Kasia Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 Ja też w tym miesiącu przeleję tak koło 28 XI, ale w listopadzie około 10 - tak jak przyjaciel koni pisała, ok? Quote
Aleksandra_B Posted November 21, 2006 Author Posted November 21, 2006 Wilczek dzisiaj został skierowany ze schroniska do kliniki ze swoim krwawiącym uszkiem. W tę niedzielę będę rozmawiać o adopcji Wilczka. On jest w trakcie leczenia więc może być ciężko. Quote
przyjaciel_koni Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 Strasznie dziękuję w imieniu Wilka (i swoim również) za deklaracje !!!!!! To sama przyjemność - pomagać - przyznacie !!!!!! Jestem szczęśliwa, że dzięki Wam Wilk ma duże szanse !!!!! Aleksandra - sprawdzaj wszystko o czym rozmawiałyśmy !!!!! Oby jak najszybciej Wilk był już wolnym psiakiem !!!!!!!! I to leczenie - dokładnie się dopytaj !!!!! BasiaD, Fidelek - oczywiście, że to będzie w tym wypadku dobry termin na pierwszą wpłatę. Dopiero kolejne ok. 10. w każdym miesiącu. BasiaD - szczególnie Tobie jestem wdzięczna - jesteś ostoją Wilkowej akcji (a wcześniej byłaś nieoceniona dla Antolka ) !!!! Za jakiś niedługi czas zrobię taką zbiorówkę, by wszyscy mieli informację w jednym miejscu o finansowaniu Wilczka i o kolejnych planowanych posunięciach. WILKUŚ - CIESZ SIĘ PSIACZKU !!!!!!!! Quote
przyjaciel_koni Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 Bardzo oficjalnie ogłaszam, że nareszcie Wilk może poczuć się psiakiem pod patronatem niżej wymienionych Osób, którym zarówno Aleksandra jak i ja jesteśmy nieprawdopodobnie wdzięczne !!!!!! Jak obiecałam teraz cała informacja. BasiaD zadeklarowała ogromną pomoc w wysokości 200zł. miesięcznie Paros - 60zł. co miesiąc. Fidelek2 - 30zł. co miesiąc. Oliwka - 30zł. co miesiąc Israel - 30zł. co miesiąc Kaas1 - ok.100zł (95zł)co miesiąc (przez pół roku -wpłata jednorazowa za 6 m-cy= 150euro) Moja wdzięczność dla Kaas1 jest ogromna !!!!! Aede(w imieniu Kasi) - 100zł. co miesiąc (przynajmniej przez pół roku). Morisowa - 25zł. co miesiąc (dziękujemy za złamanie zasad !!!) Gamoń - 25zł. co miesiąc (również dziękujemy-Gamoń ma już tyle psiaków na głowie) Razem = 600zł. Koszty karmy - Aleksandra (jeśli karma będzie droga będziemy musieli kombinować jakieś dofinansowanie, duże psiaki sporo jedzą, a Wilk ma chore nerki Koszty leczenia i koniecznych potem leków, badań itd. (niestety Wilk ma również problemy z sercem) - ja pokrywam. Transport - pewnie również. Wpłaty dla Wilczka prosimy przekazywać na AFN dla "Wilk Warszawa" Aleksandra postara się teraz, by Wilk otrzymał należytą opiekę medyczną. Musi być na tyle zdrowy, by można było myśleć o domu docelowym. Planujemy (ale dopiero po zapoznaniu się bliżej z Wilkiem, czyli za jakiś miesiąc) bardzo agresywną kampanię adopcyjną. Wszystko co się tylko da. Również płatne ogłoszenia (ja koszty pokryję). Mile widziane pomysły dodatkowe. Takie jakieś "nowatorskie". Może jest coś na co jeszcze nikt na Dogo nie wpadł ??? Dziękujemy Wam Wszystkim w imieniu Wilka - starego i schorowanego psiaka !!!!!! Quote
przyjaciel_koni Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 Wilczek na dobranoc jeszcze raz bardzo dziękuje Wszystkim, którzy zechcieli mu pomóc !!!!! Śpijcie dobrze dobrzy Ludzie !!!! Quote
Aleksandra_B Posted November 22, 2006 Author Posted November 22, 2006 Poszukujemy dobrego hoteliku dla Wilka! Czy ktoś może polecić jakiś dobry w miarę tani hotelik? Wilk na czas leczenia musi mieć ciepło! Znacie, któryś z tych hotelików? Mazowieckie Kanie Hotel Dla Zwierząt ul. Kuleszowka 4, 22-171 Kanie, tel. 797 44 93 Konstancin Jeziorna Hotel Dla Psów. Anna Hiebowicz, ul.Bielawa 9, 05-520 Konstancin Jeziorna, tel. (022) 756 43 54 Łady k/Raszyna Hotel Dla Zwierząt Łady, tel. 720 48 43 Otrębusy Hotel dla zwierząt ul. Torfowa 10, 05-805, tel (22) 758 59 86, Hotel Dla Zwierząt ul. Poranna 7, 05-805 Otrębusy, tel. (022) 758 59 02 Hotel Dla Zwierząt 05-805 Otrębusy, ul. Sądowa 5, tel. (022) 758 56 33 Warszawa Hotel Dla Zwierząt. Ilona Sakwińska, ul. Puławska 26/25, 02-512 Warszawa, tel. (022) 646 50 54 Złotokłos k/Warszawy Pensjonat Dla Zwierząt. Danuta Ruta, ul. Zawadzka 8, 05-504 Złotokłos, tel. kom. 0601 234 992 Quote
