Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='lika']Dziewczyny, a gdzie teraz fizycznie jest Kora? Czy można się coś więcej o niej dowiedzeć? Mam od KingiW namiary na ludzi, którzy byli zainteresowani ON-ką, więc mogę zadzwonić i umówić na spotkanie zpoznawcze, albo przekazać komuś ich nr tel.[/quote]

Sunia bedzie popoludniu na Gagarina - musimy ja obejrzec, zeby jej stan zdrwoia byl w miare znany. Ma cieczke aktualnie - nie nadaje sie do ciecia.
Obejrzec najlepiej byloby dzis - bedziemy ja pewnie wiezc do Teresina.
Potem to juz bedzie za daleko, zeby co chwile z kims jezdzic..

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

Może zrobimy tak, zadzwonię do tych ludzi i dowim się czy nadal są zainteresowani. Jeśli tak, to podam kontakt do Ciebie. Uzgodnicie godzinę spotkania. Nie chciałabym kogoś umówić, a potem okaże się, że psa już nie ma, bo pojechał do Teresina, albo jeszcze nie dojechał. Jesli wolisz, podam Ci te numery i sama zadzwonisz.

Posted

Jayo - na Tatarka można wieźć sunię dzisiaj wieczorem, bądź jutro rano (ale jeśli jutro rano musi być na czczo).Dzisiaj nie dadzą rady nic ciąć, bo jest poweekendowy 'Sajgon', muszą pooperować psy przyjęte wczoraj. W Teresinie jakby co są weci: kobita i facet. Z obydwojgiem podobno się ci 'nasi państwo tymczasowcy' znają. Pewnie bez rewelacji, ale jakieś proste rzeczy typu zdjęcie szwów, jakaś ewentualna aplikacja zastrzyku itp, itd. Jayo, jak będziesz wiedziała kiedy chcesz/możesz jechać (bądź ktoś inny) daj mi cynk, to umówię się z tymi ludźmi. Jeśłi wyjadz by był po 17.30 mogę jechać jako pilot. Ale trasa absolutnie nie jest trudna, więc i bez mojego pilotowania sie obędzie.

Posted

Kinga - Kora ma cieczke, wiec o ile wiem (poprawcie mnie jesli sie myle) - nie nadaje sie do ciecia w tej chwili.
Biala za to kaszle aktualnie i potwornie chuda - najpierw chce poznac jej stan, zebysmy mogly zdecydowac czy jutro mozna ja podstawic do ciecia...

Lika, ok, jak sprawdzisz, ze chca ludzie sunie ogladac - bede do dyspozycji.

Posted

A może Mimi lub Gąbka by się załapała, jeśli pozostałe suczki nie będą mogły teraz mieć sterylki?

Zonia dziękujemy za umieszczenie ogłoszeń na blogu. Dasz radę wkleić tam albo na tym wątku zdjęcia z piątku?

Posted

Gloria chyba za słaba na sterylkę, jest apatyczna, psami nie unteresuje się wcale, mną bardziej, ale też przez chwilę, potem leży... Na razie jest zamknięta, ale wychodzę dzisiaj wcześniej, więc będzie dłużej na dworku, no i w związku z tym wcześniej jestem do dyspozycji jakby co (ok 15:30-16 powinnam być już w domku).

Posted

Informuję, że z 2 suczek od dra Jacka domu szuka jedna.... Ta większa i ładniejsza.... Jednak ten pan, który je wziął nie da rady mieć łącznie 3 psów i prosi mnie o szukanie domu dla tej bardziej żywiołowej z dziewczyn...

Posted

Potrzebny jest transport dla owczarkowatej Kory na jutro [B]21.08 [/B]do godziny
[B]9 rano ze Starego Rembertowa do lecznicy na Gocławiu (Tatarkiewicza).
[/B]Ludwa ją jeszcze przez noc przetrzyma, ale jutro rano suka koniecznie musi
od niej wyjść. Kora ma płyn w otrzewnej (?) i trzeba jej USG zrobić.
Kto może ją przewieźć?
[B]To bardzo ważne.[/B]

Posted

U Mimi wygląda na to, że wszystko w porządku, nie chce spać w domu, więc pani wyniosła jej kocyk na na zewnątrz, koło drzwi. Biega jak szalona, wygląda na zdrową, jest szczuplutka. opiekunka martwi się trochę, że ciągle chce jeść... Myślę, że to powinno minąć...

