Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Owieczko a ten transport nie wypalił?

Ewusek mogłabyś pojechać?

Lika co do koczowników zasada jest prosta, jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. Wytłumaczę Ci to na spotkaniu :razz:

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='esperanza']Owieczko a ten transport nie wypalił?

Ewusek mogłabyś pojechać?

Lika co do koczowników zasada jest prosta, jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. Wytłumaczę Ci to na spotkaniu :razz:[/quote]

Nie wypalił :shake: niestety...
a co do koczowników to nie wyciagajcie pochopnych wniosków
To ja prosiłam o zostawienie ich na zewnątrz na jekiś dwa -trzy dni
bo jest duże proawdopodobieństwo , ze to psy okolicznych mieszkańcow
napradę wyglądaja na zadbane ( czyste i odkarmione ) moze poprostu przychodza na jedzenie.
Niestety juz siedza w środku chyba i do domu juz raczej nie wócą , a moze i stety :roll:
Nie chciałabym żeby zostały pogryzione i wyglądały jak większość tych nieboraków w schronisku :shake: Tam przynajmniej mialy dużo swobody.

Posted

Mały off w sprawie szczeniorki Bery:
czy któraś z ciotek mogłaby zrobić jej allegro - jej wątek [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=86571"]tutaj[/URL]
jak oceniacie, czy ta sunia mogła być w schronie szczepiona? czy nie miała jakiś złych chorobowych objawów?

Posted

[quote name='beam6'] [SIZE=3][COLOR=red][COLOR=green]UWAGA[/COLOR] [/COLOR][COLOR=red][B]PRZYPOMNIENIE[/B][/COLOR] [COLOR=green]UWAGA[/COLOR][/SIZE]

[COLOR=black]Przypomina się wszystkim zainteresowanym, że będzie zebranie :multi:[/COLOR]

Nie towarzyskie ino robocze :eviltong:

Dnia: [COLOR=purple][B]7 października (nierdziela)[/B][/COLOR]
Ps. proszę o potwierdzenie przybycia (w celu rezerwacji miejsca siedzącego) do dnia 05.10.2007 r na mój nr telefonu.

[/quote]

Miejsca zarezerwowali Uczestnicy:
[LIST=1]
[*]Fela
[*]Magdarynka
[*]Ronja
[*]Owieczka
[*]Esperanza
[*]Wilejkaros
[*]Jayo
[*]Lika
[*]OlimpiaK
[*]Igusie x 2 :lol:
[*]Gdgt[/LIST]Kto jeszcze chętny ? KingaW będziesz ?
Śmiało, śmiało - mam krzesła u sąsiadów i w piwnicy :evil_lol:

Posted

[quote name='beam6']Miejsca zarezerwowali Uczestnicy:
[LIST=1]
[*]Fela
[*]Magdarynka
[*]Ronja
[*]Owieczka
[*]Esperanza
[*]Wilejkaros
[*]Jayo
[*]Lika
[*]OlimpiaK[/LIST]Kto jeszcze chętny ? KingaW będziesz ?[/quote]
Igusia x 2 jak dobrze pojdzie:eviltong:

Posted

[quote name='Igusia']Igusia x 2 jak dobrze pojdzie:eviltong:[/quote]

ja też pojadę, ale jak ten osioł nie mam ani adresu ani telefonu do beam...

co do bery, to trzymajmy mocno kciukasy!

Posted

[quote name='Owieczka']

[B]Luna[/B]- jest zasponsorowana ( czyli sterylka i kilka dni w hoteliku)
na ok 600 zł. - nie wiem na ile to wystarczy.
Pani miała ją wziąść po 17,10,07 bo tak miała wrocić z zagranicy , ale wyjazd się jej przedłuży do miesiąca albo i dłużej - :shake:
i teraz pytanie :

- czy mamy ja przywozić na sterylke i ewentualny tymczas płatny a potem ( jeśli nie znajdzie domu ) pani ja odbierze do siebie i szukamy domu ( lub tam zostanie)

[/quote]

A propos: nie wiem, czy ktoś jeszcze pamięta, że mamy zasponsorowanego także Kapitana (leczenie oka oraz pobyt w hotelu, wpłynęło na niego ok. 1000 zł o ile dobrze pamiętam) oraz sterylizację Korsy. To było bardzo dawno temu, wciąż odkładaliśmy zabranie ich ze schroniska, bo zbyt wiele psów było na tymczasach. W związku z tym one mają chyba pierwszeństwo, zwłaszcza chory Kapitan.
Ostatnio trochę z boku patrzę i nawet nie próbuję zorientować się w psach, które są teraz na tymczasach. Widzę tylko, że pieniędze na koncie topnieją, psów w schronisku przybywa, nie ubywa, a te co są w schronisku siedzą pod gołym niebem na paletach, bez bud.
Ok, już się nie mądrzę...

