WŁADCZYNI Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Bez dysku wskakuje na plecy, z dyskiem dostaje fioła. :p Quote
Kinia Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Marley skacze!!!:)Sukces. Robiłam z nim pare razy floatery i je wydłużałam tak, że nie musiał mnie obiegać tylko leciał prosto na dysk. Następnym razem popróbuje z obieganiem:) Quote
Saba Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Władczyni potrzebujesz pomocnika, inaczej nic nie zrobisz, musisz zrobić tak jak dog master pisze. Quote
Apbt_sól Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 wstawie Wam pozniej skundlonego Pinczera z Jawzem moich TTB - umieralam jak z nim biegł :razz: Quote
Russellka Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 A ja nie wiem już za bardzo jak robić, żeby Kode rozkręcić tzn coś tam myślę, ale teraz poszukam pomocy u doświadczonych.. Byłyśmy dziś z Kodą w parku i wziełyśmy talerzyki. Wyjęłam je z entuzjazmem, ona najpierw zobaczyła i poszła sobie dalej. Później już wogóle ją nie interesowały... Może to dlatego że było dosyć gorąco, dużo nowych zapachów i rzadko tam chodzimy..? Nie wiem co mam robić, w miejscach dobrze jej znanych łapie super a w nowszych nic ją nie interesuje.. W dodatku ostatnio wogóle nie chce jej się ganiać zabawek, nawet piłeczek.. Nie wiem już co robić. Błagam pomóżcie :grab::help1: Quote
Bzikowa Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Ja bym na Twoim miejscu przeczekała ten okres, może jest jej za gorąco... ? Lepiej suczki nie zniechęcać. Ja teraz w ogóle nie biorę zabawek/dysków na spacery bo wiem, że mój pies nie spojrzy na nie z dużym entuzjazmem w taki upał. Nakręcaj ją w domu (tam pewnie dużo łatwiej) i szybko chowaj zabawki. Nam się powoli udaje łapać coraz częściej. Tylko ja nie wyrzucam mu tych dysków żeby je gonił. Zostawiam go na siad. Rzucam dysk obok niego na takiej wysokości, żeby musiał lekko wyskoczyć. Robię to tylko po to, żeby mu się zakodowało, że dysk trzeba złapać z powietrza. ;) Jak będzie pewnie łapał to zacznę wyrzucać bardziej do przodu. Quote
Russellka Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 My tak to jest ok z łapaniem itp, ale właśnie z nakręceniem w innych miejscach jest gorzej... Ale ok dziękujemy za radę, postaram siętak zrobić :loveu: Quote
Cimi Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 to moze wieczorem wychodz na rzucanko :cool3:. A jak ją przypniesz i sama będziesz rzucać :cool3: ? niech czeka i patrz, ja tak robiłam i u mnie działało :) Quote
WŁADCZYNI Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 oswajaj ją z miejscami niech nowe miejsce nie będzie stresujące/hiper ciekawe bo na zawodach też może olać dyski. Quote
Russellka Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 No i właśnie tego się boję.. ;-) Ok będę próbować, serdecznie dziękuję za rady :loveu:, wczoraj ją hiper nakręciłam w domu i schowałam dyski. Będę wychodzić z nią wieczorem i tak się z nią bawić jak poradziłą Cimi. Zrobimy też tak, że będziemy wychodzić w nowe miejsca i myślę że po jakimś czasie skapnie się, że nowe miejsce nie jest nie wiadomo czym tylko.. innym miejscem. :) Quote
Avaloth Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Chciałabym zakupić psu frisbee ale nie wiem jakie będzie się nadawało, żeby dobrze latało i nie zrobił sobie krzywdy.. coś takiego : [url]http://ekarmy.com.pl/product_info.php?cPath=25_122&products_id=1745[/url] będzie ok ? Quote
Bzikowa Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Na początek, do nakręcania i przeciągania - pewnie tak ;) Ale chyba niespecjalnie dobrze nadaje się do rzucania. Quote
WŁADCZYNI Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 competition standart bardzo miłe dyski, ja używam wersji pup:) Quote
Bzikowa Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Ja też ich używam i polecam ;) chociaż są już troszkę nadgryzione to dają radę;) Quote
WŁADCZYNI Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 moje też nie wyglądają jak nówki, ale dają radę;) tylko psu łapy poobcinam już było cacy i znowu sobie łapami cholera pomaga:mad: Quote
Bzikowa Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 Bez zaczyna coraz ładniej wyskakiwać. To dawanie psu złapać z ręki bardzo dużo pomogło. Kiedyś on się wręcz prawie bał jak dysk leciał obok niego, teraz stara się bardzo złapać. Na razie ćwiczyliśmy tylko w domu więc nie wiem jak będzie z gonieniem lecącego dysku... Jak będzie chłodniej to wyjdziemy z ćwiczeniami gdzieś na łąki. ;) A moje dyski... Ehh, muszę zakupić chyba całą masę nowych , te które mam wyglądają ekhm nieświeżo :lol: Władczyni a ile Ty masz dysków? Ile sobie kupić najlepiej żeby było wygodnie? Quote
WŁADCZYNI Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 mam 3 pupy i 1 gumowe trixie, a w planach mam jeszcze co najmniej 3-6 pupów. Ale z trzeba też dajemy radę, ważne żeby mieć więcej jak jeden;) gumowy służy jako zakończenie i do łączenia odbicia ze złapaniem - tak żeby nikt sobie krzywdy nie zrobił. Quote
Kinia Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 [url]http://pl.youtube.com/watch?v=NGCUu8c54SY[/url] [url]http://pl.youtube.com/watch?v=JyhOMMMn0t8[/url] Co wy na to? Quote
Tośka_m Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Co do techniki itp. wiele Ci nie powiem, bo sama się dopiero uczę, ale jedno jest pewne - pies ma fajowego zajoba ;) Quote
Saba Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 Kinia rzucaj już flotery a nie podawaj talerz z ręki ;) Quote
Bzikowa Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 Kinia, rozkoszny jest Marley z frisbee :loveu: Jest nakręcony a to podstawa. Nam nie ma kto filmiku nakręcić ;) Quote
Junka Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 A nam dzisiaj pan listonosz przyniósł dwa piekne żółciutkie frisbee :lol: Juna na poczatku nie bardzo wiedziała co ma z nimi zrobić :cool3: Ale po dwóch rzutach, nadmienie, że zlapanych :multi: zrobila w nich piękne dziury :mad: A myślałam, że długo się utrzymają :evil_lol: Quote
Kinia Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 [quote name='Saba']Kinia rzucaj już flotery a nie podawaj talerz z ręki ;)[/QUOTE] Staram sie. Ale czasami nie nadążam za nim. Bo on już zdąży wrócić, a ja dopiero podnoszę dysk. Ale jak mi się uda to rzucam.:) Quote
Saba Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 [quote name='Kinia']Staram sie. Ale czasami nie nadążam za nim. Bo on już zdąży wrócić, a ja dopiero podnoszę dysk. Ale jak mi się uda to rzucam.:)[/quote] :) to trza ćwiczyć refleks, potem będzie jeszcze trudniej :evil_lol: ale umiesz rzucać flotera bez zastanowienia szybko :razz: bo inaczej to sie sama poducz Quote
Recommended Posts