supergoga Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 Może niech Fela powie o nim tej Pani z która będzie rozmawiać. Może znajdzie kogoś kto choc na razie pomoże psiakowi. Mam nadzieję że żyje :placz: Quote
Lara Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 [quote name='Milady']A jakby ktoś miał[B][SIZE=5] węgiel[/SIZE][/B] na zbyciu, to też się przyda :)[/quote] matko....ja mam w piwnicy kilka ton wegla (moze cos uda mi sie w niedziele zabrac, jak nie to na ciezarowe Owieczki jak sie uda to zaladujemy).... i co gorsza (ale ze mnie jolopa! :oops: ) mam piec ogromny, weglowy.... ale to nie moje tylko wlascicielki domu. Piec juz jest nieuzywany bo nowoczesny gazowy jest... Moze ona sie zgodzi ten piec wywalic???? dlaczego wczesniej nie pomyslalam o tym???.... :shake: :oops: :shake: :oops: Quote
Misha&Malut Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 [quote name='Lara']matko....ja mam w piwnicy kilka ton wegla (moze cos uda mi sie w niedziele zabrac, jak nie to na ciezarowe Owieczki jak sie uda to zaladujemy).... i co gorsza (ale ze mnie jolopa! :oops: ) mam piec ogromny, weglowy.... ale to nie moje tylko wlascicielki domu. Piec juz jest nieuzywany bo nowoczesny gazowy jest... Moze ona sie zgodzi ten piec wywalic???? dlaczego wczesniej nie pomyslalam o tym???.... :shake: :oops: :shake: :oops:[/quote]\ STYROPIAN !!! ??? Czy styropian przypadkiem nie izoluje od zimna ????????????? hę ? Domy sie tym ociepla, to można chyba i na podłoge połozyc nie ??? Quote
Milady Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 Misha, ale ten styropian trzeba położyć, a to mnóstwo roboty. A teraz potrzebujemy natychmiastowego rozwiązania - jak podnieść temperaturę. Styropian przyda się przed przyszłym sezonem. Jeszcze jedno zdjątko, gdyby ktoś wątek założył i chciał pilotować sprawę. Trzebaby poszukać miejsca wolnego w hotelu. Ja oczywiście swoje trzy grosze dołożę :) [IMG]http://img13.imageshack.us/img13/9995/dscf43669mq.jpg[/IMG] Dziewczyny sprawdźcie, czy on coś dostaje, jakieś leki???? A ja w lutym aktywnie pomogę z tym psiakiem. OBIECUJĘ!!!! Quote
Misha&Malut Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 [IMG]http://img13.imageshack.us/img13/9995/dscf43669mq.jpg[/IMG] Teraz to nawet nie jest możliwe na stałe przytwierdzac czyli przyklejac styropian bo w temperaturze minusowej klej nie łapie!! Ale... myślałam raczej o tymczasowym własnie rozwiązaniu, czyli położeniu w jednej części boksu np 2 plastrów styropianu i to juz będzie psiaki izolowac na to słoma i posłanko będzie. Jak poczują cos miękkiego i ciepłego to sie będą na tym zbijac w kupę, nie ? A wiadomo że w kupie cieplej :) Styropian mogiem Wam dostarczyć. Quote
Fela Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 Misha, styropian baaaardzo się przyda w każdej ilości, a najlepiej w dużej! Zdecydowanie można go kłaść pod słomę. Mam nadzieję, że psy go nie zjedzą... Quote
YBOT Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 kto jeszcze "da" samochod??????????? nie miescimy sie!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Misha&Malut Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 [quote name='Fela']Misha, styropian baaaardzo się przyda w każdej ilości, a najlepiej w dużej! Zdecydowanie można go kłaść pod słomę. Mam nadzieję, że psy go nie zjedzą...[/quote] A czy ja i niezdyscyplinowany możemy z Wami jechac ?? co prawda z Niezdyscyplinowanego chłop chudy :) ale za to pomysłowy i naprawdę DUŻO umiejący bo na codzień siedzi w temacie :) Ja to raczej wymieknąć na widok schroniska moge ale za to mam inne talenty... świetnie parzę kawę i herbatę :) Ciotka Fela co ty na to ?? Quote
