Ewusek Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 yyyy chyba byłam w jakimś amoku bo dalej nie wiem :-) poważnie, wyślij mi foto na maila to Ci powiem skad sie znamy :-) [email][email protected][/email] Quote
beam6 Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 Ewusek - Wilejkaros to takie małe, czarne, szczupłe i pyskate :evil_lol:! Wiesz już ? Quote
Ewusek Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 już dostałam fotki na maila ale zabij mnie a nie pamietam jej :evil_lol: ja jestem mega zakrecona,. wiec wszystko mozliwe :evil_lol: Quote
beam6 Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 A pamiętasz, że byłaś na Walnym w Lolku ?????? :) Quote
Ewusek Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 pamietam... pamietam tez, ze rozmawiałyśmy przy samochodzie z transporterem.... a potem wróciłam do domu po 1 ... :-) Quote
beam6 Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 Hola, hola - rozstałyśmy się ok. 21.15. I od tej godziny Stowarzyszenie nie ponosi odpowiedzialności za działania Członków i nie daje alibi :evil_lol: Quote
Ewusek Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 no to zobacz ile jechałyśmy z Kingą na Grochów :-) Quote
Wilejkaros Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 Taaaaa, może Wy przez Gdańsk jechałyście??? Quote
Wilejkaros Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 Cioooootki, ponawiam pytanie o kołdry, poduszki, pościel itp, które oferuje Eva!!! Czy są nam w schronie potrzebne? Quote
Owieczka Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 [quote name='Wilejkaros']Cioooootki, ponawiam pytanie o kołdry, poduszki, pościel itp, które oferuje Eva!!! Czy są nam w schronie potrzebne?[/quote] W schronie moze nie tak bardzo jak na tymczasach :shake: to idzie jak woda ( szczególnie u Jayo ) Quote
Magdarynka Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 [quote name='gemsi'][SIZE=3]nie przerwa techniczna, tylko rachunek za dzierżawę nie został uregulowany na czas :/ [/SIZE][/quote] Żeby zapłacić najpierw trzeba wiedzieć ile i na jakie konto, a takiej informacji nie dostałyśmy... Z reszta pisałam o tym w mailu przechodnim, wiec nie wiem, po co to jeszcze zostało wywleczone na forum... [SIZE=4]Formalności zostały załatwione i strona wróciła do sieci. Zapraszamy ponownie na [URL="http://www.niczyje.org"][COLOR=Red]www.niczyje.org[/COLOR][/URL] :) [/SIZE] Quote
Mandarynka Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 [COLOR=darkorange][B]Ooo,Magdarynka :lol:.[/B][/COLOR] Quote
gemsi Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 [quote name='Magdarynka']Żeby zapłacić najpierw trzeba wiedzieć ile i na jakie konto, a takiej informacji nie dostałyśmy... Z reszta pisałam o tym w mailu przechodnim, wiec nie wiem, po co to jeszcze zostało wywleczone na forum... [/quote] nie podoba mi sie słowo wywleczone, podałem tylko prawdziwą przyczyne Quote
esperanza Posted October 29, 2007 Author Posted October 29, 2007 Według moich obliczeń za 3 miesiące nie będziemy mieli za co opłacić hoteliki i tymczasy naszych psów. :-( W chwili obecnej płacimy za 13 zwierzaków i tracimy środki w tępie zatrważającym. Proszę pomyślcie o nowych formach promocji adopcji, bo widzę że ostatnio ogłoszenia w prasie i aukcje na allegro nie przynoszą efektów. :roll: Wszelkie sugestie są mile widziane. Quote
Owieczka Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 [quote name='esperanza']Według moich obliczeń za 3 miesiące nie będziemy mieli za co opłacić hoteliki i tymczasy naszych psów. :-( W chwili obecnej płacimy za 13 zwierzaków i tracimy środki w tępie zatrważającym. Proszę pomyślcie o nowych formach promocji adopcji, bo widzę że ostatnio ogłoszenia w prasie i aukcje na allegro nie przynoszą efektów. :roll: Wszelkie sugestie są mile widziane.[/quote] Moze troszkę pozmieniać traśc allegro i robić też aukcje na konkretne psiaki :roll: ?? Quote