Posted

[quote name='malagos']Nie wiadomo, czy ten chudzieńki pies przezył? :shake:[/quote]

Malgosiu, nie weszlysmy do schronu w niedziele, wiec nie wiemy.
Jednak warto byloby pojechac tam w tygodniu bo wieksza szansa, ze znajdzie sie chwila czasu na fotki...

Kto moze jechac..?

Posted

wklejam maila, ktorego dostalam:
[FONT=Arial][SIZE=2]Cześć,[/SIZE][/FONT]
[SIZE=2][FONT=Arial]poszukuję szczeniaczka - suni - wilczura, lub wilczuropodobnego. Nie interesują mnie szczeniaki rodowodowe, najlpeszy byłby mieszaniec - byle wilczkopodobny:-)))[/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Arial]Psiak bedzie w domku jednorodzinnym z dużym podwórkiem, pod opieka państwa, którzy bardzo kochaja zwierzęta.[/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Arial]Jesli ktoś z Was ma jakieś wiadomości na temat pieska bardzo prosze o kontakt.[/FONT][/SIZE]

[SIZE=2][FONT=Arial][B]Czy u nas cos takiego jest na stanie?;) [/B][/FONT][/SIZE]

Posted

Tak se myślę.... Może tego Grzybka zabrać do Teresina?(Uprzednio spytawszy P. Marię czy by się opieki i leczenia bidulka podjęła). Czy przez kraty mała sunia-domowniczka może sie grzybicą zarazić?

Posted

[quote name='gdgt']wkrótce będę musiała zaopatrzyć fina w jedzonko. Czy ktoś wybiera się do hurtowni?[/quote]

Pilnie trzeba zrobić zakupy dla szczeniaczków, które są u Pani Beaty. Brakuje puszek i pieluszek. Na razie Pani Beata kupije im na bieżąco potrzebne rzeczy na osiedlowym bazarku. Małe potrzebują też witaminy, bo zaczynają lizać metalową drabinę i tynk na ścianie.

Posted

Czy ta hurtownia jest czynna w soboty? Może bym mamę namówiła na wycieczkę... Uważam, że zawsze powinnyśmy mieć 'na stanie' wszelkie odpchlacze, odrobaczacze i adresatki. I drobny zapasik karm różnego typu. Zawsze taniej wyjdzie mieć to kupione i zbunkrowane w domu, niż kupować później w drogich sklepach albo w gabinetach weterynaryjnych.

Posted

[quote name='KingaW']Tak se myślę.... Może tego Grzybka zabrać do Teresina?(Uprzednio spytawszy P. Marię czy by się opieki i leczenia bidulka podjęła). Czy przez kraty mała sunia-domowniczka może sie grzybicą zarazić?[/quote]
chya może niestety. na razie podleczmy go w lecznicy (jutro mam rozmawiać w włascicielami). może okazać się, ze to wcale nie grzyb. nie wiem czy Grzybek miał robiony posiew. Jakby trochę dozedł do siebie, to wtedy mozna by go przenieść

Posted

[quote name='Igusia']wklejam maila, ktorego dostalam:
[FONT=Arial][SIZE=2]Cześć,[/SIZE][/FONT]
[SIZE=2][FONT=Arial]poszukuję szczeniaczka - suni - wilczura, lub wilczuropodobnego. Nie interesują mnie szczeniaki rodowodowe, najlpeszy byłby mieszaniec - byle wilczkopodobny:-)))[/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Arial]Psiak bedzie w domku jednorodzinnym z dużym podwórkiem, pod opieka państwa, którzy bardzo kochaja zwierzęta.[/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Arial]Jesli ktoś z Was ma jakieś wiadomości na temat pieska bardzo prosze o kontakt.[/FONT][/SIZE]

[SIZE=2][FONT=Arial][B]Czy u nas cos takiego jest na stanie?;) [/B][/FONT][/SIZE][/quote]

czy nasze szczeniaki sa wilkopodobne - nie wiem ..
jakby co, masz nie nasze :-)
[url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=77368[/url]

Posted

[quote name='KingaW']Czy ta hurtownia jest czynna w soboty? Może bym mamę namówiła na wycieczkę... [/quote]
to daj znać czy jedziecie. ja od piątku nie mogę przez cały weekend