Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='gdgt']czyli sadzonki-cegiełki nie bardzo pasują?[/quote]

Gdgt, jak nie pasują, super pasują!Nawet mam zamiar ten pomysł ściągnąć odrobinę....Dziewczyny, czy macie jakieś fortki naszych schroniskowych psich mam? Z dcieciaczkami-szczeniaczkami?Jakieś ulotki bym porobiła, jeśli prześlecie mi te foty na maila. Nie muszą być takie mega aktualne, chodzi o temat matkowy, boć to przecież będzie Dzień Matki.LittleMy - to jest część jakiś obchodów dni zdrowego żwyienia czy czegoś tam.... W każdym razie mozemy być, zahandlować naszymi 'cegiełkami', przyprowadzić nasze zwierza do adopcji... Serdecznie Cię zapraszamy. W 'najgorszym' wypadku zjesz jakieś pyszne i tanie wege-żarełko i poznasz część nawiedzonych 'Ciotek'....

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś podesłałam Beacie do druku takie "laurki". Na A4 są 4, więc wyjdą takie małe karteczki do rozdawania...

[IMG]http://images21.fotosik.pl/321/f6a3697b858079aa.jpg[/IMG]

Posted

To ja przygotuję sadzonki, ale w sobotę mnie nie będzie. Czy mogę komuś przekazać je jutro, w czwartek po południu najpóźniej? To będzie taki mały karton raczej, ładnie je zapakuję...

Posted

To poproszę albo do mnie do pracy (Marszałkowska róg Królewskiej) dzisiaj i jutro do 17.30 lub pojutrze do 15.00, albo do mnie do domu (W/wa Grochów, róg Boremlowskiej i Żółkiewskiego) -mama jest większą część dnia w domu.

Posted

czy ktoś da radę przywieżć Munia w sobotę z Ochoty?ja idę na slub na 16.30 i nie dam rady. Ta sama prośba jeśli chodzi o Powsin (wyjeżdzam z moimi podopiecznymi w tym czasie). Uważam,że Muni nie należy ciagac - jej oko może się rozlac w każdej chwili i nie ma co jej stresować niepotrzebnie.