Owieczka Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 [quote name='Fela']Misha, styropian baaaardzo się przyda w każdej ilości, a najlepiej w dużej! Zdecydowanie można go kłaść pod słomę. Mam nadzieję, że psy go nie zjedzą...[/quote] Styropian w każdej ilości koniecznie !! Ale faktycznie trzeba wziąść pod uwagę fakt żę psiaki mogą go rozgryźć w sekundę ... tak jak to robią z poduchami...:shake: Quote
Misha&Malut Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 [quote name='Owieczka']Styropian w każdej ilości koniecznie !! Ale faktycznie trzeba wziąść pod uwagę fakt żę psiaki mogą go rozgryźć w sekundę ... tak jak to robią z poduchami...:shake:[/quote] no nie dowiemy sie jak nie spróbujemy - trzeba wziąć ze 3,4 kawałki i połozyć. Quote
Lara Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 [quote name='Owieczka']Styropian w każdej ilości koniecznie !! Ale faktycznie trzeba wziąść pod uwagę fakt żę psiaki mogą go rozgryźć w sekundę ... tak jak to robią z poduchami...:shake:[/quote] ja pogryza to nic z tego, kuleczki styropianowe tez sa miekkie i dobrze wchlaniaja wilgoc, a jak zjedza to ... nie strawia, bez obaw. Moj pies jako szczeniak zjadl opakowanie styropianowe od telewizora... qoopy robil styropianowe przez tydzien i po klopocie ;) Quote
Fela Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 Najlepszy jest twardy styropian podłogowy. Możemy podkładać gpo pod palety warstwę słomy. Ale przyda się każdy, nawet taki bardziej miękki. Jak tylko mróz minimalnie odpuści, będziemy ocieplać, co się da. W Ostrowi było dziś rano -27 stopni. Quote
Misha&Malut Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 [quote name='Lara']ja pogryza to nic z tego, kuleczki styropianowe tez sa miekkie i dobrze wchlaniaja wilgoc, a jak zjedza to ... nie strawia, bez obaw. Moj pies jako szczeniak zjadl opakowanie styropianowe od telewizora... qoopy robil styropianowe przez tydzien i po klopocie ;)[/quote] Z tego co wiem styropian NIE WCHŁANIA wody /bo inaczej styropianowe kubki na napoje nie miałyby racji bytu/ :) ale oczywiście moze ona osiąść na nim, tak jak osiada na wszystkim. dopóki jest mroźno powietrze jest w miare suche, ale jak wpuści sie tam ciepłe powietrze sytuacja się zmieni, styropian sie może spocić i wilgość będzie ale POD nim, czyli izolacja i od zimna i od wilgoci nadal będzie. Myśle że mozna na paru kawałkach spróbowac. [B]Teraz z innej beczki,[/B] [B]jezeli potrzebujecie jeszcze dwóch par rąk do pomocy to mówcie gdzie to schronisko i o której sie wszystko zaczyna.[/B] [B]Jedna pare rąk mamy wykwalifikowaną ze sprzętem włącznie /wiertarka, wkrętarka, szlifierka i inne dziwne rzeczy:)/ [/B] [B]na próbe możemy wziąć styropian, mamy też wykładzinę /doczytałam sie że ma byc do ścian mocowana?/ [/B] [B](jakies śruby i kołki potrzebne są?)[/B] :???: Quote
Milady Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 Ale bosko :multi: ilu ochotników do pomocy :multi: :multi: "Tylko" jeszcze transportu chyba brakuje ....:roll: Felu, czy Ty wyrwiesz się z Warszawy, czy nie dasz rady w ten weekend? Quote
