Azir Posted October 7, 2005 Posted October 7, 2005 Dostałam informację, że 22 października br. odbędą się we Wrocławiu zawody obedience. Na stronie oddziału wrocławskiego znalazłam jedynie taką notatkę: cyt.: "ZAWODY OBEDIENCE klasy O, I, II Oddział we Wrocławiu organizuje zawody w dniu 22 października 2005. Chętni do uczestnictwa w zawodach proszeni są o zabranie ze sobą rodowodów psów oraz uiszczenia opłaty 30 zł. Sędzia: Tadeusz Roszkiewicz, Poznań" Jestem ciekawa, po co komu te rodowody ;), przecież w tych klasach może startować każdy pies, w 1. i 2. oczywiście po zakwalifikowaniu się. Wrocławianie, może macie więcej informacji na temat zawodów? Gdzie, o której, do kiedy zgłoszenia, itp. :) ? Quote
LALUNA Posted October 7, 2005 Posted October 7, 2005 Zawody z tego co sie wywiedziałam odbedą sie o 10. Na terenie szkoleniowym oddziału ZK Na Niskich Łąkach. Zgłoszenia do oddziału do Szefa szkolenia Janusza Arnolda. Wiecej pytań najlepiej do niego. Dyzuruje we wtorek w oddziale. Info i całe ogłoszenie na stronie oddziałuhttp://www.zkwp-wroclaw.org.pl/ Rodowody to pewnie pomyłka, chodziło zapewne o potwierdzenie przejscia do klas. Quote
AniaP Posted October 8, 2005 Posted October 8, 2005 A do kiedy są przyjmowane zgłoszenia? I jeśli do tej pory jakoś nie było słychać o tych zawodach, to czy zgłosiła się na nie wystarczająca ilość zawodników i zawody się odbędą? Quote
Cortina Posted October 9, 2005 Posted October 9, 2005 pisałam do związku i dostałam tylko taką odpowiedź: [i]Odpowiedzialnym za organizację tych zawodów jest pan Janusz Arnold. Podaję telefon do niego: 0503/353-358.[/i],Nie wiem czy trzeba do niego samego zadzwonić, żeby się zapisać na zawody?? Quote
Ania i Salma Posted October 9, 2005 Posted October 9, 2005 To jak bedziecie wiedziec cos wiecej to dajcie znać, bo wypada w koncu wystartować, szczególnie ze zawody są w naszym rodzinnym mieście :D Quote
calessandra Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Hiii To się spotkamy :-) Bo my jesteśmy zgłoszone do "0" Quote
AniaP Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 No i ja też pewnie wyślę w końcu nasze zgłoszenie. :wink: A w Zielonej Górze startowała jakaś ekipa z Wrocławia. Czy będzie ktoś z tych osób? :roll: Quote
Cortina Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 calessandra spotkamy się jak ja się w waszym mieście nie zgubię :lol: . Wrocław to dla mnie strasznie trudne miasto jeśli chodzi o jazdę, a widzę na mapie, że żeby dojechać na Niskie Łąki to muszę trochę pokluczyć :cry: Quote
MarekLeszek Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Bylismy z Zielonej Gorze i wybieramy sie teraz: PONka Taka Sama z Kordegardy. Dojazd na Niskie Laki jest latwy dla tych, co wjezdzaja do Wroclawia od strony Opola (nie autostradą). Zjezdza sie w bok (na polnoc) w miejscu gdzie ulica Krakowska przechodzi w Traugutta, za czescia przemyslowa i za supermarketami, po przeciwnej stronie ulicy sa stacje benzynowe. Ulica Na niskich Lakach zaczyna sie niewielkim mostkiem na Olawce. Teren Związku po prawej - po przeciwnej jest stadion KKS Polonia, gdzie moze byc gielda staroci i mnostwo ludzi. Jesli tak, to wjazd na teren zwiazku jest zablokowany jako platny parking - trzeba sie nie przejmowac i wjezdzac - gdy sie mowi ze na szkolenie psow to puszczaja. Quote
LALUNA Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Troche bedzie z Wrocławia znanych twarzy którzy startowali w Zielonej Górze :lol: Parkingiem sie nie przejmujcie, płatny i tłoczny tylko w niedzielę. Zawody w sobotę Quote
AniaP Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 A czy ktoś może wie o której jest przewidywane rozpoczęcie jedynki? :roll: Quote
LALUNA Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 Nie, ale trzeba przyjsc przed 10 aby załatwić wszystkie formalności, bowiem zgłosiło sie bardzo duzo psów ok 40 ( a wiadomo ze to się dubluje bo niektóre beda stratować podwójnie jak zalicza klasy) i wszelkie formalnosci będa załatwiane przed 10. Quote
