to przecież nie można nazwać sprzętem profesjonalnym.
Już pisałem wielokrotnie , jeżeli mam zamiar tylko krytykować , to chyba coś słabo z waszą inteligencją .
Warto też pomyśleć jak stawia się emotka , z mojej strony lekceważenia nikogo nie było .
Odnośnie zdjęć ,czasami trzeba zgody opiekuna .(nie chcę w niezręcznej sytuacji stawiać opiekunów ).