Misha&Malut Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 [quote name='Milady']Ale bosko :multi: ilu ochotników do pomocy :multi: :multi: "Tylko" jeszcze transportu chyba brakuje ....:roll: Felu, czy Ty wyrwiesz się z Warszawy, czy nie dasz rady w ten weekend?[/quote] nie no my sobie pojedziemy swoim samochodem możemy cos wziąć ze sobą ale.... to coś nie może byc ciężkie:( bo nasze auto jest takie troche sprawne inaczej :) Quote
Lagunka Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 Hej kochani, a czy ktoś się dzisiaj do mnie na Bielany wybiera po rzeczy? mam w domu malą górę i z tego co wiem ktoś miał się u mnie pojawić. Jednak do tej pory nikt nie zadzwonił i nie wiem czy mam czekać, czy nie :( Proszę o jakiś kontakt. Mój numer : 0697 285 929 Quote
Milady Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 [quote name='Misha&Malut']nie no my sobie pojedziemy swoim samochodem możemy cos wziąć ze sobą ale.... to coś nie może byc ciężkie:( bo nasze auto jest takie troche sprawne inaczej :)[/quote] No to już wogółe bardzo bardzo bosko :multi: ALE SIĘ CHAOS ZROBIŁ??? Kto nad tym zapanuje ;) Ja już swoje tycio zrobiłam. Piecyk kupiony. A jutro kto koordynuje akcję??? Z tego co się orientuję Lara dzisiaj jeździła po rzeczy do Owieczki... Quote
YBOT Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 Lagunko.....my odbieramy z Dantego po 17 chyba cio?????? Quote
YBOT Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 poza tym jada jayo .....na pewno we 2 samochody....!!!! ale ekipa!!!! Quote
Misha&Malut Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 [quote name='YBOT']poza tym jada jayo .....na pewno we 2 samochody....!!!! ale ekipa!!!![/quote] skąd o której bo nadal nic nie wiem a musze niezdyscyplinowanego przygotowac psychicznie na wstawanie rano :)) Quote
YBOT Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 o ktorej? hmmm a ktoz to wie....jak odpalimy a nie jest latwo!!!!!!!!!!!!!!! ale RANO!!!!!!!!!!!! Quote
Lagunka Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 [quote name='YBOT']Lagunko.....my odbieramy z Dantego po 17 chyba cio??????[/quote] Dzięki, już dogadane ;) Po prostu brakowało mi potwierdzenia, bo nie miałam pewności czy się w ogóle pojawicie, a ma dojechać jeszcze trochę rzeczy :) W takim razie czekam grzecznie ;) Quote
Misha&Malut Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 [quote name='YBOT']o ktorej? hmmm a ktoz to wie....jak odpalimy a nie jest latwo!!!!!!!!!!!!!!! ale RANO!!!!!!!!!!!![/quote] O.K. ja przepraszam że jestem taka upierdliwa ale... dla mnie rano to powiedzmy 8:00 dla mojego niezdyscyplinowanego 11:00 :) Rozumiesz mnie teraz ?? Dlatego właściwie pytam tylko o godzine orientacyjną :) Nawet jeżeli byśmy nie pojechali za Wami to do Ostrowii trafimy :) na jaki numer moge dzwonić żeby już dojechawszy zadzwonic i dopytac się jak dojechac do schroniska?? Quote
YBOT Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 na stronie schroniska jest wszystko....ja juz zgubilam...ale w watku w podpisie czyims bedzie na pewna link!!!! macie pelno w samochodzie??? jak nie to: ODBIOR RZECZY u YBOT-a ....502 280 165, mozecie ciut zabrac jak chcecie....rano to ...hmmmm 8! Quote
Milady Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 Sorki, że się wtrącam... jest tyle rzeczy do zrobienia a noc zapada szybko. Myślę, że należałoby wyjechać NAJPÓŹNIEJ o ósmej rano!!!!! Quote
Recommended Posts