Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Hania to jest dobre pytanie , po taki pytaniu Doginki ja już mogę wyciągnąć odpowiednie wnioski .Doginka powinnaś wiedzieć ,że psa się na bardzo krótko nie strzyże .Biszony bardzo ładnie się filcują i krótkie ścinanie nic nie załatwia . Min. 5 mm z włosem !!!!!!

Posted

Doginka ale tu masz wsparcie :diabloti:
Ale przynajmniej widać że inni też nie mają pomysłów na domowego Bichon-a. Pamiętaj że chcę zobaczyć koniecznie fotkę tego cuda jak go już zrobisz, bo jestem pewna że będzie cacko...

Posted

[quote name='*hania']Doginka jakim cudem ktoś kto umie ostrzyc bichona wystawowo nie umie go ogolić maszynką na 2 cm ??[/QUOTE]
Źle się wyraziłam, chodziło mi o to jak taki bichon będzie wyglądał w bardzo krótkim włosie - prawie na łyso:lol: - najbardziej chodzi mi o łapki, bo resztę zrobię jak zawsze;-)
Do tej pory ciachałam kilka bichon-ów nożyczkami, bo bałam się ruszać maszynką, ale ten jest strasznie zaniedbany i muszę go doprowadzić do porządku;-)

[quote name='Grey']Hania to jest dobre pytanie , po taki pytaniu Doginki ja już mogę wyciągnąć odpowiednie wnioski .Doginka powinnaś wiedzieć ,że psa się na bardzo krótko nie strzyże .Biszony bardzo ładnie się filcują i krótkie ścinanie nic nie załatwia . Min. 5 mm z włosem !!!!!![/QUOTE]
Ciebie Grey - wielki fachowcu z koziej wólki nie pytam o radę!!!:shake: Żeby srały skały Twoje rady nie są dla mnie wykładnią;-)

Posted

[quote name='Evelynkaa']Doginka ale tu masz wsparcie :diabloti:
Ale przynajmniej widać że inni też nie mają pomysłów na domowego Bichon-a. Pamiętaj że chcę zobaczyć koniecznie fotkę tego cuda jak go już zrobisz, bo jestem pewna że będzie cacko...[/QUOTE]
Będę się starała w miarę możliwości, ale sama się boję efektu:lol::diabloti:
Najgorsze jest to, że Pani nie chce tradycyjnej fryzurki, a ja nie umiem zeszpecić psa - no może umiem, ale nie chcę:diabloti: I nic nie przychodzi mi do głowy, a to już jutro:crazyeye: To będzie dla mnie sprawdzian - wyzwanie i jak mi się uda, to uwierzę w latające słonie:roflt:
Pani wie, że się boję, ale nie chce iść do nikogo innego:mdleje: Powiedziała, że u mnie psy się nie stresują:multi: Poczta pantoflowa działa:lol:

No dobra, zaraz mam sznaucera do rwania - dziecko po moim Gordonku, więc musi być na cacy:loveu: A dodam, że ma dopiero 3 m-ce:loveu:

Posted

Szanowna Doginko ,jeżeli tak się denerwujesz to nie nadajesz się na groomerkę .Nie umiesz biszona odfilcować , daj sobie pomóc i wyluzuj . Zaproś mnie to ci go odfilcuję ,a resztę to wycieniujesz sama maszynką , albo pokażę Ci jak to się robi (za darmo ).

Posted

[quote name='Grey']Szanowna Doginko ,jeżeli tak się denerwujesz to nie nadajesz się na groomerkę .Nie umiesz biszona odfilcować , daj sobie pomóc i wyluzuj . Zaproś mnie to ci go odfilcuję ,a resztę to wycieniujesz sama maszynką , albo pokażę Ci jak to się robi (za darmo ).[/QUOTE]
A może to Ty chcesz się nauczyć ode mnie i wpraszasz się na darmową lekcję;-), bo szkolenie kosztuje;-)
A ja sobie poradzę bez Twojej wspaniałej pomocy:-)

Posted

:evil_lol: doginka masz niepowtarzalna szanse zobacyc Greya na zywo w akcji:evil_lol:
Korystaj poki sie zgodzil:eviltong::cool3:
Masz jedyna szanse na odfilcowanie biszona Doginko-to trzeba zobaczyc na wlasne oczy:lol::laugh2_2::sweetCyb::ylsuper:

Posted

[quote name='Doginka']Źle się wyraziłam, chodziło mi o to jak taki bichon będzie wyglądał w bardzo krótkim włosie - prawie na łyso:lol: - najbardziej chodzi mi o łapki, bo resztę zrobię jak zawsze;-)[/QUOTE]

Będzie wyglądał jak kundel z wielką głową :placz:

Posted

Doginka po tych twoich postach już wiem na jakim jesteś poziomie . Za pomoc wystarczy podziękować i czasami swoją dumę schować do kieszeni . Ja jak bym potrzebował to zaraz skorzystałbym i nie udawał ,że wszystko wiem . U mnie szkolenie jest prawie darmo.Odnośnie biszona ,w jednym zdaniu napisałem , a Ty jakieś biadolenia .

