Jump to content
Dogomania

Safi -Buldog Francuski i Eldo -Staffordshire Bull Terrier

Recommended Posts

Posted

http://img214.imageshack.us/my.php?image=18safi8ee.jpg

http://img212.imageshack.us/my.php?image=11safi6ka.jpg

http://img209.imageshack.us/my.php?image=22safi2ff.jpg

http://img207.imageshack.us/my.php?image=27safi4qf.jpg

http://img479.imageshack.us/my.php?image=37safi2jr.jpg

Wet zbadal Safi posłuchal serduszka oddechu sprawdzil uszka, oczka :) i powiedzial ze wszystko okej zaprosil nas 15 na szczepienie :) przepisal nam witaminke C w kropelkach "Cebion" i zalecil 4-5 kropelek dziennie :) safi wlasnie zjadla obiadek i zasnela :angel: :) jak ona smiesznie podnosci dupcie jak je :lol:

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

_beatka_ napisał(a):
śliczna dziewczynka :angel: dbaj o jej oczka, przemywaj je regularnie bo jest biała i bedzie bardzo widac na siersi wycieki z oczek
Beatko zdrowy piesek nie powinien mieć takich wycieków z oczek, aby trzeba je było codziennie przemywać

Posted

basiulka22tychy napisał(a):
za chwilke jedziemy do doktora :) kilka fotek tak jak obiecałam pozniej :) safi jak narazie głowcie wcina mleko ale czasem poskubie tez ryz z dodatkami wychowana byla na szyneczce i poledwicy... powoli bede ja przestawiac na ryz i sucha :) noce mijaja w miare spokojnie ok 7 safi robi pobudke i wszystko i wszystkich gryzie co sie tylko nawinie :) teraz po porannych szalenstwach zasnela :) poznije tez napisze u u weta :) pozdrawiam

p.s co do sralki nie gniewam sie ;)

MOja KLara po przyjezdzie jadala tylko maczana karme ( sucha zalana wrzatkiem ostudzona i napeczniala) i pobudki robila od godziny 5 rano :) Szybko zaczela jednak sypiac z nami w lozku i budzila sie dopiero na siusku kolo 8 rano :)

Co do gryzienia bo chyba gdzies o to pytalas postaraj sie zapewnic jej sporo zabawek gryzakow. Polecam sznurkowe kosci - sa prawie wszedzie nawet w supermarketach. U nas sprawdzily sie swietnie. Pozatym gumowe gryzaki tez.
My tak wlasnie oszczedzilismy wielkich szkod.

Posted

Safi robi postępy : odstawiła już mleko, uwielbia gotowanego kurczaka z marchewka za ryżem jakoś za bardzo nie jest :) powoli się uczy ze siku i kupkę robimy na szmatce no ale czasem się jej zapomni, musimy popracować nad gryzieniem bo ma ostre ząbki :| pobudki standardowo ok. 6-7 poszaleje załatwi co ma załatwić i idzie spać o jedzenie tz zaczyna się upominać wiec wszystko jest na dobrej drodze :)

bawie sie piłęczka

chce na kolanka

ja mam fajniejszy nochal

pobudka !!!!!!!!

dziekuje Viris za zmniejszenie :)

Posted

Nie ma za co. Jak cos wysylaj zdjecia na maila i bede je zmniejszac :)

Co do zabkow wisze ze ma duzo zabawek do gryzienia. Safi bedzie gubic mleczaki a zeby stale nie beda juz takie ostre jak zyletki. U nas Klara wlasnie wczoraj zgubila ostatniego mleczaka. Klara ma 5 miesiecy.

Tak wiec wytrwalosci zycze. Ja jakos nie ucierpialam z powodu zebow Klary, za to teraz nadrabiam ilosc ugryzien i zadrapan kotem :)

Posted

Jako że mam słabośc do białych maluchów z czarnymi znaczeniami, tako Safi wbudza mój zachwyt niezmiennie:) Co do oczek, Beza tez jest zdrowa a i tak ma lekkie ślady po łezkach na policzkach. Białaski tak mają niestety. Także myślę ze nawet jeśli Safi bedzie miała zawsze drozne kanały łzowe to zawsze jakies tam minimalne slady pozostaną. Wypowiadam sie jako (wciąz) laik:)

Posted

Joss napisał(a):
Jako że mam słabośc do białych maluchów z czarnymi znaczeniami, tako Safi wbudza mój zachwyt niezmiennie:) Co do oczek, Beza tez jest zdrowa a i tak ma lekkie ślady po łezkach na policzkach. Białaski tak mają niestety. Także myślę ze nawet jeśli Safi bedzie miała zawsze drozne kanały łzowe to zawsze jakies tam minimalne slady pozostaną. Wypowiadam sie jako (wciąz) laik:)
Jaki znowu laik, przecież masz taką podobną sunieczkę i możęsz śmiało swoje doświadczenia w jej wychowaniu przekazywać. Takie porady zawsze są mile widziane

Posted

Dzieki Draczyn. Ja poprostu nigdy nie uwazam swoje zdania za autorytatywne. I nie wiem czy do konca mam racje, nie widzialam białego buldoga, zarówno francuskiego jak i angielskiego który miałby śnieznobiało pod oczami. Ale moze wynika to z tego ze mało ich widzialam:) Pozdrawiam

