Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

Fela i dziewczyny z grupy.

Fela, miałąm wczoraj telefon, czy jest suczka z z jednym okiem, jest na stronie. Czy jest w schronisku? Czy psy na stronie są aktualne? Dziewczyna zainteresowana sunią.

Posted

Ludwa, nie zmieniłam numeru telefonu, odeślij dziewczynę do mnie albo pod którykolwiek z numerów podanych na stronie.
Bez sensu jest zabawa w głchy telefon za pośrdnictwem forum.

Posted

Próbowałam się kiedyś do Ciebie dodzwonić i się nie udało.

O to, czy psy na stronie są aktualne, czy nie też mam dzwonić? Można odpowiedzieć i wiem co mówić, bo dziewczyna i tak chciała tam pojechać, tylko chciała wiedzieć, czy ta akurat jest. bez względu na to i tak pojedzie. A Ty, zamiast ciągle wykręcać kota ogonem mogłabyć po prosytu napisać: aktualna, nie aktualna. I nie trzeba wtedy wykonywać telefonów, informacja dotarłaby do ogólu. U Ciebie twraz wszystko jakąś tajemnicą się stało. O zwykłej wymianie informacji nie ma mowy. Litości.

Posted

Litości Ludwa, litości. Po co chcesz pośredniczyć? Jak ktoś jest zainteresowany konkretnym psem, niech dzwoni. I tyle.
Jeśli masz za dużo czasu, zajmij się czymś pożytecznym.

Posted

No właśnie. TO zajmij sie czymś pożytecznym i zaktualizuj stronę. Nie będzie problemu dla nikogo. I nikt nie będzie musiał do nikogo wydzwaniać. Czy wszyscy muszą dzwonić do Feli, prosić, dopytywać? Skoro jesteś taka zapracowana i wiecznie zajęta, ze nie masz czasu na odpowiedzi na pytania skierowane do Ciebie, to ułatw dostęp do ogólnej, bieżącej informacji. Zaoszczędzisz masę czasu, który będziesz mogła poświęcić psom.
I nie rób tajemnicy ze wszystkiego, bo na końcu tracą na tym psy, co do Ciebie nie dociera. Tak samo, jak się robi na FB z kogoś złodzieja. Ten ktoś już tam pieniędzy na psy nie zbierze. I te parę psów więcej odejdzie w schronie. Pogratulować Felu, tylko tyle mogę....

Posted

[B]Fela, ja Cię bardzo ale to bardzo proszę o zaktualizowanie liczby psów pod Waszą opieką oraz zakualizowanie strony schroniskowej.[/B]
[B]Każdy kto chce jakkolwiek pomóc zostaje odsyłany z kwitkiem albo przez Ciebie obrażony... To nie tak powinno być...[/B]
[B]Nie masz czasu na odpisanie niczego o psach ale na dogyzanie-zawsze :([/B]

Co do strony schroniskowej:kilka psiaków dołożyłaś, ale prawie nic nie "zdjęłaś" a przeciez nie ma choćby Romki.
Wandzia na pewno ma nowe zdjecia- więc może warto byłoby je zamienic,wtedy miałaby szansę na domek?
Mrówka jak pisalaś- zostaje u Grażyny..

Ech, jakaś kompletna klapa....:(

Posted

Idusiek, bez Ciebie i Ludwy klapa kompletna. Porażka. Dramat. Z niczym nie dajemy sobie rady i za chwilę zwiniemy zabawki.

Dlatego, Idusiek, Ludwa ogromnie, z całej siły Was proszę. Zamiast tracić czas i nerwy po próżnicy, próbując ratować tonącego, zajmijcie się sobą i tym co Wy robicie. I odczepcie się ode mnie raz na zawsze, ok?