Posted

[quote name='Grey']Doginka po tych twoich postach już wiem na jakim jesteś poziomie . Za pomoc wystarczy podziękować i czasami swoją dumę schować do kieszeni . Ja jak bym potrzebował to zaraz skorzystałbym i nie udawał ,że wszystko wiem . U mnie szkolenie jest prawie darmo.Odnośnie biszona ,w jednym zdaniu napisałem , a Ty jakieś biadolenia .[/QUOTE]
a my dalej nie wiemy jaki ty masz poziom- bo gadanie o odfilcowywaniu w każdym momencie, nawet jeżeli o nie nie chodzi, to niestety nie świadczy o umiejętnościach

Posted

[quote name='Cockermaniaczka']:evil_lol: doginka masz niepowtarzalna szanse zobacyc Greya na zywo w akcji:evil_lol:
Korystaj poki sie zgodzil:eviltong::cool3:
Masz jedyna szanse na odfilcowanie biszona Doginko-to trzeba zobaczyc na wlasne oczy:lol::laugh2_2::sweetCyb::ylsuper:[/QUOTE]
Hahahahaha, wiesz, ty masz rację - miałam szansę, ale chyba ją zaprzepaściłam:diabloti:
[quote name='*hania']Będzie wyglądał jak kundel z wielką głową :placz:[/QUOTE]
No i właśnie tego się obawiam, a Pani stwierdziła, żebym go zrobiła na sportowo jak pudla:crazyeye: No cóż, zrobię wszystko, żeby go jednak nie oszpecić;-)
[quote name='Grey']Doginka po tych twoich postach już wiem na jakim jesteś poziomie . Za pomoc wystarczy podziękować i czasami swoją dumę schować do kieszeni . Ja jak bym potrzebował to zaraz skorzystałbym i nie udawał ,że wszystko wiem . U mnie szkolenie jest prawie darmo.Odnośnie biszona ,w jednym zdaniu napisałem , a Ty jakieś biadolenia .[/QUOTE]
Grey, raczej po WSZYSTKICH Twoich postach, tych teraźniejszych i tych wcześniejszych wolę u Ciebie nie pobierać nauki, bo wybacz, ale nieskromnie mówiąc umiem chyba więcej od Ciebie;-)Może wstawimy sznupki - Ty i ja wstawimy oboje foto zrobionego przez nas minika cz-s;-) i niech Dogomaniacy ocenią, czyj lepiej zrobiony;-)
[quote name='Unbelievable']a my dalej nie wiemy jaki ty masz poziom- bo gadanie o odfilcowywaniu w każdym momencie, nawet jeżeli o nie nie chodzi, to niestety nie świadczy o umiejętnościach[/QUOTE]
No właśnie Grey wszystko tylko by odfilcowywał, a mi chodziło o dobranie fryzu do psa, którego Pani nie chce robić według wzorca;-)

Posted

[quote name='bonsai_88']Do mojej Birmy też się kiedyś pchał... Swoją drogą ciekawi mnie na jakiej podstawie on rozróżnia po postach który pies ma filce a który nie...[/QUOTE]
Widać Grey jest jasnowidzem:crazyeye::roflt:

Posted

[quote name='Cockermaniaczka']:eviltong::eviltong:Wy sie nie znacie:lol:
Przeeciez kazdy pies musi byc odfilcowany:cool3:
I kazdy ma filce:razz:[/QUOTE]
mój też, mój też! sierść o długości 1,5cm i zero podszerstka- on MUSI zostać odfilcowany :evil_lol:

Posted

[quote name='Unbelievable']mój też, mój też! sierść o długości 1,5cm i zero podszerstka- on MUSI zostać odfilcowany :evil_lol:[/QUOTE]
Oj tak, Twój szczurzy ma filce:roflt: A jakie filce musi mieć Twoja stefcia:crazyeye::roflt:

