Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

a jak wygląda rasa nr 6 z tego załącznika ? [url]http://zwkipr.prv.pl/dokumenty/wykaz_ras_miniaturowych_i_wielkoglowych_zwkipr.pdf[/url]

[QUOTE]c) ograniczyć krycia suki do 3 w przeciągu 2 lat kalendarzowych dając jej możliwość regeneracji po poprzednich ciążach,[/QUOTE]
czyli płodzenie cieczka w cieczkę

Posted

Tylko nie znalazłam tam nr KRS.......i który sąd to coś zarejestrował, o ile zarejestrował.

W zarządzie podobno ktoś, kto ma labradory....ja nie znam.

Posted

Asiaczku, jakie masz już w domu duże kluski :loveu:

[quote name='Vectra']a jak wygląda rasa nr 6 z tego załącznika ? [url]http://zwkipr.prv.pl/dokumenty/wykaz_ras_miniaturowych_i_wielkoglowych_zwkipr.pdf[/url]

czyli płodzenie cieczka w cieczkę[/QUOTE]

no nie przesadzajmy, średnio na 2 lata są 4 cieczki więc suka będzie miała dość czasu na regenerację, jedną cieczkę nie będzie kryta:angryy:
a co z sukami, które mają cieczkę raz do roku? aż nieopłacalne do hodowli...

Posted

[quote name='M&S']Pseuduch założyły związek.......koszmar jakiś.
[URL]http://zwkipr.prv.pl/index.php?el=10[/URL][/QUOTE]
Koszmar...

[quote name='Vectra']a jak wygląda rasa nr 6 z tego załącznika ? [url]http://zwkipr.prv.pl/dokumenty/wykaz_ras_miniaturowych_i_wielkoglowych_zwkipr.pdf[/url]
czyli płodzenie cieczka w cieczkę[/QUOTE]
Dokładnie...

[quote name='M&S']Tylko nie znalazłam tam nr KRS.......i który sąd to coś zarejestrował, o ile zarejestrował.
W zarządzie podobno ktoś, kto ma labradory....ja nie znam.[/QUOTE]
Jak bez KRS to nastepne oszustwo.... Boshe, czy to się skończy...?!?!?!

Pzdr.

Posted

Asiaczku - dzieciaki cudne :loveu:

[quote name='Vectra'][URL]http://zwkipr.prv.pl/dokumenty/wykaz_ras_miniaturowych_i_wielkoglowych_zwkipr.pdf[/URL]
[/QUOTE]
York 12 miesięczny sam jeszcze jest szczeniakiem. Może się nie znam, może przez 20 lat nie byłam w stanie zaobserwować tego, że właściwą budowę osiągają w granicach 18 miesięcy. Kurde, tyle zmarnowanych lat przez ten idiotyzm, że kryć to nie wcześniej niż przy trzeciej cieczce i nie częściej niż co drugą :wallbash:
Jednakże to nie czas na kpiny, to już zakrawa na absurd jak w tym kraju można omijać prawo kosztem żywych istot. Wypadałoby złożyć doniesienie do prokuratury i już to powinien zrobić zarząd ZKwP.

Posted

[quote name='AgataP']
no nie przesadzajmy, średnio na 2 lata są 4 cieczki więc suka będzie miała dość czasu na regenerację, jedną cieczkę nie będzie kryta:angryy:
[/QUOTE]
troszkę nie , bo suka jak rodzi , odchowuje młode , to cieczka się przesuwa .. nie wychodzi to raz np na 6 miesięcy .. tylko 7-8 ... u moich suk , np u Emilii mojej , kryta była pod koniec grudnia , rodziła w lutym , cieczkę miała pod koniec lipca ... normalnie miała by w czerwcu ... jeśli zatem suka ma cieczkę co 7-8 miesięcy , wychodzi to 3 razy na dwa lata

Posted

[quote name='Asiaczek']

Jak bez KRS to nastepne oszustwo.... Boshe, czy to się skończy...?!?!?!

Pzdr.[/QUOTE]

Asiu, nie mam pojęcia......biedne zwierzaki:shake::-(

Posted

[quote name='Vectra']troszkę nie , bo suka jak rodzi , odchowuje młode , to cieczka się przesuwa .. nie wychodzi to raz np na 6 miesięcy .. tylko 7-8 ... u moich suk , np u Emilii mojej , kryta była pod koniec grudnia , rodziła w lutym , cieczkę miała pod koniec lipca ... normalnie miała by w czerwcu ... jeśli zatem suka ma cieczkę co 7-8 miesięcy , wychodzi to 3 razy na dwa lata[/QUOTE]

też prawda, Ci "hodowcy" pomyśleli więc o wszystkim... coraz więcej niestety powstaje takich stowarzyszeń, rosną jak grzyby po deszczu, zaraz powstanie "Związek Psa W Typie", bo przecież ludzie będą chcieli "legalnie" rozmnażać :/

