M&S Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Pseuduch założyły związek.......koszmar jakiś. [URL]http://zwkipr.prv.pl/index.php?el=10[/URL] Quote
Vectra Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 a jak wygląda rasa nr 6 z tego załącznika ? [url]http://zwkipr.prv.pl/dokumenty/wykaz_ras_miniaturowych_i_wielkoglowych_zwkipr.pdf[/url] [QUOTE]c) ograniczyć krycia suki do 3 w przeciągu 2 lat kalendarzowych dając jej możliwość regeneracji po poprzednich ciążach,[/QUOTE] czyli płodzenie cieczka w cieczkę Quote
M&S Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Tylko nie znalazłam tam nr KRS.......i który sąd to coś zarejestrował, o ile zarejestrował. W zarządzie podobno ktoś, kto ma labradory....ja nie znam. Quote
AgataP Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Asiaczku, jakie masz już w domu duże kluski :loveu: [quote name='Vectra']a jak wygląda rasa nr 6 z tego załącznika ? [url]http://zwkipr.prv.pl/dokumenty/wykaz_ras_miniaturowych_i_wielkoglowych_zwkipr.pdf[/url] czyli płodzenie cieczka w cieczkę[/QUOTE] no nie przesadzajmy, średnio na 2 lata są 4 cieczki więc suka będzie miała dość czasu na regenerację, jedną cieczkę nie będzie kryta:angryy: a co z sukami, które mają cieczkę raz do roku? aż nieopłacalne do hodowli... Quote
Asiaczek Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 [quote name='M&S']Pseuduch założyły związek.......koszmar jakiś. [URL]http://zwkipr.prv.pl/index.php?el=10[/URL][/QUOTE] Koszmar... [quote name='Vectra']a jak wygląda rasa nr 6 z tego załącznika ? [url]http://zwkipr.prv.pl/dokumenty/wykaz_ras_miniaturowych_i_wielkoglowych_zwkipr.pdf[/url] czyli płodzenie cieczka w cieczkę[/QUOTE] Dokładnie... [quote name='M&S']Tylko nie znalazłam tam nr KRS.......i który sąd to coś zarejestrował, o ile zarejestrował. W zarządzie podobno ktoś, kto ma labradory....ja nie znam.[/QUOTE] Jak bez KRS to nastepne oszustwo.... Boshe, czy to się skończy...?!?!?! Pzdr. Quote
Gioco Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Asiaczku - dzieciaki cudne :loveu: [quote name='Vectra'][URL]http://zwkipr.prv.pl/dokumenty/wykaz_ras_miniaturowych_i_wielkoglowych_zwkipr.pdf[/URL] [/QUOTE] York 12 miesięczny sam jeszcze jest szczeniakiem. Może się nie znam, może przez 20 lat nie byłam w stanie zaobserwować tego, że właściwą budowę osiągają w granicach 18 miesięcy. Kurde, tyle zmarnowanych lat przez ten idiotyzm, że kryć to nie wcześniej niż przy trzeciej cieczce i nie częściej niż co drugą :wallbash: Jednakże to nie czas na kpiny, to już zakrawa na absurd jak w tym kraju można omijać prawo kosztem żywych istot. Wypadałoby złożyć doniesienie do prokuratury i już to powinien zrobić zarząd ZKwP. Quote
Vectra Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 [quote name='AgataP'] no nie przesadzajmy, średnio na 2 lata są 4 cieczki więc suka będzie miała dość czasu na regenerację, jedną cieczkę nie będzie kryta:angryy: [/QUOTE] troszkę nie , bo suka jak rodzi , odchowuje młode , to cieczka się przesuwa .. nie wychodzi to raz np na 6 miesięcy .. tylko 7-8 ... u moich suk , np u Emilii mojej , kryta była pod koniec grudnia , rodziła w lutym , cieczkę miała pod koniec lipca ... normalnie miała by w czerwcu ... jeśli zatem suka ma cieczkę co 7-8 miesięcy , wychodzi to 3 razy na dwa lata Quote
M&S Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 [quote name='Asiaczek'] Jak bez KRS to nastepne oszustwo.... Boshe, czy to się skończy...?!?!?! Pzdr.[/QUOTE] Asiu, nie mam pojęcia......biedne zwierzaki:shake::-( Quote
AgataP Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 [quote name='Vectra']troszkę nie , bo suka jak rodzi , odchowuje młode , to cieczka się przesuwa .. nie wychodzi to raz np na 6 miesięcy .. tylko 7-8 ... u moich suk , np u Emilii mojej , kryta była pod koniec grudnia , rodziła w lutym , cieczkę miała pod koniec lipca ... normalnie miała by w czerwcu ... jeśli zatem suka ma cieczkę co 7-8 miesięcy , wychodzi to 3 razy na dwa lata[/QUOTE] też prawda, Ci "hodowcy" pomyśleli więc o wszystkim... coraz więcej niestety powstaje takich stowarzyszeń, rosną jak grzyby po deszczu, zaraz powstanie "Związek Psa W Typie", bo przecież ludzie będą chcieli "legalnie" rozmnażać :/ Quote
FredziaFredzia Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Jest już kilka takich "związków", niestety... Quote