Posted

[quote name='Grey']Szanowna Doginko ,jeżeli tak się denerwujesz to nie nadajesz się na groomerkę .Nie umiesz biszona odfilcować , daj sobie pomóc i wyluzuj . Zaproś mnie to ci go odfilcuję ,a resztę to wycieniujesz sama maszynką , albo pokażę Ci jak to się robi (za darmo ).[/QUOTE]
Z całym szacunkiem Grey, ale po twoich "pouczających" postach nikt na poważnie twoich umiejętności brać nie będzie i mało kto (o ile w ogóle są takie osoby) chce słyszeć rady od Ciebie. Jak czytam twoje posty to jedyne co mi przychodzi do głowy to fakt że jesteś amatorem, zawierającym w swoim doświadczeniu zaledwie kilka psów, w tym bobitala (chyba nie pomyliłam rasy) którym się tak bardzo szczycisz, zachowujesz się jakbyś wszystkie rozumy pozjadał i miał największą wiedzę (a już niejednokrotnie odznaczyłeś się brakiem tej wiedzy jeśli chodzi o wzorce ras). To tak jakbym ja w tym momencie zalogowała się na forum dla chirurgów plastycznych i dawała im cenne rady jak wykonywać zabiegi chociaż nie mam bladego pojęcia o tym, znam zaledwie podstawowe pojęcia, czy sądzisz że na tamtym forum odebraliby mnie poważnie? Nie widząc moich prac wcześniejszych (tak jak ty nie chcesz przesłać żadnego zdjęcia)? Jestem pewna, że również nikt nie pragną by moich prywatnych lekcji.
Jedyne czym serwujesz w swoich usługach to odfilcowywanie, czy naprawdę sądzisz że każdy pies tego potrzebuje? Powiedz mi jaki sens mają rady dotyczące odfilcowania biszona skoro Doginka prosiła o informacje na temat ścięcia a nie filcu. Zresztą w każdym wypadku polecasz tą jedyną rzecz, co po raz kolejny świadczy o twoim braku doświadczenia (zakładając że jakiekolwiek je masz).
Sama stawiam pierwsze kroki w groomerstwie, kursu nie mam, ale kliku stałych klientów już tak, ale to wcale nei oznacza że jestem lepszym gromerem od osób które tu piszą i nie prawię swoich cennych rad wszystkim, a już na pewno nie tym, kiedy nie mam pojęcia co napisać, a ty tak robisz, wiec może zamiast polecać koleżance "wyluzować się", sam się do tego ustosunkowujesz i przemyślisz choć raz co ktoś do Ciebie napisał, bo już od kilku miesięcy dziewczyny piszą, a ty nic! Samokrytyka jest przydatna.
P.S "Gdyby każdy czytał co piszą inni , na ziemi byłby prawie raj"

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mam ochotę na zmianę fryzury mojej suki, tylko nie wiem jak, chciałam jej głowę na sznaucera przerobić, ale jej uszy prawdopodobnie będą wyglądać katastrofalnie z racji ich wielkości :D
jakieś propozycje ? (Grey uprzedzam że moja suka nie ma filcu)

Posted

Ja z racji posiadanej rasy chciałabym oglądnąć właśnie tego bobtaila w rękach Greya. Zwłaszcza, że z takim psem nie każdy umie sobie poradzić ;) Ale śledząc wątek od jakiegoś czasu ( i podziwiając pracę niektórych osób) wątpię bym mogła kiedyś trafić na zdjęcia tego bobka. A może chociaż powiesz który to piesek (jak się nazywa)? Może to jakiś nasz zaprzyjaźniony?

Posted

[URL="http://www.dogomania.members/104598-KW."][B]KW.[/B][/URL][U]
[U]Kochana mówisz masz;)

[url]http://www.dogomania.pl/threads/18985-A-moze-by-tak-galeria.../page278[/url]
[url]http://www.dogomania.pl/threads/18985-A-moze-by-tak-galeria.../page281[/url]

[/U][/U]

Posted

Ło matulu z córunią , 3 h dwie nóżki? Na ziemi? Ja się obawiam w takim razie o kręgosłup czeszacego a raczej wyczesującego psa ;) Nie używa sie takiego grzebienia przy rozczesywaniu bobtaila - chyba, że właśnie na celu ma się jego przeczesanie a nie rozczesanie ;) Taki grzebień używamy do czego innego - właśnie do obszarów z którego chcemy się pozbyć podszerstka, wiec ostożnie bo bobtailowy podszerstek często bardzo długo odrasta. Z tego co widzę dużo futra poszło ...a to dopiero góra tam na pierwszej fotce była rozczesana :(
Niemniej - trening czyni mistrza - mam nadzieję że bobtaila nie przygotowywałeś na wystawę? Chciałabym bardzo zobaczyć jeszcze efekt końcowy bo może tylko to tak wyglądało jakby bobik miał zostać przerobiony na bearded'a ;)