Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie nooo....teraz to w ogóle już meksyk!:evil_lol:
Ale ja już chyba wszysko kumam:
[B]Jodynka[/B] to ta beżowa labkowata sunia.Maćko, ona nie jest siostrzyczką ani Kreski ani Łezki!
[B]Kreska[/B] to ta łaciatka na pierwszym i ostatnim zdjęciu jakie wkleiła Milady. Ma cieniutką tylko kreseczkę na nosku i jest mniejsza od swojej siostry, Łezki.
[B]Łezka[/B] jest w W-wie w lecznicy na Książęcej.
Jodynka i Kreska nadal w schronisku.

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

Łezki już nie ma. Miała nosówkę. Więcej informacji znajdziecie w wątku:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=20300[/url]

W tytule jest Kropelka (w końcu łezka to też kropelka), więc być może to dla tego nikt tam nie zajrzał. Jest tam też informacja o Jodynie i Kresce.
I apel: czy ktoś może jutro rano po nie pojechać? Trzeba je jak najszybciej zabrać i podać surowicę (surowica czeka na Książęcej). Być może Lara pojedzie jutro po południu, ale jeśli ktoś mógłby rano...

Posted

Laro, napisałam już w wątku Łezki :-( , ale tu też moja kom.501 350 578 proszę daj znać jak będziesz dojeżdżać z powrotem do W-wy to poczekam na Ciebie na Książęcej.
Felu, esperanzo, Owieczko, proponuję przekazać część środków na surowicę dla suniek oraz na hotel dla Karmelka.

Posted

[quote name='Fela'] Agnieszko103 - Bero nie zdążył zaznać Twojej wirtualnej opieki, ale to chyba lepiej, prawda?
Zdecyduj więc, czy chcesz pieniądze przeznaczone dla Bero przekazac innej biedzie. jesli tak, której. [/quote]

Felu, przeznaczcie te pieniądze na psiaka, który jest " w potrzebie" nie wiem -lekarstwo,jedzenie itp
Jesteście najlepiej zorientowane jakie są potrzeby także Wam pozostawiam decyzję

Posted

[quote name='Milady']Czy jutro zostanie też (hurtem hihi) zabrana Niteczka?
- Dobra marzę dalej - i Bajeczka?[/quote]

moj psiwoz pomiesci cale towarzystwo :multi: Ale Felcia mowi, ze nie dam rady: 2 szczunki, Karmelek i Bajka z Niteczka. [B]JA??? NIE DAM RADY?????[/B] ;) Tylko mi tak mowcie, a wszystkie bidy zabiore i Wam do domow porozwoze, hi hi

Posted

Jak zdejmiesz półke z tyłu, to karmel może iść do bagażnika, dwie panny z tyłu a maleństwa z przodu. Ale towarzystwo by Ci sie przydało do TAKIEJ wycieczki...

Posted

[quote name='Milady']Jak zdejmiesz półke z tyłu, to karmel może iść do bagażnika, dwie panny z tyłu a maleństwa z przodu. Ale towarzystwo by Ci sie przydało do TAKIEJ wycieczki...[/quote]

juz jestesmy zgadane z *Gajowa* :multi: Jadziem jutro razem wiec bede miec towarzystwo. Maluchy w transporter - 1/2 tylnej kanapy, male chude sunie - 1/2 tylnej kanapy (znaja sie i lubia wiec chyba bedzie bez klopotu), Karmel z tylu - bagaznik. Jeszcze kogos zabrac? ;)

1) [B]Maluchy[/B] zostawiam na Ksiazecej, tam bedzie AskaK i Tanita, ktora maluchy wezmie do domku?
2) [B]Karmelek[/B] - zawioze go z Gajowa do domu Gajowej :multi:
3) sunia 1 - [B]Nitka[/B] - dokad mam "przerzucic"?
4) sunia 2 - [B]Bajka[/B] - dokad mam "przerzucic?" Jedna z tych suczek obiecalam wziac na tymczas do siebie, [SIZE=3]ktora??????[/SIZE]

Posted

Ja mogę jedną wziąć, ale bardzo tymczasowo!!! Tylko do przyszłego czwartku, bo potem mnie nie ma (urlop!), więc nie wiem, czy to jest jakieś rozwiązanie...

A Lara i Gajowa - jesteś BOSKIE :bigcool: :lilangel: :D

Posted

Mogę jechać o 12tej - dla mnie im wcześniej tym lepiej .
Mój zwierzyniec ma pory karmienia o 15tej i 20tej, a więc muszę wrócić jak najwcześniej aby grafik był jako tako zachowany.

Posted

[quote name='*Gajowa*']Mogę jechać o 12tej - dla mnie im wcześniej tym lepiej .
Mój zwierzyniec ma pory karmienia o 15tej i 20tej, a więc muszę wrócić jak najwcześniej aby grafik był jako tako zachowany.[/quote]

ok, super!! ruszamy o 12 :multi: za jasnego, do dobrze, bo ja w nocy chyba krecik jestem.

