auraa Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Zdjęcia się nie otwierają! chyba powinna mieć swój wątek:shake: Ludzie sa beznadziejni, brak słów. Quote
Magdarynka Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 [FONT=Verdana][SIZE=2]Ja trochę z innej beczki... [/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][COLOR=#ff0000][B]Mam na zbyciu Lakcid - 9 ampułek [data ważności 02.2009] i Alugastrin w zawiesinie - prawie cała butelka [data ważności 02.2011].[/B][/COLOR][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2] Czy jakiś nasz tymczasowicz nie potrzebuje takich leków?[/SIZE][/FONT] Quote
gdgt Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 myślę że trzeba przywieźć sunię do warszawy zanim urodzi, uśpić szczeniaki, zostawić jej jednego lub dwa. naprawdę, kolejna tymczasowiczka nie zrobi nam różnicy. czy ktoś widzi inne rozwiązanie? Quote
gdgt Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 [quote name='gdgt']myślę że trzeba przywieźć sunię do warszawy zanim urodzi, uśpić szczeniaki, zostawić jej jednego lub dwa. naprawdę, kolejna tymczasowiczka nie zrobi nam różnicy. czy ktoś widzi inne rozwiązanie?[/quote] podnoszę! nikt sie nie wypowiada? ja mogę sunie przywieźć do w-wy, ale nie mogę się nią opiekować, bo za tydzień wyjeżdżam. Quote
Fela Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Idusiek, jeśli sunia ma wątek, zamieść pls linka tutaj. Jest tylko problem z tymczasami - gdzie ją przywieźć? :placz:kto zgodzi się zaopiekować mocno ciężarną suką a potem szczeniakami? Znam trochę Brok (mam przecież domownika stamtąd), znam też różne tragiczne historie, które wydarzały się z udziałem szczeniaków bezdomnych suk. Historie wręcz drastyczne. Zgadzam się z gdgt, jedno wiadomo: ono tam nie powinna zostać. Ma ktoś jakiś pomysł Quote
gdgt Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 ja myślałam o płatnych tymczasach. Mogę podzwonić w tej sprawie, ale musi być osoba odpowiedzialna za sunię, za uśpienie szczeniaków, i szukanie suni i szczeniakowi domów. Ja niestety wyjeżdżam. Quote
Fela Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Otrębusy niestety raczej odpadają, p. Grażyna ma wakacyjne przepełnienie. Problem będzie z tymm uśpieniem maluchów, niestety, znam to z autopsji - miałam kiedyś bohatersko wybrać dwa, resztę zawieść do lekarza. i… Cóż, suka za mnie dokonała selekcji. Quote
gdgt Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Jest dla suni miejsce w hoteliku w budach-grzybek, tam gdzie chyba jest Roan, w każdym razie tam była Figa przez kilka tygodni. Sunia byłaby w kojcu, to chyba jednak lepiej niż łąka. Koszt: 750 zł miesięcznie plus ewentualnie dodatkowa opieka zdrowotna (pt. uśpienie szczeniaków). Właścicielka powiedziała, że zawołanie weta do uśpienia szczeniaków, z wyjątkiem jednego - dwóch, "byłoby wykonalne". Niestety jest drogo, biorąc pod uwagę, że suka musiałaby być ze szczeniakiem przynajmniej 4 tygodnie. Ale chyba warto to zorganizować. Czekam na jakieś wypowiedzi w tej sprawie, bo nie zamierzam podejmować decyzji sama. Jak już wspomniałam, wyjeżdżam za tydzień... Quote
Fela Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Spróbuję jeszcze dopytać w Teresinie - tam jest o wiele taniej i warunki - mimo że kojec jest na zewnątrz - moim zdaniem lepsze. A koniec świata taki sam. Zakładam, że właścicielka się zgodzi - ona chętnie przyjmuje od nas psy. Lekarz w pobliżu też jest sensowny. A więc, jeśli się zgodzi - co robimy? Quote
idusiek Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Dziewczyny, plizzz, wypowiedzcie się ,bo czas mija a sunia długo nie pochodzi z brzuchem ...:placz: Quote
auraa Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 postaram się dołożyć parę zł. ona nie może tam dłużej zostać. Quote
beam6 Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Ja poprostu dokładam 150 zł (po pierwszym :oops:) na koszt utrzymania Suczki - wszystko jedno w którym hoteliku. Quote
gdgt Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 ja mogę pojechać po nią w weekend z tztem albo w piątek z jakąś dogociotką. Zakładam, że sunia nie jest bardzo dzika i da się złapać. przydałaby się też jakaś wizyta u weta, zanim trafi do hoteliku, mogę z nią podjechać. Quote
Fela Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Miejsce jest, ale właścicielki nie udało mi się złapać (pracuje na zmiany, a ma tylko telefon stacjonarny). Boję się, czy zgodzi się przyjąć sukę na poród. Ale może tak. Dziś do południa będe wiedziała. Quote
idusiek Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Esperanza- co ze stroną i jej aktualizacją?:) Slyszlalam, że masz urlop i duzo wolnego czasu ?:) Wiem ,ze masz ta kartkę z psami, ktore są - plizz- zrób weryfikację na stronie, usun itd... Proszę..................... .................... [B]WIELKI APEL- POTRZEBUJĘ CHĘTNĄ OSOBĘ NA WYCIECZKĘ DO SCHRONISKA W PONIEDZIAŁEK ZA TYDZIEN. PRZYJADA DZIEWCZYNY Z TERIERKOWA, KTORE OBIECAŁY OSTRZYC I ODSZYKOWAC NAM RUBENSA :multi::multi:JAK BEDZIE WYGLADAL JAK LALECZKA, TO NA PEWNO WYJDZIE W KONCU ZE SCHRONU !!:cool3:[/B] Quote
esperanza Posted June 26, 2008 Author Posted June 26, 2008 Idusiek wszystkie psy, przy których w spisie widniała informacja, że ich nie ma zostały usunięte. Nowe chętnie wstawię, tylko muszę mieć info odnośnie wieku i cokolwiek o charakterze, ale takie sprawy przeniesiemy już chyba na maila, albo jeśli masz ochotę, zapraszam do mnie na Bielany, w porze dogodnej dla Ciebie. Razem łatwiej będzie zaktualizować stronę. Podhalanka Mysza wczoraj przeszła pomyślnie sterylkę aborcyjną. Quote
OlimpiaK Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Czy bierzemy do schronu/na DT jakies psiaki z Krzyczek? Quote
Fela Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 O wzięciu do schronu nie możemy decydować, bo to nie nasze schronisko i nie nasza decyzja. A domów tymczasowych, z tego co wiem, brak totalnie. Ale ja niewiele wiem. Quote
esperanza Posted June 27, 2008 Author Posted June 27, 2008 Szukam dt dla suczki z Andrzejewa, którą opiekuje się AleksandraAlicja. Kropka cały czas mieszka na ulicy i oprócz tego, że jest wrogiem nr.1 dla okolicznych posiadaczy kur, to jeszcze od środy ma cieczkę. Nie dam rady sama jej utrzymać w hoteliku w Budach, a nie pamiętam, czy w Teresinie jest 1, czy 2 wolne boksy? [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=112691[/url] Quote
gdgt Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 są miejsca w budach-grzybek, ale drogo... może się uda ponegocjować? Quote
esperanza Posted June 27, 2008 Author Posted June 27, 2008 U p.Jadwigi i tak mam taniej, niż inni klienci. Obawiam się, że niższej kwoty nie znajdziemy. Quote
Magdarynka Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 W związku z dużym zainteresowaniem muszę zdjąć link do strony... Quote
Recommended Posts