Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Verdana][SIZE=2]Ja trochę z innej beczki...
[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][COLOR=#ff0000][B]Mam na zbyciu Lakcid - 9 ampułek [data ważności 02.2009] i Alugastrin w zawiesinie - prawie cała butelka [data ważności 02.2011].[/B][/COLOR][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2] Czy jakiś nasz tymczasowicz nie potrzebuje takich leków?[/SIZE][/FONT]

Posted

myślę że trzeba przywieźć sunię do warszawy zanim urodzi, uśpić szczeniaki, zostawić jej jednego lub dwa. naprawdę, kolejna tymczasowiczka nie zrobi nam różnicy. czy ktoś widzi inne rozwiązanie?

Posted

[quote name='gdgt']myślę że trzeba przywieźć sunię do warszawy zanim urodzi, uśpić szczeniaki, zostawić jej jednego lub dwa. naprawdę, kolejna tymczasowiczka nie zrobi nam różnicy. czy ktoś widzi inne rozwiązanie?[/quote]

podnoszę! nikt sie nie wypowiada? ja mogę sunie przywieźć do w-wy, ale nie mogę się nią opiekować, bo za tydzień wyjeżdżam.

Posted

Idusiek, jeśli sunia ma wątek, zamieść pls linka tutaj.
Jest tylko problem z tymczasami - gdzie ją przywieźć? :placz:kto zgodzi się zaopiekować mocno ciężarną suką a potem szczeniakami?
Znam trochę Brok (mam przecież domownika stamtąd), znam też różne tragiczne historie, które wydarzały się z udziałem szczeniaków
bezdomnych suk. Historie wręcz drastyczne.
Zgadzam się z gdgt, jedno wiadomo: ono tam nie powinna zostać. Ma ktoś jakiś pomysł

Posted

ja myślałam o płatnych tymczasach. Mogę podzwonić w tej sprawie, ale musi być osoba odpowiedzialna za sunię, za uśpienie szczeniaków, i szukanie suni i szczeniakowi domów. Ja niestety wyjeżdżam.

Posted

Otrębusy niestety raczej odpadają, p. Grażyna ma wakacyjne przepełnienie. Problem będzie z tymm uśpieniem maluchów, niestety, znam to z autopsji - miałam kiedyś bohatersko wybrać dwa, resztę zawieść do lekarza. i…
Cóż, suka za mnie dokonała selekcji.

Posted

Jest dla suni miejsce w hoteliku w budach-grzybek, tam gdzie chyba jest Roan, w każdym razie tam była Figa przez kilka tygodni. Sunia byłaby w kojcu, to chyba jednak lepiej niż łąka. Koszt: 750 zł miesięcznie plus ewentualnie dodatkowa opieka zdrowotna (pt. uśpienie szczeniaków). Właścicielka powiedziała, że zawołanie weta do uśpienia szczeniaków, z wyjątkiem jednego - dwóch, "byłoby wykonalne". Niestety jest drogo, biorąc pod uwagę, że suka musiałaby być ze szczeniakiem przynajmniej 4 tygodnie. Ale chyba warto to zorganizować. Czekam na jakieś wypowiedzi w tej sprawie, bo nie zamierzam podejmować decyzji sama. Jak już wspomniałam, wyjeżdżam za tydzień...

Posted

Spróbuję jeszcze dopytać w Teresinie - tam jest o wiele taniej i warunki - mimo że kojec jest na zewnątrz - moim zdaniem lepsze. A koniec świata taki sam. Zakładam, że właścicielka się zgodzi - ona chętnie przyjmuje od nas psy. Lekarz w pobliżu też jest sensowny.
A więc, jeśli się zgodzi - co robimy?

Posted

ja mogę pojechać po nią w weekend z tztem albo w piątek z jakąś dogociotką. Zakładam, że sunia nie jest bardzo dzika i da się złapać. przydałaby się też jakaś wizyta u weta, zanim trafi do hoteliku, mogę z nią podjechać.

Posted

Miejsce jest, ale właścicielki nie udało mi się złapać (pracuje na zmiany, a ma tylko telefon stacjonarny). Boję się, czy zgodzi się przyjąć sukę na poród. Ale może tak. Dziś do południa będe wiedziała.

Posted

Esperanza- co ze stroną i jej aktualizacją?:)
Slyszlalam, że masz urlop i duzo wolnego czasu ?:)

Wiem ,ze masz ta kartkę z psami, ktore są - plizz- zrób weryfikację na stronie, usun itd...

Proszę.....................

....................

[B]WIELKI APEL- POTRZEBUJĘ CHĘTNĄ OSOBĘ NA WYCIECZKĘ DO SCHRONISKA W PONIEDZIAŁEK ZA TYDZIEN. PRZYJADA DZIEWCZYNY Z TERIERKOWA, KTORE OBIECAŁY OSTRZYC I ODSZYKOWAC NAM RUBENSA :multi::multi:JAK BEDZIE WYGLADAL JAK LALECZKA, TO NA PEWNO WYJDZIE W KONCU ZE SCHRONU !!:cool3:[/B]

Posted

Idusiek wszystkie psy, przy których w spisie widniała informacja, że ich nie ma zostały usunięte.
Nowe chętnie wstawię, tylko muszę mieć info odnośnie wieku i cokolwiek o charakterze, ale takie sprawy przeniesiemy już chyba na maila, albo jeśli masz ochotę, zapraszam do mnie na Bielany, w porze dogodnej dla Ciebie.
Razem łatwiej będzie zaktualizować stronę.

Podhalanka Mysza wczoraj przeszła pomyślnie sterylkę aborcyjną.

Posted

O wzięciu do schronu nie możemy decydować, bo to nie nasze schronisko i nie nasza decyzja. A domów tymczasowych, z tego co wiem, brak totalnie. Ale ja niewiele wiem.

Posted

Szukam dt dla suczki z Andrzejewa, którą opiekuje się AleksandraAlicja.
Kropka cały czas mieszka na ulicy i oprócz tego, że jest wrogiem nr.1 dla okolicznych posiadaczy kur, to jeszcze od środy ma cieczkę.
Nie dam rady sama jej utrzymać w hoteliku w Budach, a nie pamiętam, czy w Teresinie jest 1, czy 2 wolne boksy?

[url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=112691[/url]