ludwa Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Mi na ten przykład przydałaby się jakaś naklejka na szybę o adopcjach stowarzyszenia, chyba AST ma coś takiego.... Moja szyba samochodowa w kawałku chętnie podda się oklejeniu.... Quote
esperanza Posted October 30, 2007 Author Posted October 30, 2007 Aukcje na allegro są właśnie dla konkretnych psów. Myślę o rozdzieleniu adopcji wirtualnych psów w schronisku i pod naszą bezpośrednią opieką. To wymagałoby pracy nad stroną niczyje, ale z drugiej strony nie ma co ukrywać, 30zł z miesięcznej adopcji wirtualnej starcza na zaledwie kilka dni utrzymania psa, który mieszka w płatnym dt. Jednym psem mogłoby się opiekować kilka osób. Co Wy na to? Jestem jak najbardziej za naklejkami na samochodach. Czy mam poprosić Klaudynę o przygotowanie takiej naklejki? Zamówić je będę mogła przy okazji organizowania gadżetów na tydzień wolontariatu w Pałacu Młodzieży. Quote
esperanza Posted October 30, 2007 Author Posted October 30, 2007 Zajrzyjcie tutaj: [url]http://fundacja-emir.org/petycje/pomoc_emir.htm[/url] Ktoś może potwierdzić, że takie zmiany nastąpią? Quote
gdgt Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Naklejki na samochód koniecznie, rozmawiamy o nich przecież już od miesiąca i nic... No i mail przechodni o adopcjach wirtualnych. Quote
esperanza Posted October 30, 2007 Author Posted October 30, 2007 Mail przechodni w fazie tworzenia. Dziś dostaniecie do rozesłania. Sama sobie pętle kręcę, bo to ja później odpisuję na maile, tworzę bazę i szukam wpłat na koncie, ale uważam że mimo wszystko warto. Dajcie mi znać kto i ile naklejek zamawia. Quote
beam6 Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Ja też poroszę - mam sporo białej powierzchni do oklejenia :) Quote
Wilejkaros Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Esperanza, słyszałam o tych zmianach jako projeckcie dawno temu. Nie wiem czy został przegłosowany jako ustawa czy po prostu przeszedł do porządku dzienniego bez zgody reszty. Nie wiem, naprawdę. Ale martwi mnie to bardzo. Co prawda Zyta odchodzi... Może nowy MF nie wprowadzi tego? Quote
Fela Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 [quote name='esperanza']Zajrzyjcie tutaj: [URL]http://fundacja-emir.org/petycje/pomoc_emir.htm[/URL] Ktoś może potwierdzić, że takie zmiany nastąpią?[/quote] Pisząc po ludzku, sprawa wygląda tak: od 1 stycznia tego roku [B]obowiązują już zmiany [/B]w ustawie o podatku dochodowym od osób fizycznych. Przewidują one między innymi, że podatnicy, którzy chcą przekazać 1 proc. swojego podatku na rzecz OPP, w formularzu PIT wskazują jedynie tę organizację (wpisując jej nazwę i numer KRS), a za przekazanie środków odpowiedzialny jest naczelnik urzędu skarbowego. Jest to ułatwienie dla podatników, bo nie muszą najpierw wyliczać kwoty 1 proc., biegać na pocztę lub robić przelewu bankowego, a dopiero potem wpisywać w formularzu, że przekazali 1 proc. Zgodnie z ustawą, naczelnik urzędu skarbowego ma czas na przesłanie pieniędzy na konta organizacji "w terminie trzech miesięcy od upływu terminu dla złożenia zeznania podatkowego". To znaczy, że pieniądze na konta organizacji mogą spłynąć dopiero z końcem lipca (3 miesiące od końca kwietnia). Kwoty rzeczywiście pomniejszone będą o koszty przelewów. (podstawa prawna: art. 45, ustęp 5c-5g ustawy o podatku od osób fizycznych) Właśnie próbuję doczytać się w przepisach, czy w tym roku 1 procent podatku będzie można przekazywać [B]także[/B] tak jak w latach ubiegłych. Dla nas problemem jest także to, że ministerstwo finansów właśnie ogłosiło, że urzędy skarbowe powinny stworzyć ogólnopolską listę OPP do dnia 20 listopada 2007. Quote
Recommended Posts