Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ludwa']... Jeśli jesteś w dobrym kontakcie z dziewczynami, to po prostu bądź tak miła i omów z nimi sprawę...[/quote]

Jestem w dobrym kontakcie ze wszystkimi i Tobie tez to proponuję :p a w adwokaturę się nie bawię.
Ciesze sie, ze psiaki sa bezpieczne i sa pod dobra opieka :loveu:

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

Bezpieczne są tylko do jutra, jutro trafiają na ulicę (w Warszawie oznacza to Paluch). Niestety, nie mamy dla nich miejsc, a poza pustymi słowami nikt nie oferuje pomocy.

Posted

[quote name='Lara']Jestem w dobrym kontakcie ze wszystkimi i Tobie tez to proponuję :p a w adwokaturę się nie bawię.
Ciesze sie, ze psiaki sa bezpieczne i sa pod dobra opieka :loveu:[/quote]

no to gratuluję. Jak się stoi z boku, to pewnie nie jest trudne, ale jak się chce coś robić a ktoś utrudnia to perspektywa się zmienia. Jak widzę, Ciebie działania stowarzyszenia zadowalają, mnie niestety nie. Dogadać się próbowałam, dwukrotnie się umawiałyśmy i niestety wychodzi na to, ze jest to czas zmarnowany na czcze gadki. Mnie to nie satysfakcjonuje. Swoją drogą łatwo udzielać rad stojąc z boku. Skoro tak uparcie dyskutujesz, to może zamienić to na konkretną pomoc a nie dyskusje? Np wlaśnie wykorzystać swoje zdolności mediacyjne i dobry kontakt ze wszystkimi i po prostu pomóc psom...

Posted

I wlasnie dlatego, ze stoje z boku widze wiecej i bez emocji. A widze tyle:

- "Niczyje" ma pod swoja opieka wiele psow w hotelikach i dt... ktos tutaj niedawno podliczal ile na utrzymanie tego towarzystwa pieniedzy miesiecznie potrzeba...

- "Niczyje" nie jest bankiem i nie posiada funduszy tak ogromych aby pomoc kazdemu zwierzakowi, ktorego kazdy z wolontariuszy znajdzie na swojej drodze... (ja osobiscie codziennie sie o jakies sieroty "potykam")

- a Wy wymagacie od Stowarzyszenia pomocy zawsze i wszedzie, stosujac do tego szantaz emocjonalny. Jest to okropne, bo kazdej z nas tak samo kroi sie serce, ze nie moze pomoc! Tylko, ze Zarzad poza emocjami musi tez kierowac sie zdrowym rozsadkiem i odpowiedzialnoscia!

Osobiscie (moje prywatne zdanie!) szkoda mi bardzo psiakow, ale jesli nie mozna im pomoc (a chodzi widze tylko o finanse, ktorych nikt z nas nie ma) to czeka je taki sam los jak tysiace innych... Przykre, ale nie mozemy miec o to do nikogo pretensji, poza systemem traktowania zwierzat panujacym w tym kraju i tyle. Kropka.

Aha i ps. [B]CO TO ZNACZY, ZE NA STRONIE SCHRONISKA JEST NUMER KONTA VIVY?????!!!!!![/B] czy moze ktos to wytlumaczyc??? czemu nie jest to konto "Niczyje"??? kto jest teraz administratotem tej strony???

Posted

[quote name='Lara']I wlasnie dlatego, ze stoje z boku widze wiecej i bez emocji. A widze tyle:

- "Niczyje" ma pod swoja opieka wiele psow w hotelikach i dt... ktos tutaj niedawno podliczal ile na utrzymanie tego towarzystwa pieniedzy miesiecznie potrzeba...