Posted

[quote name='Gioco']Asiaczku - dzieciaki cudne :loveu:
York 12 miesięczny sam jeszcze jest szczeniakiem. Może się nie znam, może przez 20 lat nie byłam w stanie zaobserwować tego, że właściwą budowę osiągają w granicach 18 miesięcy. Kurde, tyle zmarnowanych lat przez ten idiotyzm, że kryć to nie wcześniej niż przy trzeciej cieczce i nie częściej niż co drugą :wallbash:
Jednakże to nie czas na kpiny, to już zakrawa na absurd jak w tym kraju można omijać prawo kosztem żywych istot. Wypadałoby złożyć doniesienie do prokuratury i już to powinien zrobić zarząd ZKwP.[/QUOTE]
Nie licz na to...

[quote name='Vectra']troszkę nie , bo suka jak rodzi , odchowuje młode , to cieczka się przesuwa .. nie wychodzi to raz np na 6 miesięcy .. tylko 7-8 ... u moich suk , np u Emilii mojej , kryta była pod koniec grudnia , rodziła w lutym , cieczkę miała pod koniec lipca ... normalnie miała by w czerwcu ... jeśli zatem suka ma cieczkę co 7-8 miesięcy , wychodzi to 3 razy na dwa lata[/QUOTE]
Dokładnie tak:)

[quote name='AgataP']też prawda, Ci "hodowcy" pomyśleli więc o wszystkim... coraz więcej niestety powstaje takich stowarzyszeń, rosną jak grzyby po deszczu, zaraz powstanie "Związek Psa W Typie", bo przecież ludzie będą chcieli "legalnie" rozmnażać :/[/QUOTE]
Nie kracz...

[quote name='FredziaFredzia']Jest już kilka takich "związków", niestety...[/QUOTE]
Zgadza się...

[quote name='M&S']Doberek Asiaczki:)[/QUOTE]
Witaj:)

pzdr.

Posted

Ojejku jejku oszalałam ! jakie śliczne dzieciaczki masz !! przepiękne kluseczki ! gratuluje :)

mam pytanko gdzie można przeczytać całą nowelizacje ustawy ??

Posted

[quote name='jamnicze']Ach te oczka rozbiegane :)
[url]http://img440.imageshack.us/img440/9339/zmianarozmiaruimg2894.jpg[/url][/QUOTE]
no jakies takie...

[quote name='cropka']Doberek :)[/QUOTE]
Hej:)

[quote name='M&S']Asiu, gdzie jesteś.....?[/QUOTE]
Zabiegana...w ruchu...

[quote name='gosiaja']wolne sobie od nas zrobiła :([/QUOTE]
nigdy w zyciu...
Kiedy i jak przyjezdżacie?

[quote name='Buszki']Pewnie jakieś sprawy załatwia ;).[/QUOTE]
Dokładnie!

[quote name='Yourii']Ojejku jejku oszalałam ! jakie śliczne dzieciaczki masz !! przepiękne kluseczki ! gratuluje :)
mam pytanko gdzie można przeczytać całą nowelizacje ustawy ??[/QUOTE]
Ja coś mam zapisane na pulpicie. Podeslij maila, to spróbuje wysłac.

[quote name='*anusia&ajlu*']a ja jutro zobacze Słodzinki :loveu:[/QUOTE]
Tak, tak.
chociaz cos u mnie jakis mały szpitalik się zrobił.
Ledwo Serek wyszedł z niejedzenia, to teraz roma nie je. erka - je i zwraca, jest chuda jak szczapa.
A jeszcze i słodyczki cos brzydkie kupy robia. Nie wiem, czy to efekt ostatniego odrobaczania, czy zaserwowania im gotowanego kurczaka...? czy - nie daj Boshe - jakas cholera ise przyplatała...

[quote name='Buszki']A Asiaczka dalej ni ma :shake:.[/QUOTE]
Jestem juz od 6 rano na nogach. Mam - tak, jak pisałam wyzej - mały szpitalik w domu...
No i sporo latania po miescie...

Pzdr.

Posted

wysłałam maila ale już piszę jesteśmy w sobotę o 10:15 w warszawie przyjeżdżamy polskim busem zatrzymuje się przy ul. Puławskiej 145 na pętli autobusowej Metro Wilanowska
i jakim środkiem transportu stamtąd do Ciebie dojedziemy ??

Posted

Patrz, a ja nic nie dostałam...

Sprawdze dzisiaj autobusy i tramwaje i odpisze.
Bo nie pamiętam, czy w soboty jeździ tramwaj 31; jak jeździ - to macie pod sam dom. Albo autobus 210 i 218 - ale to jeszcze dokładnie sprawdzę:)
Juz się cieszę:)

pzdr.