Posted

Cytuję, za 'cojestgrane.pl':'Festiwal na Oboźnej - edycja pierwsza Vegabar, Babooshka i Azul Holiday organizatorami pierwszego Festiwalu ulicy Oboźnej Samo centrum stolicy przy ulicy Oboźnej zamieni się w sobotę 26 maja w gigantyczną majówkę. Tego dnia po raz pierwszy cała Warszawa zobaczy Festiwal ulicy Oboźnej. Atrakcji będzie co nie miara. Organizatorzy chcą pokazać Warszawiakom, że na mapie miasta pojawiło się nowe miejsce - wymarzone dla miłośników kulturalnej rozrywki, podróży a także smacznej i zdrowej kuchni. Trzej organizatorzy Festiwalu: bar wegetariański Vegabar, rosyjska knajpka Babooshka oraz biuro podróży Azul Holiday przyznają otwarcie, że marzy im się, by Festiwal na Oboźnej na dobre wpisał się w kalendarz imprez po lewej stronie Wisły. Oboźna ma ich zdaniem szansę stać się miejscem znanym z kulturalnej rozrywki, otwartym na nowe inicjatywy, proponującym na co dzień strawę nie tylko dla ciała ale i dla ducha. W dniu festiwalu będzie można przy Oboźnej dobrze zjeść, pobawić się i porozmawiać na wiele interesujących tematów. Wszyscy, którzy tego dnia odwiedzą Festiwal będą mogli nie tylko popatrzeć na piękne tancerki ze szkoły Tancerze.pl prezentujące tańce karnawałowe i orientalne, ale również będą mogli samemu nauczyć się kilku kroków. Dla miłośników podróży i dalekich lądów Stowarzyszenie Geografów Polskich i Przyjaciół Geografii przygotowało pokaz slajdów z Australii.Na Oboźnej nie zabraknie również atrakcji przygotowanych specjalnie dla bohaterek 26 maja, czyli wszystkich mam. Im z pewnością przypadnie do gustu pomysł wspólnego gotowania z pociechami. Na dwóch stanowiskach kucharze z Vegabaru i Babooshki podpowiedzą, jak przygotować wegetariańskie oraz rosyjskie przysmaki z grilla, a także pokażą, że dzieci potrafią pomóc mamie w kuchni, a do tego świetnie się bawić. Atrakcją Festiwalu będą weseli szczudlarze chętnym udzielając lekcji chodzenia na szczudłach. Niepewnym jutra przyszłość rozjaśni jasnowidz, wróżka lub astrolog, a żądnych mocnych wrażeń z pewnością zaciekawi pokaz sztuki machania batami. W czasie Festiwalu związana z Vegabarem Fundacja "Viva", walcząca o prawa zwierząt i opiekująca się pokrzywdzonymi przez los lub właścicieli czworonogami, będzie zachęcać do adopcji zwierząt oraz zaprezentuje zdjęcia z akcji pt. „Wybierz Miśka”. Uczestnicy Festiwalu będą również mogli przygarnąć pieski ze schroniska stowarzyszenia „Niczyje” w Ostrowi Mazowieckiej. Wśród znanych przyjaciół fundacji „Viva” są, m.in. Kasia Cichopek, Artur Barciś czy Katarzyna Dowbor. Ich pojawienia można także spodziewać się tego dnia na Oboźnej. Goście lokali przy Oboźnej będą też mieć możliwość skorzystania z porad dotyczących zdrowego odżywiania i diety. Udzielą ich specjaliści i lekarze współpracujący z Europejskim Centrum Leczenia Otyłości Dzieci i Dorosłych w ramach akcji „Odchudzanie ze smakiem”. Wieczorem w pasażu, na zakończenie radosnego dnia, będzie można w spokoju napić się chłodnego piwa, także niepasteryzowanego, czy zjeść kolację w gronie przyjaciół a wszystko przy dźwiękach skrzypiec i pięknych ballad rosyjskich.'

Posted

[I]"Uczestnicy Festiwalu będą również mogli przygarnąć pieski ze schroniska stowarzyszenia „Niczyje” w Ostrowi Mazowieckiej."[/I]

Tak od razu, na Festiwalu...? Eeee, tak to Felusia vel Bayo nie wydam...:roll:

Posted

Ponawiam pytanie Roni:[quote name='ronja']czy ktoś da radę przywieżć Munia w sobotę z Ochoty?ja idę na slub na 16.30 i nie dam rady. Ta sama prośba jeśli chodzi o Powsin (wyjeżdzam z moimi podopiecznymi w tym czasie). Uważam,że Muni nie należy ciagac - jej oko może się rozlac w każdej chwili i nie ma co jej stresować niepotrzebnie.[/quote]

Posted

[quote name='Magdarynka'][I]"Uczestnicy Festiwalu będą również mogli przygarnąć pieski ze schroniska stowarzyszenia „Niczyje” w Ostrowi Mazowieckiej."[/I]

Tak od razu, na Festiwalu...? Eeee, tak to Felusia vel Bayo nie wydam...:roll:[/quote]

No co Ty? W zyciu bym psa tak w ciemno nie dała...Przecież widzisz, że bzdury napisali, np. to, że Schronisko jest Stowarzyszenia. To nie znaczy, że mamy zapowiedź adopcji traktowac dosłownie, że na miejscu...