przyjaciel_koni Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 Wyjaśnię o co Aleksandrze chodziło. Wilk niestety ma to ucho w bardzo złym stanie. Nie może mieszkać w budzie na zewnątrz. To ograniczyło nasze możliwości wyboru hoteliku. Po wstępnych rozmowach mamy możliwość zahotelowania Wilka w budynku, ale z pewnych względów od 20 grudnia do 4 stycznia (chyba) miejsce to było zarezerwowane dla innego psiaka. Sytuacja podobna jak u Antosia, tylko tu bez alternatywy. Krótko mówiąc, Wilk przez 2 tygodnie musi być w innym hotelu - właśnie takiego hotelu nie mozemy znaleźć. Jeśli wiecie coś na temat hotelików - napiszcie nam, a może jakiś inny pomysł ? Bardzo prosimy ! Aede - cena taka jak poprzednio - 20zł. za dobę. Jakieś opinie o hotelikach również mile widziane ! Quote
gamoń Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 Ola prosze jak bede z Toba rozmawiala to przypominaj mi o wpłacie na wilczka.Wiesz ze zakrecona jestem i z duzym poziomem cholesterolu abym nie zapomniala.:mad: :mad: :mad: Moge Ci przesłac moze za 2 m-ce tylko nie mam konta. Pozdrawiam Beata Quote
Aleksandra_B Posted November 23, 2006 Author Posted November 23, 2006 Beato, wszystkie wpłaty na AFN Wilk- Warszawa, dzięki :) Kopiuję konto: Dorota Romaniuk Karabeli 4 m 97 01-313 Warszawa Numer konta: 31 1140 2017 0000 4902 0527 0923 MultiBank tytuł wpłaty: Wilk- Warszawa Quote
agusiazet Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 Jeśli nadal poszukujecie ciepłego, domowego hoteliku dla psa, to może nada się ten koło Mielca w miejscowości Brzyście. Nie sprawdzałam go osobiście, ale czytałam artykuł w regionalnej gazecie, że zwierzaki mają tam nadzwyczaj dobre warunki. Jeśli jesteście zainteresowani, dajcie znać na priva to postaram się o numer telefonu!!! Quote
Aleksandra_B Posted November 23, 2006 Author Posted November 23, 2006 Kurcze, nie wiem czy to nie jest za daleko, takie targanie Wilka w tę i spowrotem też nie jest dobre... Ale dzięki aguziazet w razie czego to będzie jakieś wyjście. Zastanawiam się czy nie poczekać do stycznia i wtedy go wziąć ze schroniska. On jest i tak w ocieplanym budynku więc zimno mu nie grozi. Wczoraj czy przedwczoraj został skierowany do kliniki więc jakoś to ucho mu skontrolują. W niedzielę będe na Paluchu więc dowiem się jak on się miewa. Może uda się go zostawić w klinice do zakończenia leczenia? Dowiedziałabym się gdzie jest i może udało by się go odwiedzać? Sama nie wiem jak to rozwiązać najlepiej dla Niego. Od stycznia mógłby być już w jednym hoteliku bez żadnego przerzucania go na kilka dni. Jak myślicie? Quote
przyjaciel_koni Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 Olu - ostatecznie postanowimy po Twojej niedzielnej rozmowie w schronisku. Koniecznie dowiedz się o klinikę !!!!! Wybierzemy naklepsze dla Wilka rozwiązanie. Ale zdecydowanie odpada tak daleko usytuowany hotelik (agusiazet - nie wiesz o jakimś bliżej ?). Zwłaszcza, że to by było tylko na te dwa tygodnie. Ja jestem za umieszczeniem Wilka w klinice na pełne przebadanie, ale to również jest jeszcze do weryfikacji. Krótko mówiąc - po niedzieli powinna być już decyzja, ale po części jest również uzależniona od wpłat na konto Wilczkowe. Dlatego moja prośba - jeśli ktoś z Was może już w najbliższym czasie wpłacić na AFN, to będziemy bardzo wdzięczne. Jeśli jeszcze coś istotnego mi się przypomni, to napiszę. I dziękuję za wpłaty już dokonane !!!!!! Quote