Asiaczek Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 [quote name='Gioco']Asiaczku - dzieciaki cudne :loveu: York 12 miesięczny sam jeszcze jest szczeniakiem. Może się nie znam, może przez 20 lat nie byłam w stanie zaobserwować tego, że właściwą budowę osiągają w granicach 18 miesięcy. Kurde, tyle zmarnowanych lat przez ten idiotyzm, że kryć to nie wcześniej niż przy trzeciej cieczce i nie częściej niż co drugą :wallbash: Jednakże to nie czas na kpiny, to już zakrawa na absurd jak w tym kraju można omijać prawo kosztem żywych istot. Wypadałoby złożyć doniesienie do prokuratury i już to powinien zrobić zarząd ZKwP.[/QUOTE] Nie licz na to... [quote name='Vectra']troszkę nie , bo suka jak rodzi , odchowuje młode , to cieczka się przesuwa .. nie wychodzi to raz np na 6 miesięcy .. tylko 7-8 ... u moich suk , np u Emilii mojej , kryta była pod koniec grudnia , rodziła w lutym , cieczkę miała pod koniec lipca ... normalnie miała by w czerwcu ... jeśli zatem suka ma cieczkę co 7-8 miesięcy , wychodzi to 3 razy na dwa lata[/QUOTE] Dokładnie tak:) [quote name='AgataP']też prawda, Ci "hodowcy" pomyśleli więc o wszystkim... coraz więcej niestety powstaje takich stowarzyszeń, rosną jak grzyby po deszczu, zaraz powstanie "Związek Psa W Typie", bo przecież ludzie będą chcieli "legalnie" rozmnażać :/[/QUOTE] Nie kracz... [quote name='FredziaFredzia']Jest już kilka takich "związków", niestety...[/QUOTE] Zgadza się... [quote name='M&S']Doberek Asiaczki:)[/QUOTE] Witaj:) pzdr. Quote
jamnicze Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Ach te oczka rozbiegane :) [url]http://img440.imageshack.us/img440/9339/zmianarozmiaruimg2894.jpg[/url] Quote
Yourii Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Ojejku jejku oszalałam ! jakie śliczne dzieciaczki masz !! przepiękne kluseczki ! gratuluje :) mam pytanko gdzie można przeczytać całą nowelizacje ustawy ?? Quote
*anusia&ajlu* Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 a ja jutro zobacze Słodzinki :loveu: Quote
M&S Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Ja mam tekst ustawy i przepisów wykonawczych, ale jest duży i nie ma jak wstawić. Może gdzieś na dogo jest wątek..... Quote
Asiaczek Posted January 11, 2012 Author Posted January 11, 2012 [quote name='jamnicze']Ach te oczka rozbiegane :) [url]http://img440.imageshack.us/img440/9339/zmianarozmiaruimg2894.jpg[/url][/QUOTE] no jakies takie... [quote name='cropka']Doberek :)[/QUOTE] Hej:) [quote name='M&S']Asiu, gdzie jesteś.....?[/QUOTE] Zabiegana...w ruchu... [quote name='gosiaja']wolne sobie od nas zrobiła :([/QUOTE] nigdy w zyciu... Kiedy i jak przyjezdżacie? [quote name='Buszki']Pewnie jakieś sprawy załatwia ;).[/QUOTE] Dokładnie! [quote name='Yourii']Ojejku jejku oszalałam ! jakie śliczne dzieciaczki masz !! przepiękne kluseczki ! gratuluje :) mam pytanko gdzie można przeczytać całą nowelizacje ustawy ??[/QUOTE] Ja coś mam zapisane na pulpicie. Podeslij maila, to spróbuje wysłac. [quote name='*anusia&ajlu*']a ja jutro zobacze Słodzinki :loveu:[/QUOTE] Tak, tak. chociaz cos u mnie jakis mały szpitalik się zrobił. Ledwo Serek wyszedł z niejedzenia, to teraz roma nie je. erka - je i zwraca, jest chuda jak szczapa. A jeszcze i słodyczki cos brzydkie kupy robia. Nie wiem, czy to efekt ostatniego odrobaczania, czy zaserwowania im gotowanego kurczaka...? czy - nie daj Boshe - jakas cholera ise przyplatała... [quote name='Buszki']A Asiaczka dalej ni ma :shake:.[/QUOTE] Jestem juz od 6 rano na nogach. Mam - tak, jak pisałam wyzej - mały szpitalik w domu... No i sporo latania po miescie... Pzdr. Quote
gosiaja Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 wysłałam maila ale już piszę jesteśmy w sobotę o 10:15 w warszawie przyjeżdżamy polskim busem zatrzymuje się przy ul. Puławskiej 145 na pętli autobusowej Metro Wilanowska i jakim środkiem transportu stamtąd do Ciebie dojedziemy ?? Quote
kaskaSz Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 to ta pogoda rozstraja nie tylko ludzi, ale i zwierzęta. Trzymajcie się! Quote
Asiaczek Posted January 11, 2012 Author Posted January 11, 2012 Patrz, a ja nic nie dostałam... Sprawdze dzisiaj autobusy i tramwaje i odpisze. Bo nie pamiętam, czy w soboty jeździ tramwaj 31; jak jeździ - to macie pod sam dom. Albo autobus 210 i 218 - ale to jeszcze dokładnie sprawdzę:) Juz się cieszę:) pzdr. Quote
Recommended Posts