Posted

Wszystko traktujesz jak złośliwość, nawet chęć pomocy od osób postronnych.
Daleka jestem od myśli o tym, żebyś się zwinęła, bo to by oznaczało, że więcej psów zostanie w schronie i tam zginie. Mam w tym temacie inne myślenie i podejscie niż Ty. Dlatego w przeciwieństwie do Ciebie, nie utrudniam Ci, tylko pytam. A im bardziej Ty jesteś złośliwa i wykręcasz kota ogonem, tym więcej osób zniechęcasz i wkurzasz.
Zapewniam Cię, ze gdyby można się było doprosić o zdjęcia i odpowiedzi, ten wątek wyglądałby zupełnie inaczej.

Posted

[quote name='Fela']Idusiek, bez Ciebie i Ludwy klapa kompletna. Porażka. Dramat. Z niczym nie dajemy sobie rady i za chwilę zwiniemy zabawki.

Dlatego, Idusiek, Ludwa ogromnie, z całej siły Was proszę. Zamiast tracić czas i nerwy po próżnicy, próbując ratować tonącego, zajmijcie się sobą i tym co Wy robicie. I odczepcie się ode mnie raz na zawsze, ok?[/QUOTE]

ja nie miałam tego na myśli. ja Cię po prostu proszę. odśwież to, bo ludzie pytają.
Nawet do mnie dzwonią - Ci co mają numer jeszcze z dawnych kontaktów- z pytaniem co się dzieje..
Ela, nikt Ci nie chce zrobić krzywdy tylko psom pomóc...

Posted

[B][SIZE=2]Pilnie szukamy chętnych do pomocy w łapaniu szczeniaków w czwartek (6 stycznia) około godz. 9tej, lokalizacja Duczki niedaleko Wołomina. Na tą godzinę umówiony jest Pan z Palmerem, po odstrzeleniu matki szczeniaków będzie potrzebna pomoc w wyłapaniu szczeniaków (3). Każda para rąk potrzebna.[/SIZE][/B]

Osoby ktore chca pomóc w łapaniu bądź moga pomóc finansowo (na start potrzebne jest 1300zł [IMG]http://www.dogomania.pl/threads/images/smilies/icon_frown.gif[/IMG] ) zapraszam na wątek -->
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/199093-Łapanka-czwartek-9.00-ok.-WOŁOMINA-szukamy-chętnych-do-pomocy[/URL]!

Posted

[quote name='Andzike']Smutne, że wszystkie osoby, które tu zaglądają z chęcią pomocy są wysyłane na drzewo ... :([/QUOTE]

no własnie, ja oferuję dom tymczasowy BEZPŁATNY dla małej suni, a odpowiedź Feli była w typie "jak już musisz ją wziąc, to se pojedź i zabieraj"...............

Posted

o Malagos, to już przesada i insynuacja. Po prostu zachęcam Cię, żebyś pojechała do schroniska, bo to radykalne zmienia stosunek do pomocy psom.
Nie spodziawałam się po Tobie focha w stylu nastolatki.

Posted

a ja się pokusiłam i zadzwoniłam do schronu...

Wieści są takie, że:
Pan Szwejkowski dzwonił i pytał jakie prezenty chcą dostać psiaki za zebrane pieniądze:) Miło z jego strony,prawda? Szkoda, że kierownik nic nie wiedział o tym pomyśle, tojednak przecież nie zmienia postaci rzeczy, bo w końcu to prezeny dla psiaków a nie dla niego, nie ? ;)

Przed świetami do Wawy przyjechały 3 psiaki ( min, ta biedna onka, która już nie jest taka biedna), plus Fela zabrała ze sobą 3 ( matkę ze szczeniakami).
Mam więc pytanie - bo już zaczynam się bać... Ela jakie masz wobec nich plany? Chyba nie przerobisz ich na smalec? Bo skoro o nich nie piszesz to znaczy,że to jakaś wielka tajemnica i psy się nagle rozpłyneły....