Posted

[quote name='Agnieszka103']rozumiem, że jedna chudzinka cały czas jeszcze nie ma "lokum" :shake:
Musi się znaleźć!!![/quote]

i to do jutra!!!!!!!!!!!!!!!!!!! domek, hoteli, domek zastepczy!!! nie rozdziele przeciez tych 2 chudzinek bo ta co zostanie to sama zamarznie.....:-(

Posted

Przywieź Bajke lub Niteczkę do mnie i będziemy dumać co dalej. Zyskamy tydzień na ulokowanie jej gdzieś...
0 502 29 68 69
Mogę ewentualnie gdzieś po nią podjechać....

Posted

słuchajcie, ja napiszę to samo co Milady. W sytuacji awaryjnej mogę potrzymać jakiegoś małego psiaka przez kilka dni. Mam samochód, więc jak będziecie na książęcej mogę podjechać ;)

telefon do mnie: 0502290296

Posted

I jeszcze pliiis, zobaczcie jak ten maluch z chorą prostatą. Czy dostaje leki nadal? Jak się ma? Może mu coś trzeba... biedny maluch, on tak ślicznie się skulił w tm ciepłym pomieszczeniu na fotelu :( :placz: :placz: :placz: :placz:
[SIZE=1]To na pewno był domowy piesek :-( [/SIZE]

[IMG]http://img232.imageshack.us/img232/8418/dscf43663fn.jpg[/IMG]

On nie wyzdrowieje na tym mrozie
Może ktos przygarnie go tymczasowo????????????

[SIZE=4]Aha i koniecznie powiedźcie pracownikowi, żeby te dziury w budynku pozasłaniał. Asia przywiozła wykładzinę, więc jakby co, będzie czym zasłonić. Bo przez te dziury, jak w budach, wiatr hula.[/SIZE]
To nie wpłynie a wilgotność, bo wilgoć ucieka górą, a dołem nie

Posted

Czyli, podsumowując plan akcji:
jutro Lara i *Gajowa* ruszają do schroniska w samo południe
ja uprzedzam poracownika, żeby nie wybył
dziewczyny zabierają szczeniaki, Karmela i dwie chudzinki: Nitkę i Bajkę
wracają do Warszawy, udają sie na Książęcą
koło lecznicy na Książęcej robimy zlot czarownic: Tanitka, Lara, *Gajowa*, AśkaK, Mieldy, no i ja z drugą dawką surowicy (bo jak się okazało, tam mają tylko jedną, drugiej nigdzie nie mogli zamówić :( )
Jakby było nas mało (czyli jakby było potrzeba jakiegoś awaryjnego lokum), dzwonimy jeszcze do gdgt i Kariny66. Ale będzie zajazd na Książęcej, miejmy nadzieję, że nie ostatni!
Potem *Gajowa* i Lara jadą w stronę Konstancina z Karmelem i jedną chudzinką. Chudzinka jedzie do Lary, Karmel zostaje u *Gajowej*
Szczeniaki jadą do Tanitki, a druga chudzina do Miledy. Zostaje tam do czwartku, do tego czasu cosik się wymyśli.

Uf, ale akcja! Czy czegoś nie pokręciłam?

Posted

[QUOTE]koło lecznicy na Książęcej robimy zlot czarownic: Tanitka, Lara, *Gajowa*, AśkaK, Mieldy, no i ja z drugą dawką surowicy (bo jak się okazało, tam mają tylko jedną, drugiej nigdzie nie mogli zamówić )
Jakby było nas mało (czyli jakby było potrzeba jakiegoś awaryjnego lokum), dzwonimy jeszcze do gdgt i Kariny66. Ale będzie zajazd na Książęcej, miejmy nadzieję, że nie ostatni!
[/QUOTE]

A jedna cioteczka będzie nam wami krążyć ....duchowo :evil_lol: :ghost_2: coby się wszystko udało :kciuki:

Posted

Bomba!!!! :multi: To za chwilke wyjazd, trzymajcie dobre czarownice piecze duchowa nad nami wyslanniczkami, co by zwierzaki wszystkie szczesliwie z nami na zlot na Ksiazecej dojechaly, co by dobrze zniosly podroz i co by NIGDY juz do schronu nie wrocily. Co by drogowcy drogi piaskiem sypneli i co by tirowcy dzis mieli wolne.
Aparacik biore, fotki beda. Zrobie jak zwykle wizje lokalna - czy jest sloma, czy psie brzuchy pelne mieska, czy psiaczek z chorym siuskiem zdrowieje, czy dziury polatane, czy cos ubylo / przybylo.
zlot mysle, ze mozecie czarownice planowac na okolo 17.00. Cale towarzystwo trzeba bedzie od razu odrobaczyc chyba, zaszczepic, odpchlic po kapieli.

ahoj!

Posted

Kochane Karmel i maluchy są odpchlone Fiprexem w kropelkach. Maluchom podałam w sobote Vetminth i byla to na wszelki wypadek mniejsza trochę dawka niż powinna być, bo lepiej kontrolować, pozbywanie się pasażerów na gapę, a wiadomo, że w schronisku nikt by tego nie zrobił. Kolejna porcja na 21.01 czeka u mnie. Także mogę się na 17 pojawić i przekazać Vetminth oraz Fiprex dla Bajki i Niteczki.