AniaP Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 [quote name='Laluna'] zgłosiło sie bardzo duzo psów ok 40 [/quote] :o To jakiś rekord chyba jak do tej pory. :roll: A swoją drogą to ciekawe. :hmmmm: Zawody zorganizowane właściwie na ostatnią chwilę (a przynajmniej tak się ukazała informacja) i patrzcie jaka frekwencja się szykuje. :wink: [quote name='Laluna'] Nie, ale trzeba przyjsc przed 10 aby załatwić wszystkie formalności (...) wszelkie formalnosci będa załatwiane przed 10 [/quote] Dziwne trochę. :niewiem: A musi tak być? :roll: To teraz chyba poczekamy sobie jeszcze dłużej jak w Zielonej Górze. :cry: Quote
calessandra Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 Mi Pan Arnold też mówił by być między 9 a 10 rano w celu załatwienia formalności, więc pewnie coś w tym jest. A Wrocław ładny ... można pozwiedzać :wink: Quote
LALUNA Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 [quote] Zawody zorganizowane właściwie na ostatnią chwilę (a przynajmniej tak się ukazała informacja) i patrzcie jaka frekwencja się szykuje.[/quote] No to powinno dać innym do myślenia :D , może to sprawa kosztów startowego :wink: Wiec należałoby brać przykład. Quote
AniaP Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 [quote name='calessandra'] A Wrocław ładny ... można pozwiedzać [/quote] No co prawda już nie raz myślałam sobie, żeby przyjechać pozwiedzać Wrocław, bo słyszałam, że ładne miasto to jest :P , ale przed zawodami z nerwów raczej nie będę na to miała ochoty. :shake: No dobrze, a iluż to zawodników zgłosiło się do "zerówki"? Jeśli 5-ciu, no 10-ciu nawet, to jeszcze mogę zrozumieć, że mamy być wszyscy na odprawie już o 9-ej, ale jeśli 20-tu albo i więcej, to... Nawet jeśli zawody zaczną się planowo, punktualnie o 10-tej, to i tak... o której "jedynka" zacznie startować? :roll: Quote
Cortina Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 no dobrze, to teraz szanowni Wrocławianie powiedzcie mi czy to jest jakiś fajny teren i można tam z psem pospacerować, pobawić się i w spokoju poczekać na jedynkę :wink: Quote
AniaS&fFrodo Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 A przyznajcie się, kto się zglosił do "dwójki"? Lub ma w planach wystartować, po pomyślnym zaliczeniu drugiej "jedynki"? Quote
Leon Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 [quote name='LALUNA'] No to powinno dać innym do myślenia :D , może to sprawa kosztów startowego :wink: Wiec należałoby brać przykład.[/quote] Koszty, kosztami, ale najważniejsze jest to , że sędziuje Roszkiewicz :roll: Quote
LALUNA Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 Nie wiem czy najważniejszy jest Pan Roszkiewicz, nie wiem jak sędziuje, a i na dłuższa metę jest to nie wazne bo sedziowie sie zmieniaja, a kasa jest na tyle wazna ze trzeba opłacic kilka - nascie zawodów w roku szczególnie jak jeszcze ktoś stratuje w innych dyscyplinach. Teren jest piekny i olbrzymi można tak z km iść wzdłuż Oławki, teren piękny i dziki z daleka od ulicy. Ale i cywilizacji nie braknie bo z drugiej strony jest niedaleko McDonald. Co do 0 nie wiem ile osob, w II też nie wiem, wszystko sie pewnie okaze po zaliczeniu I Quote
Leon Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 Ci co startują trochę w obedience wiedzą, że u Roszkiewicza(skądinąd bardzo sympatyczny sędzia) warto startować. 8) Quote
AniaS&fFrodo Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 [quote name='Leon']Ci co startują trochę w obedience wiedzą, że u Roszkiewicza(skądinąd bardzo sympatyczny sędzia) warto startować. 8)[/quote] Coś w tym jest! :P Quote
LALUNA Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 [quote name='Leon']Ci co startują trochę w obedience wiedzą, że u Roszkiewicza(skądinąd bardzo sympatyczny sędzia) warto startować. 8)[/quote] tez troszeczke stratuję w obedience i byli i inni fajni sędziowie. NAtomiast nie ma co sie przyzwyczajać do jednego, bo oceny trzeba zbierać od kilku. A i im wiecej sędziów tym lepiej dla nas i naszych stratów. Bo wtedy wiadomo ze bez wzgledu jaki sędzia gdy ocena taka sama to znaczy ze idziemy w dobrym kierunku. Quote
Recommended Posts