paros Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 Ja w czwartek wpłaciłam na poczcie od razu na dwa miesiące - 120 zł :lol: Quote
przyjaciel_koni Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 Dziękujemy Parosku !!!!! Mam nadzieję, że w tym tygodniu będzie możliwa ostateczna decyzja (trochę to zależy od schroniska). Wilczek przypomina, że konieczne jest mu ciepłe miejsce - jeśli znacie takie - prosimy o info. Quote
Kasia Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 Dzień dobry Wilczku :lol: Ja w czwartek wpłacę za 2 miesiące, czyli zaległe za listopad o od razu za grudzień ;) Quote
Aleksandra_B Posted November 27, 2006 Author Posted November 27, 2006 Wilczek wraca z lecznicy do schroniska dzisiaj lub jutro. Rozmawiałam z Dyr o jego adopcji. Jeśli napiszę, ze będe kontynuować leczenie Wilczka mogę psa zaadoptować. Jutro lub pojutrze, jak Wilk wróci, będą wyniki jaki jest stan jego ucha. To co ja myślałam, ze jest krwią okazało się być maścią. Tak czy inaczej WIlk pojechał na badania bo były podejrzenia, że coś tam się dzieje niedobrego. Na dniach skontaktuję się z Dyr. jaki jest stan jego uszka. Wtedy też Wilk będzie już w schronisku i psiaka będzie można stamtąd zabrać tylko, że ja najwczęsniej będę mogła pojechać po Wilka za dwa tygodnie 9/10 grudnia, bo pracuję a w ten weekend nie będzie mnie w Warszawie. Gdyby nie TZ Wilk już byłby u mnie..... Quote
agula Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 jajku jakie wspaniałe wieści czytam:loveu: Nareszcie i Wilk doczekał sie swojej życiewej szansy:multi: uwielbiam czytać takie wątki:p Quote
aede Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 To ja mam jeszcze czas na wymiane dolarów od Kasi. Teraz dolar ma kiepska wartosc wiec chcialam je wymienic kiedy sie poprawi. Do góry Wilczku Quote
Aleksandra_B Posted November 27, 2006 Author Posted November 27, 2006 Jeszcze musimy znaleźć hotelik. Ja cały czas się zastanawiam nad styczniem. Wtedy Wilk trafiłby już w jedno miejsce i nie trzeba by go przenosić w tę i z powrotem. Ja troszkę się boję bo to mój trzeci psiak w hoteliku, finansowo leżę i tylko dzięki Wam jest możliwe, żeby tego psiaka wyciągnąć ze schroniska. Oby domek, naprawdę dobry domek znalazł się dla Niego. Quote
przyjaciel_koni Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 Bardzo dziękuję w imieniu Wilka za wpłaty !!!!!! Mam nadzieję, że leczenie ucha Wilka odnosi skutek ! Nie tak jak w większości ostatnich przypadków na Dogo. Info Będziemy jeszcze konsultowały całokształt sprawy z Panią Agnieszką (tą od Antosia). W kwestii zachowań i szansy Wilka na adopcję. Po rozmowie - napiszemy jak wypadła. Może być niezbędna konsultacja na miejscu w schronisku. Jeśli ktoś ma pytania - proszę zapytać - odpowiem. Quote
przyjaciel_koni Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Bardzo dziękuję za wpłaty dla Wilczka !!!!!! I przypomnę, że Wilczek zbiera na AFN. Quote
irma Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Oliwka napisał(a):kiedy widze, ze deklarujecie takie kwoty az wstyd mi, ze ja daje tak malo...w takim razie 30zł/msc musi ode mnie byc.Postaramm sie jeszcze cos dokladac... Wpiszcie mnie porsze na ''liste''z ta suma, na razie 30zł miesiecznie. jutro wysle pierwsze pieniazki Oliwka miała wypadek i na razie nie ma dostępu do neta w związku z tym wpłacę w jej imieniu no i w swoim też coś dorzucę Quote
jnk Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Haniu, czy Oliwka z postu powyżej to TA Oliwka, o której myślę i którą wirtualnie znam? :razz: Quote
Recommended Posts