Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='leni356']Mogę prosić jakieś informacje o tym czarnym jamnikowatym chłopczyku?

[URL]http://img338.imageshack.us/img338/1879/p1080426f.jpg[/URL][/QUOTE]

Wszystko, co o nim wiem: ma ok. 4 lata, jest trochę większy niż jamnik, na 100 procent był domowy, pochodzi z Siedlec, strasznie rozpacza za właścicielem a może za człwiekiem w ogóle. Dogaduje się z innymi psami, nie jest zadziorą, za to przylepą - owszem.

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

w takim razie dopóki suka jest w schronie będę ją ogłaszać ( roboczo niech się Dosia nazywa) Czy jest możliwość żeby w razie czego psyniczyje pośredniczyły w adopcji a nie schron? ( żeby było umowa, i sprawdzenie domu) ?

Posted

W takim razie nie podawaj kontaktu do schronu, tylko standardowo do nas, no i nie pisz, gdzie ona jest - tak na wszelki słuczaj.
Kurde, nie wiadomo, czy ona nie jest chora :-(
Niestety, ani nie mamy miejsca ani kompletnie możliwości, żeby ją zabrać.
Lucky ze złamanym kręgosłupem miał zdecydowanie pierwszeństwo.
Nie wiadomo, w co ręce wkładać i co ratować. Te wybory są dramatyczne!

Posted

[B]Fela[/B], jest domek z Wałbrzycha zainteresowany Waszym czarnym jamniczkiem - wejdziesz na wątek?

[url]http://www.dogomania.pl/threads/195096-Mamba-pi%C4%99kna-m%C5%82oda-suczka-czarna-per%C5%82a-w-schronisku?p=15765431&viewfull=1#post15765431[/url]

Posted

[quote name='LadyBell']matko taka piękność w typie duck tolling retrievera.... w dt na pewno szybko znalazła by dom...

[IMG]http://www.dogomania.pl/duck%20tolling%20retriever[/IMG][IMG]http://psyniczyje.jalbum.net/W_schronisku_13-11-10/slides/20101113-IMG_1301_psy_niczyje.jpg[/IMG]

[IMG]http://psyniczyje.jalbum.net/W_schronisku_13-11-10/slides/20101113-IMG_1296_psy_niczyje.jpg[/IMG][/QUOTE]

Wpadłam tu na zawołanie Matrioszki2. Ta ruda suczka nas zauroczyła i chcemy jej jakoś pomóc. Na prośbę Matrioszki zrobię jej allegro i kilka ogłoszeń na różnych portalach i tu wielka prośba do Was...napiszcie co wiecie o suni...wiem że pewnie niewiele, ale na pewno więcej niż ja :D (wielkość, orientacyjny wiek,jakieś cechy charakteru...cokolwiek). No i czyj numer telefonu mam podawać w ogłoszeniach? To bardzo adopcyjna sunia, więc na pewno szybko znajdzie domek.

Posted

Gdzieś wcześniej Fela o niej napisała:"Druga ruda jest sporo mniejsza, poniżej roku, do innych psów ok., do człowieka też, trochę przygaszona, ale nie jakoś szczególnie. "
Może dodaj, że 2 lata.Spokojna.Łagodna.Niskopodwoziowa.Ciutkę wyższa od typowego jamnika.Sierść jedwabista.Ujmujące spojrzenie.Dogaduje się zarówno z psami, jak i z sukami.A reszta to już "kolorki " ;)

Posted

Ta ruda piękność jest średnia. NIe jamnikowata, bardziej mini golden. Merda cały czas ogonkiem pragnie pieszczot człowieka. Siedzi w boksie z koleżanką. Co tu pisać. Jest piękna i przytulaśna.
Nie wiem jak zachowuje się na zewnątrz. Pewnie tak samo :)

Posted

[quote name='beka']Dane do kontaktu:
Elżbieta 889 174 935

Eve-w, widziałś jakies szczeniaki jak byłas ostanio? ostanio zabrany szczeniaczek nie zyje :([/QUOTE]

:(

jeden właśnie dojechał, był w tej "budzie", gdzie siedziała Koka, podobno szpitaliku. Świeżak.
Dwa miała liskowata sunia na zdjęciach na wątku Koki (z wytartą sierścią od łańcucha w boksach takich ładnych). Co do reszty nie widziałam, może nie zwróciłam uwagi...

Posted

W boksie obok suni ze szczeniakami był jezcze jeden maluch. Rudy, niewielki, proludzki. On nawet nie bardzo szczeniakowo wygladał ale ząbki miał wszystkie mleczne.