Aha i ps. [B]CO TO ZNACZY, ZE NA STRONIE SCHRONISKA JEST NUMER KONTA VIVY?????!!!!!![/B] czy moze ktos to wytlumaczyc??? czemu nie jest to konto "Niczyje"??? kto jest teraz administratotem tej strony???[/quote]

Lara czy zauważyłas, że ostatnimi czasy spod opieki sotwarzyszenia znikneły 3 psy ( Bronek 600 zł, Hammer 600 zł, Mela 400 zł, w sobotę zniknie kolejny , ktrego koszt utrzymania wynosił 600 zł ) - czy to nie jest oszczędność 2200 zł miesięcznie? Czy ja jakoś zle liczę....:roll: W związku z tym mam pytanie, na co przeznaczamy/cie oszczędności? Na NICNIEROBIENIE?

Mam dość biadolenia, ze nie mamy/ macie pieniędzy, bo co krok wyadoptowujemy Nasze psy ( w sprawie któych Niczyje nie robi kompletnie nic ) a wy im mniej psów na utrzymaniu macie tym bardziej biadolicie, ze stoimy w roliczeniu, ze nie mamy pieniędzy... Prosze Lara, bądz chociaż obiektywna !!!

Konto zostało zmienione po tym, jak przez 3 miesiące zaden ostrowski psiak nie zobaczył i nie poczul wpłaty od swojego wirtualnego opiekuna, bo nie otrzymał ani złotówki z konta Niczyje. mam pisac dalej Lara? chcesz znac wiecej szczegółów?

Ja zmieniłam konto i ja administruję stroną. i nie zmienię go ponownie na Niczyje- nie ma mowy. Bo psom trzeba pomagać a nie siedziec z załozonymi rękami i chwalic sie w TV, że się 100 psów wyadopotowało nawet 1 raz nie będąc w schronisku..... Żałosne.... :shake:

Posted

Ponieważ nadal liczę na poważne zachowanie zarządu, staram się nie zaśmiecać wątku dyskusjami a jedynie konkretami, w związku z tym Lara, wysłałam Ci pm

Posted

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/szczenieta-czy-wroca-do-schroniska-127235/"][SIZE=3][COLOR=red]http://www.dogomania.pl/forum/f28/szczenieta-czy-wroca-do-schroniska-127235/[/COLOR][/SIZE][/URL]

To wspomniane szczenięta, proszę o pomoc

Posted

Lara, ponieważ stoisz z boku, nie wiesz wszystkiego. Być może umknęło Ci, że próbujemy (my, czyli jedyne osoby w tym stowarzyszeniu, które cokolwiek robią dla schroniska) po ludzku i kulturalnie rozstać się ze stowarzyszeniem i dalej pomagać spokojnie psom. Aktualny zarząd choć deklaruje, że tego chce, skutecznie nam uniemożliwia.

Nie domagamy się pieniędzy, które stowarzyszenie ma skądś wyjąć i nam dać, lecz tych, które swego czasu same zarobiłyśmy dla psów ostrowskich (m.in. poprzez organizowanie wirtualnych adpcji i zbieranie 1%). [B]
Te pieniądze po prostu tym psom się należą![/B]

Posted

nie, nie, nie.. rece opadaja... nie wdaje sie z Wami w dyskusje ani tutaj ani na pw. Napisalam co mysle i koniec. Aha... zmiana numeru konta nieladnie wyglada - tylko tyle.

Mam natomiast pytanie rzeczowe o szczeniaki, czy one sa z mamą? i jakiej sa wielkosci? Pytalam juz o to na watku. Mam hotelik, ktory by je przyjal ale wlasciwie to nie rozwiazuje klopotu... bo klopot jest czysto finansowy :-(

Posted

ano kasa, kasa... :-( sprobujmy znalezc moze maluchom jak najtanszy tymczas / hotelik i wtedy policzymy jaki wyjdzie koszt na miesiac. Ile takie maluchy moga jesc? 15kg karmy powiedzmy za 100zl na ile by starczyl? na 2 tygodnie? raczej tydzien pewnie. Mysle, ze jak wszystko policzycie to bedzie o czym gadac i o czym myslec :shake:

Posted

[quote name='Lara']nie, nie, nie.. rece opadaja... nie wdaje sie z Wami w dyskusje ani tutaj ani na pw. Napisalam co mysle i koniec. Aha... zmiana numeru konta nieladnie wyglada - tylko tyle.