Mam tylko prośbę, jeśli ktoś tyleż ambitny co pracowity mógłby zebrać i wlepić wątki aktualnych tymczasowiczów... Albo chociaż listę zrobić przed niedzielnym spotkaniem.

Posted

[quote name='gdgt']Owieczko, czy mogłabyś do mnie przedzwonić w sprawie Bery, bo znaleźli się ludzie, którzy już chcą po nią jechać...[/quote]

A może Ci Państwo mogliby przywieźć Mopka? Kiedy planują jechać? Dla Neigh, która zoferowała mu tymczas, najlepiej byłoby gdyby Mopek przyjechał w sobotę. Jutro musiałaby go zostawić na cały dzień w domu samego, razem ze swoimi zwierzakami.

Posted

[quote name='Fela']Widzę tylko, że pieniędze na koncie topnieją, [/quote]
Cytuję sama siebie:

Jak nie ma kasy to trzeba zarobić ! :evil_lol:
Nie wiecie o jakimś plenerowym zgromadzeniu naszych potencjalnych darczyńców :razz: ?
Fanty są, gadżety są, chętni są (prawda Lika? :eviltong:), stoisko jest - tylko rozstawiać i handlować nie ma gdzie !

Posted

Zgadzam się z beam6. Mamy jeszcze, niewielki, ale zawsze, zapas gadżetów. Można podpiąć się pod jakąś imprezę lub samodzielnie coś zorganizować. Przydałaby się też szeroko zakrojona akcja zbiórki pieniedzy (w pierwszym rzędzie na nowe budy) i darów dla schroniska w szkołach.

Posted

Proponuje reaktywować "Psu na budę". Porozmawiamy o tym niedzielę. Mam także inne propozycje, ale o tym już na spotkaniu opowiem.

Nie wiem, czy wszyscy wiedzą, ale w Ostrowi możliwe jest już bezpłatne, bo sponsorowane przez gminę chipowanie psów. W Warszawie zresztą także :-)

Posted

"Psu na budę" to bardzo dobra akcja i z tego, co pamiętam były do niej świetne plakaty. Moim zdaniem sprawę bud w sezonie jesienno-zimowym powinnyśmy potraktować priorytetowo, bo psów wciąż przybywa i nawet jak jakiegoś uda nam się wyciągnąć, to na jego miejsce jest dziesięć nowych. Jak patrzę na zdjęcia nowych, ładnych boksów, w których nie ma bud, to nie wiem, czy cieszyć się (bo boksy nowe to dużo) czy płakać (bo jak tam psy mają mieszkać bez bud). Może warto przystopować na jakiś czas ze sterylkami i skupić się na zbieraniu na budy, a ze schronu przywozić tylko te psiaki, które wymagają specjalistycznego leczenia? Do wyadoptywania i tak mamy w Warszawie mnóstwo psów.

Posted

[quote name='lika']Zgadzam się z beam6. Mamy jeszcze, niewielki, ale zawsze, zapas gadżetów.[/quote]

Ja mam jeszcze trochę maskotek do oddania. Powinna wyjść z tego spora siatka. Na razie maskotki mieszkają w tapczanie... :p

Posted

no więc tak. Jest pani chętna na szczeniaka, zarezerwowała Berę, ale chce obejrzeć też inne pieski. Rodzina tak się napaliła, że pani wysłała biednego męża po powrocie z pracy od razu po smycz i karmę. Jestem z nią umówiona na wyjazd do schronu w sobotę.
Ponieważ dzisiejszy transport nie doszedł do skutku, trzeba w sobotę pojechać po szczeniaka i inne psy, i jeszcze zawieźć tę panią.
Skoro Ewusek się zgłasza, to oszczędzę tego mojemu TZ. Pytanie tylko, czy zmieścimy się w samochodzie: 3 (?) psy, Ewusek, tamta pani i ja (albo inny ktoś kto chce, bo ja to za bardzo nie chcę...)?

Posted

Sytuacja jest bardzo dynamiczna, wręcz dramatyczna. Psy są przywożone dzisiaj, właśnie jadą. W związku z tym ani ja, ani pani od adopcji nie jedziemy w sobotę...

Posted

bede jechala espero, jezeli ktos reflektuje, jezeli nie to sama nie pojade, bo nie wiem dokad :-(

no, chyba, ze Fela bedzie chciala pojechac z budami od stolarza to pojade fordem z przyczepa, tak wiec oprocz mnie bedzie jeszcze troche miejsca (4 os.) i baggaznik zakratkowany.

Ale jak mam do wyboru to wole jechac espero bo pali 10l gazu a ford 18l benzyny...

Posted

dziewczyny czy te psiaki mają jakieś swoje wątki??
[url]http://www.ostrow.schronisko.net/adopcja7920-1.html[/url]
[url]http://www.ostrow.schronisko.net/adopcja5290-3.html[/url]

albo może macie więcej ich fotek??????