Posted

Joss napisał(a):
Dzieki Draczyn. Ja poprostu nigdy nie uwazam swoje zdania za autorytatywne. I nie wiem czy do konca mam racje, nie widzialam białego buldoga, zarówno francuskiego jak i angielskiego który miałby śnieznobiało pod oczami. Ale moze wynika to z tego ze mało ich widzialam:) Pozdrawiam
Ja też takiego nie widziałam

Posted

Ale są na te zażółcenia środki.Ja stosuję u Sotka.Są naprawdę godne polecenia.
1)IV SAN BERNARD-odbarwiacz Silver Clean Lotion,do zażółceń na sierści.Najlepiej zastosować jednorazowo(jest silny i generalnie ściera wszystko) i potem juz nie dopuścić do zażólceń,stosując inne środki.
2)LABORATOIRES HERY Jean Pierre Hery
SOIN DES YEUX - żel do oczu i usuwania zażółceń
Żel do pielęgnacji oczu opracowany na bazie naturalnych wyciągów roślinnych.
Działa przeciwzapalnie, ułatwia usunięcie "śpiochów". Pozwala zlikwidować zażółcenia przy oczach (tzw. ślady łez) oraz na brodzie. Nie zawiera wody utlenionej, nie wysusza i nie niszczy włosa, działa delikatnie dlatego też na widoczne efekty należy poczekać ok. 2 tygodnie. Jeśli zwierzę ma tendencję do zażółceń problem będzie wracał i tylko stałe używanie żelu SOIN DES YEUX pozwoli definitywnie się z nim uporać.
Opracowany pod nadzorem weterynaryjnym.

Ja właśnie teraz stosuję ten drugi.A wywabiłam zażółcenia pierwszym.Oba są drogie,kosztują ok 40zł każdy.

Posted

Joss wszelkie rady na tym forum nawet jesli oparte sa na podstawie doswiadczen z jednym, dwoma psiakami sa wazne i moga kiedys komus pomoc :)
Nie ma 2 takich samych psiakow, ale wymieniajac sie doswiadczeniami zwiekszamy szanse i sposoby zeby osiagnac jakis cel lub pomoc sobie nazwajem :)

Posted

misiaczek napisał(a):
Ale są na te zażółcenia środki.Ja stosuję u Sotka.Są naprawdę godne polecenia.
1)IV SAN BERNARD-odbarwiacz Silver Clean Lotion,do zażółceń na sierści.Najlepiej zastosować jednorazowo(jest silny i generalnie ściera wszystko) i potem juz nie dopuścić do zażólceń,stosując inne środki.
2)LABORATOIRES HERY Jean Pierre Hery
SOIN DES YEUX - żel do oczu i usuwania zażółceń
Żel do pielęgnacji oczu opracowany na bazie naturalnych wyciągów roślinnych.
Działa przeciwzapalnie, ułatwia usunięcie "śpiochów". Pozwala zlikwidować zażółcenia przy oczach (tzw. ślady łez) oraz na brodzie. Nie zawiera wody utlenionej, nie wysusza i nie niszczy włosa, działa delikatnie dlatego też na widoczne efekty należy poczekać ok. 2 tygodnie. Jeśli zwierzę ma tendencję do zażółceń problem będzie wracał i tylko stałe używanie żelu SOIN DES YEUX pozwoli definitywnie się z nim uporać.
Opracowany pod nadzorem weterynaryjnym.

Ja właśnie teraz stosuję ten drugi.A wywabiłam zażółcenia pierwszym.Oba są drogie,kosztują ok 40zł każdy.
Ja z białymi ni mam tego kłopotu, ale z płowymi tak. A u płowych nie można stosować wybielaczy bo płowy kolor przestanie być płowym. W związku z tym raz w tygodniu czyszczę im uszka i oczka i jeszcze żaden sędzia w Polsce i zagranicą nie zwócil mi uwagi na te drobne zacieki. U mnie białe pieski mają czarne okulary, a tym samym zacieków nie mają

Posted

Ja zakupiłam KAWU Diament Eyes. Zobaczymy jakie przyniesie efekty, Beza dość znacznie łzawi. Moze taka jej uroda, moze trzeba będzie w przyszłości przeprowadzić zabieg. No i ślady które powstaja pod oczami nie są zółte tylko brunatne:(

Posted

Joss napisał(a):
Ja zakupiłam KAWU Diament Eyes. Zobaczymy jakie przyniesie efekty, Beza dość znacznie łzawi. Moze taka jej uroda, moze trzeba będzie w przyszłości przeprowadzić zabieg. No i ślady które powstaja pod oczami nie są zółte tylko brunatne:(
Chyba najlepiej by było, tak na moje oko zroić badania bakteriologiczne łezek. Jeśli to jaka,ś bakteria, to odpowiednie kropelki powinny szybko ją załatwić

Posted

Ojej. Wydaje mi sie ze to moze byc wlasnie jakas bakteria albo cos, raczej bardzo ciemne nie powinny byc te slady. Moze lepiej zrob takie badanie.

Powodzenia :)

Posted

Joss napisał(a):
Dobra, to jak bede dzis u weta to powiem o tym badaniu bakteriologicznym. Dzieki za radę. Pozdrówka
Nie ma za co , po to tu jesteśmy, aby sobie wzajemnie dawać rady. Co wiele głow - to nie jedna