No widzisz....Dyskutujesz...a przecież zarząd od dawna o tym wie...i nawet nie dyskutował..........

Nie ma ktoś fantów na bazarek chociaż. Niewielkie pieniądze, ale zawsze jakieś. Ja się już nieco wysprzedałam :oops: a w tym roku nie przewiiduję wielu prezenów pod choinkę to i spieniezyć nie mam co. Płyty i ksiazki nie chodliwe.....Biżuty, kosmetyki jako tako......poróbcie przedświąteczne porządki. Mam nadzieję, że ludzie się nie wypłucza zupełnie z kasy, chociaż na Święta..........:roll:

Posted

maluchom na pomoc:

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f99/piatka-maluchow-wyladuje-na-ulicy-kosmetyki-zeby-tego-uniknac-123512/#post11134916"][COLOR=#000000]Piątka maluchów wyląduje na ulicy- kosmetyki żeby tego uniknąć[/COLOR][/URL]

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f99/torebki-kosmetyczki-na-piatke-szczeniakow-bez-pomocy-wyladuja-na-ulicy-127324/"][COLOR=#000000]Torebki i kosmetyczki na piątkę szczeniaków. Bez pomocy wylądują na ulicy[/COLOR][/URL]

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f99/twojemu-psu-dajesz-cieplo-im-ratujesz-zycie-127335/#post11445382"][COLOR=#000000]Twojemu psu dajesz ciepło, im ratujesz życie[/COLOR][/URL]

Podrzućcie chociaż czasem

Posted

prosimy ...:oops:
mamy gigantyczny rachunek za lecznicę...:shake:

[B]POTRZEBNA NAM POMOC[/B], rozumiem, ze wielu mogły zniechęcić kłoTnie toczące się na forum ( a kto wie ile jeszcze będą trwały ), że część z Was pewnie juz nie zagląda na ten watęk.... [B]ALE MY CAŁY CZAS DZIAŁAMY, STARAMY SIĘ JAK MOŻEMY I POTRZEBUJEMY I POMOCY I WSPARCIA Z WASZEJ STRONY.[/B]

Posted

[B]JADE JUTRO DO SCHRONISKA - KOMUŚ COŚ PRZYWIEŻĆ? :cool3:[/B]

[B]Czekam głownie na zgłoszenia od Stow. Niczyje - ubyło im spod opieki ostatnio kilka psów, może zabrać coś w zamian ?:cool3:[/B]

Posted

Mój post chyba został zignorowany... :roll:
Ponawiam pytanie - czy chcecie rzeczy na bazarki?
Jeśli nie to powiedźcie jasno, bo najpierw prosicie o pomoc, a potem olewacie jeśli ktoś chce pomóc...
Jest tyle potrzebujących psów, że mi to rybka komu dam te rzeczy i na jakie psy pójdą pieniądze z ich sprzedaży...

Posted

:oops: kurcze, odpisywałam, ale mam "gościnny net", widac nie wskoczyło:oops: a pytałam co tam macie Ciotko Magdarynko. Chętnie wystawię, tylko nie bardzo mam gdzie przetrzymywać, tym bardziej, ze musimy mieć miejsce na nowe mebelki;)

Posted

Tego nie jest dużo. Wszystko zmieściło się do większego pudełka po butach...
Kilka gier na PC, biżuteria, woda Avonu z drobinkami złota, zestaw cieni, torba, kosmetyczka, figurki, itd... no i szisza...
Przykro mi, ale nie mam kompletnie czasu na fotki i bieganie na pocztę... w przeciwnym razie sama wystawiłabym te rzeczy na bazarku...