Posted

Ciotki,
w sobotę kończę szkołę o 16 i będę prosto stamtąd ruszała do Vega Baru (chyba że coś mi wypadnie, ale nie przewiduję, na wszelki zaś może wyłączyć kom?). Munia chyba nie dam rady zabrać, bo jadę z Pragi. Mogę zahaczyć o Ochotę, ale wtedy w Vega Barez byłabym ok. 17. Czy to ok?
Potwierdzę jeszcze swoją obecność, bo ostatnio moja praca mnie zaskakuje. Czy mamy jakieś zadania dla mojego TZa, bo może uda mi się Go "zaprosić"? Coś oprócz głaskania psiaków ;)

Posted

[quote name='Wilejkaros']Ciotki,
w sobotę kończę szkołę o 16 i będę prosto stamtąd ruszała do Vega Baru (chyba że coś mi wypadnie, ale nie przewiduję, na wszelki zaś może wyłączyć kom?). Munia chyba nie dam rady zabrać, bo jadę z Pragi. Mogę zahaczyć o Ochotę, ale wtedy w Vega Barez byłabym ok. 17. Czy to ok?
Potwierdzę jeszcze swoją obecność, bo ostatnio moja praca mnie zaskakuje. Czy mamy jakieś zadania dla mojego TZa, bo może uda mi się Go "zaprosić"? Coś oprócz głaskania psiaków ;)[/quote]

Wilejkaros, może być i 17-ta.Byle się z tego 17.59 nie zrobiła...;-)Nie wiem, a TZ może ma jakiś lepsiejszy apart, fot by można napstrykać...

Posted

Lepsiejszy to chyba nie. Może mniej skomplikowany niż mój. Pewnie się będzie chciał wywinąć szkołą itp, ale postaram się zająć Jego zaangażowaniem w działalność charytatywną. Jeśli potwierdzę mój udział sobotni, to napiszę i godzinę. Gdzie konkretnie przebywa Munio?

Posted

Potrzebny jest transport rzeczy zebranych na sggw do schroniska.

W zwiazku z remontem elewacji musze zlikwidowac sklad na balkonie, w miare szybko bo w przyszlym tygodniu rozkladaja sztalunki i nie bedzie mozna wjechac na podworko... a do noszenia troche jest (5 pietro a winda tez w trakcie wymiany :evil_lol:)

prosze o pomoc bo nie mam gdzie tego przeniesc.

Posted

z akcji na szmana zostaly jeszcze naklejki, jesli przydaly by sie na akcje do powsina czy gdzie indziej to mozna poodcinac napis o szamanie i zostanie obrazek z adresem NICZYJE. Czasochlonne ale moge zrobic :razz:

[IMG]http://img130.imageshack.us/img130/4128/p1090001ax6.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='nora']Potrzebny jest transport rzeczy zebranych na sggw do schroniska.

W zwiazku z remontem elewacji musze zlikwidowac sklad na balkonie, w miare szybko bo w przyszlym tygodniu rozkladaja sztalunki i nie bedzie mozna wjechac na podworko... a do noszenia troche jest (5 pietro a winda tez w trakcie wymiany :evil_lol:)

prosze o pomoc bo nie mam gdzie tego przeniesc.[/quote]

A gdzie mieszkasz, Kobito? Ulica, dzielnica ... Tak orientacyjnie...

Posted

Mogę zająć się transportem Munia na imprezę. I tak muszę zorganizować transport dla Szamana na sobotę, więc w samochodzie znajdzie się miejsce dla szczeniaka. Jeśli Munia nie będzie jechała na imprezę, to może przygotować jakieś ulotki o niej?

Posted

ulotki o Muni są - przynajmniej były na dniach ziemi, chyba zostało jeszcze??jeśli nie, to ja mam w kopercie trochę, mogę zostawić p. Beacie jutro jak pojadę do Muni

Posted

Lika, jutro wieczorem albo w pt rano się określę co do transportu Munia. Nie wiem czy mi nie będzie łatwiej, bo Szaman to chyba w Radości. Chociaż wyjątkowo też będę jechała ze szkoły z Pragi. Napiszę Ci PW, jak tylko będę pewna na 100%.