A ta ruda sunia wg mnie to mix standardowego spaniela. Na pewno jest sporo większa od jamnika ;)

Posted

[quote name='karolina_g_k']W boksie obok suni ze szczeniakami był jezcze jeden maluch. Rudy, niewielki, proludzki. On nawet nie bardzo szczeniakowo wygladał ale ząbki miał wszystkie mleczne.

A ta ruda sunia wg mnie to mix standardowego spaniela. Na pewno jest sporo większa od jamnika ;)[/QUOTE]

mówisz o tej w kojcu z tym co kiedyś koło berneńczyka stał? To małe co było zwinięte w kłębek? typ przegubowca? (weszłaś do nich do klatki)

Posted

[quote name='eve-w']mówisz o tej w kojcu z tym co kiedyś koło berneńczyka stał? To małe co było zwinięte w kłębek? typ przegubowca? (weszłaś do nich do klatki)[/QUOTE]

Dokładnie o tym :)
Małe rude. Pracownicy mówili, że dorosłe, a jak w zęby zajrzałam to same mleczaki.

Posted

Ciotki, swielkie dzięki za pomoc. Ja tylko dopiszę co wiem: Nela na pewno nie ma dwóch lat, jest młodziutka, wg mnie poniżej roku. Sporo mniejsza od spaniela, choć nie mikrusek. Różowy nochal rozbraja kompletnie. Na zewnątrz boksu zachowuje się nieźle, bez paniki. Ale to warunki schroniskowe, nie wiem, jak będzie na zewnątrz, zewnątrz. Mogę tylko przypuszczać, że nie powinno być kłopotów. Dogada się na pewno z innym psem, z kotem pewnie też.

I jest jeden (mały) problem. Sukę w każdej chwili może ktoś ze schroniska zabrać, "adoptować" (trudno nazwać to adopcją, bo w schronisku nikt nie pyta nawet o warunki). Jeśli ktoś będzie zainteresowany, będę musiała najpierw sprawdzić, czy ona jeszcze tam jest.

PS
w aukcji jest info, że przed adopcją suka będzie wysterylizowana. W schronisku nie sterylizuje się standardowo, jak ktos się domaga, ewentualnie tak. Ale z powodu warunków, w jakich są trzymane suki po sterylkach, lepiej, żeby to przyszły właśiciel ją ciachnął.
Czy da się zmienić tekst aukcji np tak: Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej oraz zobowiązanie do sterylizacji.

Posted

[quote name='Fela']

PS
w aukcji jest info, że przed adopcją suka będzie wysterylizowana. W schronisku nie sterylizuje się standardowo, jak ktos się domaga, ewentualnie tak. Ale z powodu warunków, w jakich są trzymane suki po sterylkach, lepiej, żeby to przyszły właśiciel ją ciachnął.
Czy da się zmienić tekst aukcji np tak: Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej oraz zobowiązanie do sterylizacji.[/QUOTE]

Fela, lepiej jest oddać sunię wysterylizowana a można to zrobić tak, że ponaciskać, żeby ciachnęli a nowi właściciele zostaną poinformowani, że odebrać ją mogą zaraz po sterylce, żeby tam nie leżała.

Kiedy będziecie w schronie?

Posted

[quote name='Andzike'][B]Fela[/B], jest domek z Wałbrzycha zainteresowany Waszym czarnym jamniczkiem - wejdziesz na wątek?

[url]http://www.dogomania.pl/threads/195096-Mamba-pi%C4%99kna-m%C5%82oda-suczka-czarna-per%C5%82a-w-schronisku?p=15765431&viewfull=1#post15765431[/url][/QUOTE]

Zameldowałam się, dzięki

Posted

[quote name='Fela']Niestety, na razie nie umiem dać konkretnej odpowiedzi. I nie złośliwie, tylko naprawdę nie wiem. A Ty się nie wybierasz?[/QUOTE]
nie dam rady. gdybym miała jechać nie męczyłabym Was.

myslę, że trzeba zacząć myśleć o ciachaniu wytypowanych suczek. do ew tymczasów muszą przyjechać już ciachnięte.
(a myślę teraz o białej dzikiej i tej ślicznej goldenowatej). Na razie kombinuję straszliwie gdzie je wsadzić. Mam nadzieję ze coś wypali.

Posted

[quote name='as_ko']Rudą suczkę nazwałam Nela :) mam nadzieję że wam pasuje.
Na początek zrobiłam jej allegro:
[url]http://allegro.pl/show_item.php?item=1330469425[/url][/QUOTE]

Dziękuję ci, Dobra Kobieto .:loveu::loveu::loveu: