esperanza Posted February 11, 2008 Author Posted February 11, 2008 Taką decyzje podjęły dziewczyny. Beam6 dzielnie będzie p.Beacie stawiać czoła. Kasia przeceniła swoje możliwości, stąd taka decyzja. Quote
Wilejkaros Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 Rozumiem... Beam6 dzwoniła dziś do mnei pewnie w kwestii towarzyszenia Jej w tej walce, ale na szczęście byłam @ work. Quote
OlimpiaK Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 Napiszę tutaj, bo nie wiem gdzie mogę indziej... :( Duszek miał dziś drugi napad porażenia spastycznego... :-( Pierwszy był wczoraj o 7 rano, dzisiejszy był niecałą godzinę temu. :shake: Jutro będziemy polować na neurologa, oby nie był na urlopie. Są dwie możliwości - początek padaczki lub trochę gorsza sytuacja - zmiany w odcinku szyjnym kręgosłupa związane z tym drutem i prawdopodobnym powieszeniem na nim. O ile na pierwsze są leki, to na drugie raczej ciężko będzie cokolwiek poradzić. ;( Trzymajcie kciuki proszę za jutro, żeby było dobrze... :-( Quote
Fela Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 O matko boska, Olimpia, trzymamy kciuki z całych sił. Biedny Duszek :-(. Doguś Kubuś będzie u p. Eli w Warszawie, która sama się podjęła opieki nad nim. Astonik przywiezie go dziś wieczorem. Mamy nadzieję, że będzie wszystko OK, a biegunka u niego to raczej efekt stresu a nie coś poważniejszego. Niestety, ze Stefanem ([URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=104219&highlight=stefan"]http://www.dogomania.pl/forum/showth...ghlight=stefan)[/URL] nie najlepiej, ciągle biegunka i potwornie chudy Trzeba wykluczyć problem z trzustką, dziś jadę z nim na badanie. Z dobrych wieści: Lara (dogowata sunia, która była u Krysi) szczęśliwa w nowym domu, Heksa jutro jedzie na sterylizację na Gagarina, a w sobotę do nowego domu. Zolka, która przyjechała w sobotę do Wawy ma dom (na 95% docelowy) u znajomych Krysi. Kikutek: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105224&highlight=kikutek"]http://www.dogomania.pl/forum/showth...hlight=kikutek[/URL] ma potencjalny dom w Warszawie (państwo go widzieli i się zakochali, a zwłaszcza pan). Jutro jest wizyta u dr Garncarza, trzeba pojechać z nim jeszcze na prześwietlenie kikutka i do chirurga (to, co zostało z jego nogi, jest rozpalone i najwyraźniej bardzo boli). [B]Bardzo proszę o pomoc w przywiezieniu go jutro wieczorem, przed 20 z Otrębusów do Warszawy (Otrębusy są kilka km za Pruszkowem, od centrum Wawy jakieś dwadzieścia kilka). [/B]Z powrotem mogę zabrać go już sama. Esperanza zapomniała o Majorce (hotel w Budach Michałowskich): [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105146[/url] Razem 21 psów pod naszą opieką, a za chwilę będzie 22 (jak przyjedzie Kuba). Quote
beam6 Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 [quote name='Wilejkaros']Rozumiem... Beam6 dzwoniła dziś do mnei pewnie w kwestii towarzyszenia Jej w tej walce, ale na szczęście byłam @ work.[/quote] Chciałam tylko numer telefonu do p. Beaty :mad: A jak polegnę w tej samotnej walce to będziecie się miały z pyszna :evil_lol: Quote
esperanza Posted February 12, 2008 Author Posted February 12, 2008 Kto mi pomoże jutro w ogłaszaniu psiaków w GW do piątkowego numeru? Beam6 ogłosisz Pysię i Tosię? Quote
beam6 Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Oczywiście :) Suńki są fantastyczne. Mają ( na moje i Ludwy oko) 3 miesiące, nie wygladają na zabiedzone, w samochodzie bardzo grzeczniutkie a w domu: kota rezydenta obejrzały z zainteresowaniem, program telewizyjny z jeszcze większym :), dały się spokojnie obwąchać Muni, jedna nalała na podłogę w kuchni a potem to już sobie poszłyśmy z Ludwą. Tymczasowiczki są na chwilę obecną zaopatrzone we wszystko: pieluchy, puszki, suche, zabawki. Szukają domków !!!!!! Quote
ronja Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 będę jutro u p. Beaty, porobię im zdjęcia i poogłaszam je w sieci Quote
beam6 Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Suuuper :Rose: a może wątki im założysz ? Quote
ronja Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 wątków nie, bo za chwilę nie bedę miała dostępu do netu Quote
beam6 Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Ups :oops: zapomniałam, przepraszam :loveu: Ok - kiedyś musi być ten 1 raz :razz: - spróbuje sama założyć wątki. Tylko o wklejenie zdjęć "Kogoś" będę musiała poprosić :evil_lol: Quote
beka Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Jak ktoś bedzie w schronisku czy mo zecie sprawdzik czy są psy: Morus - opis i zdjęcie post 9531 i psy z postów 9531 do 9534 Mozi, Rej, Mango, Celinka, Kaja, Tigra, Lukrecja..... Dziekuję Quote
Fusica Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 APEL!!!!!!!!! Dziś do godziny 16.00 konieczny jest odbiór shih-tzu z Palucha i ptrzetrzymanie go do jutra, bądź dostawa do hoteliku. To prośba Alpiny. Ja niestety kibluje w robocie... Quote
Fusica Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Apel odwołany, już sie znalał i transpot i tymczas do jutra. Quote
esperanza Posted February 14, 2008 Author Posted February 14, 2008 Założyłam wątek Gąbce: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105745[/URL] Kto pomoże w ogłoszeniach? Ludwa, Wilejkaros, Fela widziałyście te psy, o które pyta Beka? Quote
Wilejkaros Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Przepraszam, ale mam jakieś zawirowanie życiowe i nie bardzo siedzę na dogo. Dzisiaj wieczorem powklejam zdjęcia. Zaraz oblookam psy, o których wspomniała Beka. Czy dog dotarł już na DT? Quote
ludwa Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Prawdę mówiąc niewiele psów z tylnych klatek kojarzę, ale owczarkowatych nadal jest sporo, więc część z tych obfoconych pewnie też... Może Fela ma trochę zdjęć z poprzedniego wyjazdu dla porównania...Biszkoptowe też były...:oops: Quote
ludwa Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 oooo, bardzo ładniem prosiem.... jam Kikutkiem się zajeła i tam już nie zawędrowałam.... Quote
Wilejkaros Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Mam zdjęcia owczarkowatych, powklejam wieczorem. Jargo, Rej, Mango były. I te 3 dziewczynki też. Tigra, Rashel, Porter, Mazurek na pewno. Te zapamiętała moja koleżanka Ania, która była z nami. Swoją drogą, miała się tu zalogować!!!! Quote
esperanza Posted February 14, 2008 Author Posted February 14, 2008 Wilejkaros to ja czekam na zdjęcia i wstawię psiaki na stronę schroniska. Zaglądajcie tam proszę i dajcie znać, jeśli wiecie coś więcej na temat nowo dodanych psów. Quote
Wilejkaros Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 No i są jeszcze 3 w typie bernardyna. 2 chłopaków i dziewczyna (wg Janusza). Chude dosyć. Zdjęcia będą wieczorkiem. Quote
Wilejkaros Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Esperanza, mam ponad 150 zdjęć. Najłatwiej byłoby mi zgrać Ci na pendrive'a i podrzucić, bo przy moim necie przesyłanie potrwa milion lat. Quote
OlimpiaK Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 To ja sobie posmutam - Duszek ma jakiś problem z wątrobą. :shake: Amoniak ma dwukrotnie podwyższony (podobno nie jest to aż tak źle) i leczymy sie "wątrobowo". :p Jak narazie nie miał już ataku żadnego - oby tak dalej. :mad: Quote
esperanza Posted February 14, 2008 Author Posted February 14, 2008 Biedny Duszek. Czy ktoś ma wieści, co słychać u szczeniaków od p.Beaty? Quote
Recommended Posts