Z ciekawostek:
W schronie jest teraz około 6 szczeniaków, wilkowate. Był strasznie zarobaczone. Siedzą szpitaliku, w którym piecyk jest włączony całą dobę.
Suczka, która była na łańcuchu przy garażu znalazła domek - zara wstawię jej zdjecie ;)
Poszło trochę psiaków z placu, tych ciachniętych.
Były tez 3 szczerniory znalezione w kartonie na dworcu autobusowym - już mają domy.
Sa 2 haszczako/malamuty. Jeden z Ostrowi , drugi z Siedlec - znalezione przed świetami, właściciele sie nie zgłosili.
Wiem tez, że około 10 szczeniaków zamiast przyjechać do Ostrowi- pojechało do magenka - w ramach współpracy z miastem Siedlce.

Były kontrole, zarządy, trzepanie papierów, komisje i wizytacje.
Żadnych nieprawidlowości ponoć nie znaleziono.
Pan Suchta wszystkim "zapraszającym" gorąco dziękuje za wizyty ;)

Posted

[quote name='Fela']o Malagos, to już przesada i insynuacja. Po prostu zachęcam Cię, żebyś pojechała do schroniska, bo to radykalne zmienia stosunek do pomocy psom.
Nie spodziawałam się po Tobie focha w stylu nastolatki.[/QUOTE]

A jak ma to radykalnie zmienić ten stosunek? Sądzisz, ze malagos po wizycie w schronisku zacznie tam jeździć codzień rowerem wyprowadzać wszystkie psy po kolei? To nie była zachęta. I wszyscy to widzą. To nie malagos ma focha.

Posted

[COLOR=red]Potrzebna pomoc[/COLOR]
Wczoraj wieczorem na Białołęce(4.01) uciekł Roan (wyciągnęłam go z Ostrowi 3 lata temu).
Roan jest bardzo duży, puchaty, ma śmieszne wielkie uszyska, które mu się stykają. Miał obrożę z adresówką. Nie jest wylewny do obcych, ale na parówki podejdzie. Boi się gwałtownych ruchów.
tel 226149222
[[IMG]http://img172.imageshack.us/img172/1374/roan3hz9.jpg[/IMG]

[IMG]http://img187.imageshack.us/img187/9192/roan6wt6.jpg[/IMG]

Posted

psy zabrałam ale nie w ramach wspópracy z miastem sds-u p.Pasiaka można wyadoptować psa-nie ma z tym problemów...
widzę że macie świetne informacje-tylko niekompletne-a dorabiając ideologię tworzycie plotkę

wlazłyście na elkę i jezdzicie po niej jak po łysej kobyle-żal mi tego
myślę że zamiast podniecać się czyjąs osobą warto ten czas poświęcić na psy a nie na pitolenie bzdur i stukanie w klawiaturę 15 razy na dzień
pogratulować tylko tym co złośliwości doszukują się w u kogoś w postach a same zieją zawiścią(delikatnie mówiąc)
wątek zmienił się gów.o maślane i nic z niego nie wynika...jak ktoś czyta ten syf to uwierzcie mi jak reką odjął odchodzi mu współpraca z kimkolwiek z w/w wątku...
i jak znam życie winna temu fela-no bo kto? no bo przecież nie ta dama co siedzi na doopie w pracy i zamiast pracować nos ma przyklejony do monitora a paluchami smaruje po klawiaturze i jedzie każdemu po rajstopach w imię pomocy dla psów? a w schronie była wieki temu i zna go tylko z fotek?...ale pogadać zawsze można i robić z siebie męczennika też i się poużalać, wyciągać rękę i :"daj panie daj", i bezustannie powtarzać że się należy, szpiegować i tworzyś historie "ktokolwiek widział, ktokolwiek wie"...

amen
pozdrawiam wszystkie blokowe plotkary i te ciotki które mają jeszcze odwagę czytać ten chłam i walczyć dalej
żegnam i życzę dalszego zajefajnego rzucania błotem w siebie nawzajem:-)